Al is ze dit jaar echt verplicht ingevoerd, toch loopt het met de witte kassa in de horeca nog niet naar behoren. "Ik begin me stilletjes aan de "stomme aap" in plaats van een van de dappere ridders te voelen", Ballieu van Balls & Glory op zijn blog. [naar artikel]
Margarine heeft vaak de reputatie een gezondere verstof te zijn dan echte boter. Maar dat klopt niet. Er wordt ook beweerd dat margarine slechts 1 molecule verschilt van plastic. Wil dat dan zeggen dat je even goed plastic op je boterham kan smeren? Professor voedingskunde Nina Hermans: "Dat is fake news, maar ik kan wel begrijpen waar het vandaan komt". 4 keer feit of fabel over margarine. [naar artikel]
China, Rusland en Iran voelen zich geviseerd door Amerikaanse plannen om kleinere, maar meer "bruikbare" kernwapens te ontwikkelen. Toch hebben ook die landen boter op het hoofd. [naar artikel]
Onderzoek toont het aan: onze kinderen eten te veel vet en suiker en te weinig groenten en fruit. Hoe zorgen we ervoor dat ze de zoete en vette verleiding kunnen weerstaan en gezonder gaan eten? "Over eten" zocht naar oorzaken en oplossingen, thuis aan de eettafel en daarbuiten. En acteur en tv-presentator Jan Van Looveren klapt uit de biecht bij Danira: "Als bakker at ik meer dan 1.000 koffiekoeken per jaar." [naar artikel]
De Turkse munt, de lira, verkeert in vrije val. Voelen de Turken in de straat de economische problemen al? "Dat begint zo langzamerhand, maar de echte pijn moet nog komen", zegt correspondent Toon Beemsterboer in "De ochtend" op Radio 1. "De vraag is nu of de Turken massaal hun geld zullen wisselen en of de munt gestabiliseerd kan worden." [naar artikel]
{ "type": "information_text", "text": "Meerderheid: CD&V (9), Vooruit (8)" } [naar artikel]
Ondanks het rookverbod, de alcoholcontroles en de witte kassa is de Belgische horeca springlevend. "De Belg eet meer dan ooit buitenshuis en geeft... [naar artikel]
Het Industriemuseum in Gent neemt je mee op een nostalgische tijdreis door het winkellandschap. Van het emaillen reclamebord uit de 19e eeuw tot de kubusvormige rugzak van de fietsende maaltijdbezorger. Met ook een kritische blik achter de schermen van de hedendaagse distributie. De tentoonstelling "Kassa Kassa!" opent heel toepasselijk op de shoppinghoogdag Black Friday. [naar artikel]
In Vlaanderen hebben ruim 13.000 horecazaken een witte kassa, terwijl slechts 12.000 uitbatingen ook echt verplicht zijn om een kassa te installeren. "Dat betekent niet dat alle horecazaken al in orde zijn", klinkt het bij de FOD Financiën. "Maar heel wat horecazaken investeren in een witte kassa, ook al hebben ze die eigenlijk niet nodig." [naar artikel]
"We moeten stoppen met ons schuldig te voelen, over zaken zoals vliegen, vlees eten en drinken." Dat was de centrale stelling vanavond in het Canvas-programma "Nachtwacht". Een stelling waar moraalfilosoof Patrick Loobuyck het volledig mee eens is. Zijn collega Wouter Peeters vindt net dat individuen wel degelijk het verschil kunnen maken. "We moeten mensen ervan overtuigen dat aan bepaalde beslissingen ook secundaire voordelen voor onszelf zitten", zegt hij. [naar artikel]
"Nooit meer betalen". Zo voorspelde de kenner van intelligente technologie Frederik Debosschere onze nabije toekomst. Je hebt geen cash of bankkaart meer nodig aan de kassa. Maar is dat wel zo goed? Misschien is het voor veel mensen beter om wél aan de kassa te wachten? [naar artikel]
Aboubakr Bensaihi speelt de rol van Junes Bakkal, de jongere broer van Adil. "Ik ben met mijn gat in de boter gevallen als startende acteur." [naar artikel]
"De laatste echte Belgen wonen niet in Vlaanderen of Franstalig België, maar in Eupen." Tot die conclusie komen onderzoekers Alain Van Hiel van de UGent en Frank Asbrock van de Technische Universiteit van Chemnitz. De Duitstaligen voelen zich wel verbonden met de eigen gemeenschap, maar dat doet geen afbreuk aan hun "Belgische gevoel", integendeel. [naar artikel]
Jonathan Safran Foer, de Amerikaanse succesauteur van boeken als "Extreem luid en ongelooflijk dichtbij" en "Dieren eten", is in het land om zijn nieuwe boek te promoten. In "Het klimaat zijn wij" stelt hij dat iedereen iets kan doen aan de klimaatverandering, door anders te gaan eten. [naar artikel]
Recepten vragen wel eens om "boter op kamertemperatuur", maar dat merk je natuurlijk pas als je eraan wil beginnen. Even smelten in een pannetje of... [naar artikel]
Bij zowat 5.000 controles het voorbije jaar in horecazaken met een witte kassa, bleek 12 procent in overtreding. De kassa was er niet geactiveerd zoals het hoort, bevestigt de FOD Financiën. In bijna 6 procent van de horecazaken werd een tweede, niet-geregistreerde kassa aangetroffen. "We blijven controleren en sanctioneren", beklemtoont de woordvoerster, na kritiek van de Belgian Restaurants Association (BRA). [naar artikel]
De 13-jarige kapitein van de "Wild Boars" zoals hun ploegnaam vertaald wordt, vertelt voor het eerst enkele details van de twee weken die ze in de grot van Tham Luang vastzaten. "We praatten de hele tijd over eten. En hoe meer we erover praatten, hoe meer honger we kregen." Hij wimpelt ook hun status van held af: "De echte helden zijn de Navy Seals. Ik kijk uit naar de huldiging van de man die overleden is. Die was moedig." De jongens zijn gisteren uit het ziekenhuis ontslagen en gaven meteen een persconferentie voor de Thaise televisie. Ze hebben ook een eerste, rustige training achter de rug samen met hun coach, en leden van hulpdiensten die hen uit de grot redden. [naar artikel]
In "Thuis" kwam een voedingsmagazine een reportage draaien in de Withoeve. En de reporter... die leek wel heel hard op Danira Boukhriss Terkessidis, die u kent van het Eén-programma "Over eten". [naar artikel]
Hoe gezond is verse soep en eten we een appel beter met de schil of zonder? Welke weg legt de hostie af tot ze straks op alle communiefeesten wordt opgediend? En voetbalster Imke Courtois, volgt zij een strak dieet of kan ze gewoon alles eten wat ze wil? De antwoorden op al die vragen vanavond gegeven in "Over eten". [naar artikel]
De woonplaats van de "enige echte" Kerstman in Rovaniemi in Finland zal omgebouwd worden tot een schuilkelder in geval van een aanval van Rusland. "We kunnen hier blijven zolang dat nodig is. Ook voor gezinnen is dit een goede schuilplek, want kinderen zullen zich hier op hun gemak voelen", zegt Tapio Hietakangas, hoofd van de veiligheidsdienst van Rovaniemi. [naar artikel]
De hulplijn Awel krijgt heel veel vragen en oproepen van kinderen en jongeren die worstelen met de coronamaatregelen. Afgelopen maand waren dat er al meer dan tijdens de eerste piek in maart. Ons Instagramkanaal NWS.NWS.NWS. ging langs in een school om te polsen hoe de leerlingen zich daar voelen. "We zijn gefrustreerd. Niemand vraagt onze mening." [naar artikel]
De coronacrisis treft kwetsbare gezinnen nog meer dan anderen, zo bleek uit een onderzoek vandaag. De 13-jarige Dylan kan erover meespreken. Hij had aanvankelijk geen laptop om de aanlooplessen te volgen en liep zo een achterstand op. "Als ik één ding mocht wensen, dan is het iets meer geld voor eten", zegt hij in ons jeugdjournaal "Karrewiet". [naar artikel]
Is de Indische loopeend de oplossing tegen de buxusmotplaag? Uit de test die de Nederlandse tuinman Jeroen Laven deed: ja. "De eenden zijn echte vreetzakken. Zet ze bij een buxus met rupsen en ze eten de beestjes allemaal op." Maar met eenden bij geplaagde buxuseigenaars langsgaan, zal hij niet doen. "Met een koppel eenden twintig klanten per dag afwerken: dat is teveel stress voor de vogels." [naar artikel]
Het vleesschandaal bij het Waalse slachthuis Veviba hakt er in bij Wim Ballieu. De chef-kok zegt zelfs wakker te hebben gelegen van dit zoveelste schandaal met vlees. Het doet hem in "De wereld vandaag" op Radio 1 besluiten: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer". [naar artikel]
Ook de klanten gaan het herstructureringsplan voelen. "AXA-verzekeringen gaat meer focussen op de schadeverzekeringen zoals bij een brand of een [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.