Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
13:08 uur

Oplossing voor duiven aan station Berchem na klacht van Kristien Hemmerechts

Gazet van Antwerpen

30/08/2017 - 09:12

Het district wil de duiven onder de brug aan het station van Berchem vangen en ergens anders uitzetten. Het hoopt zo de overlast onder controle te krijgen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kristien Hemmerechts wil taboe op collaboratie doorbreken: “Vlaamse SS'ers waren de ergste” (19/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vader van Hein en Toon Van den Brempt was SS’er, hun moeder de secretaresse van het hoofd van de Belgische SS. Schrijfster Kristien Hemmerechts...
  [naar artikel]
 2. De 5 boeken die het leven van Kristien Hemmerechts hebben veranderd (03/01/2017 - De Redactie)
  Tijdens deze kerstvakantie polsen we naar het favoriete leesvoer van tien bekende gezichten. Vandaag belicht auteur Kristien Hemmerechts vijf van haar lievelingstitels.
  [naar artikel]
 3. Kristien Hemmerechts: 'De zwarte stem klinkt krachtiger dan ooit' (27/12/2019 - Knack)
  Schrijfster Kristien Hemmerechts is een grote fan van Toni Morrison. 'Ze heeft alle mogelijke vooroordelen over zwarte schrijvers voorgoed uitgeroeid.'
  [naar artikel]
 4. Kristien Hemmerechts: "De dt-regel zal verdwijnen" (17/06/2018 - VRT NWS)
  "Ik denk dat de dt-regel gaat verdwijnen." Dat zegt auteur Kristien Hemmerechts in het groot onderwijsdebat dat werd gehouden in "De zevende dag". De tijden zijn veranderd en het onderwijs moet daarop inspelen, vindt Hemmerechts.
  [naar artikel]
 5. Kristien Hemmerechts over gevecht tegen borstkanker: "In het leven krijg je klappen" (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag gaat de nieuwe Pink Ribbon-actie officieel van start. Gezicht van de campagne is dit keer schrijfster Kristien Hemmerechts, die zelf met
  [naar artikel]
 6. Kristien Hemmerechts schenkt boeken van moeder (92) aan school: “Haar intellectuele erfenis moet goed worden bewaard” (28/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De bekende schrijfster Kristien Hemmerechts heeft een honderdtal Latijnse en Griekse boeken geschonken aan het Atheneum Gentbrugge.
  [naar artikel]
 7. QUIZ: schrijfster Kristien Hemmerechts ziet de dt-regel verdwijnen, maar haal jij het lagere schoolniveau voor d, t en dt? (18/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Is het hij 'krabde' of 'krabte'? 'Word jij' of 'wordt jij'? Volgens auteur Kristien Hemmerechts zal de dt-regel ooit verdwijnen. Dat zei de...
  [naar artikel]
 8. Schrijfster Kristien Hemmerechts opgelicht in Antwerps station (11/02/2020 - Metro)
  Schrijfster Kristien Hemmerechts is het slachtoffer geworden van oplichting in het treinstation van Antwerpen-Berchem. Naar eigen zeggen zou ze te goedgelovig en goedhartig zijn geweest. Ze kreeg de vraag van een asielzoeker of ze voor hem een treinticket naar Parijs wou kopen. Later bleek dat hij het ticket had proberen in te ruilen voor cash geld. Hemmerechts doet haar verhaal via een post op Facebook. Zondag werd ze aangesproken door een asielzoeker in het station Antwerpen-Berchem. Met een sterk verhaal wist hij haar te overtuigen en ze kocht een treinticket naar Parijs voor de man.  “Je vraagt een goedgelovig en goedhartig iemand om voor jou een ticket te kopen, want je hebt geen geld. Binnen het half uur ga je met dat ticket naar het loket en wissel je het in voor geld”, vertelt ze op Facebook. “Nee, sorry, dit is niet jouw ticket” De schrijfster had de man een ticket voor de Thalys gekocht. Maar bij de aanschaf van zo’n ticket moet je je e-mailadres opgeven. Hemmerechts gaf het hare op en een halfuur nadat ze de man in de trein richting Antwerpen-Centraal zag stappen, kreeg ze een mail van de NMBS. De man had geprobeerd om het ticket om te ruilen voor geld, kon geen ID voorleggen en kreeg het geld niet. “Iemand anders is dan met het ticket naar Berchem gekomen, maar daar herinnerden ze zich nog de aanschaf en zeiden ze: ‘nee, sorry, dit is niet jouw ticket’. Vervolgens hebben ze mij gecontacteerd en heeft de NMBS mij het ticket terugbetaald” aldus Hemmerechts. De reacties onder de post variëren. De meeste mensen verdedigen de actie van de auteur: “Je hebt een goed hart. Dat heeft niks met naïef zijn te maken, denk ik.” Sommigen gooien het over een andere boeg en hebben geen medelijden met de schrijfster: “Criminaliteit door illegalen is iets waar de gewone Belg elke dag geconfronteerd mee wordt. Ik ben heel blij dat iemand van de elite, die de oorzaak is van de massale instroom van deze illegalen, nu zelf eens hun slachtoffer wordt.” Lees ook: Federaal parket waarschuwt voor grootschalige investeringsoplichting Het bericht Schrijfster Kristien Hemmerechts opgelicht in Antwerps station verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Kristien Hemmerechts voelt zich bedot nadat ze treinticket voor asielzoeker kocht: “Het was zijn truc om cash geld te krijgen” (10/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kristien Hemmerechts waarschuwt voor een nieuwe vorm van oplichting, nadat ze gisteren naar eigen zeggen te goedgelovig geweest was. De schrijfster...
  [naar artikel]
 10. ‘Ons huis was een deel van de redactie, leek het wel’: Kristien Hemmerechts over haar band met De Morgen (27/07/2019 - De Morgen)
  De hele zomer lang schrijven prominente De Morgen-pennen van vroeger en nu over hun bijzondere band met de krant. Deze week: Kristien Hemmerechts (63).
  [naar artikel]
 11. Kristien Hemmerechts: ‘Dt-regel gaat verdwijnen’ (18/06/2018 - De Standaard)
  Leerkrachten moeten niet langer hameren op de juiste toepassing van de dt-regel, meent schrijfster Kristien Hemmerechts. ‘Je kan niet meer verwachten van leerlingen dat ze iets leren wat ze kunnen doen met een appje.’
  [naar artikel]
 12. Kristien Hemmerechts: ‘Dt-regel gaat verdwijnen’ (17/06/2018 - De Standaard)
  Leerkrachten moeten niet langer hameren op de juiste toepassing van de dt-regel, meent schrijfster Kristien Hemmerechts. ‘Je kan niet meer verwachten van leerlingen dat ze iets leren wat ze kunnen doen met een appje.’
  [naar artikel]
 13. Kristien Hemmerechts: “Vlaamse SS’ers waren wreder dan hun Duitse collega’s” (16/02/2019 - De Morgen)
  In Het verdriet van Vlaanderen gaat schrijfster Kristien Hemmerechts met de tweeling Toon en Hein Van den Brempt op zoek naar de details achter het oorlogsverleden van hun moeder Lies en hun vader Henri. “De Vlaamse zaak speelde geen rol. Het ging hen om Hitler.”
  [naar artikel]
 14. Kristien Hemmerechts wil taboe op collaboratie doorbreken: “Vlaamse SS'ers waren de ergste” (19/02/2019 - De Morgen)
  De vader van Hein en Toon Van den Brempt was SS’er, hun moeder de secretaresse van het hoofd van de Belgische SS. Schrijfster Kristien Hemmerechts heeft, met de broers, hun familiegeschiedenis ontrafeld om zo het taboe op collaboratie te doorbreken.
  [naar artikel]
 15. Kristien Hemmerechts schrijft nieuwe roman over woede (20/02/2018 - VRT NWS)
  Schrijfster Kristien Hemmerechts heeft met Wolf een nieuwe roman over trauma's geschreven. Hoe krijg je woede die 50 jaar in een mens zit er nog uit?  
  [naar artikel]
 16. Schrijfster Kristien Hemmerechts verloor twee kindjes aan wiegendood: “Autopsie kan zeggen dat je niet schuldig bent” (23/04/2019 - VRT NWS)
  Schrijfster Kristien Hemmerechts is een voorstander van een autopsie op baby’tjes die gestorven zijn aan wiegendood. Hemmerechts verloor zelf twee zoontjes aan wiegendood en voelde zich daar als moeder lang schuldig over. Een autopsie kan dat vreselijke schuldgevoel volgens de schrijfster wegnemen.
  [naar artikel]
 17. Kristien Hemmerechts ging op pad met kinderen van Vlaamse SS'ers: 'Wij komen uit een zwart nest, maar voor ons was het vooral een warm nest' (21/02/2019 - Knack)
  In Het verdriet van Vlaanderen beschrijft Kristien Hemmerechts de zoektocht van de tweeling Toon en Hein Van den Brempt naar de waarheid over het collaboratieverleden van hun familie. Het resultaat is een hard, eerlijk, bij momenten verbluffend boek. 'In de ogen van onze bompa en onze oom waren de Duitsers maar slappelingen.'
  [naar artikel]
 18. QUIZ: schrijfster Kristien Hemmerechts ziet de dt-regel verdwijnen, maar haal jij het lagere schoolniveau voor d, t en dt? (18/06/2018 - De Morgen)
  Is het hij 'krabde' of 'krabte'? 'Word jij' of 'wordt jij'? Volgens auteur Kristien Hemmerechts zal de dt-regel ooit verdwijnen. Dat zei de schrijfster gisteren in De zevende dag. "Je kan niet meer eisen van studenten dat ze iets doen waarvan ze weten dat ze het met een appje kunnen doen", vindt Hemmerechts. Kun jij de dt-regel foutloos toepassen? Test hier hoe het zit met jouw dt-kennis in deze quiz die onze collega's van Het Laatste Nieuws maakten.
  [naar artikel]
 19. Kristien Hemmerechts schrijft het verhaal van een collaboratietweeling: "Nie wieder. Dit mag niet meer gebeuren" (19/02/2019 - VRT NWS)
  De tweeling Toon en Hein Van den Brempt, zonen van Duitsgezinde ouders in de Tweede Wereldoorlog, kwam aan het woord in de Canvas-reeks “Kinderen van de collaboratie”. Hun familieverhaal staat nu te uitgebreid te lezen in een boek van Kristien Hemmerechts: "Het verdriet van Vlaanderen". "Vlaamse SS'ers waren erger dan de Duitsers," zegt de schrijfster.
  [naar artikel]
 20. Kristien Hemmerechts over Philip Roth: "Hij was het geweten van Amerika" (23/05/2018 - VRT NWS)
  "Hij was het geweten van Amerika", zo omschrijft auteur en docente Engelse literatuur Kristien Hemmerechts haar Amerikaanse collega Philip Roth die overleden is. "Het is moeilijk om géén liefhebber te zijn. Roth was iemand met een uitgesproken (stilistisch) talent en die iemand die interessante thema's aansnijdt. Hij wilde nadrukkelijk nadenken over die Amerikaanse droom: wat is daarvan geworden?"
  [naar artikel]
 21. Kristien Hemmerechts (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 22. 'Gedicht over levenseinde en stervensmoment.' Ik las het (06/04/2019 - De Morgen)
  Kristien Hemmerechts is schrijfster
  [naar artikel]
 23. Kristien Hemmerechts is het nieuwe gezicht van Pink Ribbon-stichting (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. Kristien Hemmerechts (05/04/2019 - De Morgen)
  'Seks kun je bijna altijd hebben, maar de slappe lach is echt uitzonderlijk'
  [naar artikel]
 25. VIDEO. Zit Berchem-station opgezadeld met een rattenplaag? (09/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Met de barre wintertemperaturen is het dezer dagen bepaald geen pretje voor wie op een perron in Berchem-station lang op zijn trein moet wachten. Het wachten wordt niet bepaald aangenamer gemaakt als er op dat koude perron dan ook nog eens meerdere ratten doodleuk voor je voeten opduiken. Dat is alleszins wat te zien is op het onderstaande korte filmpje dat zaterdag opdook op Twitter. Zit Berchem-station opgezadeld met een heuse rattenplaag?
  [naar artikel]
 26. Drie transmigranten gevat aan Berchem Station (17/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de Klokstraat in Berchem, vlak onder de treinsporen bij Berchem Station, heeft de spoorwegpolitie vanavond drie transmigranten gevat.
  [naar artikel]
 27. Man kritiek na aanrijding door bus aan station Berchem (13/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Aan het station van Berchem is een man vrijdagavond aangereden door een bus. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 28. 28 vermoedelijke transmigranten opgepakt bij controleactie aan station Antwerpen-Berchem (29/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens een actie van de federale politie in Antwerpen aan het station van Antwerpen-Berchem werden maandagnacht 28 personen bestuurlijk aangehouden. Ze bleken niet over de juiste verblijfsdocumenten te beschikken. Met de actie wilde de politie mensensmokkel tegengaan en overlast in het station aanpakken.
  [naar artikel]
 29. PODCAST: "De afspraak op vrijdag" met Annemans, Hemmerechts, Vandermeersch (30/09/2017 - VRT NWS)
  In "De afspraak op vrijdag" besprak Ivan De Vadder vrijdagavond de actualiteit van de voorbije week met Vlaams Belang-kopstuk Gerolf Annemans, schrijfster Kristien Hemmerechts en NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch. Kwamen aan bod: de naweeën van de Duitse verkiezingen, de heisa over het referendum in Catalonië en de veertigste verjaardag van Vlaams Belang. Beluister hier de podcast.
  [naar artikel]
 30. Testen tonen aan: fietshelling station Berchem is glad bij regenweer, stad maakt er werk van (24/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De fietshelling naast het station van Berchem is bij regen gevaarlijk voor fietsers. Uit testen blijkt dat de grond glad wordt. Mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) wil zo snel mogelijk de bovenlaag vervangen.
  [naar artikel]
 31. Biografie over Herman De Coninck op komst (31/03/2017 - De Redactie)
  De populaire dichter en essayist, die getrouwd was met schrijfster Kristien Hemmerechts, overleed in 1997. Thomas Eyskens werkt nu aan een biografie over hem, die dit najaar uitkomt.
  [naar artikel]
 32. Overlast duiven indammen? "Geef ze de pil" (11/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een anticonceptiepil voor duiven. Dat moet de oplossing worden voor de overlast die de dieren bezorgen in steden en gemeenten. Door het medicijn te...
  [naar artikel]
 33. Rode loper uitgerold op nieuwe wandelbrug aan Berchem Station (15/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De nieuwe voetgangersbrug aan Berchem Station is sinds woensdag officieel in gebruik. De wandelbrug verbindt al sinds begin maart het stationsplein met het bedrijvencomplex Post X aan de overzijde van de Binnensingel.
  [naar artikel]
 34. 'Je kunt profijt doen met je geheugen' (11/04/2019 - De Morgen)
  Toen de buren van Kristien Hemmerechts haar vroegen het levensverhaal van hun overleden dochter te reconstrueren, stemde ze toe. Maar al snel kwam de schrijfster de schrijfster tegen.
  [naar artikel]
 35. Nieuwe fuifzaal aan station van Berchem (25/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse jeugd krijgt er binnenkort een feestlocatie bij. Aan het station van Berchem, bij de Posthofbrug, start in 2019 de bouw van een nieuwe fuifzaal. Die moet vijfhonderd bezoekers kunnen ontvangen. Kandidaten kunnen zich in de loop van volgend jaar melden bij de stad.
  [naar artikel]
 36. Meesteres-provocateur is terug (04/04/2019 - De Morgen)
  Een roman schrijven over Michelle Martin, de ex van Marc Dutroux. Daarna in Humo poseren met blonde pruik als was je de gehate vrouw zelve. Kristien Hemmerechts krijgt weer een mediastorm over zich heen. Zoekt ze die zelf?
  [naar artikel]
 37. Kristien Hemmerechts: "Ook aan de afgrond heb je een keuze" Dirk De Wachter: "Zo simpel is het niet" (17/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/0niZIuQAJL1d2kIhWc0vg94AisM/diocontent/118887966/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 38. Aan de leiband van het volksgericht (05/04/2019 - De Morgen)
  Paul Marchal was niet blij toen hij vernam dat Kristien Hemmerechts een poging had gedaan zich in te leven in de vrouw van Marc Dutroux. Maar Marchals vrees was ongegrond: de schrijfster is er niet in geslaagd van Martin een 'mens' te maken.
  [naar artikel]
 39. 'Ja, er is leven ná. Met liefde en seks en al!' (12/04/2019 - De Morgen)
  Geen twee vrouwen konden meer van elkaar verschillen, en zo ook hun beider borstkanker. Maar drie kwartier na de kennismaking gingen de topjes omhoog, bestudeerden Kristien Hemmerechts (61) en Sylvia Broeckaert (54) elkaars littekens en werden ze - letterlijk en figuurlijk - boezemvriendinnen.
  [naar artikel]
 40. “DT-fout is een grotere afknapper dan slechte seks” (19/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het kofschip en het ­fokschaap mogen met pensioen: de dt-regel is op sterven na dood. Dat stelt schrijfster en docente Kristien Hemmerechts (foto), die haar studenten er vaak tegen ziet zondigen. Ook andere taal­experts zien de dt-nonchalance toenemen.
  [naar artikel]
 41. Man die loopt voor de bus, valt en wordt aangereden in Berchem: in kritieke toestand naar ziekenhuis gebracht (13/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond rond 21 uur is een man onder de bus terecht gekomen aan Berchem Station. De bus 92 zette zich vanop perron 3 op het nieuw aangelegde
  [naar artikel]
 42. DISCUSSIE. Zijn de dt- en andere spellingsregels ten dode opgeschreven? (19/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  ’t Kofschip en ’t fokschaap mogen met pensioen: de dt-regel is op sterven na dood. Dat stelt schrijfster en docente Kristien Hemmerechts, die haar studenten er vaak tegen ziet zondigen. Ook andere taalexperts zien de dt-nonchalance toenemen.
  [naar artikel]
 43. Man (34) kritiek na aanrijding door bus (13/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een 34-jarige man uit Berchem is vrijdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij aan de perrons van het Burgemeester Edgar Ryckaertsplein gekneld raakte onder een lijnbus, bij het station Antwerpen-Berchem.
  [naar artikel]
 44. Voetgangersbrug tussen Berchem Station en Post X in nacht van vrijdag op zaterdag geplaatst (08/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De nieuwe voetgangersbrug tussen Berchem Station en Post X wordt vrijdagavond rond 22 uur geplaatst. Tijdens de werken is er geen enkel verkeer over de Singel mogelijk tussen de Borsbeeksebrug en de Posthofbrug, en dat zowel voor auto’s, voetgangers, fietsers en het openbaar vervoer in de twee rijrichtingen. Verloopt alles vlot, dan duurt de onderbreking tot zaterdagochtend om 10u.
  [naar artikel]
 45. Treinverkeer verstoord na persoonsaanrijding in station Sint-Niklaas (14/01/2019 - Metro)
  Het treinverkeer tussen Antwerpen-Berchem en Sint-Niklaas is maandagavond onderbroken na een persoonsaanrijding in het station van Sint-Niklaas. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Rond 20u30 reed een goederentrein die op weg was naar Antwerpen een persoon aan het station van Sint-Niklaas aan, laat Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken weten. “Hierdoor is het treinverkeer tussen Antwerpen-Berchem en Sint-Niklaas versperd”, klinkt het. De NMBS legt vervangbussen in tussen Antwerpen-Berchem en Lokeren en tussen Sint-Niklaas en Temse. In de mate van het mogelijke worden treinen ook omgeleid via Mechelen en Dendermonde. Infrabel hoopt dat er snel een spoor kan vrijkomen in het station. Hierdoor zou er dan opnieuw beperkt rechtstreeks treinverkeer mogelijk kunnen zijn tussen Antwerpen en Gent, meldt Baeken rond 21.30 uur. bron: Belga Het bericht Treinverkeer verstoord na persoonsaanrijding in station Sint-Niklaas verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Perimeter ingesteld door zieke duiven (21/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een duivenmelker in de Spuisstraat in Eikevliet (Bornem) is gisteren paramyxovirose vastgesteld bij verscheidene van zijn duiven. De vaststelling kwam er nadat er de jongste tijd opvallend veel jonge duiven waren gestorven.
  [naar artikel]
 47. 'Deze weigering ruikt naar censuur' (10/04/2019 - De Morgen)
  Viersterrenrecensies in Nederland, een veto in Vlaanderen. 'Ik heb gedaan wat hij niet meer kan', zegt Kristien Hemmerechts over haar verzet tegen een voorstelling met werk van Herman De Coninck. Het Nederlandse theatergezelschap dat het stuk in Vlaanderen niet mag opvoeren, is ontzet.
  [naar artikel]
 48. Twee sporen onbeschikbaar door persoonsongeval nabij station Berchem (02/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Door een persoonsongeval nabij het station van Berchem zijn vrijdag twee sporen onbeschikbaar. Dat zorgt voor vertragingen. Sommige spoorlijnen zijn ingekort en rijden niet door tot Antwerpen-Centraal.
  [naar artikel]
 49. Duiven en roeken niet langer welkom in centrum Maaseik (22/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Maaseik is de duiven en roeken beu in het centrum. De vogels zorgen voor overlast. Voor het bestrijden van de duif is een budget vrijgemaakt. Maar aangezien de roek beschermd is, onderzoekt de stad daarvoor andere mogelijkheden. “Er zijn firma’s die werken met lokvogels. We gaan na of we bij hen een oplossing kunnen vinden”, zegt burgemeester Jan Creemers (CD&V).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.