Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Jeroen Meus: “Ik heb geen goeroe nodig om te weten dat groenten gezond zijn”

10/09/2017 - 15:22
"“Gebruik toch je gezond verstand.” Het is het motto van Jeroen Meus, die tussen aardappelstoemp en quinoarel vooral een pleidooi blijft houden voor lekker eten, met liefde klaargemaakt. In het Radio 1-programma programma ‘Touché’ sprak hij vol passie over zijn vak: “Ik merk dat het onder druk staat”. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Jeroen Meus: “Ik wil een goeroe worden voor iedereen die niet mee wil zijn” (08/12/2018 - De Morgen)

De meest succesvolle tv-kok van Vlaanderen heeft een nieuw boek uit. Winterkost serveert 75 recepten op maat van het donkerste seizoen.?Een babbel met Jeroen Meus én natuurlijk een voorsmaakje. [naar artikel]


2. Jeroen Meus gaat met nieuwe kookboek voor “gezond verstand” (16/09/2016 - Gazet van Antwerpen)

Met Dagelijkse Kost – Koken met Gezond Verstand laat Jeroen Meus (38) een frisse wind door zijn kookboeken waaien. Hij blijft zweren bij degelijke Vlaamse kost, maar is niet blind voor de gezonde keuken. Meus legt in zijn boek ook een stukje van zijn privéleven bloot. [naar artikel]


3. Pasta primavera, lentesalade en frisse seizoensgroentjes: de lente in met Jeroen Meus (23/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Een groen pastagerecht, een salade met een zoete toets en kalfsvlees met groenten van het seizoen. Aan tafel met onze chef Jeroen Meus! [naar artikel]


4. Televisiekok Jeroen Meus: 'Bij mij moet je niet meer afkomen met racistische praat' (10/12/2019 - Knack)

Jeroen Meus is al jaren de populairste televisiekok van Vlaanderen. Toch noemt hij zichzelf de beschermer van het gewone. In de keuken en in onze omgang met elkaar: Meus pleit voor gezond verstand, beleefdheid en empathie. [naar artikel]


5. Jeroen Meus lanceert nieuw kookboek, in primeur een eerste recept (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Het heeft twee jaar moeten rijpen, maar het nieuwe kookboek van Jeroen Meus is er. 100 recepten die allemaal draaien rond koken met gezond [naar artikel]


6. Jeroen Meus reageert op voedingsgekte: "Wat is er nu mis met een boterham?" (29/09/2016 - Gazet van Antwerpen)

Nu eens mogen we geen aardappelen meer, de volgende dag wordt de boterham verguisd. Maar wie zich van al die gezondheids-en dieethypes liever niets aantrekt, is bij Jeroen Meus aan het goede adres. De televisiekok pleit in zijn nieuwe kookboek voor meer gezond verstand. "Natuurlijk eten we wel eens frieten op vrijdag. Maar zaterdag niet, dat bedoel ik met gezond verstand", legt hij uit in het Radio 1-programma 'De Bende Van Annemie'. [naar artikel]


7. Geweldige groentequiche van Jeroen Meus (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

In een klassieke quiche zitten niet zoveel groenten. Ik draai de rollen om, en maak een taart bomvol groenten, aangevuld met een quichevulling [naar artikel]


8. “Jeroen Meus gebruikt boter en zout zoals elke kok”: UAntwerpen zet hardnekkig misverstand recht (21/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Jeroen Meus vierde maandag zijn tweeduizendste aflevering van Dagelijkse Kost. Het populaire kookprogramma vormt geregeld onderwerp van studie aan de Universiteit Antwerpen. “Jeroen Meus gebruikt boter en zout zoals elke kok, maar hij blinkt vooral uit in het gebruik van kruiden en groenten”, zegt hoofddocent Charlotte De Backer. Waarmee ze een hardnekkig misverstand rechtzet. Wat onder meer ook blijkt: “Mannen die naar Dagelijkse Kost kijken, koken vaker.” [naar artikel]


9. Hilarisch: Jeroen Meus gaat Donald Muylle achterna (18/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

Het is eens wat anders: een reclameblok in Dagelijkse Kost. Met de nodige humor heeft tv-kok Jeroen Meus dat maandagavond zelf opgevuld. “Ik ben Jeroen Meus, en al zeven jaar maak ik Dagelijkse Kost alsof het voor mezelf zou zijn.” [naar artikel]


10. Lezers reageren op kerstinterview Jeroen Meus: 'Mensen zoals Jeroen geven ons hoop' (15/12/2019 - Knack)

Het kerstinterview met Jeroen Meus maakte heel wat los bij onze lezers. Een selectie van de reacties die wij ontvingen. 'Meus in de Vlaamse canon!' [naar artikel]


11. Jeroen Meus maakt minimozzarella met zuiderse groenten van de grill (17/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Denk je bij gegrilde groenten automatisch aan een warm gerecht? Kijk dan maar eens naar een Italiaans antipastibuffet: het ligt er vol koude [naar artikel]


12. Jeroen Meus maakt penne met gehaktballen en geroosterde groenten (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Pasta en gehakballen vormen een geweldig duo. Doe daar nog eens flink wat gegrilde groenten bij en je krijgt een gerecht waar heel de tafel [naar artikel]


13. Was reclame altijd maar zo leuk als dit heerlijk reclameblok met grapjas Jeroen Meus (18/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Dat Jeroen Meus niet alleen over kooktalent maar ook over een grote moppentrommel beschikt, weten de trouwe kijkers van 'Dagelijkste Kost' heel [naar artikel]


14. Jeroen Meus kookt weer buiten de landsgrenzen in culinair reisprogramma ‘De Mosterd van Meus’ (24/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]


15. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus + win 5 exemplaren (12/11/2022 - Gezond.be)

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


16. Topchef Jeroen Meus sluit Würst (22/10/2018 - De Tijd)

21:27 De drie vestigingen van Würst, het geesteskind van Jeroen Meus, bleven gisteren dicht. Dat meldt hln.be. De snackbars in Leuven, Gent en Antwerpen zouden in slechte papieren zitten. Meus, die al sinds... [naar artikel]


17. Jeroen Meus trekt naar het buitenland in ‘De mosterd van Meus’: “Ik wil tegen de kijker zeggen: kom, efkes 50 minuten escapisme” (03/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

In ‘De mosterd van Meus’ trekt Vlaanderens bekendste tv-kok naar het buitenland. Verwacht geen exotische variant van botersaus-met-extra-boter, Jeroen Meus (45) vindt vooral ontroering in de kunst van zijn vak. [naar artikel]


18. Op deze plaats in Antwerpen komt de derde Würst-zaak van Jeroen Meus (13/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

Dat Jeroen Meus een nieuwe vestiging van de kwalitatieve hotdogzaak Würst in Antwerpen opent, was al geweten. Maar nu weten we ook de exacte locatie. [naar artikel]


19. Jeroen Meus trekt naar het buitenland in ‘De mosterd van Meus’: “Opgelegde dennenappels uit Georgië, dat smaakt verrassend goed” (03/03/2024 - Het Belang van Limburg)

In ‘De mosterd van Meus’ trekt Vlaanderens bekendste tv-kok naar het buitenland. Verwacht geen exotische variant van botersaus-met-extra-boter, Jeroen Meus (45) vindt vooral ontroering in de kunst van zijn vak. [naar artikel]


20. [VIDEO] - Jeroen Meus: "Ik heb geen zin in een wijzend vingertje" (29/09/2016 - De Redactie)

"Twee circuits die parallel naast elkaar lopen", zo ziet tv-kok Jeroen Meus zijn verhouding tot kook- en gezondheidsfenomeen Pascale Naessens. In "Van Gils & Gasten" noemt Meus zichzelf en Naessens ook de Jamie Oliver en Gwyneth Paltrow van Vlaanderen. [naar artikel]


21. Zijn diepvriesgroenten en groenten uit blik even gezond als verse groenten? (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]


22. Jeroen Meus maakt volkorencapellini met groene groenten en hamblokjes (01/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Met flink wat groene groenten en knapperige gebakken blokjes ham als toemaatje is deze volkorencapellini echte powerpasta. En omdat smeuïg lekker [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!