Het Instagram-account van Kim Leysen, alias Madame Zsazsa, is gehackt. De populaire blogster en schrijfster van verscheidene kook- en tuinierboeken is haar meer dan 20.000 volgers kwijt. Als ze haar account terug wil, moet ze losgeld betalen. “Maar dat vertik ik”, zegt ze. “Ik ben een nieuw account begonnen, maar ik start dus wel van nul. En dat net nu mijn nieuw moestuinboek uitkomt. Van een slechte timing gesproken.” [naar artikel]
Misbegrepen voelt Joëlle Milquet (49) zich. Ondergewaardeerd. Want eigenlijk is ze de redelijkheid en minzaamheid zelve. En eigenlijk - of vooral - is ze helemaal niet die communautaire hysterica of Franstalige feeks waarvoor ze wordt versleten. ‘Al die simplismen, al die goedkope demagogie, ik word daar zo moe van. Ik ben niet Madame Non, ik ben niet Madame Oui, en ik ben niet Madame Misschien. Ik ben een constructieve en redelijke politica. Maar een akkoord à tout prix? Sorry, niet met mij.’ [naar artikel]
Weekend betekent tijd om recepten uit te proberen, en van streetfoodrecepten heeft HLN-chef Jelle Beeckman er weer heel wat nieuwe verzameld in zijn nieuwste boek ‘F*ck Granola’. Hoe maak je bijvoorbeeld zelf dimsum, een soort van loempia met vulling in? The Messy Chef deelt exclusief met HLN Eten 3 recepten daarvoor uit zijn nieuwste boek én extra tips om ermee aan de slag te gaan. “De pamper van een pasgeboren kindje dichtkrijgen is moeilijker dan dimsum vouwen.” [naar artikel]
Chris Lomme legde Romain Gary's roman La vie devant soi (1975) voor aan regisseur Stefan Perceval. Hij bewerkte het boek tot Madame Rosa. [naar artikel]
Bracht de Sint ook te veel chocolade en snoep? Dankzij deze vijf eenvoudige recepten slinkt de berg snoepgoed zienderogen en scoor je gegarandeerd bij familie en vrienden. [naar artikel]
Na een succesvolle herneming van de SOS Piet-reeks op VTM brengt chef Piet Huysentruyt de beste recepten uit het seizoen ook opnieuw samen in een ‘SOS Piet XL’-boek. Nog geen inspiratie voor moederdag? Dan ben je misschien iets met deze 4 exclusieve recepten uit het nieuwe boek van de HLN-chef. Van een volledig hoofdgerecht tot dessert: hiermee scoor je zondag! [naar artikel]
Het voordeel van zelf ijs maken is dat je allerlei recepten kunt uitproberen, tot de inventieve sorbets toe. Aan de slag. [naar artikel]
De wereldberoemde tv-chef Jamie Oliver tovert in zijn kookboek ‘One’ een hele reeks eenpansgerechten op tafel ter inspiratie voor drukke werkweken. “No-nonsense, snel, gemakkelijk én lekker”, vertelt de chef daarover. HLN Eten deelt drie recepten om zelf mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Doorbreek deze week de winterse sleur met een paar verrassingen op tafel. Wat dacht je van een groene omelet, extra gezond dankzij de jonge bladspinazie? Een soep van de vergeten groente aardpeer? Of noedels met typisch Oosterse hoisinsaus? Onze HLN-chefs schotelen 5 creatieve én budgetvriendelijke recepten voor. [naar artikel]
Na een succesvolle herneming van de SOS Piet-reeks op VTM brengt chef Piet Huysentruyt de beste recepten uit het seizoen ook opnieuw samen in een ‘SOS Piet XL’-boek. Nog geen inspiratie voor moederdag? Dan ben je misschien iets met deze 4 exclusieve recepten uit het nieuwe boek van de HLN-chef. Van een volledig hoofdgerecht tot dessert: hiermee scoor je zondag! [naar artikel]
Diepgeworteld in de vruchtbare grond van haar erf in Meerhout woont Mme Zsazsa. Ze legde net de laatste hand aan haar nieuwste moestuinboek Zaaigoed, maar wroet het allerliefst in de aarde. Wij keken binnen – of liever buiten – in haar aards paradijs. [naar artikel]
Diepgeworteld in de vruchtbare grond van haar erf in Meerhout woont Mme Zsazsa. Ze legde net de laatste hand aan haar nieuwste moestuinboek Zaaigoed, maar wroet het allerliefste in de aarde. Wij keken binnen - of liever buiten - in haar aards paradijs. [naar artikel]
De beste trends komen uit Japan. Ook plant bathing. Het is blijkbaar de nieuwste manier om je hartslag en bloeddruk te verlagen, je stresshormoon te verminderen en je immuunsysteem te verbeteren. Hoe werkt het? Tover een ruimte om met alleen maar planten, doe de deur dicht, ga er vijf minuutjes in zitten en kom helemaal […] Het bericht Kom helemaal tot rust dankzij plant bathing verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het einde van het jaar nadert. Pretparken en horecazaken blijven voorlopig nog even gesloten, we moeten dus zelf aan de slag gaan om de nodige magie in huis te halen. Het Efteling Familiekookboek geeft vijf heerlijke recepten prijs - goed voor een origineel driegangenmenu met aangepast drankjes - die makkelijk te bereiden zijn voor en door kids. Dankzij deze recepten worden het ongetwijfeld sprookjesachtige feestdagen voor het hele gezin! [naar artikel]
“Een beter excuus dan Het moet maar zo goed niet zijn is er niet om nog eens op te scheppen”, vindt Messy Chef Jelle Beeckman. En dus bedacht hij voor z’n derde kookboek nog eens 60 recepten die erom smeken om nog eens bij te vullen. [naar artikel]
Ben je ooit echt zeker dat je groene stroom verbruikt? Ja, als je alles zelf produceert en verdeelt. Zoals in het Duitse Feldheim, een 100 procent groene gemeente dankzij niets meer dan zon, wind en mest. Een energiewonder dat ook in Vlaanderen zou kunnen. [naar artikel]
Wie geen inspiratie heeft voor het avondeten zit dankzij een simpele zoekterm online meteen op een hele reeks recepten om uit te kiezen. Maar hoe zit het met het kookboek, boet dat aan populariteit in door de opkomst van digitale, gratis recepten? Uitgever Johan Ghysels van Lannoo en onderzoeker consumentengedrag Viktor Proesmans leggen uit wat de impact van die digitale kookwereld is. “Chefs zoals Sandra Bekkari doen het publiek écht gezonder eten.” [naar artikel]
Minder takeaway, meer zelf koken. Het kan zomaar je goede voornemen voor 2023 zijn. Jamie Oliver zou er alvast niet rouwig om zijn. De wereldberoemde tv-chef maakt er al jaren zijn missie van om mensen aan het fornuis te krijgen. “Boeken zoals ‘One’ zijn oplossingsboeken en een teken van deze tijd”, vertelt hij wanneer we hem vijf vragen over zijn kookstijl stellen. Daarnaast deelt hij drie recepten uit het boek om snel én makkelijk iets op tafel te toveren. [naar artikel]
Minder takeaway, meer zelf koken. Het kan zomaar je goede voornemen voor 2023 zijn. Jamie Oliver zou er alvast niet rouwig om zijn. De wereldberoemde tv-chef maakt er al jaren zijn missie van om mensen aan het fornuis te krijgen. “Boeken zoals ‘One’ zijn oplossingsboeken en een teken van deze tijd”, vertelt hij wanneer we hem vijf vragen over zijn kookstijl stellen. Daarnaast deelt hij drie recepten uit het boek om snel én makkelijk iets op tafel te toveren. [naar artikel]
Hoe zou jij voor jezelf ‘goei eten’ omschrijven? Voor Jelle Beeckman, beter bekend als The Messy Chef, is dat duidelijk: “gerechten die erom vragen nog eens bij te scheppen, zelfs al zit je eigenlijk vol.” Wie door zijn derde boek langs recepten bladert zoals romige burrata meatballs en smoutebollen die je makkelijk maakt op basis van sandwiches weet dat hij die belofte ook waarmaakt. We stelden Jelle vier vragen over zijn ultieme comfortfoodrecepten én delen drie exclusieve recepten uit zijn nieuwste kookboek. [naar artikel]
Ben jij ook zo’n Sandra Bekkari fan? Goed nieuws, want vanaf nu vind je al haar recepten ook terug onder een icoontje op je smartphone. Vandaag lanceerde de tv-chef namelijk haar eigen app: De recepten van Sandra. Van Nooit meer Diëten 1 tot Family Food. In haar nieuwe app deelt voedingsdeskundige Sandra Bekkari meer dan […] Het bericht Sandra Bekkari bundelt haar culinair oeuvre in een app: De recepten van Sandra verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Ze kunnen dezer dagen ternauwernood snel genoeg aangesleept worden, de mondmaskers. Ook op de stoffen, de lintjes, de elastiekjes, alle onderdelen om ze zelf ineen te zetten, is de stormloop een feit. En dan moet u het belangrijkste attribuut – een naaimachine – ook al in huis hebben én beheersen. U krabt zich wanhopig achter de oren? Afblijven, zeggen wij! Het Nieuwsblad laat u niet stikken. Wij vroegen het creatieve wonderbrein van Mme Zsazsa om raad. De experts van maakjemondmasker.be – waar u nog altijd het enige echte ‘officiële’ naaipatroon vindt – keken mee en noemen dit een goed alternatief. Ziehier de handleiding waarmee u uit één T-shirt liefst zes maskers tevoorschijn tovert. [naar artikel]
De wassen beelden van Madame Tussauds vormen in verschillende grootsteden als Londen en Amsterdam een grote toeristische attractie. Binnenkort verschijnt er ook een biopicreeks over de oprichters ervan. Die zou ‘Madame!’ heten. [naar artikel]
HLN-chef Piet Huysentruyt wordt 60 dit jaar: dat viert hij met een nieuw seizoen van 'SOS Piet’ op VTM én met maar liefst twee nieuwe boeken. In ‘Ongezouten’ en ‘Gepeperd’ geeft hij een exclusieve inkijk in zijn leven als chef en deelt hij zijn grote verzameling aan recepten. “Ik voelde mij vaak een vernieuwer die geen erkenning meer kreeg”, vertelt hij aan HLN Eten. We spraken hem over zijn culinaire biografie en delen drie recepten uit zijn boek. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.