Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
12:00 uur

Crevits: "Deeltijds pensioen kan oplossing zijn voor lerarentekort"

Het Laatste Nieuws

06/07/2017 - 13:52

Het deeltijds pensioen kan een oplossing vormen voor het tekort aan leerkrachten in bepaalde vakgebieden. Dat zegt onderwijsminister Hilde


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hilde Crevits: 'Deeltijds pensioen kan oplossing zijn voor lerarentekort' (06/07/2017 - Knack)
  Het deeltijds pensioen kan een oplossing vormen voor het tekort aan leerkrachten in bepaalde vakgebieden. Dat zegt onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) donderdag in het parlement na een vraag van Vera Celis (N-VA).
  [naar artikel]
 2. Crevits: “Deeltijds pensioen kan oplossing zijn voor lerarentekort” (06/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het deeltijds pensioen kan een oplossing vormen voor het tekort aan leerkrachten in bepaalde vakgebieden. Dat zegt onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) donderdag in het parlement na een vraag van Vera Celis (N-VA). Onder meer uit Bornem kwamen de jongste weken verhalen over leerlingen die bepaalde vakken momenteel niet kunnen volgen omdat er geen leerkracht is.
  [naar artikel]
 3. Crevits over lerarentekort: "Regionale vervangingspools kunnen een antwoord zijn op het tekort" (03/01/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft een voorstel klaar om het steeds weerkerende probleem van het lerarentekort aan te pakken. "Het zou veel beter zijn er regionaal vervangingspools gevormd worden met leerkrachten die bereid zijn om vervangingen te doen. Die leerkrachten kunnen de vervangingen doen wanneer er leerkrachten ziek worden. De leerkrachten uit de pools krijgen een behoorlijk inkomen en worden doorbetaald", aldus Crevits.
  [naar artikel]
 4. Leerkrachten deeltijds kunstonderwijs betogen tegen Crevits in Torhout (04/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  LeVeDKO, de vereniging voor leerkrachten uit het deeltijds kunstonderwijs, heeft zondagmiddag een betoging georganiseerd in Torhout, de thuishaven van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Een 200-tal actievoerders uit heel Vlaanderen trok onder muzikale begeleiding van het station naar de markt om zijn ongenoegen te uiten over het nieuwe decreet van Crevits voor het deeltijds kunstonderwijs.
  [naar artikel]
 5. Puntensysteem moet deeltijds pensioen mogelijk maken (26/06/2017 - De Redactie)
  Als het van pensioenminister Daniel Bacquelaine (MR) afhangt, zullen we in de toekomst ook deeltijds op pensioen kunnen. Het systeem is gebaseerd op punten.
  [naar artikel]
 6. Minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V): "Boeren zijn ook deel van de oplossing van de milieuproblemen in Vlaanderen" (27/11/2019 - VRT NWS)
  In de ons omliggende landen hebben de landbouwers de voorbije weken hevig geprotesteerd tegen de stikstofmaatregelen van de overheid (Nederland) of de daling van het inkomen (Frankrijk, Duitsland) van de boeren. "We zijn geneigd om de boeren als een deel van het probleem te zien, maar de boeren zijn ook een deel van de oplossing van de milieuproblemen. Op het vlak van innovatie zijn we koploper in Vlaanderen. Daar zijn we te weinig fier op", aldus minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) in "De afspraak".
  [naar artikel]
 7. Discriminerend, duur en onwerkbaar: deeltijds pensioen krijgt negatief advies (06/11/2018 - De Morgen)
  Discriminerend, duur en onwerkbaar. De sociale partners zijn streng voor de plannen van de regering-Michel voor het deeltijds pensioen.
  [naar artikel]
 8. Discriminerend, duur en onwerkbaar: deeltijds pensioen krijgt negatief advies (06/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Discriminerend, duur en onwerkbaar. De sociale partners zijn streng voor de plannen van de regering-Michel voor het deeltijds pensioen.
  [naar artikel]
 9. Crevits over "ongerustheid" nieuwe eindtermen: "Lat verlagen is voor mij onbespreekbaar" (23/05/2018 - VRT NWS)
  Het niveau van de eindtermen in het onderwijs mag en zal niet dalen. Dat zegt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), nadat onder meer onderwijsexpert Dirk Van Damme zei verontrust te zijn over de "signalen" die hij krijgt. "Maar de lat verlagen, is voor mij onbespreekbaar", zegt Crevits.
  [naar artikel]
 10. Directeurs dienen een klacht in tegen het lerarentekort: "Geen vijf voor twaalf, maar vijf na twaalf" (04/12/2018 - VRT NWS)
  Twintig Vlaamse schooldirecteurs dienen een klacht in bij kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen omdat ze door het lerarentekort niet alle kinderen de zorg en het onderwijs kunnen geven waar ze recht op hebben. Dat schrijft Het Nieuwsblad. "De situatie is schrijnend, de maatregelen die er zijn, zijn onvoldoende", luidt het.
  [naar artikel]
 11. "Ik zie nu de positieve effecten" (17/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van onderwijs, Hilde Crevits (CD&V), heeft nog gekeken voor een oplossing, maar "we kunnen het niet oplossen. Enkel als we elk
  [naar artikel]
 12. "Minister Crevits lijkt te worden afgeserveerd door de N-VA" (03/09/2018 - VRT NWS)
  Ook Wetstraatjournalist Marc Van de Looverbosch volgde het interview met N-VA-voorzitter Bart De Wever in "De ochtend" en heeft het voor ons geanalyseerd: "Dit weekend liet Crevits verstaan dat ze heel graag zou voortdoen. Nee dus, als het van de N-VA afhangt."
  [naar artikel]
 13. "Een mama die deeltijds werkt, daar heeft vooral papa baat bij" (14/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vrouwen die deeltijds gaan werken om een betere balans te vinden tussen werk en privé, zijn daar niet altijd bij geholpen. Het gevolg van
  [naar artikel]
 14. De Wever: "Willen we menswaardig pensioen? Dan moet er iets veranderen" (15/09/2017 - VRT NWS)
  "Als we morgen nog iedereen een menswaardig pensioen willen geven, gaan we bepaalde stelsels moeten aanpassen", zegt Bart De Wever (N-VA) in "De ochtend". "Wie iets anders beweert, vertelt de waarheid niet." Hij geeft er meer tekst en uitleg over de plannen met het pensioen van langdurige werkloze 50-plussers.
  [naar artikel]
 15. Hilde Crevits: "De Wevers uitspraken zijn een slag in het gezicht van 160.000 leerkrachten" (04/09/2018 - De Morgen)
  "Ik zou graag de minister van Onderwijs hebben." Voorzitter Bart De Wever zette bij de VRT opnieuw de ambities van de N-VA kracht bij en richtte zijn pijlen op Hilde Crevits (CD&V). Zij reageert laconiek. "De N-VA bepaalt mijn toekomst niet."
  [naar artikel]
 16. Duaal leren in het middelbaar onderwijs vanaf volgend schooljaar mogelijk (15/09/2017 - VRT NWS)
  Vanaf volgend schooljaar zullen alle scholen duaal leren kunnen aanbieden. Dat betekent dat leerlingen, vanaf 15 jaar, deeltijds op de schoolbanken zitten en deeltijds, minstens 14 uur per week, werken bijj een bedrijf of organisatie. In tientallen scholen liepen al proefprojecten. "We willen elke leerling alle kansen bieden om een diploma secundair te behalen", zegt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).
  [naar artikel]
 17. Crevits over eindtermendiscussie: "Maak van het onderwijs geen slagveld" (29/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) roept op om het debat over de eindtermen "inhoudelijk en sereen" te voeren. "We moeten koste wat het
  [naar artikel]
 18. Crevits nu officieel kandidaat minister-president en pleit voor ‘pensioengarantie’: “Volledige loopbaan? 1.500 euro pensioen” (28/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Elke Vlaming moet na een volledige loopbaan recht hebben op een pensioen van 1.500 euro. Dat staat in de ‘pensioengarantie’ die CD&V op tafel legt. De 1.500 euro uit die ‘pensioengarantie’ bestaat uit de combinatie van het wettelijk pensioen en een veralgemening van het aanvullend pensioen via de werkgever. Dat heeft Hilde Crevits zondag gezegd op het CD&V-verkiezingscongres in Genk. Op dat congres werd Crevits zelf naar voor geschoven als kandidaat-minister-president.
  [naar artikel]
 19. Vakbonden zijn boos over pensioenverlaging van regering (08/03/2017 - De Redactie)
  De vakbonden zijn niet te spreken over de plannen van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine. Die wil de pensioenen verlagen van oudere werknemers die gekozen hebben voor "een landingsbaan". Dat zijn mensen die deeltijds gingen werken met de belofte dat ze een even hoog pensioen zouden krijgen. Bacquelaine wil dat nu veranderen.
  [naar artikel]
 20. LIVE: "De zevende dag" met het "kanseliersdebat" tussen Hilde Crevits (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) (05/05/2019 - VRT NWS)
  In "De zevende dag" gaan Hilde Crevits (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) met elkaar in debat. Allebei zijn ze voor hun partij kandidaat om de nieuwe Vlaams minister-president te worden. Volg alles rechtstreeks via bovenstaande livestream.
  [naar artikel]
 21. Banjo of graffiti leren? Dat kan vanaf volgend jaar in het deeltijds kunstonderwijs (26/06/2019 - De Morgen)
  Het deeltijds kunstonderwijs krijgt er volgend jaar zestig nieuwe opleidingen bij. Wie graag banjo, musical of regie leert, kan dat dus in een academie doen. Crevits gaat daarmee verder op de grote uitbreiding die ze vorig jaar doorvoerde in het deeltijds kunstonderwijs.
  [naar artikel]
 22. Minderhedenforum na uitspraken Crevits: "Heeft Vlaanderen dan de slechte migranten gekregen?" (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Minderhedenforum reageert "geschrokken" op de oproep van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) naar allochtone ouders om zich
  [naar artikel]
 23. Steeds meer vraag aan studenten om lerarentekort op te vangen (07/01/2019 - VRT NWS)
  Hogescholen met een lerarenopleiding krijgen alsmaar meer de vraag of er studenten zijn die al kunnen beginnen werken om het lerarentekort op te vangen. Dat staat in het Nieuwsblad en wordt bevestigd door verschillende hogescholen. "Het gevoel bij deze evolutie is dubbel", getuigen de departementshoofden.
  [naar artikel]
 24. Instapleeftijd voor alle richtingen in deeltijds kunstonderwijs naar zes jaar (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wil de instapleeftijd vanaf het schooljaar 2018-2019 voor het deeltijds kunstonderwijs op zes
  [naar artikel]
 25. Politicoloog Carl Devos over "kanseliers­debat": "Hoffelijke eensgezindheid tussen De Wever en Crevits" (05/05/2019 - VRT NWS)
  "Vlot en vriendelijk", zo omschrijft politicoloog Carl Devos het debat tussen de kandidaten-minister-president Hilde Crevits (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) in "De zevende dag". Devos begrijpt wel waarom Crevits zo door haar partij naar voren wordt geschoven, maar, zo zegt hij: "De kans dat Bart De Wever geen minister-president wordt, is heel klein". 
  [naar artikel]
 26. Crevits: "Oneens met De Wever dat coalitie in Antwerpen impact gaat hebben Vlaams en federaal"  (12/10/2018 - VRT NWS)
  "Vertel me niet dat de coalitie in Antwerpen, als dat niet helemaal naar de zin is van meneer De Wever, impact zou hebben op Vlaanderen en federaal", zegt minister Hilde Crevits (CD&V) vanavond in "De afspraak op vrijdag". Crevits is het duidelijk oneens met de uitspraak van Antwerps burgemeester dat het beleid "minder smooth" zal gaan als de huidige coalitie in Antwerpen niet wordt verdergezet. 
  [naar artikel]
 27. Als mama deeltijds werkt, is vooral papa op z’n gemak (14/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Deeltijds gaan werken om een beter evenwicht te vinden tussen werk en gezin? Voor vrouwen is het vaak geen oplossing, zo blijkt uit een studie van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Want als ze deeltijds gaat werken, ervaart ze nog meer tijdsdruk dan wanneer ze een fulltime job heeft. “Omdat het hele huishouden dan op haar nek valt”, zegt onderzoeker Theun Pieter van Tienoven. “Het is de man die profiteert.”
  [naar artikel]
 28. Als mama deeltijds werkt, is vooral papa op z’n gemak (14/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Deeltijds gaan werken om een beter evenwicht te vinden tussen werk en gezin? Voor vrouwen is het vaak geen oplossing, zo blijkt uit een studie van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Want als ze deeltijds gaat werken, ervaart ze nog meer tijdsdruk dan wanneer ze een fulltime job heeft. “Omdat het hele huishouden dan op haar nek valt”, zegt onderzoeker Theun Pieter van Tienoven. “Het is de man die profiteert.”
  [naar artikel]
 29. Queen vraagt koninklijke familie om snelle "oplossing" voor Harry en Meghan (09/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse koningin Elizabeth II heeft de koninklijke familie vandaag enkele "dagen" gegeven om een "oplossing" te vinden voor prins Harry en zijn...
  [naar artikel]
 30. Crevits: "Ook de leraren moeten wakker worden" (08/06/2018 - De Morgen)
  Let op met de lat te hoog te leggen, want anders kunnen de leerkrachten ze niet aan. Die boodschap geeft minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) nadat duidelijk werd dat leerlingen uit het lager onderwijs ondermaats scoren voor Frans. "Ik ben aan het problematiseren, maar ik moet dat ook doen."
  [naar artikel]
 31. Prof Van Avermaet: "Uitspraken Crevits over allochtone ouders ronduit triest" (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "De uitspraken van minister Crevits over het gebrek aan betrokkenheid van allochtone ouders zijn op geen enkel empirisch onderzoek gebaseerd",
  [naar artikel]
 32. N-VA: "Pensioen werkloze 50-plussers durven herbekijken" (04/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat het pensioen van vijftigplussers die langer dan één jaar werkloos zijn nog wordt berekend op het laatst verdiende loon, "moeten we durven
  [naar artikel]
 33. Crevits wil "rotte appels" onder leraren strikter evalueren (27/08/2016 - De Redactie)
  Onderwijsminister Hilde Crevits wil dat de "rotte appels" in het onderwijs, leerkrachten die ondermaats presteren, meer en beter geëvalueerd worden.
  [naar artikel]
 34. Crevits: "Scholen moéten het over seks en relaties hebben." (05/10/2017 - VRT NWS)
  "Het is goed dat er een kinderprogramma komt over seksualiteit en relaties", zo zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op Radio 1, "maar ook scholen hebben de expliciete opdracht om het hierover te hebben".  Ze vindt ook dat de nieuwe eindtermen wat haar betreft daar gerust duidelijker over mogen zijn, want nu zouden sommige scholen hun verantwoordelijkheid kunnen ontlopen.  
  [naar artikel]
 35. Luchtvaartmaatschappijen: "Geef ons nu eindelijk een definitieve oplossing voor geluidshinder" (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Wij zijn erg teleurgesteld dat de politiek er niet in geslaagd is om tot een echte oplossing te komen, en hopen dat ze daar binnen de twee
  [naar artikel]
 36. Crevits over stereotypen in handboeken: "Enorme stappen gezet, maar er is nog wat werk aan de winkel" (30/11/2017 - VRT NWS)
  De uitgeverijen van schoolboeken letten er al enkele jaren op dat ze niet stereotyp omgaan met mannen en vrouwen. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) in een reactie op de "Pano"-uitzending van gisteren. "Maar er is wel nog wat werk aan de winkel. De nieuwe eindtermen bieden een geschikt moment."
  [naar artikel]
 37. Crevits haalt uit naar "eliteschool" Theo Francken: "Aanfluiting voor onze leerkrachten" (13/03/2018 - De Morgen)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vertelde onlangs dat hij droomt van een "solidaire eliteschool" waar leerlingen worden aangemoedigd uit te blinken. Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) vindt die plannen maar niets en sabelde ze vanmiddag neer in 'De Meulemeester in Debat: De Burgemeesters' van VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 38. Crevits over onderzoek Unia: "Ik gruw van het idee van lagere en hogere studierichtingen" (05/02/2018 - VRT NWS)
  "Jongeren blijven net te vaak hangen in een studie waarin ze niet thuishoren", zo reageert minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op een studie die gelijkekansencentrum Unia heeft laten uitvoeren. Daaruit blijkt dat kansarme leerlingen vaker een B-attest krijgen dan kinderen van betere komaf, ook al behalen ze dezelfde cijfers. Maar Crevits vindt die studieoriëntering net heel relevant.
  [naar artikel]
 39. Man die deeltijds werkt, krijgt minder opslag dan vrouw: "Alleen wie werkt als man, krijgt loon van man" (01/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Mannen die deeltijds werken, krijgen in verhouding tot vrouwen minder opslag. Dat is een van de conclusies van een analyse die human
  [naar artikel]
 40. Man die deeltijds werkt, krijgt minder opslag dan vrouw: "Alleen wie werkt als een man, krijgt loon van een man" (01/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Mannen die deeltijds werken, krijgen in verhouding tot vrouwen minder opslag. Dat is een van de conclusies van een analyse die human
  [naar artikel]
 41. Man die deeltijds werkt, krijgt minder opslag dan vrouw: "Alleen wie werkt als een man, krijgt loon van een man" (01/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Mannen die deeltijds werken, krijgen in verhouding tot vrouwen minder opslag. Dat is een van de conclusies van een analyse die human
  [naar artikel]
 42. Man die deeltijds werkt, krijgt minder opslag dan vrouw: "Alleen wie werkt als man, krijgt loon van man" (01/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Mannen die deeltijds werken, krijgen in verhouding tot vrouwen minder opslag. Dat is een van de conclusies van een analyse die human
  [naar artikel]
 43. Koen Geens (CD&V): "Hilde Crevits als voorzitter zou een zegen voor onze partij zijn" (08/07/2019 - VRT NWS)
  Als het van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) afhangt, mag Hilde Crevits voorzitter van zijn partij worden. "Dat zou een zegen zijn", zei hij in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 44. Hilde Crevits over de lymfeklierkanker van haar zoon: "Dat was... keihard. Ik kon niet meer helder denken" (17/09/2017 - VRT NWS)
  In "De rotonde" op Radio 2 heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) voor het eerst verteld over haar zoon, bij wie eerder dit jaar lymfeklierkanker vastgesteld. Zijn behandeling is intussen achter de rug, hij is genezen verklaard.  
  [naar artikel]
 45. Puigdemont: "Andere oplossing dan onafhankelijkheid is mogelijk" (13/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft maandag in een interview met de krant Le Soir gezegd dat een andere oplossing voor zijn regio dan onafhankelijkheid "mogelijk" is. Hij verzekerde nog "steeds voor een akkoord" met Madrid te zijn.
  [naar artikel]
 46. Onderwijsvakbond dreigt met staking: "De vulkaan basisonderwijs staat op uitbarsten" (29/03/2018 - VRT NWS)
  De christelijke overheidsvakbond COV dreigt met een staking in het kleuter- en lager onderwijs als er niet snel concrete maatregelen komen die de werkdruk verlagen. Dat zegt de vakbond na de "Pano"-reportage van gisterenavond. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) belooft snel een oplossing. 
  [naar artikel]
 47. Loopbaanonderbreking voor leerkrachten kende vorig jaar een piek (07/02/2018 - VRT NWS)
  Dertig procent van de Vlaamse leerkrachten maakte vorig jaar gebruik van een vorm van verlof zoals loopbaanonderbreking of de uitdovende uitstapregeling voor het pensioen. Dat blijkt uit cijfers van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) die De Tijd kon inkijken. De grote toeloop verscherpt het probleem van het lerarentekort.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.