Nadat hij een hele dag keukenproblemen opgelost heeft, wil een chef ook wel eens gewoon zijn voeten onder tafel schuiven. Van een topzaak die je zo naar New York of Parijs katapulteert tot een restaurant waar je eenvoudige klassiekers eet tussen de truckchauffeurs: Piet Huysentruyt tipt 8 verrassende adressen waarvoor hij met plezier een eindje omrijdt. [naar artikel]
Piet Huysentruyt (54) is fier op zijn West-Vlaamse roots, maar minstens even trots op zijn Antwerpse pied-à-terre. Hij trekt naar zijn stek in de Zuid-Franse Ardèche voor de eerste vakantieganger nog maar denkt aan het zuiden en hij komt pas terug als de laatste allang is vertrokken. Maar in die korte tussenperiode vertoeft hij graag in de Scheldestad. In ons stadsmagazine CittA gaan we samen met hem op zoek naar zijn favoriete plekjes in Antwerpen. [naar artikel]
Wie beter dan de West-Vlaamse chef Piet Huysentruyt (60) om ons de lekkerste adresjes te tippen? Nu ‘SOS Piet’ er weer op zit en zijn biografie én nieuw kookboek uit zijn, keert hij rustig terug naar Zuid-Afrika. Voor ons verklapt hij waar hij zelf het liefst gaat eten. Van Kopenhagen tot Chicago of het restaurant van zijn zoon. “Voor mij moet het niet poepchic zijn. Hoe normaler, hoe beter.” [naar artikel]
Tussen het skiën door kun je niet alleen genieten van adembenemende uitzichten langs de pistes, maar ook van bijzondere architectuur én culinaire hoogstandjes in skihutten en restaurants. En dan hebben we het voor één keer niet over de après-ski. In deze 8 restaurants verspreid over Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk combineer je wintersport met design en lekker eten op het hoogste niveau. Toch nog maar een skireis boeken dan maar? [naar artikel]
Op zoek naar een culinaire ervaring met een zomers tintje? Bij mooi weer is niets zo gezellig als genieten van lekker eten op een terras met uitzicht op het water. Wij gingen daarom op zoek naar restaurants aan de waterkant in Vlaanderen. Van Brasserie ‘t Boothuys in Lanaken tot ‘t Werftje in Zeebrugge: op al deze adresjes kan je dineren met een adembenemend uitzicht. [naar artikel]
Piet Huysentruyt (62) verloor twaalf kilo op iets minder dan vijf maanden tijd dankzij het ketodieet en meer sport. Hij verklapt hoe zijn eet- en trainingsschema er exact uitziet. Diëtiste Sanne Mouha vertelt hoe gezond het is en voor welke Vlamingen het ook interessant kan zijn. “Dit dieet is rijk aan eiwitten, wat zorgt voor een sneller verzadigd gevoel, minder honger én het behoud van spiermassa.” [naar artikel]
Waarom aan een tafel dineren als het ook aan de toog kan, met zicht op de actie in de keuken? In deze vier restaurants worden ‘pottenkijkers’ met open armen ontvangen. [naar artikel]
Van haar prille babystapjes tot de eerste gesprekken over tienerthema’s met klasgenoten: voor stadsdichter Esohe Weyden is het Rivierenhof in Deurne een verzamelplek van ‘eerste keren’. “In elke fase van mijn leven heeft het park al een belangrijke rol gespeeld.” [naar artikel]
Met de comeback van ‘SOS Piet’ trekt Piet Huysentruyt (60), peetvader van het snuifje zout en het teentje look op tv, opnieuw ten strijde tegen misbaksels. Wij gingen mee in de potten kijken bij Pat Krimson en Loredana. Wat hebben we geleerd? Dat het format nog altijd staat als een huis. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.