Kokosolie staat al een tijdje bekend als wondermiddel in food- en beautyland. Populaire koks en foodblogsters zweren bij het goedje, die massaal [naar artikel]
De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
Sandra Bekkari, Julie Van den Kerchove, Rens Kroes en Pascale Naessens: geen foodgoeroe die niet liever met kokosolie bakt en braadt dan olijfolie of boter. Maar dat blijkt toch minder gezond dan eerst gedacht, zo ontdekt Kobe Ilsen in het Eén-programma ‘Over Eten’. [naar artikel]
De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
Het is een hardnekkige mythe dat kokosolie een gezonder alternatief is voor boter en olijfolie. De Duitse wetenschapster Karin Michels, verbonden aan de gerenommeerde universiteit van Harvard, noemt het goedje “puur vergif” in een recente lezing. [naar artikel]
Gebruik je vaak kokosolie tijdens het koken? Volgens een nieuw rapport zou kokosolie helemaal niet zo gezond zijn als je zou denken. Het product zou zelfs schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid. [naar artikel]
“Kokosolie is puur vergif!”, althans dat beweert professor Karin Michels van de Harvard T.H. Chan School of Public Health. Volgens haar is... [naar artikel]
Avocado, quinoa, kokosolie en açaï. Het zijn enkele voorbeelden van voedingsmiddelen die superfoods worden genoemd. Nu staat selderijsap in het... [naar artikel]
Heel wat mensen vervangen hun gezonde plantaardige oliën door de 'nog gezondere' kokosolie. Maar is dat wel verstandig? [naar artikel]
Grijp je automatisch naar olijfolie om je vlees in te bakken, je groentjes mee te besprenkelen voor je ze de oven inschuift of als smaakmaker voor je salade? Olijfolie wordt vaak opgehemeld als gouden vetstof die je gerechten op smaak brengt én goed is voor je gezondheid. Toch is het aanbod vetstoffen veel groter dan olijfolie alleen. Denk maar aan kokosolie, boter, en ghee. Welke vetstoffen kies je dan best voor welk gerecht en waarom? En welke is nu echt het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe: “Over de gezondheidsvoordelen van kokosolie kan ik kort zijn, die zijn er niet.” [naar artikel]
Poetsen, kleine reparaties uitvoeren of zelfs vlekken wegtoveren: de toepassing van wat op het eerste gezicht een simpel product lijkt, is vaak heel wat breder dan wat het etiket voorschrijft. Om te voorkomen dat je voorraadkast uitpuilt met sprays, flessen en flacons zetten we regelmatig zo’n veelzijdig product in de kijker. Vandaag: kokosolie. [naar artikel]
De American Heart Association, 's werelds grootste hartgezondheidsorganisatie, maakt komaf met de gezondheidsclaims van kokosolie. Het zogenaamde 'superfood' mag van zijn voetstuk gehaald worden. [naar artikel]
Kokosolie moet tegenwoordig één van de populairste voedingsmiddelen zijn. Het goedje schopte het - niet zo onverwacht - tot quasi ieder Belgisch... [naar artikel]
Oil Pulling is een eeuwenoude Ayurvedische techniek om je lichaam te ontgiften door simpelweg een lepel kokosolie in je mond te stoppen en daar [naar artikel]
Een croque-monsieur waarvan de kaasdraden bij elke hap zichtbaar zijn, voelt altijd iets ongezonder aan dan de blokjes kaas die we serveren bij een aperitief of dat plakje tussen een broodje. Is die gesmolten kaas ook echt ongezonder, of denken we dat maar? Voedingsonderzoeker Guido Camps scheidt feit van fabel. [naar artikel]
Op een jaar tijd is de prijs van boter bijna verdubbeld. Dat komt door de grote vraag naar boter in combinatie met boterschaarste. De dure boter heeft gevolgen voor bakkers, supermarkten en restaurants in heel Europa. [naar artikel]
Een beetje kokosolie in bad is goed om een droge huid te verzorgen, maar trop is te veel. Dat heeft de Imgur-gebruikster Denshan aan den lijve ondervonden. Ze overdreef met de hoeveelheid olie en moest noodgedwongen in bad blijven zitten. [naar artikel]
Onderzoekers van de UGent hebben boter succesvol vervangen door insectenvet, een gezond en duurzaam alternatief. Een panel met proefpersonen kon geen onderscheid maken tussen gebak en wafels waar de boter deels was vervangen. Bio-ingenieur Joachim Schouteten gelooft dat we binnenkort insectenvet in de supermarkt zullen kopen. [naar artikel]
Volgens velen is geroosterd brood lichter verteerbaar, en dus beter voor je darmen zijn. Maar klopt dat wel? Of is het juist ongezonder? De... [naar artikel]
"Even een gezellig badje nemen," dacht deze vrouw uit Australië. Een kaarsje erbij, en wat kokosolie in het water voor een zacht velletje. Maar [naar artikel]
"Even een gezellig badje nemen," dacht deze vrouw uit Australië. Een kaarsje erbij, en wat kokosolie in het water voor een zacht velletje. Maar [naar artikel]
In veel bakrecepten is boter een vast ingrediënt. Maar wélke boter je bij voorkeur gebruikt, staat er niet altijd bij vermeld. Kies je zomaar eender welke soort uit het assortiment? En kan je boter eventueel uit een recept weglaten en een even lekker resultaat uit de oven halen? Meester-bakker Dirk Braeckman legt uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.