Nu de lente volop in het land is, trekken we er massaal op uit. Jammer genoeg doet de teek dat ook bij temperaturen die hoger zijn dan 10 graden. En terwijl de teken in onze contreien al behoorlijk vervelend zijn, moeten ze in de VS afrekenen met een exemplaar waardoor mensen allergisch kunnen worden voor rood vlees. [naar artikel]
In Washington baart de opkomst van een bepaald soort teek zorgen. Eén beet van de teek kan een levenslange allergische reactie voor rood vlees veroorzaken. [naar artikel]
De zomer begint morgen officieel. Tijd voor barbecues en terrasjes, maar jammer genoeg ook voor teken. De bloeddorstige parasieten zijn al jaren aan een opmars bezig in Vlaanderen en dragen een pak ziektes met zich mee. De ziekte van Lyme, bijvoorbeeld. Maar een beet kan ook leiden tot een zeldzame aandoening waarbij je onder meer allergisch wordt voor rood vlees. [naar artikel]
De Oost-Aziatische langhoornteek verovert de Verenigde Staten. Deze tekensoort kan in geen tijd een koe omleggen en is daarbij ook vaak een verspreider van gevaarlijke ziektes. De nieuwe tekensoort komt oorspronkelijk uit Azië. Hoe hij precies in de VS is geraakt, is niet duidelijk. In vergelijking met de teken die in ons land voorkomen, is […] Het bericht Deze angstaanjagende teek rukt in sneltempo op verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Na jarenlang nauwelijks vlees te hebben gegeten, lijkt dat biefstukje ineens wel erg zwaar op de maag te liggen. Hoe zit dat? [naar artikel]
Na de ziekte van Lyme blijkt de Nederlandse teek ook de verspreider van het alfa-gal syndroom, een aandoening waarbij mensen een vleesallergie [naar artikel]
Na de ziekte van Lyme blijkt de Nederlandse teek ook de verspreider van het alfa-gal syndroom, een aandoening waarbij mensen een vleesallergie [naar artikel]
In Nederland heeft iemand een hersenvliesontsteking opgelopen na een beet van een teek die besmet was met het encefalitisvirus. Dat schrijft Het [naar artikel]
Een zalige wandeling in het bos kan minder zalig eindigen wanneer je gebeten bent door een teek. En ook in de eigen tuin is het opletten voor de kleine, bruinachtige parasiet. Ze kunnen immers bacteriën dragen die de ziekte van Lyme veroorzaken. Maar wat doe je nu het best na een tekenbeet? Hoe weet je of je besmet bent? En zijn sommige mensen ontvankelijker voor teken dan andere? [naar artikel]
We hebben allemaal weleens geen zin om te sporten. Maar er zijn dus ook mensen die er echt allergisch voor zijn. Dit wordt ook [naar artikel]
Amerika waarschuwt dat er een allergie voor rood vlees en zuivel in opmars is, die je krijgt na een tekenbeet. En nee, dat is geen broodjeaapverhaal: Vlaming Tom (51) liep het zelfs op in de Ardennen. “Toen ik onlangs zondigde met kaasfondue, lag ik erna een hele dag ziek op de zetel.” [naar artikel]
Een tekenbeet is op zich doorgaans niet gevaarlijk, maar de teek kan besmet zijn, wat kan leiden tot een infectie. [naar artikel]
De lente is in het land en daarmee ook de teken. Nu deze kleine insecten ontwaken uit hun winterrust, moet je ook weer oppassen voor hun beten. Daarmee kunnen ze de ziekte van Lyme overbrengen, maar dat is niet de enige ziekte waarvoor je op je hoede moet zijn. Zo rukt tekenencefalitis op in Europa. Wat is dat precies? En hoe gevaarlijk is het? Bioloog Wietse Chanet vertelt alles wat je over tekenencefalitis moet weten. [naar artikel]
De lente is in het land en daarmee ook de teken. Nu deze kleine insecten ontwaken uit hun winterrust, moet je ook weer oppassen voor hun beten. Daarmee kunnen ze de ziekte van Lyme overbrengen, maar dat is niet de enige ziekte waarvoor je op je hoede moet zijn. Zo rukt tekenencefalitis op in Europa. Wat is dat precies? En hoe gevaarlijk is het? Bioloog Wietse Chanet vertelt alles wat je over tekenencefalitis moet weten. [naar artikel]
De reuzenteek van het geslacht hyalomma duikt steeds vaker op in Duitsland, Frankrijk en nu ook in Nederland en Luxemburg, op plaatsen zo’n tiental... [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, klinkt het overal in voedingsadviezen. Toch eet de Belg volgens de recentste cijfers van Statbel uit 2021 gemiddeld 154 gram rood vlees per dag. Uit een nieuwe studie van BV-OECO blijkt dat één vijfde van de Belgen ermee wil minderen. “Mensen die vaker rood vlees kiezen, hebben wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker dan mensen die veel kip eten”, vertelt bio-ingenieur Stefaan de Smet. Wat doet het écht met je lichaam? En vanaf wanneer wordt het ongezond? [naar artikel]
Dat teken gevaarlijk zijn weet iedereen. Door een beet van deze spinachtigen kan je bijvoorbeeld de ziekte van Lyme of tekenencefalitis oplopen. Maar wist je dat ze je ook voor een deel vegetariër voor het leven kunnen maken? Zo kan je via hen het alfa-galsyndroom oplopen en allergisch worden aan vlees. Maar hoe veroorzaken teken deze allergie? Waar kan je dit overal oplopen? En valt er iets tegen te doen? Bioloog Wietse Chanet vertelt er ons alles over. “Zelfs de rook inademen bij het bakken van vlees kan tot symptomen leiden” [naar artikel]
Zoete smaken passen uitstekend bij vlees (kan iedereen beamen die ooit gemarineerd of gelakt vlees heeft gegeten). Nog zo een topper: je vlees [naar artikel]
Het graspollenseizoen is aangebroken. Het berkenpollenseizoen is daarmee op zijn einde gekomen, maar dat wil niet zeggen dat niemand allergisch is, in tegendeel. Meer en meer mensen krijgen allergische reacties door de graspollen. Vele patiënten laten een allergietest doen om zo snel mogelijk van de slijmen of het niezen af te geraken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.