Vanmorgen heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven zijn nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld, waarbij plantaardige voeding centraal staat. 'Dit is een moedig model, maar niet iedereen zal er blij mee zijn' zegt Patrick Mullie, hoogleraar voeding aan de Erasmushogeschool en Vrije Universiteit Brussel. [naar artikel]
Vorig jaar zette het Vlaams Instituut Gezond Leven de voedingsdriehoek letter op z'n kop. Bovendien kwam er ook nog eens een bewegingsdriehoek bij. Een jaar later blijkt dat de Vlaming wel bewust bezig is met gezonder eten maar nog steeds te weinig beweegt. [naar artikel]
De Limburgse slagers zijn boos. Want volgens de vernieuwde voedingsdriehoek van de Vlaamse overheid moeten we veel minder rood vlees eten en liefst zelfs stoppen met het eten van charcuterie. De voedingsdriehoek is een richtlijn voor mensen die gezond en evenwichtig willen eten. Maar de slagers zijn het totaal niet eens met de vooropgestelde criteria. [naar artikel]
De nieuwe voedingsdriehoek is zopas voorgesteld aan het grote publiek. Knack trok ermee naar professor Sander Kersten, de Nederlandse topexpert in voeding en gezondheid. 'Het wordt er niet bij gezegd, maar een voedingsdriehoek dringt mensen een schuldgevoel op.' [naar artikel]
Tussen al het diëten door vergeten we wel eens dat er simpelere manieren zijn om gezond te eten. De voedingsdriehoek is een handige tool die duidelijk weergeeft wat de do’s en don’ts zijn als het om gezonde voeding gaat. De driehoek wordt uitvoerig besproken in een aflevering van de podcast ‘Wat ligt er op uw […] Het bericht Gezond eten volgens de voedingsdriehoek verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Door gezonder te gaan eten, kunnen we onze watervoetafdruk tot 55 procent kleiner maken. [naar artikel]
“Advies geven om de Vlaming gezonder te laten leven”, zo vat Loes Neven van het Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven het opzet van de nieuwe voedingsdriehoek samen. In “Van Gils & Gasten” legt ze van naaldje tot draadje uit hoe de driehoek werkt. Kookfenomeen Pascale Naessens is alvast enthousiast. “Ik zie mijn manier van eten perfect weerspiegeld”, zegt ze. Maar er zijn ook critici. Voedingsbiotechnoloog Frederic Leroy van de VUB heeft moeite met de plaats die dierlijke producten in de nieuwe driehoek krijgen. “Dit is een breuk met de eetgewoontes in Vlaanderen”, zegt hij. Bekijk hierboven het volledige gesprek in "Van Gils & Gasten". [naar artikel]
Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft Zeker Gezond gelanceerd, een gloednieuw receptenplatform in de vorm van een website en app, met meer dan duizend recepten. Het platform is opgericht voor mensen die graag gezonder willen eten maar daarbij nog ondersteuning missen. Bijna één op de twee Vlamingen zou het makkelijker vinden om gezond te eten […] Het bericht Nieuw receptenplatform helpt Vlaming gezond en lekker eten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Slechts twee keer per week vlees eten en meer groenten, fruit en plantaardige producten. Door anders te eten, kunnen consumenten gezonder eten en de klimaatimpact van hun voedselpatroon met de helft verkleinen, zonder dat het meer kost. Dat blijkt uit onderzoek dat WWF liet uitvoeren. [naar artikel]
Het geheim om gezonder te eten. Het is de heilige graal voor mensen die op hun lijn willen letten, en Delhailze heeft alvast een flinke stap... [naar artikel]
Wie beslist om gezonder te eten, heeft aan zijn mutualiteit een bondgenoot. Maar op welke steun kan je precies rekenen? En aan welke voorwaarden moet je hiervoor voldoen? Spaargids.be maakt een overzicht van de tussenkomsten van de verschillende ziekenfondsen. [naar artikel]
De voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet, met een hoofdrol voor groenten, fruit, peulvruchten en olijfolie. Het klinkt als een grote overwinning voor Pascale Naessens, die erg tevreden is met de nieuwe richtlijnen: “Ik denk dat het succes van mijn boeken ook heeft bijgedragen tot dit nieuwe model”. [naar artikel]
De voedingsdriehoek is uitgebreid met een component milieu. Blijkt dat gezond eten doorgaans beter is voor de planeet. [naar artikel]
Er is eindelijk een opvolger voor de voedingsdriehoek. Die plaatst plantaardig en puur eten boven dierlijke en bewerkte producten. Samengevat: welkom noten, vaarwel filet de sax. Dit zijn vijf conclusies die je moet trekken. [naar artikel]
Vier jaar nadat de voedingsdriehoek letterlijk ondersteboven werd gekeerd, stelt het Vlaams Instituut Gezond Leven zeven aanbevelingen voor die ons niet alleen gezonder moeten doen eten, maar ook garant staan voor een milieuverantwoord voedingspatroon. Zo moeten we bijvoorbeeld vaker kiezen voor kraanwater, peulvruchten en noten, en minder vlees eten. Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, legt in onze VRT NWS Live uit wat de aanbevelingen precies inhouden. [naar artikel]
Twee op de drie Vlamingen wil gezonder of minder gaan eten en bijna drie op de vier Vlamingen wil meer bewegen of minder lang stilzitten. Toch... [naar artikel]
Wetenschapper van de Vrije Universiteit Brussel Tom Deliens heeft tijdens een onderzoek in het universiteitsrestaurant ontdekt dat een combinatie van twee of vier “nudges”, zogenaamde subtiele duwtjes in de rug, de consumenten meer fruit doet eten. Toch blijkt dat het effect van “nudging” nog te beperkt is voor een gedragsverandering op grote schaal. In het […] Het bericht Voedingsdriehoek en groene hartjes doen meer fruit eten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vergeet de actieve voedingsdriehoek zoals u hem kent, met bewegen in de basis en vetten aan de top. In zijn nieuwe versie wordt de voedingsdriehoek letterlijk omgedraaid en krijgen plantaardige voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit en volle granen, een hoofdrol. De voedingsdriehoek krijgt ook een broertje, de bewegingsdriehoek, die ons zittend gedrag moet aanpakken. [naar artikel]
Vergeet het beeld dat je had van de voedingsdriehoek, want dat wordt helemaal omgegooid door het nieuwe exemplaar dat het Vlaams Instituut Gezond [naar artikel]
Vergeet het beeld dat je had van de voedingsdriehoek, want dat wordt helemaal omgegooid door het nieuwe exemplaar dat het Vlaams Instituut Gezond [naar artikel]
De zomer komt eraan, en dan willen we misschien hier of daar wel een kilootje minder of een centimetertje eraf. Dus gaan we gezonder eten: een [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.