Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison moet nu de inboedel van hun restaurant verkopen. “De inboedel moet onder de hamer. Bij elk vormpje dat ik nu moet verkopen, zie ik het gerecht voor mij dat Tom ermee maakte — de ingrediënten, de naam, hoe het smaakte — en soms nog welke wijn ik erbij serveerde.” [naar artikel]
Tom Van Lysebettens (35), de chef van restaurant Cochon De Luxe, kreeg het slechtst denkbare nieuws. Dat meldt hij op zijn Facebookpagina. Tom heeft kanker, en die zal niet meer genezen. Artsen geven hem nog 2 tot 3 jaar. En toch wil hij zijn zaak nog heropenen. [naar artikel]
Wat maakt een mens gelukkig? Een heleboel verschillende dingen, ongetwijfeld. Eentje daarvan is een schat aan fantastische herinneringen. Dat... [naar artikel]
Noem het de aan- en uitknop van angstige herinneringen. Neurowetenschappers van de Universiteit van Texas ontdekten welke zenuwcellen in het muizenbrein verantwoordelijk zijn voor het opduiken of onderdrukken van angstige herinneringen. [naar artikel]
In dienstencentrum Ter Hooie is het kader van Werelddag Alzheimer het ‘Museum van herinneringen’ voorgesteld. Reiskoffers gevuld met herinneringen van mensen met dementie zullen in diensten- en woonzorgcentra te zien zijn. [naar artikel]
In juni ontvangen veel werknemers met ecocheques een fijn jaarlijks extraatje. Hoe weet je of je dit ecologisch getinte betaalmiddel krijgt? Wat kun je ermee doen? En gaat dat bedrag ook deels van je loon af? Jobat.be zoekt het uit [naar artikel]
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Na zijn dood nam zijn geliefde Alison het van hem over. Dit is haar laatste column: “Ik hoop dat ik er toch een paar mensen wat herkenning door heb kunnen geven. Dat is wat ik met mijn nieuwe winkel Splinter ook wil doen.” [naar artikel]
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison beschrijft nu haar eerste feestdagen zonder haar man “Het zijn de kleine dingen die het meest pijn doen, die moet je alleen torsen. Oh, wat miste ik zijn foute kersttruien.” [naar artikel]
Een invulboekje dat voor één keer niet over lievelingseten, hobby of kleur van ogen gaat, maar over de laatste herinneringen aan een overleden persoon. Het boekje van Nathalie Slosse (foto) moet kinderen helpen die herinneringen – ook de droevige – vast te leggen. Dat helpt, zeggen rouwexperts. “Op voorwaarde dat er nadien ook over gesproken wordt.” [naar artikel]
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison staat voor een heleboel eerste keren zonder Tom. Zo is het dekbed wassen waarin haar man nog heeft geslapen een berg waar ze over moet. “Zelfs Tom zou zeggen: het is tijd.” [naar artikel]
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison blijft schrijven over haar leven zonder hem. Sinds het overlijden van Tom komt er zoveel papierwerk op Alison af dat er geen tijd is om te rouwen: “Ineens zijn ze daar: de banken, de notarissen, de verzekeringsmaatschappijen, de fiscus…” [naar artikel]
Valentijn is de dag van de liefde. Maar het leven gaat gewoon door natuurlijk, met ups én downs. Verschillende Vlamingen hebben met ons hun meest opvallende herinneringen aan Valentijn gedeeld. En dat levert enkele mooie momenten, maar ook enkele gênante blunders op. [naar artikel]
Woensdag gaat de documentaire ‘Prince Philip: The Royal Family Remembers’ in première, maar het Britse koningshuis heeft nu al enkele fragmenten gedeeld. Daarin halen prins Charles, prins William en prins Harry nostalgische en emotionele herinneringen op aan hun (groot)vader. [naar artikel]
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison blijft nu verweesd achter met twee zonen om voor te zorgen en een gat in haar hart. Tom schreef over zijn laatste weken met zijn gezin, nu schrijft Alison over haar dagen zonder hem. “Ik ben Tom dankbaar dat hij me al die jaren heeft verwend met al dat lekkere eten.” [naar artikel]
Noem het de aan- en uitknop van angstige herinneringen. Neurowetenschappers van de Universiteit van Texas ontdekten welke zenuwcellen in het... [naar artikel]
11:59 De Japanse Yoko Ogawa schreef met 'De geheugenpolitie' een beklijvende allegorie over totalitarisme en kwijnende menselijkheid. Alle herinneringen verdwijnen [naar artikel]
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison verkoopt dit weekend hun restaurant uit. Die opkuis is nodig om plaats te maken voor haar nieuwe winkel Splinter: “Ik ben zo blij dat de ziel van ons restaurant en van Tom verder zal leven in de keuken van zoveel mensen en in zoveel andere restaurants.” [naar artikel]
Een rouwkaartje hier, een brief van een ex daar. Zonnige groetjes uit een ver land, foto’s van overgrootouders en hun zussen die je nooit gezien hebt, ... Het zit allemaal dozen die (bijna) iedereen wel ergens in een kast heeft staan. Frederic Eelbode vraagt zich af waarom we dat soort dingen bijhouden. [naar artikel]
Een bijl, gekocht in de Brico in Antwerpen, heeft een man van 23 zaterdag een ritje naar het politiebureau en een huiszoeking opgeleverd. “Zoiets steek je toch in een zakje als je ermee over de Meir gaat wandelen”, vindt de getuige die de militairen aansprak. [naar artikel]
Grote supermarkten met warme meeneemgerechten en een heus restaurant. De Belgische plannen van de Nederlandse supermarktketen Jumbo krijgen weer wat meer vorm. Geen traditionele winkel, wel een foodmarket. “Maar als het niet goed gaat, dan stoppen we ermee”, klinkt het bij de CEO. Twijfelt de keten nu al of wil het de concurrentie vooral zand in de ogen strooien? [naar artikel]
Wis je slechte herinneringen met behulp van een eenvoudig pilletje. Het zou binnenkort zo maar kunnen, zeggen Amerikaanse wetenschappers. Het vermeende wondermiddel is een medicijn dat momenteel gebruikt wordt om MS te bestrijden. [naar artikel]
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison blijft nu verweesd achter met twee zonen om voor te zorgen en een gat in haar hart. Tom schreef over zijn laatste weken met zijn gezin, nu schrijft Alison over haar dagen zonder hem. “Ik voel Tom overal rondom mij. Ik geloof oprecht dat hij bij mij is. Dat wanneer ik tegen hem babbel, dat hij terug babbelt.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.