Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Meer groenten, minder vlees en boter: de voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet

19/09/2017 - 12:59
"Vergeet de actieve voedingsdriehoek zoals u hem kent, met bewegen in de basis en vetten aan de top. In zijn nieuwe versie wordt de voedingsdriehoek letterlijk omgedraaid en krijgen plantaardige voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit en volle granen, een hoofdrol. De voedingsdriehoek krijgt ook een broertje, de bewegingsdriehoek, die ons zittend gedrag moet aanpakken. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Minder dierlijke producten en meer groenten: de voedingsdriehoek is de oude op zijn kop gezet (19/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet het beeld dat je had van de voedingsdriehoek, want dat wordt helemaal omgegooid door het nieuwe exemplaar dat het Vlaams Instituut Gezond [naar artikel]


2. Minder dierlijke producten en meer groenten: oude voedingsdriehoek op zijn kop (19/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet het beeld dat je had van de voedingsdriehoek, want dat wordt helemaal omgegooid door het nieuwe exemplaar dat het Vlaams Instituut Gezond [naar artikel]


3. Vegetarisch eten beter voor de lijn? Niet als je in deze valkuilen trapt (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Minder rood en bewerkt vlees, meer plantaardige producten en groenten, zo klinkt het advies van de nieuwe voedingsdriehoek. Maar wie daarom denkt [naar artikel]


4. Limburgse slagers reageren boos op nieuwe voedingsdriehoek die rood vlees en charcuterie veroordeelt (20/09/2017 - Het Belang van Limburg)

De Limburgse slagers zijn boos. Want volgens de vernieuwde voedingsdriehoek van de Vlaamse overheid moeten we veel minder rood vlees eten en liefst zelfs stoppen met het eten van charcuterie. De voedingsdriehoek is een richtlijn voor mensen die gezond en evenwichtig willen eten. Maar de slagers zijn het totaal niet eens met de vooropgestelde criteria. [naar artikel]


5. We eten alsmaar minder vlees, maar vervangen we het wel juist? (11/12/2017 - Knack)

Minder vlees is een van de kernboodschappen in de nieuwe voedingsdriehoek. Maar hoe doe je dat op een gezonde manier? [naar artikel]


6. Wat vindt Pascale Naessens van de nieuwe voedingsdriehoek? "Er is niet langer één manier om gezond te eten" (19/09/2017 - Gazet van Antwerpen)

De voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet, met een hoofdrol voor groenten, fruit, peulvruchten en olijfolie. Het klinkt als een grote overwinning voor Pascale Naessens, die erg tevreden is met de nieuwe richtlijnen: “Ik denk dat het succes van mijn boeken ook heeft bijgedragen tot dit nieuwe model”. [naar artikel]


7. Minder vlees, meer peulvruchten, meer groenten en fruit: kan dit dieet ons en onze planeet redden? (17/01/2019 - VRT NWS)

Minder vlees en vis, meer noten, meer peulvruchten, en meer groenten en fruit. Een team internationale wetenschappers zocht in opdracht van The Lancet naar een consensus over een voedingspatroon dat zowel gezond als duurzaam is. Met andere woorden, dat niet alleen de gezondheid van ons, maar ook die van onze planeet respecteert. Vandaag stellen ze hun bevindingen voor. Enkele vragen en antwoorden. [naar artikel]


8. Kritiek op vernieuwde voedingsdriehoek: 'Vlees gelijk stellen met snoep en chips is onverantwoord' (19/09/2017 - Knack)

Verschillende organisaties hebben bedenkingen bij de nieuwe voedingsdriehoek. [naar artikel]


9. Voedingsdriehoek krijgt update: gezondheid planeet telt ook mee (04/05/2021 - De Morgen)

Minder vlees, meer fruit en kraantjeswater. Het is slechts een greep uit de tips die de geüpdatete voedingsdriehoek ons geeft. Die zal voortaan ook de milieu-impact van onze voeding in rekening brengen. ‘Want wat goed is voor onze gezondheid, is vaak ook goed voor het milieu.’ [naar artikel]


10. Verkoop groenten en fruit in de lift (05/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

We kopen meer groenten en fruit en minder vlees. Dat blijkt uit cijfers van Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige voedingshandels.... [naar artikel]


11. Appetijt voor rood vlees en rijst geeft duw aan opwarming van de aarde (08/08/2019 - De Tijd)

22:02 In het VN-rapport over de impact van landbouw op de klimaatsverandering luidt de conclusie dat een aanpassing van het dieet kan helpen: meer groenten en minder rood vlees. [naar artikel]


12. Grote honger? Groenten vullen meer dan vlees (13/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Razend veel honger, dan is het een goed idee om een gerecht vol peulvruchten klaar te maken. Uit een onderzoek aan de universiteit van Kopenhagen, verschenen in het vakblad Food & Nutrition, blijkt dat de groenten je immers een voller gevoel bezorgen dan vlees. [naar artikel]


13. Van boter tot olijf- of kokosolie: welke is écht het gezondst? En hoe herken je slechte olie? Voedingsexperte scheidt feiten van fabels (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]


14. Nieuwe voedingsdriehoek houdt ook rekening met het milieu (08/05/2021 - Metro)

De voedingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven , die de burgers een leidraad wil bieden voor een gezond voedingspatroon, is verruimd. Voortaan houdt het hulpmiddel nog meer rekening met de impact die voeding heeft op het milieu. Dat heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven gemeld. “We werden geconfronteerd met een toenemende vraag naar advies […] Het bericht Nieuwe voedingsdriehoek houdt ook rekening met het milieu verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


15. Voedingsadvies van ziekenhuisdiëtist Michaël Sels: “Eet méér in plaats van minder” (25/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, kunnen we volgens kok... [naar artikel]


16. Vanaf 1 januari mogen etensresten van vlees en vis bij het gft (29/12/2018 - VRT NWS)

Etensresten van vlees en vis zal je vanaf 1 januari 2019 in je groene bak of -zak voor groenten, fruit en tuinafval (gft) mogen kieperen. Dat is nieuw. Tot hiertoe mochten resten van gekookt eten niet bij het gft-afval. Voor het milieu is de nieuwe regel een goede zaak want meer composteerbare groenten, fruit en tuinafval, betekent minder restafval dat moet opgestookt worden. Maar in Vlaanderen zijn er nog 107 steden en gemeenten waar gft niet gescheiden opgehaald wordt. Daar verandert de nieuwe regelgeving niks. Een overzicht van wat bij het gft mag, en wat niet.  [naar artikel]


17. Diëtist ontkracht misverstanden over voeding: “Ik probeer mensen net méér te laten eten” (04/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, moeten we volgens kok... [naar artikel]


18. Boter, olijf- of kokosolie: welke vetstof is écht het gezondst? Voedingsexperte maakt komaf met mythes. “Niet elke olie is geschikt om iets in te bakken” (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]


19. Jeroen Meus’ favoriete herfstgerecht? Een stoofpotje: met vlees, vis of gewoon puur groenten (02/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Herfstige dagen vragen om stoofpotjes. Ik maak ze ontzettend graag klaar, en varieer er eindeloos mee. Deze week eentje met vlees, eentje met vis en een met alleen maar groenten. Voor elk wat wils. [naar artikel]


20. De nieuwe voedingsdriehoek doorgelicht: 'We mogen het belang van voeding niet overdrijven' (20/09/2017 - Knack)

De nieuwe voedingsdriehoek is zopas voorgesteld aan het grote publiek. Knack trok ermee naar professor Sander Kersten, de Nederlandse topexpert in voeding en gezondheid. 'Het wordt er niet bij gezegd, maar een voedingsdriehoek dringt mensen een schuldgevoel op.' [naar artikel]


21. Prijzen groenten, fruit, vlees en vis fors gestegen in 2020 (16/02/2021 - Express)

De prijs van voeding is vorig jaar met 2,6 procent gestegen. Vooral niet-bewerkte levensmiddelen werden een stuk duurder (+ 4,7 procent), zoals groenten, fruit, vlees en vis. De prijsstijging van voeding (+ 2,6 procent) was het afgelopen jaar zes keer zo hoog als de totale inflatie (+ 0,4 procent). Dat schrijft De Standaard. Ze baseren […] The post Prijzen groenten, fruit, vlees en vis fors gestegen in 2020 appeared first on Business AM. [naar artikel]


22. Nieuwe voedingsdriehoek is de oude op zijn kop gezet (19/09/2017 - VRT NWS)

Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven heeft een nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. En die staat letterlijk op z’n kop. De nadruk ligt in de nieuwe versie vooral op plantaardige en onbewerkte voedingsmiddelen. Voor het eerst worden voeding en beweging van elkaar losgekoppeld.  [naar artikel]


23. Daarom is boter aan een stevige comeback bezig (20/03/2017 - Gazet van Antwerpen)

Jeroen Meus die een stevige klodder boter in de pan gooit om een sappig stukje vlees te bakken. Enkele jaren geleden kreeg hij er nog bakken kritiek voor over zich heen. Vandaag is boter aan een comeback bezig. De prijs van boter is op de Europese markt bijna verdubbeld op één jaar tijd: van 2.610 euro per ton in april vorig jaar tot 4.140 euro deze maand. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!