Als de verpakking van voedsel hersluitbaar is, eten we er minder van. Dat blijkt uit een onderzoek van de vakgroep marketing van Universiteit [naar artikel]
Undercoverfilmpjes van dierenleed in de media schokken wel, maar overtuigen niet om ook minder vlees te eten. “De huilende varkens maken triest en kwaad, maar veel minder varken gaan we er niet van eten”, zegt media-onderzoeker Sara Nelissen (KU Leuven). [naar artikel]
Minder eten en meer bewegen: het lijken dé gouden tips om kilo’s kwijt te spelen. Maar William Cortvriendt, Nederlandse dokter en auteur van het gloednieuwe boek ‘Lichter’, is het daar niet mee eens. “We worden niet te dik omdat we te veel eten, wel omdat we verkeerd eten”, zegt hij. [naar artikel]
Minder chips eten is een manier om minder zout binnen te krijgen, maar er zijn slimmere manieren om te minderen. Eet bijvoorbeeld eens havermout... [naar artikel]
Veel diëten doen een beroep op wilskracht en zelfcontrole. Om je eetgedrag met wat minder inspanning te beïnvloeden, kun je eten van een kleiner... [naar artikel]
Een bekende psychologische truc om minder te eten, onder meer getipt door het Nederlandse Voedingscentrum, zet toch geen zoden aan de dijk. Wie... [naar artikel]
Gruwelijke beelden zoals die uit het slachthuis van Izegem hebben ook effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan [naar artikel]
We doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Bewust omgaan met eten is wat dat betreft een eerste en erg belangrijke stap. En toch gebeurt het dat je eten in de vuilnisbak gooit. Op deze internationale dag tegen voedselverspilling delen we samen met Too Good Too Go 10 tips waarmee je in de toekomst nog minder voedsel verspilt. [naar artikel]
We ‘vieren’ vandaag de internationale dag tegen voedselverspilling. Minder weggooien is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Het houdbaarheidslabel vertelt veel, maar er zijn ook andere trucjes om te weten of iets nog oké is om te eten. “Bij schimmel op kaas speelt de hardheid een rol.” [naar artikel]
Minstens zeven uur per nacht slapen, kan helpen om minder suiker te eten. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek. Om tot die conclusie te komen, werd vier weken lang het slaap- en eetpatroon van 42 gezonde volwassenen gevolgd. [naar artikel]
Twee op de drie Vlamingen wil gezonder of minder gaan eten en bijna drie op de vier Vlamingen wil meer bewegen of minder lang stilzitten. Toch... [naar artikel]
Goed nieuws voor wie zich voorgenomen heeft om af te vallen en sinds begin dit jaar op dieet staat: je hoeft eigenlijk niet minder te eten om kilo’s kwijt te spelen. Dat wijst een nieuw onderzoek aan de Pennsylvania State University uit. [naar artikel]
We eten allemaal veel te veel zout, en dat is slecht voor de gezondheid. Van een verhoogd bloeddruk tot hart-, vaat- en nierziekten, het zijn [naar artikel]
Vergeet het crashdieet of het oeroude devies ‘om af te vallen moet je gewoon minder eten en meer bewegen’. Ons vet zit te ingenieus in mekaar om zich zo makkelijk te laten verschalken, zegt obesitasprofessor Liesbeth van Rossum. [naar artikel]
Als we erin slagen om binnen tien jaar 10 procent minder zout te eten, wordt er wereldwijd veel geld bespaard, zo blijkt uit onderzoek. [naar artikel]
Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot... [naar artikel]
Gruwelijke beelden over dierenleed, zoals bijvoorbeeld die uit het slachthuis van Izegem, hebben wel degelijk een effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan vroeger. De verkoop is in tien jaar tijd dan ook met een zevende gedaald. [naar artikel]
U wil gezonder eten? Ga dan minder vaak naar de winkel en maak een boodschappenlijstje. [naar artikel]
“Meer vet en minder (snelle) koolhydraten eten zorgt er niet alleen voor dat je afslankt, het is gewoon ook een smakelijkere manier van eten.” Van... [naar artikel]
Het absolute aantal slachtdieren stijgt doordat we meer gevogelte en minder rundvlees eten. Dat maakte N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp bekend in de Gazet van Antwerpen. Van Camp, zelf vegetariër, ontving cijfers van ex-minister voor Landbouw Willy Borsus (MR). [naar artikel]
Wil je iets doen om de planeet te beschermen, dan is minder vlees en zuivel consumeren de keuze die het meest zoden aan de dijk zet. Dat toont de eerste grote en volgens insiders indrukwekkende studie naar de impact op onze omgeving van wat wij eten en drinken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.