Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Bokrijk in de ban van brood deze zomer

25/06/2017 - 18:42
"Vanaf vandaag kunnen de bezoekers van Bokrijk zich verdiepen in de kunst van het brood bakken. In het gerestaureerde gebouw “De Superette Bokrijk” wordt met Limburgse producten zuurdesembrood gebakken. Bokrijk doet daarvoor beroep op chefkok Kobe Desramaults en de Amerikaanse broodbakster Sarah Lemke. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Winteravonden Bokrijk gaan door met 2.000 bezoekers, ook zomer was een succes (02/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Bokrijk mocht deze zomer 80.000 bezoekers verwelkomen in het museum. “Ondanks de coronacrisis die ons beperkingen heeft opgelegd, evenaren we de zomer van 2018”, zegt gedeputeerde Igor Philtjens (Open Vld). [naar artikel]


2. Bokrijk heeft een nieuwe bakker, maar die gaat er zelf geen brood bakken (01/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Vanaf zaterdag 2 april kan je in het Openluchtmuseum in Bokrijk brood of ander lekkers kopen van Mariën Meesterbakkers. Het ambachtelijke familiebedrijf uit Balen volgt daarmee Slow Bakery Egt op, dat de bakkersmuts aan de haak hing. LEES OOK. Bakkerij Egt houdt het voor bekeken in het Openluchtmuseum [naar artikel]


3. Bakkerij Egt houdt het voor bekeken in Openluchtmuseum Bokrijk (29/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Slow Bakery Egt zal komend seizoen geen brood meer bakken in het Openluchtmuseum van Bokrijk. De uitbaters hebben beslist om een time-out te nemen en ze willen zich voorbereiden op nieuwe uitdagingen. Bokrijk is nu op zoek naar een nieuwe artisanale bakker. [naar artikel]


4. Leerlingen bakkerij Sint-Martinusscholen bakken brood in Bokrijk (27/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Op zondag 18 september konden de talrijke bezoekers aan het Openluchtmuseum van Bokrijk kennismaken met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur. [naar artikel]


5. Sterrenchef opent bakkerij in Bokrijk (06/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Vanaf 25 juni opent sterrenchef Kobe Desramaults zijn eigen bakkerij in het openluchtmuseum van Bokrijk. Hij toont hier niet alleen op zijn eigenwijze manier hoe je gezond en lekker brood maakt, maar verkoopt het meteen ook in een nieuwe superette. Dit project is het eerste grote startschot van Bokrijk Brandmerkt (BKRK) waarmee het domein zich in Vlaanderen op de kaart wil zetten als modern, hip en de moeite waard. [naar artikel]


6. “Ik wil geen michelinster meer” (18/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Hoever staat ons industriële brood af van het oerbrood? De Dranouterse topkok Kobe Desramaults (36), tot voor kort trotse eigenaar van één Michelinster, toont het vanaf 25 juni in De Superette, het nieuwe ambachtelijke broodatelier in het Openluchtmuseum van Bokrijk. Van bad boy naar Bokrijk? “Er zit nog altijd een beetje een rebel in mij.” [naar artikel]


7. Topchef Kobe Desramaults opent bakkerij in Bokrijk (06/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Vanaf 25 juni opent sterrenchef Kobe Desramaults zijn eigen bakkerij in het openluchtmuseum van Bokrijk. Hij toont hier niet alleen op zijn eigenwijze manier hoe je gezond en lekker brood maakt, maar verkoopt het meteen ook in een nieuwe superette. Dit project is het eerste grote startschot van Bokrijk Brandmerkt (BKRK) waarmee het domein zich in Vlaanderen op de kaart wil zetten als modern, hip en de moeite waard. [naar artikel]


8. Blinde en slechtziende kinderen beleven verleden in Bokrijk op BrailleDay (25/04/2019 - Het Belang van Limburg)

De Brailleliga heeft donderdag 23 leerlingen met een visuele handicap zich in Bokrijk laten onderdompelen in het verleden. De kinderen uit scholen van het buitengewoon onderwijs leerden er brood bakken in een echte houtoven en ontdekten hoe men vroeger leefde aan de hand van een aangepast programma. [naar artikel]


9. Commotie rond gebruik van kamelen in zomercircus in Bokrijk: “Dierenwelzijn staat centraal” (16/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Deze zomer kan je zes weken lang genieten van het traditionele zomercircus in Openluchtmuseum Bokrijk. Dat betekent voorstellingen met acrobatiek, clowns, jongleurs en… kamelen. Dat het circus nog met dieren werkt, zorgde voor commotie op Facebook. “Het Openluchtmuseum en Circus Barones volgen alle regels inzake dierenwelzijn”, klinkt het in Bokrijk. [naar artikel]


10. Bokrijk wil museum op 1 mei weer volledig openen (26/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Het Openluchtmuseum van Bokrijk blijft door de coronacrisis toegankelijk als wandelpark. Voor de heropstart van de museumprogrammatie richt Bokrijk zich op 1 mei als startdatum. [naar artikel]


11. "De choco die je op het brood smeert is een dikmaker, niet het brood op zich": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


12. In dit brood zit één flesje bier: santé (18/03/2017 - Het Nieuwsblad)

Bakkerij Painture in Oedelem heeft sinds deze week een wel heel bijzonder brood in de aanbieding. Zotje, zoals het brood gedoopt werd, is gemaakt op basis van Brugse Zot Bruin. “In één brood zit één flesje bier”, zegt bakker Brecht Van Poucke. [naar artikel]


13. Vlaanderen maakt 14,5 miljoen euro vrij voor restauratie Bokrijk (09/09/2016 - De Redactie)

Het Openluchtmuseum Bokrijk gaat in vijf jaar tijd alle monumenten restaureren, de eerste grootschalige restauratiecampagne in de geschiedenis van Bokrijk. [naar artikel]


14. "De kleur van een brood zegt niets over de voedingsstoffen die erin zitten": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


15. "Twee tot vier sneden brood beïnvloeden je gewicht niet": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (06/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


16. Openluchtdomein Bokrijk verwelkomt Olaf, een stierenkalfje met een Valentijnsbles (14/02/2023 - VRT NWS)

Het openluchtmuseum van Bokrijk is een attractie rijker. Vrijdag is daar een stierenkalfje met een prachtige hartvormige bles geboren. Bokrijk noemt het zelf een vroeg Valentijnscadeau. [naar artikel]


17. Brood op restaurant voor de maaltijd? Geen goed idee, tenzij je het in deze volgorde of met deze andere dingen eet (12/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een mandje brood op tafel past perfect in het plaatje van een gezellige avond op restaurant of een goede start van de apéro. Maar wat doet het met je lichaam als je brood eet terwijl je wacht op de échte maaltijd? En kies je dan best voor brood met of zonder boter of olijfolie? Voedingswetenschapper Amandine De Paepe en leverarts Anja Geerts leggen uit. [naar artikel]


18. Bokrijk genomineerd voor Europees museum van 2020 (05/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Het Openluchtmuseum van Bokrijk kan het Europees museum van 2020 worden. Bokrijk is genomineerd voor deze prestigieuze onderscheiding die het Gallo-Romeins Museum in Tongeren in 2011 in de wacht sleepte, zo maakte een trotse gouverneur bekend bij het begin van zijn rede. [naar artikel]


19. Hete zomer maakt ons brood en bier duurder: “Geleden van 2012” (14/09/2018 - Het Nieuwsblad)

De kans is groot dat u in plaats van 2,20 euro straks 2,30 euro betaalt voor een groot gesneden brood. En ook uw pintje dreigt duurder te worden. Door de droogte afgelopen zomer vallen de graanoogsten overal in Europa tegen en dat heeft zijn gevolgen voor uw portefeuille. [naar artikel]


20. Brood bij de bakker wordt duurder: met het advies en de recepten van onze topbakker ga je thuis zelf aan de slag (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten. [naar artikel]


21. Koppel voetbalt én leerde mekaar kennen bij Genkse voetbalclub, nu werd de eerste ‘Bokrijk-baby’ geboren (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Feest bij Bokrijk Sport (4C). De eerste ‘Bokrijk-baby’ is immers geboren. Kevin Gubbelmans (30) en Elena Scheymans (27) - de trotse ouders van dochtertje Tess - spelen niet alleen allebei voor Bokrijk, ze leerden mekaar ook kennen op de club. [naar artikel]


22. Vakmanschap Bokrijk centraal in ‘Week van de Bij’ (20/02/2020 - Het Belang van Limburg)

De Vlaamse overheid trapt dit jaar de ‘Week van de Bij’ af in Bokrijk. “We zijn trots dat het vakmanschap van Bokrijk een centrale rol mag spelen op de startdag eind mei”, zegt gedeputeerde Igor Philtjens (Open Vld). [naar artikel]


23. Tip in België: Domein Bokrijk (15/07/2020 - Express)

Het provinciaaldomein Bokrijk staat vooral bekend voor zijn openluchtmuseum. Hier ontdek je hoe we honderd jaar geleden leefden en werkten.... The post Tip in België: Domein Bokrijk appeared first on Business AM. [naar artikel]


24. ‘t Is gebeurd: Erik Van Looy voor het eerst in 59 jaar in Bokrijk (23/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Het was Igor Philtjens, voorzitter van Bokrijk, niet ontgaan dat Erik Van Looy (59) als presentator van het populaire tv-programma ‘De Slimste Mens ter had gezegd dat hij nog nooit in Bokrijk was. Dinsdag was het zover. [naar artikel]


25. Eerste Bokrijk Run lokt meer dan 3.000 deelnemers: “Verwachtingen ruimschoots overtroffen” (12/11/2017 - Het Belang van Limburg)

De eerste editie van de Bokrijk Run heeft zondag 3.050 sportievelingen naar het Openluchtmuseum van Bokrijk gelokt. Dat meldt de organisatie, die erg tevreden is. “Zoveel deelnemers hadden we echt niet verwacht.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!