YERSEKEIn Yerseke (Zeeuws-Vlaanderen) is gisteren het mosselseizoen 2019 geopend. Dat gebeurde met het ceremonieel opvissen van de ‘eerste’ bodemcultuurmosselen op de Oosterschelde. [naar artikel]
Op de Oosterschelde is woensdag de eerste nieuwe oogst van de Zeeuwse mossel opgevist. Dat meldt het Nederlands Mosselbureau. De eerste oogst is “klein maar fijn”, klinkt het. De Belgen nemen 65 procent van de totale afzet voor hun rekening. [naar artikel]
Op de Oosterschelde is vandaag de eerste nieuwe oogst van de Zeeuwse mossel opgevist. Dat meldt het Nederlands Mosselbureau. De eerste oogst is [naar artikel]
Vanmiddag zijn de eerste mosselen uit de Oosterschelde in Yerseke gevist en dat betekent dat het mosselseizoen gestart is. Door het warme weer is [naar artikel]
Donderdag is in het Nederlandse Yerseke het oesterseizoen officieel geopend met een eerste oogst. "We kunnen spreken van een mooie kwaliteit dit... [naar artikel]
Op de Oosterschelde is de eerste nieuwe oogst van de Zeeuwse mossel opgevist, waarna ze op het strand werden klaargemaakt om te proeven. "De [naar artikel]
Het nieuwe oesterseizoen is officieel geopend. De eerste Zeeuwse oesters zijn vandaag uit de Oosterschelde opgevist. Een hoogdag voor de dertig Zeeuwse oesterkwekers. Zij produceren jaarlijks meer dan 30 miljoen Zeeuwse platte en holle oesters (creuses). Een groot deel van deze oesters worden in ons land geconsumeerd. Voor de oesterfanaten kan het feest dus opnieuw beginnen. [naar artikel]
Vandaag is het Zeeuwse mosselseizoen officieel van start gegaan in het Nederlandse Yerseke. De aanvang van het seizoen valt vijf weken later dan de... [naar artikel]
In juli wordt doorgaans het startschot gegeven voor het mosselseizoen. Dat betekent dat we weer aan tafel kunnen schuiven bij heel wat restaurants, voor een dampende pot met smakelijke schelpen. Loopt het water je al in de mond? We pikken er tien populaire plekken uit. [naar artikel]
Het Zeeuwse mosselseizoen is woensdag officieel begonnen. De Nederlandse onderzeeër Drebbel haalde in Yerseke de eerste oogst boven water. En wij proefden dat ze goed waren. “De mosselen hebben dit jaar hun energie vooral in het vlees gestoken. De schelp is kleiner maar het vleespercentage is met ruim 30 procent enkele percentages hoger dan de voorbije jaren”, zegt kweker Anthony Riedijk. [naar artikel]
Goed nieuws voor de lekkerbekken onder ons. Donderdag is in het Nederlandse Yerseke het oesterseizoen officieel geopend met een eerste oogst. ““De oesters zijn goed gevuld en heerlijk van smaak, zei Kees Van Beveren van de Nederlandse Oestervereniging. De oesters zijn vooral in België erg in trek, met een geschatte afzet van ruim 60 procent. [naar artikel]
Het mosselseizoen gaat woensdag officieel van start. Liefhebbers tast toe, want ze zijn in jaren niet meer zo vol geweest. En vanmiddag al te krijgen. [naar artikel]
In het Nederlandse Yerseke is het Zeeuwse mosselseizoen woensdag officieel begonnen. Dat is vijf weken later dan de voorbije jaren. Mosselen zijn dit jaar iets kleiner en waarschijnlijk iets duurder, maar zijn wel van goede kwaliteit, zo is te horen bij de Nederlandse mosselveiling. [naar artikel]
De eerste mosselen van de bodemcultuur zijn deze middag opgevist in de Oosterschelde, bij het mosseldorp Yerseke. Volgens de mosselkwekers is de kwaliteit van de mosselen beter dan vorig jaar. Het volume Zeeuwse mosselen zou echter voor het tweede jaar op rij minder kunnen zijn. [naar artikel]
Met de start van het mosselseizoen kan de zomer pas echt beginnen. De mosselboeren lonken uitdrukkelijk naar de staycation bij ons. Dat is niet onterecht, want al zijn de eerste mosselen wat kleiner, ze zijn hemels lekker. [naar artikel]
In het Nederlandse Yerseke is het Zeeuwse mosselseizoen vandaag officieel begonnen. Dat is vijf weken later dan de voorbije jaren. De mosselen zijn dit jaar iets kleiner en waarschijnlijk iets duurder, maar ze zijn wel van goede kwaliteit, zo is te horen bij de Nederlandse mosselveiling. [naar artikel]
Twee Vlaamse duikers hebben onlangs in de Oosterschelde een gewone octopus gezien en gefotografeerd. Uitzonderlijker dan het lijkt: want het is voor het eerst in 65 jaar dat een octopus in de Oosterschelde is gespot. [naar artikel]
Twee schepen zijn gisteren omstreeks 19.00 uur op elkaar gebotst op de Nederlandse Oosterschelde, zo heeft de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)... [naar artikel]
Het mosselseizoen gaat woensdag officieel van start. Liefhebbers tasten toe, want ze zijn in jaren niet meer zo vol geweest. En vanmiddag al te krijgen. Al lijken jongeren steeds minder toe te happen. “Nochtans zijn mosselen een zeer hedendaags product, met alle eigenschappen van superfood: gezond, weinig calorieën, rijk aan Omega 3 en eiwitten, lokaal gevangen, duurzaam en snel klaar. Wat wil je meer?” [naar artikel]
Het mosselseizoen is al even geopend, en hoewel we houden van een pot natuur, is dit recept met geroosterde tomaten, cayennepeper en wijn een [naar artikel]
Vandaag start het mosselseizoen. Ten minste in de Duitse Wadden, waar Nederlandse vissers nu al enkele jaren de eersten zijn om het mosselseizoen te openen. Dat wil zeggen dat warenhuizen en restaurants vrijdag en zeker zaterdag al bodemcultuurmosselen zullen hebben. [naar artikel]
In de Oosterschelde, in Nederlands Zeeland, zijn twee butskoppen waargenomen. Butskoppen zijn diep duikende walvisachtigen uit de familie van de... [naar artikel]
In de Oosterschelde, in Zeeland, zijn twee butskoppen waargenomen. Butskoppen zijn diep duikende walvisachtigen uit de familie van de spitssnuitdolfijnen. SOS Dolfijn is op zoek naar de dieren. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.