De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Luciano D’Onofrio was in 2013 bijna begonnen bij... Beerschot

Gazet van Antwerpen

14/06/2017 - 10:19

Tot verrassing van eenieder werd Luciano D’Onofrio dinsdag voorgesteld als nieuwe sterke man bij neo-eersteklasser Antwerp. Het scheelde echter niet veel of D’Onofrio had al vier jaar geleden zijn intrede in het Antwerpse voetbal gemaakt. Weliswaar niet bij Antwerp, maar bij Beerschot.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bedrijf van Luciano D’Onofrio bewaakt Beerschot Wilrijk (29/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Voetbalclub Beerschot Wilrijk doet sinds kort een beroep op Protection Unit Flanders, een bewakingsbedrijf dat in handen is van Luciano D’Onofrio, de sportief directeur van rivaal Royal Antwerp FC. Protection Unit zal bij Beerschot Wilrijk instaan voor de ­bewaking van de loges en de vipruimtes.
  [naar artikel]
 2. Luciano D’Onofrio vertrekt bij Antwerp (11/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er is een einde gekomen aan het huwelijk tussen sportief directeur Luciano D’Onofrio en voetbalclub Antwerp. Dat hebben D’Onofrio en voorzitter Paul Gheysens gezamenlijk besloten.
  [naar artikel]
 3. Luciano D’Onofrio na verhoor vrijgelaten en niet in verdenking gesteld (28/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D’Onofrio, François Fornieri en Samuel Di Giovanni werden vanmorgen opgepakt en verhoord in een zaak van handel met voorkennis bij de aankoop van Mithra-aandelen. Na de ondervraging werd Antwerp-directeur Luciano D’Onofrio vrijgelaten en niet in verdenking gesteld.
  [naar artikel]
 4. Luciano D’Onofrio na verhoor vrijgelaten en niet in verdenking gesteld (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D’Onofrio, François Fornieri en Samuel Di Giovanni werden vanmorgen opgepakt en verhoord in een zaak van handel met voorkennis bij de aankoop van Mithra-aandelen. Na de ondervraging werd Antwerp-directeur Luciano D’Onofrio vrijgelaten en niet in verdenking gesteld.
  [naar artikel]
 5. Na het vertrek, de onduidelijkheid: wie volgt Luciano D’Onofrio op bij Antwerp? (12/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie wordt Luciano D’Onofrio’s opvolger? Op Antwerp hebben ze gewacht op de afhandeling van zijn vertrek om aan een antwoord op die vraag te denken. De komende dagen of weken moet duidelijk worden wie in de voetsporen van D’Onofrio treedt.
  [naar artikel]
 6. Luciano D’Onofrio vertrekt bij Antwerp (11/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Luciano D’Onofrio vertrekt per direct bij Antwerp. Dat hebben D’Onofrio en voorzitter Paul Gheysens gezamenlijk besloten.
  [naar artikel]
 7. Drie dekmantelbedrijven leveren Luciano D'Onofrio fortuin op aan transfercommissies (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens het gerechtelijk onderzoek naar voetbalclub Standard Luik is Luciano D'Onofrio, nochtans geschrapt als makelaar na een veroordeling in
  [naar artikel]
 8. Van spelersmakelaar Zidane tot man die niets meer met transfers te maken mag hebben: Luciano D'Onofrio (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Met Luciano D'Onofrio heeft Antwerp een nieuwe klinkende naam als sportief directeur voorgesteld. De 61-jarige Italiaan is nochtans geen
  [naar artikel]
 9. Van spelersmakelaar Zidane tot man die niets meer met transfers te maken mag hebben: een portret van Luciano D'Onofrio (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Met Luciano D'Onofrio heeft Antwerp een nieuwe klinkende naam als sportief directeur voorgesteld. De 61-jarige Italiaan is nochtans geen
  [naar artikel]
 10. Luciano D'Onofrio vertrekt per direct bij Antwerp (11/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D’Onofrio vertrekt per direct bij Antwerp. D’Onofrio en voorzitter Paul Gheysens hebben het gezamenlijke besluit genomen om uit elkaar te gaan. De voorbije maanden werd steeds meer duidelijk dat beiden enkele verschillende meningen hadden over de (sportieve) structuur van de club.
  [naar artikel]
 11. Luciano D’Onofrio, een garantie op succes: “Als ik voor elke beslissing eerst vijf man moet afgaan... Dan blijf ik liever thuis” (08/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hij won met FC Porto Europa Cup 1. Hij won met Standard twee keer de titel en de beker. En sinds zaterdag mag Luciano D’Onofrio (64) ook de cup met...
  [naar artikel]
 12. Antwerp-baas Luciano D’Onofrio scherpt de messen met Standard-voorzitter: “Hij verdooft iedereen” (25/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerp-Standard is dé topaffiche van speeldag 23 in de Jupiler Pro League. Voor Luciano D’Onofrio, sportief directeur en vicevoorzitter van Antwerp, meteen ook een confrontatie met zijn ex-club. Maar een hartelijk weerzien zal het niet worden, maakt D’Onofrio duidelijk in de Waalse krantengroep Sudpresse.
  [naar artikel]
 13. Luciano D'Onofrio keert terug naar de club die hij 38,19 miljoen euro bezorgde (03/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie Luciano D'Onofrio zegt, zegt: Standard. De huidige technisch directeur van FC Antwerp was vorig decennium de Koning Midas van Sclessin. Hij...
  [naar artikel]
 14. Luciano D’Onofrio wellicht jaar langer bij Antwerp (12/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De onderhandelingen over de verlenging van het ­contract van Luciano D’Onofrio bij Antwerp zijn ­bijna afgerond. De overeenkomst met de 65-jarige sportief verantwoordelijke (en vicevoorzitter) loopt na dit ­seizoen af, maar die wordt hoogstwaarschijnlijk met minstens een jaar verlengd. Even was er de vrees dat hij naar Standard zou trekken - omdat ook zijn goede vriend François Fornieri op weg leek naar de Rouches - maar dat plan werd opgeborgen. Met D’Onofrio als ­ondervoorzitter werden de Luikenaars in 2008 en 2009 al eens landskampioen.
  [naar artikel]
 15. Luciano D'Onofrio krijgt de sportieve leiding bij Antwerp, nog wachten op coach (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D'Onofrio krijgt op sportief vlak de touwtjes in handen bij Antwerp. Dat maakte de promovendus vandaag bekend tijdens een
  [naar artikel]
 16. Luciano D'Onofrio krijgt de sportieve leiding bij Antwerp, nog wachten op nieuwe coach (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D'Onofrio krijgt op sportief vlak de touwtjes in handen bij Antwerp. Dat maakte de promovendus vandaag bekend tijdens een
  [naar artikel]
 17. Luciano D'Onofrio betaalde Thaise villa van Alain Mathot (30/11/2022 - Apache)
  Luciano D’Onofrio blijkt de mysterieuze vriend te zijn van Alain Mathot.
  [naar artikel]
 18. Paul Gheysens en Luciano D’Onofrio, de architecten achter het succes van Antwerp: “Het is geen strijd met Brugge. Maar we zijn wél ambitieus” (17/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Mensen die hun vak kennen, laat ik werken”, vertelt Paul Gheysens (67). “Zo heb ik een contactpersoon in Polen. Als die mij vertelt: ‘Paul, ik vind dat we hier een terrein voor 20 miljoen euro moeten kopen’, dan zeg ik hem: ‘A la minute.’ Hetzelfde geldt voor Luciano. Als je vijf Gouden Schoenen hebt geleverd... – dat is uniek.” Luciano D’Onofrio (65), achteloos: “Oui, ce n’est pas mal.” Hun eerste dubbelinterview: “We gaan nog niet op retraite, hé, Luciano.”
  [naar artikel]
 19. Na vertrek van rechterhand: positie Luciano D’Onofrio wordt onhoudbaar bij Antwerp (14/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De stoel van Luciano D’Onofrio (65) bij Antwerp wankelt. Zijn rechterhand, teammanager Leidgens, werd gisteren aan de deur gezet en ook een exit van de sportieve baas zelf komt zo dichterbij.
  [naar artikel]
 20. Luciano D’Onofrio op zoek naar aansluiting met de top bij Antwerp: “Ooit Fellaini en Witsel binnenhalen? Ik hoop het” (16/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerp FC is ambitieus. Zéér ambitieus. Met voorzitter Paul Gheysens en sportief directeur Luciano D’Onofrio wil de Great Old de komende jaren een aanval doen op de Belgische top. Een Champions League-stadion is aanstaande, evenals voor de eerste keer een plaats in Play-off 1. Want Antwerp ligt op koers. Als in PO1 ook nog Europees voetbal wordt gehaald, is het tijd voor champagne. Maar aan de vooravond van de topper tegen Anderlecht eerst een gesprek met Luciano D’Onofrio (63), de algemeen directeur die de club over de finish trekt.
  [naar artikel]
 21. Antwerp stelt Luciano D'Onofrio aan als sportief directeur (13/06/2017 - De Tijd)
  14:44 Promovendus Antwerp heeft dinsdag Luciano D'Onofrio, in het verleden de sterke man bij Standard, aangesteld als nieuwe sportief directeur én ondervoorzitter.
  [naar artikel]
 22. Waarom toeslaan op Deadline Day hét handelsmerk is van Antwerp-topman Luciano D’Onofrio (06/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hij doet het weer. Toeslaan op transferdeadlineday: het is andermaal het handelsmerk van Luciano D’Onofrio gebleken. Antwerp realiseerde op de...
  [naar artikel]
 23. Luciano D’ Onofrio in Luik opgepakt (28/04/2021 - De Standaard)
  François Fornieri, oprichter en belangrijkste aandeelhouder van het Luikse farmabedrijf Mithra en Luciano D’Onofrio, de sportief directeur van FC Antwerp, worden op dit moment door de federale politie in Luik ondervraagd in een zaak van witwassen en mogelijke handel met voorkennis in aandelen van Mithra.
  [naar artikel]
 24. Luciano D’Onofrio: “Als achterstand bij start play-offs maximaal 6 punten zijn, gaan we Club ferm kietelen” (27/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen wilde hem spreken voor Antwerp-Anderlecht, maar Luciano D’Onofrio (64) koos exclusief voor ‘De Vogelenzang’ in Schilde. Het kerstverhaal...
  [naar artikel]
 25. Luciano D’Onofrio ontkracht geruchten: “Overname Moeskroen was nooit aan de orde” (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D’Onofrio, gewezen sportief directeur van Antwerp, heeft de speculaties omtrent een overname van 1B-club Moeskroen met een persmededeling de kop ingedrukt.
  [naar artikel]
 26. PORTRET. Wie is Luciano D’Onofrio, de nieuwe sportieve baas van Antwerp? (13/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vijf jaar na zijn mislukte toetreding tot Anderlecht, maakt Luciano D’Onofrio zijn terugkeer in het Belgische voetbal. Bij de oudste club van het land, waar hij altijd al een zwak voor had. Voor de 61-jarige mijnwerkerszoon is de cirkel rond.
  [naar artikel]
 27. D’Onofrio wuift gerucht over Seraing weg, Wim De Decker en Olivier Renard genoemd als opvolger bij Antwerp (12/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Luciano D’Onofrio (65) is niet langer sportief directeur bij Antwerp. Na vier jaar lagen de visies van D’Onofrio en voorzitter Paul Gheysens te ver uit elkaar. Gheysens wil de club op een ‘modernere’ leest schoeien. D’Onofrio wilde geen macht inleveren.
  [naar artikel]
 28. Verrassing: Luciano D’Onofrio sportief directeur op Antwerp FC (13/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Luciano D’Onofrio (62) wordt de nieuwe sportieve baas van kersvers eersteklasser Antwerp FC. De gewezen makelaar en sterke man van Standard (1998-2011) volgt daarmee Patrick Decuyper op. Decuyper zal de Antwerp Diamond Club, de jeugdacademie van Antwerp FC, gaan leiden. Een nieuwe trainer maakt Antwerp nog niet bekend. D’Onofrio zal die eerstdaags voorstellen. Wim De Decker, de trainer die Antwerp vorig seizoen na dertien jaar weer naar eerste klasse bracht, kreeg een voorstel om assistent-trainer te worden. D’Onofrio neemt ook heel het transferbeleid voor zijn rekening.
  [naar artikel]
 29. Marc Degryse interviewt Luciano D’Onofrio: “Veel mensen zijn niet klaar voor een titel van Antwerp” (06/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  R.Antwerp FC is de rijzende ster in het Belgische voetbal. De architect, met een telefoon en tonnen voetbalverstand: Luciano D’Onofrio (65). Marc Degryse ging hem opzoeken. Met de vraag of Antwerp in mei kampioen kan worden...
  [naar artikel]
 30. De immense erfenis van Luciano: waar zou Antwerp staan zonder ‘Godfather’ D’Onofrio? (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nog anderhalve maand. En dan stopt, op 1 juni, de samenwerking tussen Luciano D’Onofrio en Antwerp. Tenminste, op voorwaarde dat één van beide partijen dat per aangetekend schrijven aangeeft. Anders wordt wat de voorbije vier jaar een zeer vruchtbare verbintenis was, met nog een jaar verlengd. Maar of het zover komt...
  [naar artikel]
 31. Wie is de echte Luciano D'Onofrio? (11/04/2019 - De Morgen)
  'Kan overal gebezigd worden', luidt het onderschrift in het Panini-plakboek Football 80. Kleine Licio werd een grote toekomst voorspeld bij Winterslag. Maar hij belandde in de nor en ontvluchtte zijn land. Twintig jaar later keerde hij terug naar zijn stad als schatrijke voetbalmakelaar. Het wondere leven van Luciano D'Onofrio, de verdreven sterke man van Standard Luik.
  [naar artikel]
 32. Antwerp-topman Luciano D'Onofrio wordt verhoord door gerecht (28/04/2021 - VRT NWS)
  De sportief directeur en vice-voorzitter van voetbalclub Antwerp, Luciano D'Onofrio, is vanmorgen door de politie opgepakt voor verhoor. Dat melden de RTBF en andere Franstalige media. Ook twee Luikse zakenmannen worden verhoord in een zaak van mogelijke handel met voorkennis.
  [naar artikel]
 33. Luciano D’Onofrio opgepakt en verhoord in Mithra-affaire (28/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Luciano D’Onofrio werd woensdagochtend opgepakt door de politie op verdenking van malafide betrokkenheid in de Mithra-affaire. Hij zou met voorkennis aandelen hebben verhandeld. Dat meldden verschillende Franstalige media. Naast de sportieve baas van Antwerp FC werden ook François Fornieri en Samuel Di Giovanni aangehouden
  [naar artikel]
 34. Antwerp en teammanager gaan uit elkaar (13/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De wegen van Antwerp en teammanager Frédéric Leidgens scheiden. Die laatste tekende een papier waarbij ‘in onderlinge overeenkomst’ een punt wordt gezet achter de samenwerking. Afgelopen weekend werd in Gazet Van Antwerpen nog een uiterst negatief beeld opgehangen van Leidgens en zijn rol als teammanager. Leidgens werd vier jaar geleden door Luciano D’Onofrio binnengehaald in de club. D’Onofrio had en heeft een groot vertrouwen in zijn rechterhand. Dat de club afscheid neemt van Leidgens zonder daarin D’Onofrio te kennen, is een veeg teken. In de entourage van Luciano D’Onofrio wordt gefluisterd dat hij zijn contract dat deze zomer afloopt mogelijk dan ook niet zal verlengen. D’Onofrio was ook al niet aanwezig op de match tegen Moeskroen van gisteravond. Leidgens en D’Onofrio onthouden zich van commentaar.
  [naar artikel]
 35. Luciano D’Onofrio blijft bij Antwerp, grote baas Paul Gheysens: “Het is de logica zelve, er is zelfs nooit over gediscussieerd” (13/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De geruchten over een terugkeer naar Standard mogen de prullenmand in. Luciano D’Onofrio (65) blijft bij Antwerp. Dat bevestigde hij ons gisteren. Groot nieuws dachten we, maar dat was buiten voorzitter Paul Gheysens gerekend.
  [naar artikel]
 36. Luciano D’Onofrio opgepakt op verdenking van handel met voorkennis bij Mithra-aandelen (28/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D’Onofrio, François Fornieri en Samuel Di Giovanni zijn vanmorgen opgepakt en verhoord door de politie. Ze zouden verdacht worden van handel met voorkennis bij de aankoop van Mithra-aandelen.
  [naar artikel]
 37. Luciano D’Onofrio opgepakt op verdenking van handel met voorkennis bij Mithra-aandelen (28/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D’Onofrio, François Fornieri en Samuel Di Giovanni zijn vanmorgen opgepakt en verhoord door de politie. Ze zouden verdacht worden van handel met voorkennis bij de aankoop van Mithra-aandelen.
  [naar artikel]
 38. Luciano D’Onofrio opgepakt op verdenking van handel met voorkennis bij Mithra-aandelen (28/04/2021 - De Morgen)
  Luciano D’Onofrio, François Fornieri en Samuel Di Giovanni zijn vanmorgen opgepakt en verhoord door de politie. Ze zouden verdacht worden van handel met voorkennis bij de aankoop van Mithra-aandelen.
  [naar artikel]
 39. Standard ontslaat boekhouder na onthullingen in Football Leaks over Luciano D’Onofrio (23/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van recente onthullingen in Football Leaks en de rol van Luciano D’Onofrio daarin, heeft Standard zijn boekhouder Philippe Gillis, die sinds 1998 werkzaam was in Luik, met onmiddellijke ingang ontslagen.
  [naar artikel]
 40. Luciano D’Onofrio in Watford voorAntwerp-huurling (en beetje Elton John) (23/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Luciano D’Onofrio, sportief directeur van Antwerp, was zaterdag uitgenodigd op de wedstrijd van Watford tegen Crystal Palace (0-0). Samen met makelaar Mogi Bayat bekeek hij de match – een rijtje lager dan popster en levenslang Watford-supporter Elton John – en achteraf sprak hij ook met de bestuurders van de club.
  [naar artikel]
 41. Luciano D’Onofrio genoemd in Belgisch onderzoek naar ex-Olympique Marseillevoorzitter Bernard Tapie (19/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het kader van een gerechtelijk onderzoek in België over Bernard Tapie, ex-voorzitter van Olympique Marseille, zijn huiszoekingen uitgevoerd in Parijs en in Saint-Tropez. Dat bericht de RTBF. Ook Luciano D’Onofrio wordt genoemd in het onderzoek.
  [naar artikel]
 42. Decuyper na aanstelling Luciano D’Onofrio: “Dit is een club in volle groei” (13/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Royal Antwerp FC deed dinsdag middels een persconferentie uit de doeken dat het zijn organigram verandert. Zo volgt Luciano D’Onofrio Patrick Decuyper als sportief directeur en blijft Wim De Decker aan de Great Old verbonden als assistent-trainer. De hoofdtrainer zal eerstdaags voorgesteld worden. “We hebben een fantastisch team maar er zijn nog veel uitdagingen”, vertelde Decuyper tijdens de persmededeling.
  [naar artikel]
 43. Luciano D’Onofrio in beeld bij Moeskroen als nieuwe overnemer (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Luciano D’Onofrio zou vergevorderde gesprekken hebben met Moeskroen en eigenaar Gérard Lopez. Dat schrijft Sudpresse. Terwijl de spelers en werknemers van Moeskroen nog steeds hun laatste salaris niet hebben ontvangen, zou voorzitter Patrick Declerck begin deze week hebben laten weten dat de club op zoek is naar een koper.
  [naar artikel]
 44. Marc Coucke zag het even heel groot met Anderlecht: “Hij wou Luciano D’Onofrio en Thierry Henry” (26/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de voetbalwereld waait al een tijdlang rond dat Anderlecht in zijn zoektocht naar een sportief directeur ook aan Luciano D’Onofrio dacht en Peter Vandenbempt heeft dat nu ook publiekelijk gemaakt op Radio 1. Hij voegde er ook aan toe dat Marc Coucke ook aan Thierry Henry dacht om de technische staf te versterken.
  [naar artikel]
 45. Marc Coucke zag het even heel groot met Anderlecht: “Hij wou Luciano D’Onofrio en Thierry Henry” (26/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de voetbalwereld waait al een tijdlang rond dat Anderlecht in zijn zoektocht naar een sportief directeur ook aan Luciano D’Onofrio dacht en Peter Vandenbempt heeft dat nu ook publiekelijk gemaakt op Radio 1. Hij voegde er ook aan toe dat Marc Coucke ook aan Thierry Henry dacht om de technische staf te versterken.
  [naar artikel]
 46. Vincent Mannaert en Luciano D'Onofrio, twee generaties uit hetzelfde hout gesneden: "Voetbal is ons leven. Tot ter dood" (18/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Je hebt mensen die over voetbal praten, en je hebt mensen die over voétbal praten. Vincent Mannaert en Luciano D'Onofrio behoren tot die tweede...
  [naar artikel]
 47. Voetbalbaas D'Onofrio verhoord over toeval van 1,3 miljoen euro (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse voetbalbaas Luciano D'Onofrio (65) is gisteren verhoord over mogelijke handel met voorkennis. De zaak draait om 1,3 miljoen euro waarmee aandelen van een farmabedrijf gekocht werden. D'Onofrio werd vrijgelaten en is niet in verdenking gesteld, twee bevriende zakenmannen wel.
  [naar artikel]
 48. Gerecht geïnteresseerd in beeld van Arne Quinze bij Luciano D’Onofrio (12/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het federaal parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend voor “ernstige en georganiseerde belastingfraude” tegen de Vlaamse beeldend kunstenaar Arne Quinze. De zaak draait rond de factuur voor een werk dat werd gevonden tijdens een huiszoeking bij Luciano D’Onofrio, de voormalige sterke man van Standaard Luik. Dat meldt L’Echo donderdagavond.
  [naar artikel]
 49. Hoe Antwerp-directeur Luciano D’Onofrio meegesleurd werd in gerechtelijke spiraal rond bevriende farmabaas (28/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Winst maken door aandelen te kopen waarvan men op voorhand weet dat hun waarde op de beurs als een pijl de hoogte zal inschieten. Het is een verboden spel, waar volgens het Luikse gerecht zowel Antwerp-directeur Luciano D’Onofrio, als farmabaas François Fornieri en security-manager Samuel Di Giovanni zich aan zouden bezondigd hebben. Al een hele dag worden de drie daarover op de rooster gelegd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy