Topchefs Jamie Oliver en Heston Blumenthal waren al langer fan van haar werk. Nu ze met Pride and Pudding, het boek dat ze schreef over de Britse eetcultuur, in de prijzen viel op de Gourmand World Cookbook Awards, lijkt de Belgische Regula Ysewijn klaar om ook rest van de wereld warm te maken voor puddings, pies en witte bonen in tomatensaus. [naar artikel]
50.000 euro. Dat bedrag staat vanavond op het spel in 'Mijn keuken mijn restaurant'. Na een uitputtingsslag van enkele maanden kruisen twee duo's in de finale de koksmessen: liefhebbers van de verfijnde Turkse keuken Lorenzo en Ayse, en de vegetarische tweelingzusjes Jasmina en Deborah. Wij nemen alvast onze keukenweegschaal om hun kansen tegen elkaar af te wegen. [naar artikel]
Een familievader is lachend te zien, terwijl één van zijn dochters de kaarsjes op de verjaardagstaart uitblaast. Het is een video van gelukkiger tijden want zaterdag verwoestte een Russische raket niet alleen het flatgebouw in Dnipro, maar ook vele levens. Zo vond ook de familievader, Mykhailo Korenovsky, die te zien is in bovenstaande video, de dood. De opvallende gele keuken van deze familie bleef quasi intact. [naar artikel]
Na weken van strijd is het deelnemersveld gehalveerd in ‘Celebrity MasterChef’. Titus De Voogdt, Olga Leyers, Liesa Naert, Daan Alferink en Serine Ayari roeren nog in de potten, maar ze hebben niet veel in de pap te brokken. De jury heeft weer een pittige opdracht in petto voor het vijftal. [naar artikel]
Lima boven in de lijst met beste restaurants ter wereld. Maar liefst vier restaurants uit de Peruaanse hoofdstad zijn opgenomen in de prestigieuze lijst "World's Best 50 Restaurants". Een van die zaken, Central, prijkt zelfs helemaal bovenaan. Foodblogger Flip Dejaeghere, vriend van Central-chefs Virgilio Martinez en Pia Leon, vertelt in "De wereld vandaag" op Radio 1 wat er zo speciaal is aan de Peruaanse keuken. [naar artikel]
De Staatsveiligheid heeft de pers toelichting gegeven bij de bijzondere inlichtingenmethoden die ze gebruikt. Sinds enkele maanden is het wettelijk arsenaal van de dienst immers verder uitgebreid. [naar artikel]
Noma, het beste restaurant ter wereld, opent begin februari opnieuw zijn deuren in Kopenhagen. De nieuwe gerechten, waar gastronomen met het water in de mond naar uitkijken, zullen ook een beetje Belgisch smaken. Het Harelbeekse bedrijf Maes-Inox bouwt de vijf keukens voor de Deense sterrenchef René Redzepi. [naar artikel]
Door het oorlogsgeweld raakten heel wat Syriërs verspreid over de wereld. En samen met hen oriëntaalse smaakmakers als za’atar, tahin, granaatappelmelasse en sumak. Ook nieuwsgierig naar de bijbehorende recepten? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.