Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 August 2020
15:26 uur

Tessenderlo test software uit tegen inbraken

Het Belang van Limburg

09/06/2017 - 19:07

In Tessenderlo gaat voor het eerst in Limburg de software be-alert worden ingezet in een buurtinformatienetwerk. Met be-alert kan op een snelle manier een grote groep mensen verwittigd worden. In Baalberg, een buurt in Tessenderlo, willen ze met de software inwoners zo snel mogelijk waarschuwen bij bijvoorbeeld een inbraak. Later moet de technologie ook werken als er iets misgaat in een bedrijf in de buurt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Maatregelen tegen inbraken in industriezone West-Limburg (05/03/2020 - VRT NWS)
  De bedrijven in de industriezone West-Limburg willen dat er maatregelen komen tegen inbraken. De 3 bedrijventerreinen in Beringen, Ham en Tessenderlo zijn gevoelig voor inbraken, omdat inbrekers snel kunnen wegvluchten via de E313.
  [naar artikel]
 2. Vrouw schreeuwt het uit wanneer ze jonge inbreker betrapt in Tessenderlo (25/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De lokale politie van Beringen-Ham-Tessenderlo loste een recente golf van inbraken op. De daders: vier tieners uit Beringen en Tessenderlo. Hun leeftijden: amper 15, 16, 17 en 18 jaar.
  [naar artikel]
 3. Inbraken bij bedrijven (04/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdagmorgen zijn bij vier bedrijven in de industriezone Paal/Tessenderlo inbraken vastgesteld. In de Schemkensstraat in Paal is ingebroken bij het Truck Center Frederix. De politie is bezig met een onderzoek. Bij het buurbedrijf is ook ingebroken. Even verderop in de Schoebroekstraat werd zaterdag rond 8 uur vastgesteld dat alle lokalen werden doorzocht. Wat er weg is, wordt nog nagegaan. Op de Industrieweg in Tessenderlo is ook een inbraak vastgesteld.
  [naar artikel]
 4. Acht inbraken in tuinhuisjes en voetbalkantine in Tessenderlo (24/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de omgeving van de sportvelden in Tessenderlo is zaterdagmorgen op acht plaatsen ingebroken. De dieven hadden het gemunt op werkmateriaal en tuingereedschap.
  [naar artikel]
 5. Twee inbraken in Tessenderlo (19/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie zijn zaterdagavond twee inbraken in Tessenderlo gemeld: op de Schans in Looi en de Spekestraat in Hulst. Op het eerste adres werd een raam geforceerd om dan alle kamers te doorzoeken. Daarbij werd alles overhoop gehaald. De indringers namen twee horloges en juwelen mee. In Hulst werd een raam geforceerd. Wat daar is verdwenen, moet uit een inventaris blijken. (mm)
  [naar artikel]
 6. Dieven dringen binnen in vijf bedrijven op industrieterrein (01/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De recherche van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo is een onderzoek naar een reeks inbraken op het industrieterrein op de grens van Ham en Tessenderlo gestart. De feiten gebeurden in de Snelwegstraat en de Ambachtstraat (2) in Tessenderlo en de Bergstraat in Ham. De dieven forceerden deuren en maakten een keer een gat in een gevel. Uit een inventaris moet nu blijken wat er allemaal is verdwenen. Bij een bedrijf ontbreekt al een aanzienlijke som geld. (mm)
  [naar artikel]
 7. Minderjarige tienerjongens gevat na plegen van minstens negen inbraken (25/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie arresteerde drie minderjarigen en een meerderjarige in een onderzoek naar negen inbraken op horecazaken en huizen in Beringen, Tessenderlo en Bocholt.
  [naar artikel]
 8. Drie inbraken in Tessenderlo (23/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Donderdagavond zijn in Tessenderlo drie inbraken gemeld. Op de Begijnenwinning werd een raam geforceerd. De inboedel werd overhoop gehaald en enkele spullen werden naar buiten gedragen. Op het eerste gezicht lijkt er niets te zijn gestolen. Bij de tweede inbraak, op het Dennenhof, kwamen de indringers binnen via het keukenraam. Ook daar werden kasten en lades geopend. De buit bestaat uit juwelen. Wat er bij de inbraak op de Biesdelle is gestolen, moet nog uit een inventaris blijken. (mm)
  [naar artikel]
 9. Vijf inbraken in één weekend in Tessenderlo (09/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de wijk Berg in Tessenderlo is afgelopen weekend op vijf plaatsen ingebroken. In de Laarbossenstraat, de Solveld en de Torenveld werden juwelen, geld en een koersfiets gestolen.
  [naar artikel]
 10. Test-Aankoop: "Steeds meer VW-klanten in problemen ná update van software" (14/11/2017 - VRT NWS)
  Consumentenorganisatie Test-Aankoop krijgt geen informatie over wat er precies tijdens een software-update van een auto met sjoemelsoftware gebeurt. Zowel Volkswagen als de KBA (Kraftfahrt-Bundesamt), de Duitse homologatie-instantie die de softwareupdate goedkeurde, willen geen info geven.  
  [naar artikel]
 11. Man uit Tessenderlo op slag dood na klap tegen boom (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Tessenderlo op de grens met Laakdal is vanavond rond 20 uur een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Een jongeman uit Tessenderlo reed in de
  [naar artikel]
 12. Tessenderlo stapt uit samenwerkingsovereenkomst van woon- en verzorgingscentrum Ter Kempen (03/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tessenderlo wil niet langer geld pompen in rusthuis Ter Kempen. Dit woon- en zorgcentrum is gelegen in Meerhout en biedt plaats aan 50 dementerende patiënten uit Balen, Dessel, Laakdal, Meerhout, Retie, Ham en Tessenderlo. De overige gemeenten hebben nu juridische stappen ondernomen tegen Tessenderlo.
  [naar artikel]
 13. Inbraken (11/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de parking van de E313 in Tessenderlo is woensdagmorgen ingebroken in twee vrachtwagens. De buit is niet bekend.
  [naar artikel]
 14. Twee inbraken bij voetbalclubs (17/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zondag zijn bij de politie opnieuw twee inbraken in gebouwen van een voetbalclub gemeld. Op de Sportlaan in Tessenderlo werd het ballenhok van Thes Sport opengebroken. Op het eerste gezicht is er geen nadeel. Voor de derde keer in een maand tijd werd ook ingebroken in de kantine van Stal Sport. Ook daar maakten de dieven waarschijnlijk niets buit. (mm)
  [naar artikel]
 15. “Solidariteit is goed, maar het mag niet van één kant komen”: Ham naar rechter tegen Tessenderlo (03/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tessenderlo stapt uit het samenwerkingsverband met zes andere gemeenten voor rusthuis Ter Kempen in Meerhout. “Ondanks de belofte dat het tehuis enkel in de opstartjaren verlieslatend zou zijn, is het dit na tien jaar nog altijd”, vertelt Eric Palmans, financieel beheerder van het OCMW Tessenderlo. “Als gemeente kunnen we dit niet langer verantwoorden tegenover onze bevolking.” De andere gemeenten, waaronder Ham, stappen daarom naar de rechter tegen Tessenderlo.
  [naar artikel]
 16. Tessenderlo Group koopt gascentrale in Tessenderlo (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tessenderlo Group investeert 328 miljoen euro om zijn partners uit te kopen in T-Power, een gascentrale van 425 MW in Tessenderlo. Het bedrijf...
  [naar artikel]
 17. Weer acht inbraken in één nacht. Nu is Tessenderlo aan de beurt (26/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De inbrakenplaag in West-Limburg blijft aanhouden. Vorige week maandag werd in acht woningen in Koersel (Beringen) ingebroken. Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag was Tessenderlo aan de beurt, opnieuw acht keer. De inbrekers hadden het vooral gemunt op tuinhuisjes. Alle buurtinformatienetwerken binnen de politiezone werden verwittigd, en de politie vraagt iedereen alert te zijn.
  [naar artikel]
 18. Tessenderlo Group koopt gascentrale in Tessenderlo (27/04/2018 - VRT NWS)
  Tessenderlo Group investeert 328 miljoen euro om zijn partners uit te kopen in T-Power, een gascentrale van 425 MW in Tessenderlo.  
  [naar artikel]
 19. Levensloop Tessenderlo met 81 teams (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Levenloop Tessenderlo 2019, 24 uur in beweging tegen kanker
  [naar artikel]
 20. Tessenderlo Group koopt gascentrale in Tessenderlo (26/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tessenderlo Group investeert 328 miljoen euro om zijn partners uit te kopen in T-Power, een gascentrale van 425 MW in Tessenderlo. Het bedrijf koopt daarmee de 80 procent van de aandelen die het nog niet in handen had van Siemens Project Ventures GmbH (20 pct), TG Europower bv (Tokyo Gas, 26,66 pct) en Power Kestrel Limited (Itochu Corporation, 33,33 pct), zo heeft de groep donderdagavond bekendgemaakt. De overname zal naar verwachting afgerond worden tegen eind september.
  [naar artikel]
 21. Inbraken in vrachtwagens (03/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van maandag op dinsdag hebben dieven weer toegeslagen op parkings langs de snelweg. In Tessenderlo langs de E313 werd ingebroken in een Duitse vrachtwagen. De daders stalen 52 dozen gin. Bij twee vrachtwagens bleef het bij een poging zonder buit. Uit een Roemeense vrachtwagen konden de dieven een grote hoeveelheid koelingsapparatuur meenemen. Ook in Bilzen op de parking langs de E313 waren er inbraken. Daar is niets gestolen. 
  [naar artikel]
 22. Leuvense software spoort longziektes op (10/09/2019 - De Tijd)
  13:53 De start-up Artiq ontwikkelde software om data uit longtesten bliksemsnel te analyseren en een diagnose te stellen. 'De software doet dat dubbel zo nauwkeurig als artsen zelf', klinkt het.
  [naar artikel]
 23. Tegen winteruur-inbraken: 70 agenten controleren in zuiden West-Vlaanderen (26/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  De politie van Kortrijk, Kuurne en Lendelede zette donderdagnamiddag en -avond 72 politiemensen in tegen rondtrekkende dadergroepen van inbraken. De actie moet zowel preventief als ontradend werken.
  [naar artikel]
 24. Bpost test levering van pakjes in de autokoffer (18/06/2019 - De Morgen)
  Bpost test een nieuwe dienst uit waarbij pakjes rechtstreeks in de kofferruimte van de auto van de ontvanger geleverd worden, terwijl die aan het werk is. Door bepaalde software kan de postbode de auto lokaliseren en de koffer openen.
  [naar artikel]
 25. Brussel: Tessenderlo has got T-Power (21/11/2019 - De Tijd)
  11:41 Na zes weken lijkt de klad in de eindejaarsrally te zitten. Tessenderlo is in Brussel een positieve uitschieter, mede dankzij de stevige winstbijdrage uit ... Tessenderlo.
  [naar artikel]
 26. Man met 45 openstaande boetes loopt tegen de lamp tijdens controle tegen inbraken (20/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij een grootschalige politiecontrole, gericht tegen inbraken, heeft de politie een man tegengehouden die 45 openstaande boetes had voor een totaal bedrag van 5.495 euro. Drie chauffeurs stonden gerechtelijk geseind.
  [naar artikel]
 27. Inbraken (06/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de parking langs de E313 in Tessenderlo hebben dieven hun slag proberen te slaan. De zegels van twee vrachtwagens werden verbroken. De daders keken wat er in de laadbak zat. Er zou niets zijn gestolen.
  [naar artikel]
 28. Twee inbraken vastgesteld (19/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie stelde vrijdagavond twee inbraken vast in Tessenderlo. De eerste melding kwam om 19.30 uur binnen. In de Diesterstraat waren onbekenden via een plat dak aan de achtergevel een huis binnengedrongen. De buit is onbekend, maar alles werd wel doorzocht. Om 20.40 uur kwam een inbraakmelding uit Paddenhoek binnen. Via de deur van de veranda kon de daders binnendringen, maar ze maakten veel lawaai waardoor ze de bewoners die thuis waren hadden opgeschrikt. De inbrekers sloegen vervolgens zonder buit op de vlucht. (ppn)
  [naar artikel]
 29. Auto tegen boom (03/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag rond 13.30 uur is een auto tegen een boom beland op de Turnhoutsebaan in Tessenderlo. De 18-jarige bestuurster uit Tessenderlo raakte lichtgewond.
  [naar artikel]
 30. Helft Belgen niet verzekerd tegen inbraken (23/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nauwelijks de helft van alle woningen in ons land is verzekerd tegen inbraken of vandalisme door dieven. Dat is nochtans nuttig, want de politie
  [naar artikel]
 31. Cokedealer gearresteerd tijdens actie tegen inbraken (06/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens een gecoördineerde actie tegen inbraken en overlast is woensdag een dealer met dertig dosissen cocaïne opgepakt. Dat zegt de Antwerpse politie.
  [naar artikel]
 32. Politieactie tegen inbrakenplaag (29/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Politiezone Carma organiseerde donderdagavond een grootscheepse gecoördineerde actie in de strijd tegen de inbraken in de Kinrooise deelgemeente Molenbeersel. Daar werden in enkele weken 33 inbraken gepleegd, voornamelijk in tuinhuizen en garages. “We hebben alle materiaal van waarde weggebracht”, zeggen de inwoners.
  [naar artikel]
 33. Oproep tot waakzaamheid na inbraken (02/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Koning Leopoldlaan in Lommel zijn donderdag twee inbraken in huizen vastgesteld. De afgelopen dagen waren er nog meer inbraken in de stad. De politie roept op tot waakzaamheid.
  [naar artikel]
 34. Kerkhofdief Tessenderlo opgepakt (28/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo heeft woensdag een kerkhofdief opgepakt. De dief ging te werk op kerkhof Hoogveld in Tessenderlo.
  [naar artikel]
 35. Tien migranten op pechstrook E313, opgepakt in Tessenderlo (24/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De lokale politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo heeft deze ochtend tien transmigranten opgepakt in Tessenderlo. Ze liepen onder meer op de...
  [naar artikel]
 36. Politie zet slimme software in om kinderporno te scannen (02/01/2020 - De Morgen)
  Het politieteam dat beelden van online kinderporno onderzoekt, krijgt dit jaar nog hulp van slimme software om video’s te analyseren. De vijf speurders van de sectie Child Abuse moesten vorig jaar 15.000 beelden bekijken. Deze maand nog start de politie een test met een programma dat nieuwe beelden automatisch kruist met bekend materiaal uit internationale politiedatabanken. ‘Zo kunnen we kinderen veel sneller helpen.’
  [naar artikel]
 37. Test-Aankoop in beroep tegen Apple (18/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Test-Aankoop gaat in beroep tegen de misleidende informatie van Apple over de opslagcapaciteit van de iPhone. De Franstalige rechtbank van koophandel in Brussel heeft in februari de klacht van consumentenorganisatie Test-Aankoop tegen de Amerikaanse technologiereus Apple afgewezen. De zaak werd vandaag/donderdag ingeleid voor het hof van beroep, zegt woordvoerder van Test-Aankoop Simon November.
  [naar artikel]
 38. Politie scant duizenden kinderpornobeelden voortaan met slimme software (02/01/2020 - De Morgen)
  Het politieteam dat beelden van online kinderporno onderzoekt, krijgt dit jaar nog hulp van slimme software om video’s te analyseren. De vijf speurders van de sectie Child Abuse moesten vorig jaar 15.000 beelden bekijken. Deze maand nog start de politie een test met een programma dat nieuwe beelden automatisch kruist met bekend materiaal uit internationale politiedatabanken. ‘Zo kunnen we kinderen veel sneller helpen.’
  [naar artikel]
 39. Jongeman sterft bij ongeval in Tessenderlo (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op de Schoterweg in Schoot bij Tessenderlo is woensdagavond een jonge bestuurder om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeval. De jongeman belandde met zijn wagen in de berm en botste daar tegen een boom.
  [naar artikel]
 40. Tessenderlo tegen corona, stap mee in de strijd (20/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus beheerst het hele leven, ook in Tessenderlo. Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HBVL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Lees hier wat in Tessenderlo gebeurt.
  [naar artikel]
 41. Nog meer inbraken (24/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Dorpsstraat in Pelt is in vier kelders van een flatgebouw ingebroken. Ook in de Houtmolenstraat was er een inbraak in een ondergrondse stalling. Daar werden twee fietsen gestolen. De kans bestaat dat het nog gaat om inbraken van de dief die uit het ziekenhuis kon ontsnappen. Er waren maandag meerdere inbraken in die buurt.
  [naar artikel]
 42. Mislukte imker steelt 150.000 bijen in Tessenderlo (19/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het openbaar ministerie in Hasselt heeft donderdag 10 maanden cel voorwaardelijk gevorderd tegen een 36-jarige man uit Laakdal voor de diefstal van drie bijenkasten in Tessenderlo. Het ging om circa 150.000 bijen.
  [naar artikel]
 43. Vynova investeert 150 miljoen in Tessenderlo (21/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  TessenderloHet chemiebedrijf Vynova gaat de komende jaren ruim 50 miljoen euro extra investeren in Tessenderlo. Dat is gisteren gezegd tijdens de officiële inhuldiging van een nieuwe installatie voor de productie van kaliumhydroxide. “Hiermee bevestigt Vynova de belangrijke rol van haar vestiging in Tessenderlo”, zegt deputy president Luc Leunis van Vynova, dat de voorbije drie jaar al 100 miljoen euro investeerde in Tessenderlo.
  [naar artikel]
 44. Inbraken (07/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Inbrekers hebben toegeslagen in de Processieweg in Tessenderlo. Ze probeerden zaterdagmorgen de achterdeur en een schuifraam te openen. Dat lukte niet. Mogelijk werden ze afgeschrikt door de blaffende hond van de bewoners. Op de Kruisbaan geraakten dieven wel binnen. Daar lag zaterdag alles overhoop.
  [naar artikel]
 45. Nieuwe aantijgingen tegen Daimler rond ongeoorloofde software: mogelijk moeten 600.000 wagens van Mercedes terug naar garage (25/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De aantijgingen in Duitsland tegen het Duitse autoconcern Daimler wegens mogelijk gebruik van ongeoorloofde software breiden uit. Gisteren was al...
  [naar artikel]
 46. Extra politiepatrouilles tegen inbraken in Overpelt (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De laatste weken is er een toename van inbraken in Overpelt. Uit analyse is gebleken dat veel van de inbraken gebeuren in de vroege avond en zich deels binnen de Ringlaan situeren. De lokale politie gaat de komende tijd extra patrouilles inzetten en meer in het straatbeeld aanwezig zijn.Vanuit de politie doet men tegelijk een oproep om verdachte gedragingen onmiddellijk te melden bij de politie via het gratis oproepnummer 101.
  [naar artikel]
 47. Politie zoekt slachtoffers van bejaarde kerkhofdief in Tessenderlo (13/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie Beringen / Ham / Tessenderlo krijgt al enige tijd meldingen van bloemstukken en andere ornamenten die gestolen worden op kerkhof Hoogveld in Tessenderlo. In een poging om de dader te vatten, verhoogde de politie het toezicht in de buurt. En het resultaat bleef niet uit.
  [naar artikel]
 48. Rotary Tessenderlo brengt kerstcadeau's naar Sint-Vincentius (24/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Elk jaar krijgt Sint-Vincentius Ham-Tessenderlo de mensen van Rotary Tessenderlo over de vloer om de jaarlijkse kerst-pakketten samen te stellen.
  [naar artikel]
 49. Tessenderlo blijft bij zijn jaarcijfers ondanks tegenslagen (25/10/2018 - De Tijd)
  13:22 De chemiegroep Tessenderlo meldt krimpende omzetcijfers voor de eerste negen maanden van dit jaar. Toch houdt Tessenderlo verrassend vast aan zijn verwachtingen voor het hele jaar.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.