Elke dag krijgen in België gemiddeld 21 mensen de diagnose darmkanker en vinden er 8 begrafenissen plaats ten gevolge van darmkanker. Onnodig leed als je weet dat de ziekte deels te voorkomen is, vindt dr. Luc Colemont, maag-darmspecialist en oprichter van de vzw Stop Darmkanker. Zo wijst een nieuwe studie opnieuw op de link tussen ongezonde voeding en een verhoogd risico op darmkanker. [naar artikel]
Rond scholen en universiteiten telden onderzoekers van Sciensano een onthutsend aantal reclames voor alcohol en ultrabewerkte voeding. “De rem moet op reclame, maar de industrie werkt tegen.” [naar artikel]
Maart is de internationale actiemaand in de strijd tegen dikkedarmkanker. Elke dag krijgen 23 Belgen te horen dat ze darmkanker hebben én dagelijks zijn er 10 begrafenissen door de ziekte. “Minstens de helft daarvan zouden we kunnen vermijden”, klinkt het bij Luc Colemont, maag- en darmspecialist en oprichter van vzw Stop Darmkanker die uitlegt hoe je het kan voorkomen. [naar artikel]
Elke dag krijgen 23 Belgen te horen dat ze darmkanker hebben én maakt de ziekte tien dodelijke slachtoffers. “Minstens de helft daarvan zouden we kunnen vermijden als nog meer mensen zouden deelnemen aan het bevolkingsonderzoek”, maakt maag- en darmspecialist Luc Colemont zich sterk. Aan het begin van deze internationale darmkankermaand legt hij uit hoe je de ziekte kan voorkomen. [naar artikel]
In ons land sterven jaarlijks 3.000 mensen door het laattijdig ontdekken van darmkanker. Iedereen tussen 50 en 74 jaar kan zich nochtans gratis en eenvoudig laten testen. Maar hoe kan je darmkanker voorkomen? En loop ik meer risico als mijn moeder en/of vader het ook gekregen hebben? [naar artikel]
Nog één procent deelname meer en ook voor de darmkankerscreening behalen we in Vlaanderen de doelstelling van de gratis kankerscreenings, zo blijkt uit de jaarlijkse cijfers van de Bevolkingsonderzoeken. Vooral de jongste doelgroep moet een duit in het zakje doen, vindt maag- en darmspecialist Luc Colemont (vzw Stop Darmkanker). “Net bij jongere doelgroepen neemt darmkanker toe.” [naar artikel]
Melk was goed voor elk, maar daar is intussen lang niet iedereen meer van overtuigd. En wie nog steeds denkt dat je van boterhammetjes en aardappelen groot en sterk wordt, krijgt het aan de stok met Pascale Naessens. De verwarring over eten is nooit zo groot geweest, maar de Nederlandse hoogleraar Louise O. Fresco, die woensdag een eredoctoraat krijgt aan de KU Leuven, houdt het hoofd koel. “We moeten vooral niet onnodig dramatisch doen.” [naar artikel]
Wereldwijd is ongezonde voeding verantwoordelijk voor één vijfde van de sterfgevallen. Na roken is het de belangrijkste doodsoorzaak. Dat blijkt uit het Global Burden of Disease-onderzoek, een langetermijnstudie waarvoor data over gezondheid verzameld wordt in alle landen ter wereld. Hoewel roken de voornaamste doodsoorzaak is, is een slecht eetpatroon verantwoordelijk voor één overlijden op vijf. Daarmee […] [naar artikel]
Morgen start de ‘Week van de steak-friet’. En dat valt sp.a en Groen zwaar op de maag. ‘De overheid moet stoppen met daar promotie voor te voeren.... [naar artikel]
Een meerderheid van de Belgen steunt belastingen op ongezonde voeding om de obesitasepidemie een halt toe te roepen. Zolang met de opbrengsten gezond eten gestimuleerd wordt. Dat blijkt uit een onderzoek nog voor het debat over de vettaks oplaaide. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.