Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Dankzij de recepten van groene chef Madame ZsaZsa word je zelf ook een groentelover

06/09/2017 - 00:04
"Altijd honger maar niet altijd inspiratie? Foodie Files to the rescue. Elke maand deelt een bekende food blogger zijn keukengeheimen en elke week krijg je een nieuwe, inspirerende receptvideo. Deze maand wijst blogster Kim Leysen alias Madame ZsaZsa ons de weg door de moestuin, want wat is er zaliger dan koken met kraakverse groenten? Met vier verrukkelijke gerechten - van Toscaanse groentesoep tot aardappelsalade met verse kruiden - leert ze ons dat die natuurlijke vitaminebommen de sterren van elke gezonde maaltijd moeten zijn."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Populaire schrijfster en blogster Madame Zsazsa is Instagram-account kwijt aan hacker: “Nu ben ik zélf het kalf” (14/10/2021 - Het Nieuwsblad)

Het Instagram-account van Kim Leysen, alias Madame Zsazsa, is gehackt. De populaire blogster en schrijfster van verscheidene kook- en tuinierboeken is haar meer dan 20.000 volgers kwijt. Als ze haar account terug wil, moet ze losgeld betalen. “Maar dat vertik ik”, zegt ze. “Ik ben een nieuw account begonnen, maar ik start dus wel van nul. En dat net nu mijn nieuw moestuinboek uitkomt. Van een slechte timing gesproken.” [naar artikel]


2. ‘Ik heb nooit de Jeanne d’Arc van de Franstaligen willen zijn’ (28/03/2019 - De Morgen)

Misbegrepen voelt Joëlle Milquet (49) zich. Ondergewaardeerd. Want eigenlijk is ze de redelijkheid en minzaamheid zelve. En eigenlijk - of vooral - is ze helemaal niet die communautaire hysterica of Franstalige feeks waarvoor ze wordt versleten. ‘Al die simplismen, al die goedkope demagogie, ik word daar zo moe van. Ik ben niet Madame Non, ik ben niet Madame Oui, en ik ben niet Madame Misschien. Ik ben een constructieve en redelijke politica. Maar een akkoord à tout prix? Sorry, niet met mij.’ [naar artikel]


3. Zo maak je eenvoudig de lekkerste dimsum volgens HLN-chef Jelle Beeckman: “De gouden middenweg tussen gezond en heel vettig” (29/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Weekend betekent tijd om recepten uit te proberen, en van streetfoodrecepten heeft HLN-chef Jelle Beeckman er weer heel wat nieuwe verzameld in zijn nieuwste boek ‘F*ck Granola’. Hoe maak je bijvoorbeeld zelf dimsum, een soort van loempia met vulling in? The Messy Chef deelt exclusief met HLN Eten 3 recepten daarvoor uit zijn nieuwste boek én extra tips om ermee aan de slag te gaan. “De pamper van een pasgeboren kindje dichtkrijgen is moeilijker dan dimsum vouwen.” [naar artikel]


4. Chris Lomme speelt Madame Rosa: 'Als ik erg ziek word, wil ik niet meer verder' (29/09/2019 - Knack)

Chris Lomme legde Romain Gary's roman La vie devant soi (1975) voor aan regisseur Stefan Perceval. Hij bewerkte het boek tot Madame Rosa. [naar artikel]


5. Dankzij deze simpele recepten raak je zo van je Sinterklaas buit af (04/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Bracht de Sint ook te veel chocolade en snoep? Dankzij deze vijf eenvoudige recepten slinkt de berg snoepgoed zienderogen en scoor je gegarandeerd bij familie en vrienden. [naar artikel]


6. SOS Piet XL ter hulp voor moederdag: met deze 4 exclusieve recepten uit zijn nieuwe kookboek scoor je zondag (12/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na een succesvolle herneming van de SOS Piet-reeks op VTM brengt chef Piet Huysentruyt de beste recepten uit het seizoen ook opnieuw samen in een ‘SOS Piet XL’-boek. Nog geen inspiratie voor moederdag? Dan ben je misschien iets met deze 4 exclusieve recepten uit het nieuwe boek van de HLN-chef. Van een volledig hoofdgerecht tot dessert: hiermee scoor je zondag! [naar artikel]


7. Acht recepten om zelf ijs te bereiden (20/07/2016 - Knack)

Het voordeel van zelf ijs maken is dat je allerlei recepten kunt uitproberen, tot de inventieve sorbets toe. Aan de slag. [naar artikel]


8. Van pasta tot bladerdeeg: 3 snelle eenpansgerechten van de populaire Britse chef Jamie Oliver voor op drukke weekdagen (14/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De wereldberoemde tv-chef Jamie Oliver tovert in zijn kookboek ‘One’ een hele reeks eenpansgerechten op tafel ter inspiratie voor drukke werkweken. “No-nonsense, snel, gemakkelijk én lekker”, vertelt de chef daarover. HLN Eten deelt drie recepten om zelf mee aan de slag te gaan. [naar artikel]


9. Vijf keer koken voor nog geen 19 euro per persoon: deze recepten bieden veel smaak voor weinig geld (18/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Doorbreek deze week de winterse sleur met een paar verrassingen op tafel. Wat dacht je van een groene omelet, extra gezond dankzij de jonge bladspinazie? Een soep van de vergeten groente aardpeer? Of noedels met typisch Oosterse hoisinsaus? Onze HLN-chefs schotelen 5 creatieve én budgetvriendelijke recepten voor. [naar artikel]


10. Piet Huysentruyt brengt nieuw kookboek ‘SOS Piet XL’ uit: 4 exclusieve recepten die je zondag op het menu kan zetten voor moederdag (12/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na een succesvolle herneming van de SOS Piet-reeks op VTM brengt chef Piet Huysentruyt de beste recepten uit het seizoen ook opnieuw samen in een ‘SOS Piet XL’-boek. Nog geen inspiratie voor moederdag? Dan ben je misschien iets met deze 4 exclusieve recepten uit het nieuwe boek van de HLN-chef. Van een volledig hoofdgerecht tot dessert: hiermee scoor je zondag! [naar artikel]


11. Een serre als bureau en varkens om te knuffelen: kijk binnen in de tuin van Mme Zsazsa (11/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Diepgeworteld in de vruchtbare grond van haar erf in Meerhout woont Mme Zsazsa. Ze legde net de laatste hand aan haar nieuwste moestuinboek Zaaigoed, maar wroet het allerliefst in de aarde. Wij keken binnen – of liever buiten – in haar aards paradijs. [naar artikel]


12. 1.500 m² moestuin, een serre als bureau en varkens die het gras kort houden: dit is het aards paradijs van Mme Zsazsa (09/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Diepgeworteld in de vruchtbare grond van haar erf in Meerhout woont Mme Zsazsa. Ze legde net de laatste hand aan haar nieuwste moestuinboek Zaaigoed, maar wroet het allerliefste in de aarde. Wij keken binnen - of liever buiten - in haar aards paradijs. [naar artikel]


13. Kom helemaal tot rust dankzij plant bathing (22/10/2018 - Metro)

De beste trends komen uit Japan. Ook plant bathing. Het is blijkbaar de nieuwste manier om je hartslag en bloeddruk te verlagen, je stresshormoon te verminderen en je immuunsysteem te verbeteren. Hoe werkt het? Tover een ruimte om met alleen maar planten, doe de deur dicht, ga er vijf minuutjes in zitten en kom helemaal […] Het bericht Kom helemaal tot rust dankzij plant bathing verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


14. Betoverende eindejaarsfeesten voor jong en oud: 5 heerlijke recepten uit het Efteling Familiekookboek (15/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Het einde van het jaar nadert. Pretparken en horecazaken blijven voorlopig nog even gesloten, we moeten dus zelf aan de slag gaan om de nodige magie in huis te halen. Het Efteling Familiekookboek geeft vijf heerlijke recepten prijs - goed voor een origineel driegangenmenu met aangepast drankjes - die makkelijk te bereiden zijn voor en door kids. Dankzij deze recepten worden het ongetwijfeld sprookjesachtige feestdagen voor het hele gezin! [naar artikel]


15. Zijn favoriete katerontbijt en andere verrassende recepten van Messy Chef Jelle Beeckman (10/03/2022 - Het Belang van Limburg)

“Een beter excuus dan Het moet maar zo goed niet zijn is er niet om nog eens op te scheppen”, vindt Messy Chef Jelle Beeckman. En dus bedacht hij voor z’n derde kookboek nog eens 60 recepten die erom smeken om nog eens bij te vullen. [naar artikel]


16. 100 procent groene stroom: Duitsers doen het voor (10/04/2019 - De Morgen)

Ben je ooit echt zeker dat je groene stroom verbruikt? Ja, als je alles zelf produceert en verdeelt. Zoals in het Duitse Feldheim, een 100 procent groene gemeente dankzij niets meer dan zon, wind en mest. Een energiewonder dat ook in Vlaanderen zou kunnen. [naar artikel]


17. Hoe zit het met de verkoop van kookboeken vandaag? “Gemiddeld kook je een recept van een tv-chef in 63 minuten, van een influencer in 33" (18/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie geen inspiratie heeft voor het avondeten zit dankzij een simpele zoekterm online meteen op een hele reeks recepten om uit te kiezen. Maar hoe zit het met het kookboek, boet dat aan populariteit in door de opkomst van digitale, gratis recepten? Uitgever Johan Ghysels van Lannoo en onderzoeker consumentengedrag Viktor Proesmans leggen uit wat de impact van die digitale kookwereld is. “Chefs zoals Sandra Bekkari doen het publiek écht gezonder eten.” [naar artikel]


18. “Het zit in de menselijke natuur om efficiënt te zijn”: chef Jamie Oliver geeft 3 recepten en beantwoordt 5 vragen over snel en makkelijk koken (16/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Minder takeaway, meer zelf koken. Het kan zomaar je goede voornemen voor 2023 zijn. Jamie Oliver zou er alvast niet rouwig om zijn. De wereldberoemde tv-chef maakt er al jaren zijn missie van om mensen aan het fornuis te krijgen. “Boeken zoals ‘One’ zijn oplossingsboeken en een teken van deze tijd”, vertelt hij wanneer we hem vijf vragen over zijn kookstijl stellen. Daarnaast deelt hij drie recepten uit het boek om snel én makkelijk iets op tafel te toveren. [naar artikel]


19. “Het zit in de menselijke natuur om efficiënt te zijn”: 3 recepten van en vijf vragen aan de Britse chef Jamie Oliver over snel en makkelijk koken (14/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Minder takeaway, meer zelf koken. Het kan zomaar je goede voornemen voor 2023 zijn. Jamie Oliver zou er alvast niet rouwig om zijn. De wereldberoemde tv-chef maakt er al jaren zijn missie van om mensen aan het fornuis te krijgen. “Boeken zoals ‘One’ zijn oplossingsboeken en een teken van deze tijd”, vertelt hij wanneer we hem vijf vragen over zijn kookstijl stellen. Daarnaast deelt hij drie recepten uit het boek om snel én makkelijk iets op tafel te toveren. [naar artikel]


20. 3 exclusieve recepten vol comfortfood van The Messy Chef: “Haalbaar om te koken na een drukke werkdag of wanneer er volk langskomt” (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoe zou jij voor jezelf ‘goei eten’ omschrijven? Voor Jelle Beeckman, beter bekend als The Messy Chef, is dat duidelijk: “gerechten die erom vragen nog eens bij te scheppen, zelfs al zit je eigenlijk vol.” Wie door zijn derde boek langs recepten bladert zoals romige burrata meatballs en smoutebollen die je makkelijk maakt op basis van sandwiches weet dat hij die belofte ook waarmaakt. We stelden Jelle vier vragen over zijn ultieme comfortfoodrecepten én delen drie exclusieve recepten uit zijn nieuwste kookboek. [naar artikel]


21. Sandra Bekkari bundelt haar culinair oeuvre in een app: De recepten van Sandra (16/01/2023 - Gezond.be)

Ben jij ook zo’n Sandra Bekkari fan? Goed nieuws, want vanaf nu vind je al haar recepten ook terug onder een icoontje op je smartphone. Vandaag lanceerde de tv-chef namelijk haar eigen app: De recepten van Sandra. Van Nooit meer Diëten 1 tot Family Food. In haar nieuwe app deelt voedingsdeskundige Sandra Bekkari meer dan […] Het bericht Sandra Bekkari bundelt haar culinair oeuvre in een app: De recepten van Sandra verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


22. Kijk eens, zonder naaimachine! Mme Zsazsa knipt zes mondmaskers uit één T-shirt (02/05/2020 - Het Nieuwsblad)

Ze kunnen dezer dagen ternauwernood snel genoeg aangesleept worden, de mondmaskers. Ook op de stoffen, de lintjes, de elastiekjes, alle onderdelen om ze zelf ineen te zetten, is de stormloop een feit. En dan moet u het belangrijkste attribuut – een naaimachine – ook al in huis hebben én beheersen. U krabt zich wanhopig achter de oren? Afblijven, zeggen wij! Het Nieuwsblad laat u niet stikken. Wij vroegen het creatieve wonderbrein van Mme Zsazsa om raad. De experts van maakjemondmasker.be – waar u nog altijd het enige echte ‘officiële’ naaipatroon vindt – keken mee en noemen dit een goed alternatief. Ziehier de handleiding waarmee u uit één T-shirt liefst zes maskers tevoorschijn tovert. [naar artikel]


23. Fictiereeks in de maak over oprichters Madame Tussauds (09/08/2022 - Het Belang van Limburg)

De wassen beelden van Madame Tussauds vormen in verschillende grootsteden als Londen en Amsterdam een grote toeristische attractie. Binnenkort verschijnt er ook een biopicreeks over de oprichters ervan. Die zou ‘Madame!’ heten. [naar artikel]


24. 3 exclusieve recepten van Piet Huysentruyt uit nieuwe culinaire biografie: “De moambe is een eerbetoon aan mijn vader, de rijstpap aan mijn moeder” (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

HLN-chef Piet Huysentruyt wordt 60 dit jaar: dat viert hij met een nieuw seizoen van 'SOS Piet’ op VTM én met maar liefst twee nieuwe boeken. In ‘Ongezouten’ en ‘Gepeperd’ geeft hij een exclusieve inkijk in zijn leven als chef en deelt hij zijn grote verzameling aan recepten. “Ik voelde mij vaak een vernieuwer die geen erkenning meer kreeg”, vertelt hij aan HLN Eten. We spraken hem over zijn culinaire biografie en delen drie recepten uit zijn boek. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!