Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
03:37 uur

“Nieuwe voedingsdriehoek is moedig, maar mensen gaan niet gezonder eten door enkel een tekening”

Het Belang van Limburg

19/09/2017 - 13:03

Vanmorgen heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven zijn nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld, waarbij plantaardige voeding centraal staat. “Dit is een moedig model, maar niet iedereen zal er blij mee zijn“ zegt Patrick Mullie, hoogleraar voeding aan de Erasmushogeschool en Vrije Universiteit Brussel.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Mensen gaan niet gezonder eten door enkel een tekening' (19/09/2017 - De Standaard)
  Vanmorgen heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven zijn nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld, waarbij plantaardige voeding centraal staat. 'Dit is een moedig model, maar niet iedereen zal er blij mee zijn' zegt Patrick Mullie, hoogleraar voeding aan de Erasmushogeschool en Vrije Universiteit Brussel.
  [naar artikel]
 2. 1 jaar na de nieuwe voedingsdriehoek: wat hebben we geleerd? (19/09/2018 - VRT NWS)
  Vorig jaar zette het Vlaams Instituut Gezond Leven de voedingsdriehoek letter op z'n kop. Bovendien kwam er ook nog eens een bewegingsdriehoek bij. Een jaar later blijkt dat de Vlaming wel bewust bezig is met gezonder eten maar nog steeds te weinig beweegt.
  [naar artikel]
 3. Limburgse slagers reageren boos op nieuwe voedingsdriehoek die rood vlees en charcuterie veroordeelt (20/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse slagers zijn boos. Want volgens de vernieuwde voedingsdriehoek van de Vlaamse overheid moeten we veel minder rood vlees eten en liefst zelfs stoppen met het eten van charcuterie. De voedingsdriehoek is een richtlijn voor mensen die gezond en evenwichtig willen eten. Maar de slagers zijn het totaal niet eens met de vooropgestelde criteria.
  [naar artikel]
 4. De nieuwe voedingsdriehoek doorgelicht: 'We mogen het belang van voeding niet overdrijven' (20/09/2017 - Knack)
  De nieuwe voedingsdriehoek is zopas voorgesteld aan het grote publiek. Knack trok ermee naar professor Sander Kersten, de Nederlandse topexpert in voeding en gezondheid. 'Het wordt er niet bij gezegd, maar een voedingsdriehoek dringt mensen een schuldgevoel op.'
  [naar artikel]
 5. Gezonder eten kan de planeet redden (20/10/2018 - Knack)
  Door gezonder te gaan eten, kunnen we onze watervoetafdruk tot 55 procent kleiner maken.
  [naar artikel]
 6. Pascale Naessens: "Ik zie mijn manier van eten perfect weerspiegeld in nieuwe voedingsdriehoek" (19/09/2017 - VRT NWS)
  “Advies geven om de Vlaming gezonder te laten leven”, zo vat Loes Neven van het Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven het opzet van de nieuwe voedingsdriehoek samen. In “Van Gils & Gasten” legt ze van naaldje tot draadje uit hoe de driehoek werkt. Kookfenomeen Pascale Naessens is alvast enthousiast. “Ik zie mijn manier van eten perfect weerspiegeld”, zegt ze. Maar er zijn ook critici. Voedingsbiotechnoloog Frederic Leroy van de VUB heeft moeite met de plaats die dierlijke producten in de nieuwe driehoek krijgen. “Dit is een breuk met de eetgewoontes in Vlaanderen”, zegt hij. Bekijk hierboven het volledige gesprek in "Van Gils & Gasten".
  [naar artikel]
 7. Nieuw receptenplatform helpt Vlaming gezond en lekker eten (28/01/2020 - Metro)
  Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft Zeker Gezond gelanceerd, een gloednieuw receptenplatform in de vorm van een website en app, met meer dan duizend recepten. Het platform is opgericht voor mensen die graag gezonder willen eten maar daarbij nog ondersteuning missen. Bijna één op de twee Vlamingen zou het makkelijker vinden om gezond te eten als hij daarbij ondersteuning kreeg. Het nieuwe receptenplatform Zeker Gezond werd daarvoor opgericht. «In de wildgroei aan voedingshypes, gezondheidsclaims, kookboeken en receptenwebsites, onderscheiden zekergezond.be en de bijhorende app zich met gegarandeerd gezonde, eenvoudige en lekkere recepten», legt voedingsexperte Loes Neven uit. Omgekeerde voedingsdriehoek De nood aan gezonde recepten was volgens Neven hoog. In 2017 lanceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven de omgekeerde voedingsdriehoek. «Die voedingsdriehoek vertelt je wat je best eet, maar al snel bleek de Vlaming ook nood te hebben aan advies over hoe je dat kan doen. Veel mensen vroegen of we hen ook gezonde recepten konden aanbieden, want die waren er in 2017 nog niet. Vandaag wel, dankzij zekergezond.be», benadrukt Neven. De recepten zijn volgens Neven met zorg geselecteerd en de voedingsexperts van Gezond Leven hebben die ze nauwkeurig afgetoetst aan een set gezondheidscriteria, gebaseerd op de voedingsdriehoek. Degene die voldeden, werden opgenomen in het platform. App Een grote troef van zekergezond.be en de bijhorende app is volgens Neven de diversiteit aan recepten. «Van Vlaamse kost tot iets meer exotisch of vegetarisch: iedereen zal er zijn gading vinden. Bovendien ondersteunt het platform mensen bij de planning en aankoop van voeding.» Lees ook : Goed nieuws! Ongezond eten is ook gezond Het bericht Nieuw receptenplatform helpt Vlaming gezond en lekker eten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Het WWF-dieet: duurzamer en gezonder maar niet duurder (22/04/2021 - De Morgen)
  Slechts twee keer per week vlees eten en meer groenten, fruit en plantaardige producten. Door anders te eten, kunnen consumenten gezonder eten en de klimaatimpact van hun voedselpatroon met de helft verkleinen, zonder dat het meer kost. Dat blijkt uit onderzoek dat WWF liet uitvoeren.
  [naar artikel]
 9. Krijgen we korting? Dan zijn we geneigd om gezonder te eten (30/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het geheim om gezonder te eten. Het is de heilige graal voor mensen die op hun lijn willen letten, en Delhailze heeft alvast een flinke stap...
  [naar artikel]
 10. Wat vindt Pascale Naessens van de nieuwe voedingsdriehoek? "Er is niet langer één manier om gezond te eten" (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet, met een hoofdrol voor groenten, fruit, peulvruchten en olijfolie. Het klinkt als een grote overwinning voor Pascale Naessens, die erg tevreden is met de nieuwe richtlijnen: “Ik denk dat het succes van mijn boeken ook heeft bijgedragen tot dit nieuwe model”.
  [naar artikel]
 11. Wat vindt Pascale Naessens van de nieuwe voedingsdriehoek? "Er is niet langer één manier om gezond te eten" (19/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet, met een hoofdrol voor groenten, fruit, peulvruchten en olijfolie. Het klinkt als een grote overwinning voor Pascale Naessens, die erg tevreden is met de nieuwe richtlijnen: “Ik denk dat het succes van mijn boeken ook heeft bijgedragen tot dit nieuwe model”.
  [naar artikel]
 12. Vlaming wil gezonder eten en meer bewegen, maar gaat niet minder achter scherm zitten (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee op de drie Vlamingen wil gezonder of minder gaan eten en bijna drie op de vier Vlamingen wil meer bewegen of minder lang stilzitten. Toch...
  [naar artikel]
 13. Voedingsdriehoek kijkt nu ook naar milieu (04/05/2021 - De Standaard)
  De voedingsdriehoek is uitgebreid met een component milieu. Blijkt dat gezond eten doorgaans beter is voor de planeet.
  [naar artikel]
 14. HERBEKIJK: Diëtist Michaël Sels neemt 7 tips voor gezond én milieubewust eten onder de loep  (04/05/2021 - VRT NWS)
  Vier jaar nadat de voedingsdriehoek letterlijk ondersteboven werd gekeerd, stelt het Vlaams Instituut Gezond Leven zeven aanbevelingen voor die ons niet alleen gezonder moeten doen eten, maar ook garant staan voor een milieuverantwoord voedingspatroon. Zo moeten we bijvoorbeeld vaker kiezen voor kraanwater, peulvruchten en noten, en minder vlees eten. Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, legt in onze VRT NWS Live uit wat de aanbevelingen precies inhouden.
  [naar artikel]
 15. 5 conclusies die je moet trekken over de nieuwe voedingsdriehoek (20/09/2017 - De Morgen)
  Er is eindelijk een opvolger voor de voedingsdriehoek. Die plaatst plantaardig en puur eten boven dierlijke en bewerkte producten. Samengevat: welkom noten, vaarwel filet de sax. Dit zijn vijf conclusies die je moet trekken.
  [naar artikel]
 16. Voedingsdriehoek en groene hartjes doen meer fruit eten (11/11/2019 - Metro)
  Wetenschapper van de Vrije Universiteit Brussel Tom Deliens heeft tijdens een onderzoek in het universiteitsrestaurant ontdekt dat een combinatie van twee of vier “nudges”, zogenaamde subtiele duwtjes in de rug, de consumenten meer fruit doet eten. Toch blijkt dat het effect van “nudging” nog te beperkt is voor een gedragsverandering op grote schaal. In het universiteitsrestaurant op de campus in Etterbeek, waar dagelijks zowat 1.000 studenten en personeelsleden hun middagmaal verorberen, wordt er aan het dessertenbuffet naast ijs, pudding en cake ook fruit aangeboden. Tijdens het experiment plaatste onderzoeker Deliens week na week nieuwe stimuli bij het fruit. Het ging onder meer om een poster van de vernieuwde voedingsdriehoek, gevolgd door groene hartvormige labels met een glimlach op of boodschappen die de voedingswaarde van fruit benadrukken tegenover ongezonde alternatieven. De resultaten tonen dat bij twee nudges, de voedingsdriehoek en de groene hartjes, de restaurantbezoekers het meest voor een stuk fruit kozen. Op lange termijn bleek de combinatie van vier verschillende nudges het meest effectief. Bij een of drie stimuli werd geen significante stijging in de fruitverkoop vastgesteld. Toch is “nudging” geen wondermiddel. Uit bijkomende interviews met 550 restaurantgangers gaf 66 procent aan dat ze de nudges opmerkten, maar slechts 3 procent gaf aan dat ze hun gedrag bewust aanpasten onder invloed van de aangebrachte stimuli. Agressievere technieken zoals een prijsverlaging voor gezond eten, zouden effectiever zijn. Tot slot gaf 73 procent aan dat ze nudging een goede manier vinden om consumenten aan te zetten om bijvoorbeeld gezonder te eten. bron: Belga Het bericht Voedingsdriehoek en groene hartjes doen meer fruit eten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Vlaming wil gezonder eten en meer bewegen, maar gaat niet minder achter scherm zitten (19/09/2018 - De Morgen)
  Twee op de drie Vlamingen wil gezonder of minder gaan eten en bijna drie op de vier Vlamingen wil meer bewegen of minder lang stilzitten. Toch brengt de gemiddelde Vlaming nog te veel uren door achter een scherm. Dat blijkt uit een enquête die het Vlaams Instituut Gezond Leven afnam bij 500 Vlamingen.
  [naar artikel]
 18. Is dieetvoeding nu echt gezonder? (01/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De zomer komt eraan, en dan willen we misschien hier of daar wel een kilootje minder of een centimetertje eraf. Dus gaan we gezonder eten: een
  [naar artikel]
 19. Is dieetvoeding nu echt gezonder? (01/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De zomer komt eraan, en dan willen we misschien hier of daar wel een kilootje minder of een centimetertje eraf. Dus gaan we gezonder eten: een
  [naar artikel]
 20. Meer groenten, minder vlees en boter: de voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vergeet de actieve voedingsdriehoek zoals u hem kent, met bewegen in de basis en vetten aan de top. In zijn nieuwe versie wordt de voedingsdriehoek letterlijk omgedraaid en krijgen plantaardige voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit en volle granen, een hoofdrol. De voedingsdriehoek krijgt ook een broertje, de bewegingsdriehoek, die ons zittend gedrag moet aanpakken.
  [naar artikel]
 21. Meer groenten, minder vlees en boter: de voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet (19/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vergeet de actieve voedingsdriehoek zoals u hem kent, met bewegen in de basis en vetten aan de top. In zijn nieuwe versie wordt de voedingsdriehoek letterlijk omgedraaid en krijgen plantaardige voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit en volle granen, een hoofdrol. De voedingsdriehoek krijgt ook een broertje, de bewegingsdriehoek, die ons zittend gedrag moet aanpakken.
  [naar artikel]
 22. Minder dierlijke producten en meer groenten: oude voedingsdriehoek op zijn kop (19/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vergeet het beeld dat je had van de voedingsdriehoek, want dat wordt helemaal omgegooid door het nieuwe exemplaar dat het Vlaams Instituut Gezond
  [naar artikel]
 23. Voedingsdriehoek en groene hartjes doen meer fruit eten (12/11/2019 - Metro)
  Wetenschapper van de Vrije Universiteit Brussel Tom Deliens heeft tijdens een onderzoek in het universiteitsrestaurant ontdekt dat een combinatie van twee of vier “nudges”, zogenaamde subtiele duwtjes in de rug, de consumenten meer fruit doet eten. Toch blijkt dat het effect van “nudging” nog te beperkt is voor een gedragsverandering op grote schaal. In het universiteitsrestaurant op de campus in Etterbeek, waar dagelijks zowat 1.000 studenten en personeelsleden hun middagmaal verorberen, wordt er aan het dessertenbuffet naast ijs, pudding en cake ook fruit aangeboden. Tijdens het experiment plaatste onderzoeker Deliens week na week nieuwe stimuli bij het fruit. Het ging onder meer om een poster van de vernieuwde voedingsdriehoek, gevolgd door groene hartvormige labels met een glimlach op of boodschappen die de voedingswaarde van fruit benadrukken tegenover ongezonde alternatieven. De resultaten tonen dat bij twee nudges, de voedingsdriehoek en de groene hartjes, de restaurantbezoekers het meest voor een stuk fruit kozen. Op lange termijn bleek de combinatie van vier verschillende nudges het meest effectief. Bij een of drie stimuli werd geen significante stijging in de fruitverkoop vastgesteld. Geen wondermiddel Toch is “nudging” geen wondermiddel. Uit bijkomende interviews met 550 restaurantgangers gaf 66 procent aan dat ze de nudges opmerkten, maar slechts 3 procent gaf aan dat ze hun gedrag bewust aanpasten onder invloed van de aangebrachte stimuli. Agressievere technieken, zoals een prijsverlaging voor gezond eten, zouden effectiever zijn. Tot slot gaf 73 procent aan dat ze nudging een goede manier vinden om consumenten aan te zetten om bijvoorbeeld gezonder te eten. Lees ook: Zes op de tien Vlamingen willen goedkopere gezonde voeding Het bericht Voedingsdriehoek en groene hartjes doen meer fruit eten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. De supermarkt beslist dat u gezonder moet eten: “We vertrekken vanuit de boodschappen van mensen en doen subtiele aanpassingen” (15/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Wetenschappers van de KU Leuven en het VIB willen samen met Colruyt subtiel uw boodschappenlijstje aanpassen. Vierhonderd mensen krijgen daarom vijf maanden lang gepersonaliseerd voedingsadvies en zullen enkel gezonde varianten van hun favoriete producten in hun mandje vinden. Dat om na te gaan of er een effect is op je gezondheid en je darmflora.
  [naar artikel]
 25. Minder dierlijke producten en meer groenten: de voedingsdriehoek is de oude op zijn kop gezet (19/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vergeet het beeld dat je had van de voedingsdriehoek, want dat wordt helemaal omgegooid door het nieuwe exemplaar dat het Vlaams Instituut Gezond
  [naar artikel]
 26. Nieuwe voedingsdriehoek letterlijk op zijn kop (19/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mogen we nu eigenlijk aardappelen en pasta eten of niet? En wat met olijfolie? Het antwoord vinden we vanaf vandaag in de nieuwe
  [naar artikel]
 27. Hartig voorafje lijkt te helpen om gezonder te eten (11/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Extra hartig eten zou kunnen helpen om gezonder te eten. Uit een studie, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in een medisch vakblad, blijkt dat...
  [naar artikel]
 28. Gezonder eten: zo begin je eraan en houd je het lang vol (08/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Jezelf voorgenomen om gezonder te beginnen eten en een week verder in het nieuwe jaar nog altijd vastberaden? Goed bezig. Er is ook goed nieuws: voedingswetenschapper en schrijfster van het boek ‘Breek met hoe je eet’, Hella Van Laer, geeft concrete tips om die gezonde levensstijl makkelijker aan te houden en af te vallen.
  [naar artikel]
 29. Mensen met overgewicht zijn gezonder als ze chocolade eten (20/11/2017 - Metro)
  Het lijkt tegenstrijdig, maar mensen met overgewicht zijn daadwerkelijk beter af met een reep chocolade. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat het hun risico op hart-en vaatziekten vermindert. Uit een studie voorgesteld door de American Heart Association blijkt dat mensen die te veel kilo’s meedragen minder kans maakten op coronaire hartziekten, zoals een hartaanval, als ze elke dag van de week wat lekkers eten. Diegenen die helemaal geen chocolade aten, liepen verrassend genoeg het meeste risico op hartproblemen. Enkel voor mensen met overgewicht Gek genoeg gaat de vlieger enkel op voor mensen met wat kilo’s te veel. Uit dit onderzoek blijkt dat voor degenen met een normaal BMI de positieve effecten relatief klein zijn. Enkel voor mensen met overgewicht zou het tussendoortje echt significant helpen, aangezien zij een groter risico lopen op hart- en vaatziekten. Chocoladeliefhebbers zonder overgewicht hoeven evenwel niet te treuren, want ook voor hen is de lekkernij gezond. Zo blijkt uit een ander onderzoek dat chocolade je jong houdt. Lees ook : Chocolade verbetert sportprestaties
  [naar artikel]
 30. Vlaming wil wel gezonder eten maar vindt het te duur, is dat ook echt het geval? (12/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Uit een enquête bij 500 Vlamingen door Het Vlaams Instituut Gezond leven blijkt dat bijna 6 op 10 Vlamingen het makkelijker zou vinden om gezonder...
  [naar artikel]
 31. Instagram helpt ons gezonder te eten (28/04/2017 - Knack)
  Gezonder eten of afvallen is makkelijker als je foto's van je maaltijden deelt op Instagram. Amerikaanse onderzoekers hebben dat opgemerkt.
  [naar artikel]
 32. Gedateerde voedingsdriehoek blijft de norm (29/03/2019 - De Morgen)
  De nieuwe leidraad met voedings- en bewegingsrichtlijnen van Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) botst op kritiek. Basis blijft immers de actieve voedingsdriehoek die door deskundigen als gedateerd wordt bestempeld.
  [naar artikel]
 33. Kritiek op vernieuwde voedingsdriehoek: 'Vlees gelijk stellen met snoep en chips is onverantwoord' (19/09/2017 - Knack)
  Verschillende organisaties hebben bedenkingen bij de nieuwe voedingsdriehoek.
  [naar artikel]
 34. Vegetarisch eten beter voor de lijn? Niet als je in deze valkuilen trapt (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minder rood en bewerkt vlees, meer plantaardige producten en groenten, zo klinkt het advies van de nieuwe voedingsdriehoek. Maar wie daarom denkt
  [naar artikel]
 35. Zelfs een klein beetje gezonder eten doet je langer leven (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De wetenschappelijke wereld is duidelijk: als je gezond eet, leef je langer dan mensen die dat niet doen. Maar wat als je een klein beetje gezonder gaat leven, maakt het dan ook een verschil? Uit een recent onderzoek, verschenen in het vakblad New England Journal of Medicine, blijkt van wel.
  [naar artikel]
 36. Zelfs een klein beetje gezonder eten doet je langer leven (13/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De wetenschappelijke wereld is duidelijk: als je gezond eet, leef je langer dan mensen die dat niet doen. Maar wat als je een klein beetje gezonder gaat leven, maakt het dan ook een verschil? Uit een recent onderzoek, verschenen in het vakblad New England Journal of Medicine, blijkt van wel.
  [naar artikel]
 37. “Zeg niet vegetarisch, maar meer groentjes”: met deze trucs probeert men jou gezonder te laten eten (15/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zeg géén vleesloze worst, als je ernaar streeft dat mensen meer plantaardig eten, noem een vegangerecht vooral geen vegan. Dat blijkt uit...
  [naar artikel]
 38. Stil je honger met veel gezonde dingen, dan heb je geen zin in snacks (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geef mensen grotere porties groente en fruit, dan gaan ze gezonder eten. Dat lijkt tegenstrijdig, want was het advies niet lange tijd dat je juist...
  [naar artikel]
 39. Vergeet de oude voedingsdriehoek: draai hem ondersteboven! (19/09/2017 - VRT NWS)
  Professor Patrick Mullie is al lang een criticaster van het voedingsadvies dat we krijgen. Wat zegt hij nu over de nieuwe 'voedingsdriehoek'? Drie groepen zullen niet blij zijn: de voedingsindustrie, de melklobby en de voedingsgoeroe's. En dat is een goede zaak.
  [naar artikel]
 40. Nieuwe regels voor gezonde voeding: ‘Dit stimuleert vooral de gezonden om nog gezonder te leven’ (02/10/2019 - De Morgen)
  Praktische vuistregels voor gezonde voeding, met voor elk voedingsmiddel de hoeveelheid die je ervan hoort te eten. Dat biedt de Hoge Gezondheidsraad met zijn nieuwe advies. Maar heeft het eigenlijk wel nut om ons constant met allerlei regeltjes om de oren te slaan? ‘Ik betwijfel of mensen die porties nu echt gaan wegen en volgen.’
  [naar artikel]
 41. De supermarkt beslist dat u gezonder moet eten: “We vertrekken vanuit de boodschappen van mensen en doen subtiele aanpassingen” (15/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  U bestelt chips, maar in de plaats krijgt u geroosterde pinda’s. Samen met Colruyt willen wetenschappers subtiel uw boodschappenlijstje aanpassen. Een streng dieet wordt het niet. “Maar we gaan sowieso veel bijleren over eetgewoonten en darmflora.”
  [naar artikel]
 42. “Het kost veel tijd en je eet altijd havermout als ontbijt”: clichés over gezond eten onder de loep (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Je kan je duizend keer voornemen om gezonder te gaan eten, of je kan het gewoon doen. En nee, dat betekent niet dat je uren in de keuken moet staan en geen aardappelen meer mag eten. Gezonde foodie Steffi Vertriest, die volgende week haar nieuwe kookboek ‘Méér Gezonde Goesting’ uitbrengt en een nieuw seizoen van het programma ‘De Gezonde Goesting op njam! presenteert, fileert voor ons enkele clichés over gezond eten.
  [naar artikel]
 43. “Het kost veel tijd en je eet altijd havermout als ontbijt”: clichés over gezond eten onder de loep (16/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Je kan je duizend keer voornemen om gezonder te gaan eten, of je kan het gewoon doen. En nee, dat betekent niet dat je uren in de keuken moet staan en geen aardappelen meer mag eten. Gezonde foodie Steffi Vertriest, die volgende week haar nieuwe kookboek ‘Méér Gezonde Goesting’ uitbrengt en een nieuw seizoen van het programma ‘De Gezonde Goesting op njam! presenteert, fileert voor ons enkele clichés over gezond eten.
  [naar artikel]
 44. Van te horen dat je dik bent... word je dikker (07/04/2019 - De Morgen)
  Zwaarlijvige mensen hard aanpakken over hun overgewicht helpt niet. Integendeel: ze gaan er enkel meer door eten.
  [naar artikel]
 45. Mensen met een roeping zijn ook gezonder (19/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op tijd gaan slapen. Niet te veel snoepen en gezond eten. Enkele keren per week sporten. Voor sommigen kost dat alle moeite van de wereld, voor...
  [naar artikel]
 46. Nieuwe voedingsdriehoek is de oude op zijn kop gezet (19/09/2017 - VRT NWS)
  Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven heeft een nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. En die staat letterlijk op z’n kop. De nadruk ligt in de nieuwe versie vooral op plantaardige en onbewerkte voedingsmiddelen. Voor het eerst worden voeding en beweging van elkaar losgekoppeld. 
  [naar artikel]
 47. Ouders willen geld inzamelen om kankerpatiëntjes gezonder te laten eten (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende ouders zijn een initiatief gestart om kankerpatiëntjes gezonder en voedzamer te laten eten tijdens hun behandelingen. ‘Superkrachtig...
  [naar artikel]
 48. Vegetarisch eten is niet automatisch gezonder (18/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie vlees van het menu schrapt en daarmee denkt vanzelf een stuk gezonder bezig te zijn, is eraan voor de moeite. Een grootschalige studie van
  [naar artikel]
 49. Nieuwe richtlijnen gezond eten op school (10/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Scholen moeten hun leerlingen gezonder eten serveren: met meer groenten en minder suiker en vet. Ze krijgen daarover nieuwe richtlijnen, in een...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.