Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Heerlijk: er bestaat nu ook roze chocolade

05/09/2017 - 17:01
"Na bruine, witte en zwarte is er nu ook roze chocolade. Het is de chocolademaker Barry Callebaut die de lekkernij voorstelde in het Chinese Shanghai. De nieuwe soort heeft een fruitige bessensmaak en is smeuïg. De chocolatier werkte dertien jaar lang aan de creatie, die de naam Ruby kreeg, een verwijzing naar de cacaoboon die […]"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vanaf vrijdag roze chocolade te koop (18/01/2018 - Metro)

Voedingsgigant Nestlé lanceert vrijdag in Japan en Zuid-Korea de eerste roze KitKat-reep. Dat meldt de Franse krant Les Echos. De roze chocolade werd door Barry Callebaut ontwikkeld in Wieze, in Oost-Vlaanderen, en Frankrijk. Nestlé is de eerste om de roze chocolade te commercialiseren. De nieuwe chocoladesoort heeft een fruitige smaak van bessen en is smeuïg, […] [naar artikel]


2. Wat is roze of ruby chocolade (06/09/2017 - VRT NWS)

Tienermeisjes hebben er misschien over gedroomd en nu bestaat het ook echt: roze of ruby chocolade. Het is een innovatie van chocoladeproducent Callebaut uit het Oost-Vlaamse Wieze die ze gisteren wereldwijd bekendmaakten in China. [naar artikel]


3. Na de witte, bruine en zwarte chocolade: hier is de roze (en hij is een beetje Belgisch) (05/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Liefhebbers lezen het goed: er bestaat sinds kort een vierde type chocolade met een roze kleur. Ze werd bedacht door ‘s werelds grootste chocoladefabrikant Barry Callebaut, het overkoepelende bedrijf van uit het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry met hoofdzetel in het Zwitserse Zürich. [naar artikel]


4. Boon Hasselt heeft primeur in Limburg met roze chocolade zonder kleurstoffen (01/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Vanaf vrijdag is er een nieuwe soort zuivere chocolade verkrijgbaar, met een opvallende roze kleur en een andere smaak. Ruby, genoemd naar de kleur van een robijn, is na fondant, melk en witte chocolade de vierde soort chocolade die rechtstreeks uit de cacaoboon voortkomt. Producent Callebaut selecteerde twaalf Ruby- ambassadeurs; in onze provincie krijgt het Hasseltse chocoladehuis Boon het alleenrecht op de verkoop van de roze chocolade. Die laatste werd donderdagavond op het ‘Salon du Chocolat’ in Brussel gelanceerd. [naar artikel]


5. Hoera! Vanaf morgen kun je roze chocolade online bestellen in ons land (18/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Voedingsgigant Nestlé lanceert morgen in Japan en Zuid-Korea de eerste roze KitKat-reep. Dat meldt de Franse krant Les Echos. De roze chocolade... [naar artikel]


6. Barry Callebaut vindt roze chocolade zonder kleurstof uit (05/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Na witte, bruine en zwarte chocolade, voegt het bedrijf Barry Callebaut een nieuw kleurtje aan het palet toe: de roze variant. Om de roze [naar artikel]


7. Na witte, bruine en pure chocolade is er nu ook... roze! (05/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Na witte, bruine en zwarte chocolade, voegt het bedrijf Barry Callebaut een nieuw kleurtje aan het palet toe: de roze variant. Om de roze [naar artikel]


8. Kinrooise bakker maakt roze chocolade (29/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Een Kinrooise chocolatier experimenteert met roze chocolade. Het is eens iets anders dat witte of zwarte chocolade. De Kinrooise Chocolatier Bart Van Audenhove omschrijft de smaak als zoet, maar ook een beetje zuur. [naar artikel]


9. Roze chocolade is wereldwijd een enorm succes (19/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

De grootste voedselproducent van de wereld gaat meer doen met roze chocolade. De nieuwe soort genaamd ‘Ruby’ is van nature uit rooskleurig en heeft... [naar artikel]


10. Verkoop roze Callebaut-chocolade start in Japan (18/01/2018 - De Tijd)

16:25 Voor het eerst sinds de aankondiging in september is de roze chocolade van Barry Callebaut te koop. [naar artikel]


11. Roze kaas met Prosecco-smaak is dé kaas voor millennials (09/11/2017 - Metro)

Tegenwoordig zitten bedrijven vaak met de handen in het haar om erachter te komen wat millennials willen. Dat is buiten The Great British Cheese Company gerekend, die dé kaas voor millennials maakte. Millennials zijn voor veel bedrijven een belangrijke, maar nog onbekende doelgroep. We zien de gekste producten passeren als poging om in de behoeften […] [naar artikel]


12. De roze chocolade die een Belgisch bedrijf bedacht, is wereldwijd een enorm succes (19/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

De grootste voedselproducent van de wereld gaat meer doen met roze chocolade. De nieuwe soort genaamd ‘Ruby’, gevonden door de Belgische producent... [naar artikel]


13. Wieze: het Belgische hart van de roze chocolade (19/01/2018 - De Tijd)

19:33 Sinds gisteren ligt roze chocolade in de winkel. Het nieuwe, vierde chocoladetype werd ontwikkeld in Wieze, bij Aalst. ‘Onderzoek uit ons labo wordt in de hele wereld gebruikt.’ [naar artikel]


14. Starbucks verkoopt tijdelijk frappuccino met roze chocolade en frambozen (17/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Starbucks heeft een ijskoud drankje op basis van roze chocolade en frambozen gelanceerd onder de naam Ruby Flamingo Frappuccino. Je kunt het nu ook in ons land proeven in het filiaal in Wetteren. [naar artikel]


15. Vanaf vandaag kan u in België roze chocolade eten (01/03/2018 - VRT NWS)

Op twee plaatsen in België, Gent en Ukkel, is een nieuw soort chocolade voorgesteld: "Ruby". De chocolade is rooskleurig en dat is de natuurlijke kleur, zonder toevoeging van kleurstoffen.  [naar artikel]


16. Chocolade helpt Alzheimer te voorkomen en vet af te breken, stelt nieuwe studie (03/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Dat chocolade een heerlijk zoete zonde is, weten we als Belgen natuurlijk al langer. En volgens een nieuwe studie is het niet eens zo’n zonde. Meer zelfs: chocolade zou kunnen beschermen tegen de ziekte van Alzheimer. [naar artikel]


17. Zwitsers vinden nieuw type chocolade uit in Belgisch labo (05/09/2017 - De Tijd)

18:57 De Zwitserse chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft een natuurlijk roze chocolade bedacht. Die voegt zich bij pure, witte en melkchocolade. [naar artikel]


18. Nog 30 jaar, en dan is er misschien geen chocolade meer (02/01/2018 - Het Belang van Limburg)

De kans bestaat dat er over dertig jaar geen chocolade meer in de winkelrekken zal liggen. De cacaoplantages hebben zwaar te lijden onder de opwarming van de aarde en als er niet snel oplossingen worden gevonden, zou de boom wel eens met uitsterven bedreigd kunnen zijn en dus ook onze chocolade. [naar artikel]


19. Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen (29/08/2018 - Metro)

Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden […] Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


20. Beroemde Manon-praline van Leonidas krijgt make-over (25/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Tachtig jaar geleden was witte chocolade dé revolutie. Vandaag gaat Barry Callebaut voluit voor ruby, het vierde type chocolade. Niet alleen de kleur is buitengewoon, deze chocolade op basis van ruby cacaobonen bevat geen kleurstoffen of fruitaroma’s. De smaakcombinatie van de chocoladeomhulling met de vulling van roombotercrème met framboos en praliné is bovendien sensationeel: heerlijk intens met een fris zuurtje. Kortom, pretty in pink! [naar artikel]


21. Het bestaat! Chocolade met stukjes avocado en toast (25/05/2018 - Metro)

Avocado is hip! Ook in Amerika. De lekkere en gezonde vrucht komt daar nu ook in een ongezonde variant voor. Chocolatier Compartés brengt er chocolade op de markt met avocado en stukjes toast. Het groene lekkers waar vooral foodies fan van zijn, bestaat al in meerdere varianten en nu ook in chocolade. Stukjes toast In […] Het bericht Het bestaat! Chocolade met stukjes avocado en toast verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


22. Mysterie van de dag: waarom worden we zo blij van zwarte chocolade? (05/07/2018 - Knack)

Waarom zien we na het eten van zwarte chocolade het leven door een roze bril? Dat gelukzalig gevoel kan perfect chemisch verklaard worden. [naar artikel]


23. Er bestaat chocolade die naar rosé smaakt (01/08/2016 - Gazet van Antwerpen)

Wat krijg je als je rosé mengt met chocolade? Een match made in heaven, op de markt gebracht door de Amerikaanse chocolatier Compartés. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!