Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Waarom deze Belgische de wereld warm maakt voor de Britse keuken

01/06/2017 - 11:20
"Topchefs Jamie Oliver en Heston Blumenthal waren al langer fan van haar werk. Nu ze met Pride and Pudding, het boek dat ze schreef over de Britse eetcultuur, in de prijzen viel op de Gourmand World Cookbook Awards, lijkt de Belgische Regula Ysewijn klaar om ook rest van de wereld warm te maken voor puddings, pies en witte bonen in tomatensaus."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waarom deze Belgische de wereld warm maakt voor de Britse keuken (01/06/2017 - De Morgen)

Topchefs Jamie Oliver en Heston Blumenthal waren al langer fan van haar werk. Nu ze met Pride and Pudding, het boek dat ze schreef over de Britse eetcultuur, in de prijzen viel op de Gourmand World Cookbook Awards, lijkt de Belgische Regula Ysewijn klaar om ook rest van de wereld warm te maken voor puddings, pies en witte bonen in tomatensaus. [naar artikel]


2. Wint de Turkse of de vegetarische keuken? Wij wikken en wegen de finalisten van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ (03/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

50.000 euro. Dat bedrag staat vanavond op het spel in 'Mijn keuken mijn restaurant'. Na een uitputtingsslag van enkele maanden kruisen twee duo's in de finale de koksmessen: liefhebbers van de verfijnde Turkse keuken Lorenzo en Ayse, en de vegetarische tweelingzusjes Jasmina en Deborah. Wij nemen alvast onze keukenweegschaal om hun kansen tegen elkaar af te wegen. [naar artikel]


3. Video opgedoken van Oekraïens gezin dat verjaardag vierde in gele keuken voor Russische aanval op Dnipro: vader sterft, keuken blijft quasi intact (16/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een familievader is lachend te zien, terwijl één van zijn dochters de kaarsjes op de verjaardagstaart uitblaast. Het is een video van gelukkiger tijden want zaterdag verwoestte een Russische raket niet alleen het flatgebouw in Dnipro, maar ook vele levens. Zo vond ook de familievader, Mykhailo Korenovsky, die te zien is in bovenstaande video, de dood. De opvallende gele keuken van deze familie bleef quasi intact. [naar artikel]


4. Twijfel slaat toe in ‘Celebrity MasterChef’-keuken: kandidaten wagen zich aan de Thaise keuken (01/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Na weken van strijd is het deelnemersveld gehalveerd in ‘Celebrity MasterChef’. Titus De Voogdt, Olga Leyers, Liesa Naert, Daan Alferink en Serine Ayari roeren nog in de potten, maar ze hebben niet veel in de pap te brokken. De jury heeft weer een pittige opdracht in petto voor het vijftal. [naar artikel]


5. Piranha's uit de Amazonerivier en de "godfather van de Latijns-Amerikaanse keuken": waarom Lima de lijst van beste restaurants ter wereld domineert (21/06/2023 - VRT NWS)

Lima boven in de lijst met beste restaurants ter wereld. Maar liefst vier restaurants uit de Peruaanse hoofdstad zijn opgenomen in de prestigieuze lijst "World's Best 50 Restaurants". Een van die zaken, Central, prijkt zelfs helemaal bovenaan. Foodblogger Flip Dejaeghere, vriend van Central-chefs Virgilio Martinez en Pia Leon, vertelt in "De wereld vandaag" op Radio 1 wat er zo speciaal is aan de Peruaanse keuken. [naar artikel]


6. Een unieke blik in de keuken van de Belgische Staatsveiligheid: 'We willen de WhatsApps van deze wereld ook kunnen inkijken' (11/07/2017 - Knack)

De Staatsveiligheid heeft de pers toelichting gegeven bij de bijzondere inlichtingenmethoden die ze gebruikt. Sinds enkele maanden is het wettelijk arsenaal van de dienst immers verder uitgebreid. [naar artikel]


7. Het beste eten ter wereld wordt binnenkort in Belgische keuken gemaakt (16/11/2017 - Het Nieuwsblad)

Noma, het beste restaurant ter wereld, opent begin februari opnieuw zijn deuren in Kopenhagen. De nieuwe gerechten, waar gastronomen met het water in de mond naar uitkijken, zullen ook een beetje Belgisch smaken. Het Harelbeekse bedrijf Maes-Inox bouwt de vijf keukens voor de Deense sterrenchef René Redzepi. [naar artikel]


8. Waarom de Syrische keuken zo hip is? Maak deze gerechten klaar en je weet waarom (22/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Door het oorlogsgeweld raakten heel wat Syriërs verspreid over de wereld. En samen met hen oriëntaalse smaakmakers als za’atar, tahin, granaatappelmelasse en sumak. Ook nieuwsgierig naar de bijbehorende recepten? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!