Op de Oosterschelde is vandaag de eerste nieuwe oogst van de Zeeuwse mossel opgevist. Dat meldt het Nederlands Mosselbureau. De eerste oogst is [naar artikel]
Op de Oosterschelde is woensdag de eerste nieuwe oogst van de Zeeuwse mossel opgevist. Dat meldt het Nederlands Mosselbureau. De eerste oogst is “klein maar fijn”, klinkt het. De Belgen nemen 65 procent van de totale afzet voor hun rekening. [naar artikel]
Op de Oosterschelde is de eerste nieuwe oogst van de Zeeuwse mossel opgevist, waarna ze op het strand werden klaargemaakt om te proeven. "De [naar artikel]
De eerste Oosterscheldekreeft van dit seizoen is vandaag op de visafslag van het Zeeuwse dorp Colijnsplaat geveild voor een recordbedrag van [naar artikel]
Het nieuwe oesterseizoen is officieel geopend. De eerste Zeeuwse oesters zijn vandaag uit de Oosterschelde opgevist. Een hoogdag voor de dertig Zeeuwse oesterkwekers. Zij produceren jaarlijks meer dan 30 miljoen Zeeuwse platte en holle oesters (creuses). Een groot deel van deze oesters worden in ons land geconsumeerd. Voor de oesterfanaten kan het feest dus opnieuw beginnen. [naar artikel]
Welke weg legt de Zeeuwse mossel af, vanaf haar geboorte tot ze op uw bord belandt? Hoelang is ze onderweg? En met welke vijanden moet ze afrekenen? Van mosselzaad tot volwassen consumptiemossel, van kweker tot consument: de zilte reis van de Zeeuwse mossel, in de blessuretijd van het mosselseizoen. [naar artikel]
Mosselen-friet mag dan wel een typisch Belgisch gerecht zijn, maar de schaaldieren zelf komen niet van bij ons. Zeeboerderij Westdiep van de Colruyt wil daar verandering in brengen. De eerste (bescheiden) oogst is binnengehaald. "Ze zijn stevig van structuur en zeer sappig", zegt topchef Seppe Nobels die er al mee aan de slag kon. Het is voorlopig ook een dure lekkernij: drie keer duurder dan Zeeuwse mosselen. [naar artikel]
Twee schepen zijn gisteren omstreeks 19.00 uur op elkaar gebotst op de Nederlandse Oosterschelde, zo heeft de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)... [naar artikel]
In mosselen en oesters in delen van de Oosterschelde is opnieuw de giftige stof tetrodotoxine (TTX) aangetroffen. De schelpdieren uit deze gebieden zijn daarom niet geschikt voor consumptie. [naar artikel]
“Je hebt goed, beter, best, maar deze zijn echt fantastico”, mosselkweker Jan Schot vertolkt het enthousiast gevoel van de Zeeuwse mosselkwekers dit jaar, bij het binnenhalen van de eerste oogst Zeeuwse mosselen woensdagmiddag voor de kust van Yerseke in Zeeland. Het enthousiasme komt doordat de mosselschelpen dit jaar uitzonderlijk goed gevuld zijn. [naar artikel]
Het Zeeuwse mosselseizoen is woensdag officieel begonnen. De Nederlandse onderzeeër Drebbel haalde in Yerseke de eerste oogst boven water. En wij proefden dat ze goed waren. “De mosselen hebben dit jaar hun energie vooral in het vlees gestoken. De schelp is kleiner maar het vleespercentage is met ruim 30 procent enkele percentages hoger dan de voorbije jaren”, zegt kweker Anthony Riedijk. [naar artikel]
20:42 Door de fusie van Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse ontstaat het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland. [naar artikel]
"Je hebt goed, beter, best, maar deze zijn echt fantastico", mosselkweker Jan Schot vertolkt het enthousiast gevoel van de Zeeuwse mosselkwekers dit jaar, bij het binnenhalen van de eerste oogst Zeeuwse mosselen vanmiddag voor de kust van Yerseke in Zeeland. Het enthousiasme komt doordat de mosselschelpen dit jaar uitzonderlijk goed gevuld zijn. [naar artikel]
16:23 Het Nederlandse autodealerimperium Van Mossel neemt de Hamburgse dealergroep Hugo Pfohe over en zet daarmee zijn ambitieuze overnametocht verder. Voor het eerst kan Van Mossel BMW's verkopen. [naar artikel]
In het Nederlandse Yerseke, op zo’n 50 kilometer van Antwerpen, is donderdag het nieuwe seizoen van de Zeeuwse oester officieel afgetrapt. De eerste manden werden bovengehaald. Het Zeeuwse oesterseizoen start op de vierde donderdag van september en loopt tot en met april. [naar artikel]
11:45 De Nederlandse autodealerreus Van Mossel zet zijn eerste stappen op Scandinavische bodem met de overname van vijf garages en een schadeherstelbedrijf in Denemarken. [naar artikel]
Liefhebbers van mosselen kunnen er voortaan uit onze eigen Noordzee eten. Colruyt Group stelde op de nationale feestdag zijn eerste oogst van Belgische mosselen voor, gekweekt voor de kust van Nieuwpoort maar voorlopig wel exclusief en twee à drie keer zo duur als de Zeeuwse. [naar artikel]
Deze week worden de eerste Zeeuwse mosselen geleverd. Het gaat wel nog over de zogenaamde ‘hangcultuur’, die klassiek een dikke maand voor de échte Zeeuwse bodemcultuurmosselen verkrijgbaar is. [naar artikel]
Autobedrijf Van Mossel koopt de Waaslandse groep Garage Mertens op. Zo voegt Van Mossel in één klap vier garages en twee carrosseriewerkplaatsen van de Volkswagen-merken toe aan zijn portfolio. Belangrijke merken, die in ons land goed zijn voor 22 procent marktaandeel. Door de overname van Garage Mertens krijgt Van Mossel bovendien voet aan de grond … The post BEKIJK – Van Mossel voegt Volkswagen-merken aan portfolio toe appeared first on Trends. [naar artikel]
Twee Vlaamse duikers hebben onlangs in de Oosterschelde een gewone octopus gezien en gefotografeerd. Uitzonderlijker dan het lijkt: want het is voor het eerst in 65 jaar dat een octopus in de Oosterschelde is gespot. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.