Op zoek naar een fris gerechtje op zonovergoten dagen? Probeer dan eens een klassieke gazpacho, een soep die koud geserveerd wordt. Chef Jaume Soler Benguerel van restaurant ‘Ansoler’ deelt alvast zijn tips om de soep zijn typisch Spaanse smaken te geven. [naar artikel]
Tomaten zijn een zegen voor je huid, reden genoeg om jezelf te trakteren op een fris glaasje gazpacho. Geef je humeur een zonnige boost met dank... [naar artikel]
Zaterdag start het nieuwe seizoen van Loïc Tussen 2 Vuren. Deze keer laat de VTM-kok de uitdaging echter over aan twee veelbelovende jonge chef-koks. De twee koks nemen het in de keuken van Loïc tegen elkaar op in de strijd om het lievelingsgerecht te maken van een Bekende Vlaming. Deze week gaan Chiara (12) en Sam (12) de uitdaging aan om de lekkerste Haute Dog te maken. Het lievelingsgerecht van Maureen Vanherberghen (34). HLN geeft een exclusieve kijk in de gerechten van de kandidaten. [naar artikel]
De ideale lunch tijdens een warme, zomerse dag is ongetwijfeld een verfrissende gazpacho. Rijpe, zoete tomaten vormen de basis, maar hou je vooral... [naar artikel]
In SOS Energie geven we al onze tips om te besparen op energie en maak je daarnaast kans op 1 jaar gratis tanken t.w.v. 3.120 euro bij Esso Bruno. Speel mee in de HBVL-nieuwsapp en maak elk uur kans op een volle tank. [naar artikel]
‘Lekkere lunch- en brooddoosgerechten’ is het thema een informatievergadering dinsdag 14 maart om 20 uur in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad. Het gaat om een initiatief van de Gezinsbond. [naar artikel]
Een sappige, gebraden kalkoen vormt de ideale uitgangsbasis voor een heerlijk kerstdiner. Maar een flink uit de kluiten gewassen kalkoen bereiden vergt toch enige voorkennis. De Australische chef Dave Little deelde alvast zijn tips om de perfecte kerstkalkoen op tafel te toveren. [naar artikel]
Maak goeie voornemens voor het nieuwe jaar voldoende concreet want motivatie alleen volstaat niet. Dat zegt Roos Vonk, hoogleraar sociale psychologie. In “De wereld van Sofie” op Radio 1 geeft ze nog meer tips. [naar artikel]
Weekend betekent tijd om recepten uit te proberen, en van streetfoodrecepten heeft HLN-chef Jelle Beeckman er weer heel wat nieuwe verzameld in zijn nieuwste boek ‘F*ck Granola’. Hoe maak je bijvoorbeeld zelf dimsum, een soort van loempia met vulling in? The Messy Chef deelt exclusief met HLN Eten 3 recepten daarvoor uit zijn nieuwste boek én extra tips om ermee aan de slag te gaan. “De pamper van een pasgeboren kindje dichtkrijgen is moeilijker dan dimsum vouwen.” [naar artikel]
Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]
Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]
De zomervakantie is gestart. En we zijn eraan toe. De coronacrisis vergde heel wat energie en laat bij sommigen mentale sporen na. Nu festivals, publieke feestjes of verre reizen zijn geschrapt van zomeragenda, vallen heel wat mensen in een zwart gat. Maar hoe kan je in tijden van corona toch een verkwikkende zomervakantie beleven? De expertengroep Psychologie & Corona, die ook de GEES adviseert, geeft zeven tips. [naar artikel]
Als het geen chocolade-eieren zijn met Pasen, dan zijn het wel gewone eibereidingen. Maar hoe maak je zelf een gepocheerd ei? En zijn er nog andere bereidingen dan een klassieke omelet? HLN-chef Sandra Bekkari zet 10 varianten op een rijtje en deelt 10 ultieme tips om er een succes van te maken. Van een klassieke omelet tot eggs benedict en eimuffins: zo maak je ze. “Met dit trucje zorg je ervoor dat je gepocheerd ei samenblijft, geen makkelijke bereiding.” [naar artikel]
Pompoen is tijdens de herfstmaanden niet weg te denken, maar hoe maak je de groente op een originele manier klaar? Met welke verschillende soorten kan je allemaal aan de slag? En wat zijn topgerechten om de groente in te verwerken? HLN-chef Piet Huysentruyt legt de do’s en don’ts met pompoen uit én deelt 3 exclusieve recepten. “Tomaat en pompoen combineer je best niet.” [naar artikel]
Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]
Stilaan keren de meeste vakantiegangers weer huiswaarts en wie eropuit trok met de caravan wil die natuurlijk het liefst zo fris mogelijk de stalling in hebben. Maar hoe maak je je caravan het beste schoon, op de camping en bij thuiskomst? Schoonmaakexpert Marja Middeldorp geeft tips. [naar artikel]
Bilie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef-koks Kaatje en Maxim van Krok in Genk tippen een gezonde croque. [naar artikel]
Over 4 dagen start het schooljaar. Maar zo’n abrupte overgang verloopt vaak niet zonder slag of stoot. Is je kind droevig, onrustig of boos nu de zomervakantie op haar eind loopt? Een pedagoog Bruno Vanobbergen geeft praktische tips. “Op deze manier creëer je voorspelbaarheid.” [naar artikel]
Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]
De provincie Antwerpen heeft ‘Tripfixer’ gelanceerd, een chatbot die bezoekers gepersonaliseerde tips geeft over het aanbod van ruim 14.000 activiteiten in de provincie. Je kan de chatbot ook raadplegen op de Wat te doen-pagina van onze website. [naar artikel]
Een nieuwe vedette is in de maak in de Premier League. Volledige naam: Bruno Miguel Borges Fernandes. Roepnaam: Bruno, Portugees, 25 jaar en... [naar artikel]
Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]
Tijdens feestdagen wordt er wel eens een glaasje cava gedronken. Evi Hanssen (44) wil mensen helpen met ‘nee’ te zeggen tegen dat glaasje. Op haar Instagram legt ze uit hoe je de feestdagen nuchter kan beleven. Ze geeft samen met Jacqueline van Lieshout, een nuchterheidscoach, enkele tips om dat te doen lukken: zeg nee tegen een glaasje alcohol, leid jezelf af en zorg dat je iets lekkers meeneemt naar het feest om van te genieten. [naar artikel]
De zomervakantie is gestart. En laten we er geen doekjes om winden: we zijn eraan toe. De coronacrisis vergde heel wat energie en laat bij sommigen... [naar artikel]
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnehapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.