"Hier roken kan u geld kosten". Met die affichecampagne wil Horeca Vlaanderen de consument erop wijzen dat wie rookt in een horecazaak, beboet [naar artikel]
16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
Café-uitbaters maken veel meer kans om een rookboete aangesmeerd te krijgen dan hun rokende cafébezoekers. Drie keer zoveel zelfs. “Een roker op café verbaliseren veroorzaakt gegarandeerd problemen”, legt Paul Van Den Meerssche, hoofd van de inspectie Consumptiezaken, uit. “Zonder bijstand van een politieagent beginnen we daar niet aan.” [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000... [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er op het volgende Overlegcomité, op 26 februari, een concrete tijdlijn wordt voorgesteld voor de heropening van de cafés en restaurants. Dat laat de organisatie vrijdag weten. Bovendien hoopt Horeca Vlaanderen ook op meer financiële ondersteuning. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.” [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. ‘Het moet écht deze week’, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. ‘Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.’ [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Lees dit artikel: Coronapas wordt ook in Vlaanderen verplicht in horeca en fitnesszaken In heel België, dus voortaan ook in Vlaanderen, zullen bezoekers van horeca- en fitnesszaken een coronapas moeten tonen aan de ingang. Dat heeft het Overlegcomité beslist. De coronapas geeft aan dat je gevaccineerd bent, of dat je recent getest werd of genezen bent. In tegenstelling tot Wallonië en Brussel was het digitaal bewijs niet ingevoerd […] Lees dit artikel: Coronapas wordt ook in Vlaanderen verplicht in horeca en fitnesszaken [naar artikel]
Koks en hoteliers zijn de terreur van de kwade reviews op het internet beu. Sterrenchef Hofke van Bazel schreef een open brief om een klagende klant van antwoord te dienen, en in Luik kreeg een Quickuitbater gelijk van de rechter nadat een klant een filmpje op Facebook had gezet van een worm tussen de frieten. “De klant is koning, maar hij mag niet te ver gaan”, zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Net zoals deze restaurantuitbater is Horeca Vlaanderen teleurgesteld met de mondmaskerplicht voor het personeel. Maar ze voegen er wel aan toe dat het positieve gevoel overheerst. Want klanten kunnen met een positief, veilig gevoel op café en restaurant blijven gaan. En dat is essentieel na al de moeilijkheden die de horeca tijdens de coronapandemie al te verduren kreeg zei Kaatje Goyens van Horeca Vlaanderen vanmiddag in onze studio. [naar artikel]
De regionale sectororganisaties voor de horeca zaten vrijdagnamiddag samen met premier Sophie Wilmès, minister van Werk Nathalie Muylle en minister van Zelfstandigen Denis Ducarme om het over de gevolgen van de maatregelen voor de horeca te hebben. “Er is grote bereidheid van de regering om de horeca te redden”, aldus Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen na het overleg. “De volgende dagen wordt verdere en meer concrete ondersteuning uitgewerkt.” [naar artikel]
De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]
Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. ‘Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing’, zegt Matthias De Caluwé, ceo van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil, net als de kappers, een duidelijke tijdslijn krijgen. Ze verwacht die ten laatste tegen het volgende Overlegcomité. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
11:52 Matthias De Caluwe wordt de nieuwe topman van Horeca Vlaanderen, in opvolging van Danny Van Assche die naar zelfstandigenorganisatie Unizo vertrok. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen had aan de regering gevraagd om op 1 maart open te kunnen gaan, mits inachtname van strenge voorzorgsmaatregelen, maar daar is na het Overlegcomité geen sprake van. "Dit is niet de ambitieuze nieuwjaarsbrief die we gehoopt hadden te horen", zei Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in het VRT-journaal. [naar artikel]
Met de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in de hele... [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De zomer lacht de horeca voorzichtig toe, nu het Overlegcomité vrijdag beslist heeft dat het Zomerplan al op 27 juni ingaat. “De deur naar het oude normaal staat daarmee weer wat meer open voor onze ondernemers”, zegt Horeca Vlaanderen in een reactie. [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Kapellenaar Matthias De Caluwe (35) wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Hij zal vanaf april Danny Van Assche opvolgen, die de overstap maakte naar Unizo. [naar artikel]
CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, blikt terug op een bewogen jaar. Hij hoopt dat een coronapas voor de horeca in ons land niet nodig zal zijn. Dat zei hij in een interview met De Zondag. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.