Pascale Naessens kan gerust de geschiedenis ingaan als "de vrouw die haar volk quinoa en avocado's leerde eten." Sinds haar eerste kookboek in [naar artikel]
De voorbije weken is er heel wat te doen geweest over quinoa als hype en het daarbij horende kuddegedrag, maar wat is nu een sluitende definitie van gezond eten volgens de wetenschap? “Die weet zelf niet helemaal welke de meeste gezonde manier van eten is”, zegt Pascale Naessens in “De bende van Annemie” op Radio 1. [naar artikel]
Pascale Naessens verafschuwt diëten. "Wie mijn manier van eten volgt, verliest sowieso gewicht", vertelt ze in HUMO. "Maar mensen bleven me maar... [naar artikel]
Is Pascale Naessens een gevaar voor de volksgezondheid? Haar kookboeken zouden jongeren met een eetstoornis aantrekken. In "Van Gils & Gasten" praat Naessens over eten en eetstoornissen. Psychologe An Vandeputte waarschuwt voor een verkrampte omgang met eten. [naar artikel]
Pascale Naessens is een kookfenomeen. In "Van Gils & Gasten" stelde ze haar zevende kookboek voor. Hier alvast enkele tips voor een gezonde voeding. [naar artikel]
Pascale Naessens kan gerust de geschiedenis ingaan als "de vrouw die haar volk quinoa en avocado's leerde eten." Sinds haar eerste kookboek in [naar artikel]
Pascale Naessens kwam zich vanavond in 'Van Gils & Gasten' verdedigen tegen de kritiek die ze van een kinderpsychiater kreeg. "Het is laag om me [naar artikel]
Pascale Naessens heeft een nieuw boek uit, dit keer geen kookboek - maar het gaat natuurlijk wel over eten. "Openhartig over Eten", heet het. [naar artikel]
De voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet, met een hoofdrol voor groenten, fruit, peulvruchten en olijfolie. Het klinkt als een grote overwinning voor Pascale Naessens, die erg tevreden is met de nieuwe richtlijnen: “Ik denk dat het succes van mijn boeken ook heeft bijgedragen tot dit nieuwe model”. [naar artikel]
Vrijdag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten erin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten. [naar artikel]
Pascale Naessens heeft het druk. Razend druk. Niet alleen heeft ze twee nieuwe boeken uit - 'Openhartig over eten' bij ons en 'Pure & Simple' in [naar artikel]
Vandaag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten hierin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten. [naar artikel]
De nieuwe Pascale Naessens is er: ‘Puur Pascale 2, Beter eten is beter leven’. Nummer acht in de rij. Een boek over eten en genieten. Uiteraard. Maar wie denkt dat onze keizerin van het gezonde leven in herhaling valt, of stilaan uitgekookt is, kan er niet meer naast zitten. “Energie haal ik uit hoe ik leef, uit de natuur en door een goede man.” Pascale over de essentie van het leven. [naar artikel]
Pascale Naessens kwam zich vanavond in 'Van Gils & Gasten' verdedigen tegen de kritiek die ze van een kinderpsychiater kreeg, als zou haar 'pure [naar artikel]
"Dit raakt me in het hart." Pascale Naessens reageerde maandagavond in 'Van Gils & Gasten' emotioneel op de kritiek dat haar kookboeken jongeren met een eetstoornis zouden aantrekken. "Ik vind het laag om iemand op zo'n manier aan te vallen." [naar artikel]
Met Puur Pascale is Pascale Naessens (47) toe aan haar zevende kookboek. Ze is de bestverkochte auteur in Vlaanderen en al drieëntwintig jaar [naar artikel]
"Er zijn mensen die opzoekingswerk hebben gedaan, en Jeroen Meus heeft meer recepten met quinoa dan ik", zei Pascale Naessens maandagochtend op Joe FM. Daarmee reageert ze op Meus die enkele weken geleden nog zei dat het hem stoorde "dat we massaal quinoa, bessen en superzaden eten". [naar artikel]
"Ik wist niet dat er discussie over was, daarom heb ik er een grapje over gemaakt", zei Pascale Naessens vandaag over de zogenaamde quinoa-rel [naar artikel]
“Advies geven om de Vlaming gezonder te laten leven”, zo vat Loes Neven van het Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven het opzet van de nieuwe voedingsdriehoek samen. In “Van Gils & Gasten” legt ze van naaldje tot draadje uit hoe de driehoek werkt. Kookfenomeen Pascale Naessens is alvast enthousiast. “Ik zie mijn manier van eten perfect weerspiegeld”, zegt ze. Maar er zijn ook critici. Voedingsbiotechnoloog Frederic Leroy van de VUB heeft moeite met de plaats die dierlijke producten in de nieuwe driehoek krijgen. “Dit is een breuk met de eetgewoontes in Vlaanderen”, zegt hij. Bekijk hierboven het volledige gesprek in "Van Gils & Gasten". [naar artikel]
De kookboeken van Pascale Naessens zetten mensen aan om meer groenten te eten en dat juichen we toe. De voedingstheorie die ze daarbij verkondigt, zorgt echter voor verwarring. Daarom legde Bodytalk 13 ideeën uit Pure Keuken voor aan voedingswetenschappers. [naar artikel]
Wie ’s avonds nog snel even een microgolfmaaltijd wil opwarmen, krijgt nieuwe keuzes vanuit een opmerkelijke hoek. Tv-kokkin Pascale Naessens lanceert immers samen met supermarktketen Delhaize een nieuwe lijn aan eten om op te warmen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.