Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma ‘Cook ensemble’. Deze keer op het menu een recept met Hawaïaanse toets in de vorm van een poké bowl met falafel en roze saus. [naar artikel]
Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma ‘Cook ensemble’. Deze keer op het menu kip en rib in de zoetzure saus. [naar artikel]
Bij een lekkere kebab hoort een lekkere saus. Maar welke saus is nu het populairst volgens Limburgse kebabzaken? En de typisch Limburgse halfpikant: wat zit daar precies in? Een goedbewaard geheim voor sommige zaken, al geven enkelen toch hun recept prijs. [naar artikel]
Enthousiaste koks hebben het recept misschien al voor zichzelf ontdekt, maar het internet wordt wild van het McNugget-recept van Bernadette Francis. Ze wist de beroemde nuggets van McDonald’s en de bijhorende zoetzure saus zo goed na te maken dat mensen al beginnen watertanden bij het idee alleen. [naar artikel]
Ophef in spaghetti-land vorige week: Jelle Beeckman, The Messy Chef, beweerde dat hij het geheime recept van de populaire Kastart-saus van het gelijknamige restaurant in Onderbergen had gevonden. Dat wilde De Gentenaar wel eens testen en dus haalde horeca-journaliste Jill Dhondt haar schort boven … [naar artikel]
Liefhebbers van de Big Mac van McDonald’s mogen zich in de handen wrijven, want de ingrediënten van de populaire saus staan sinds gisteren op het wereldwijde web. De hamburgerketen probeerde de samenstelling jarenlang geheim te houden, maar de 33 ingrediënten zijn nu te vinden op Pinterest. [naar artikel]
Liefhebbers van de Big Mac van McDonald’s mogen zich in de handen wrijven, want de ingrediënten van de populaire saus staan sinds gisteren op het wereldwijde web. De hamburgerketen probeerde de samenstelling jarenlang geheim te houden, maar de 33 ingrediënten zijn nu te vinden op Pinterest. [naar artikel]
Een goede saus kan niet ontbreken bij een heerlijk stukje vlees of vis. Peper- en champignonsaus zijn de meest gekozen sauzen om onze feestgerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze doet de naam peperroomsaus oneer aan”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 10 binnen die 2 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]
Een goede saus kan niet ontbreken bij een lekker stukje vlees of vis. Peper-, champignon- en bearnaisesaus zijn de meest gekozen sauzen om onze gerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze is de naam peperroomsaus niet waardig”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 15 binnen die 3 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]
Stoofvlees is een echte Vlaamse klassieker die ieders hartje sneller doet slaan, al is het niet zo eenvoudig om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom krijg je die saus niet goed dik? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]
We hebben allemaal wel een eigen recept voor pastasaus, maar het ene recept is het andere niet. Soms heb je nu eenmaal nood aan een ‘geheim’ ingrediënt om je saus naar een hoger niveau te tillen. En als we de Britse warenhuisketen Sainsbury’s mogen geloven, voeg je in het vervolg maar beter wat koffie toe […] Het bericht Dit geheime ingrediënt geeft een boost aan je pastasaus verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Bij een goed pak friet hoort een lekkere saus. En het is op die saus dat frituren een forse winst maken, blijkt uit een kleine rondvraag [naar artikel]
Dit weekend is het ‘Weekend van het Stoofvlees 2023', georganiseerd door de VLAM. Die Vlaamse klassieker doet ieders hartje sneller slaan, al is het geen evidentie om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom is die saus ineens zo slap? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]
Een Ikea-woonwarenhuis is meer dan meubels alleen. Weinigen kopen er een Kallax-kast, Lack-tafeltje of een grote zak theelichtjes zonder halfweg de winkel een portie ‘köttbullar’ te verorberen. Nu de filialen gesloten zijn, deelde de Zweedse meubelgigant het ‘geheime’ recept om die befaamde vleesballetjes zelf ‘in ons kot’ te maken. [naar artikel]
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]
Saus is de finishing touch van een geslaagd feestgerecht. Klassiekers als champignonsaus of pepersaus matchen prima bij een stukje vlees. Maar kun je je gasten blij maken met een kant-en-klare saus ‘uit een zakje’? Sterrenchef Luc Bellings proeft vijf peper- en vijf champignonsauzen uit de winkel én deelt twee recepten om zelf een lekkere saus te serveren. “Dat is echt niet moeilijk.” [naar artikel]
Lotus Bakeries heeft geen patent op het populaire speculooskoekje Biscoff. Het bedrijf kiest ervoor om het recept geheim te houden. Maar waarom? "Je bent veel langer beschermd, zonder te zeggen hoe je het maakt", klinkt het. "Toch houdt je beter een advocaat achter de hand." [naar artikel]
2 juli 1971, de dag dat fastfood in ons land geboren werd. In Schoten werd dag op dag vijftig jaar geleden de allereerste Quick geopend. De hamburgerketen telt vandaag 190 restaurants, zijn Giant is enorm populair, en toch kennen nog altijd maar vijf mensen het succesrecept voor de saus. Speciaal voor het jubileum kun je die nu ook apart verkrijgen. [naar artikel]
Heerlijk gemarineerd kebabvlees, voor veel Turken is het recept een goed bewaard familiegeheim. Gelukkig is er Beyhan Agirdag, de Turkse foodblogger en jurylid in de Beste Kebab van Limburg leert ons met plezier hoe je zelf döner kebab kan maken. Het is niet moeilijk, maar je hebt er wel wat geduld voor nodig. En het resultaat is vies goed! [naar artikel]
01:00 Nog voor de?Antwerpse afdeling van de Staatsveiligheid zijn intrek heeft genomen in een nieuw, geheim kantoor, is de locatie al uitgelekt. [naar artikel]
Geen café zonder bier maar ook geen frietje van de frituur zonder saus. En gelukkig voor de liefhebbers is het aanbod enorm: van een klassieke mayonaise tot Joppie en zelfs Chinese saus. Maar welke saus is het gezondst? Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) legt het uit. [naar artikel]
Als u thuis krek dezelfde speculoos als die van Lotus wil bakken, moeten we u teleurstellen: het populaire koekje is onmogelijk na te maken. Maar waarom is dat geheime recept - dat slechts 6 -mensen kennen - zo moeilijk na te bootsen? Wat maakt precies het verschil, en waarom heeft Lotus geen patent op het koekje? “Wanneer de directie samenkomt en het recept ter sprake komt, moeten enkelen van hen op de gang gaan staan.” [naar artikel]
Heinz doet bij de meeste mensen wel een belletje rinkelen. De kans is groot dat je ooit al een fles ketchup of mayonaise van de sauzenfabrikant in handen hebt gehad. En vervolgens over je frietjes hebt gegoten. Tot zover niets nieuws. Maar tot groot jolijt van enkelen en ongenoegen van velen smijt Heinz zich nu […] Het bericht BIZAR. Ketchupfabrikant Heinz gaat nu ook ijsjes maken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De troostplek in Bevel achter het Hazelaarshof is besmeurd met frieten, saus en ander afval. Het beeld zelf raakte niet beschadigd, zegt de kunstenaar. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.