Verschillende organisaties hebben bedenkingen bij de nieuwe voedingsdriehoek. [naar artikel]
De Limburgse slagers zijn boos. Want volgens de vernieuwde voedingsdriehoek van de Vlaamse overheid moeten we veel minder rood vlees eten en liefst zelfs stoppen met het eten van charcuterie. De voedingsdriehoek is een richtlijn voor mensen die gezond en evenwichtig willen eten. Maar de slagers zijn het totaal niet eens met de vooropgestelde criteria. [naar artikel]
Er komt heel wat kritiek op de vernieuwde voedseldriehoek die het Vlaams Instituut Gezond Leven vandaag voorstelde. De koepel van slachthuizen en [naar artikel]
Vergeet de actieve voedingsdriehoek zoals u hem kent, met bewegen in de basis en vetten aan de top. In zijn nieuwe versie wordt de voedingsdriehoek letterlijk omgedraaid en krijgen plantaardige voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit en volle granen, een hoofdrol. De voedingsdriehoek krijgt ook een broertje, de bewegingsdriehoek, die ons zittend gedrag moet aanpakken. [naar artikel]
De nieuwe voedingsdriehoek is zopas voorgesteld aan het grote publiek. Knack trok ermee naar professor Sander Kersten, de Nederlandse topexpert in voeding en gezondheid. 'Het wordt er niet bij gezegd, maar een voedingsdriehoek dringt mensen een schuldgevoel op.' [naar artikel]
Vergeet het beeld dat je had van de voedingsdriehoek, want dat wordt helemaal omgegooid door het nieuwe exemplaar dat het Vlaams Instituut Gezond [naar artikel]
De voedingsdriehoek is uitgebreid met een component milieu. Blijkt dat gezond eten doorgaans beter is voor de planeet. [naar artikel]
Vergeet het beeld dat je had van de voedingsdriehoek, want dat wordt helemaal omgegooid door het nieuwe exemplaar dat het Vlaams Instituut Gezond [naar artikel]
Na jaren van onderzoek en discussie is de nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. Plantaardige en pure producten krijgen daarin een prominentere plek dan dierlijke en bewerkte middelen. “Eindelijk krijgt onze gezondheid voorrang op de economie.” [naar artikel]
De nationale beroepsvereniging van slachthuizen en uitsnijderijen Febev vindt de vernieuwde voedseldriehoek die het Vlaams Instituut Gezond Leven voorstelde "simplistisch en ongenuanceerd". De organisatie is niet de enige die bedenkingen heeft. [naar artikel]
Tussen al het diëten door vergeten we wel eens dat er simpelere manieren zijn om gezond te eten. De voedingsdriehoek is een handige tool die duidelijk weergeeft wat de do’s en don’ts zijn als het om gezonde voeding gaat. De driehoek wordt uitvoerig besproken in een aflevering van de podcast ‘Wat ligt er op uw […] Het bericht Gezond eten volgens de voedingsdriehoek verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Professor Patrick Mullie is al lang een criticaster van het voedingsadvies dat we krijgen. Wat zegt hij nu over de nieuwe 'voedingsdriehoek'? Drie groepen zullen niet blij zijn: de voedingsindustrie, de melklobby en de voedingsgoeroe's. En dat is een goede zaak. [naar artikel]
De nieuwe leidraad met voedings- en bewegingsrichtlijnen van Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) botst op kritiek. Basis blijft immers de actieve voedingsdriehoek die door deskundigen als gedateerd wordt bestempeld. [naar artikel]
Vorig jaar zette het Vlaams Instituut Gezond Leven de voedingsdriehoek letter op z'n kop. Bovendien kwam er ook nog eens een bewegingsdriehoek bij. Een jaar later blijkt dat de Vlaming wel bewust bezig is met gezonder eten maar nog steeds te weinig beweegt. [naar artikel]
Er is eindelijk een opvolger voor de voedingsdriehoek. Die plaatst plantaardig en puur eten boven dierlijke en bewerkte producten. Samengevat: welkom noten, vaarwel filet de sax. Dit zijn vijf conclusies die je moet trekken. [naar artikel]
Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven heeft een nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. En die staat letterlijk op z’n kop. De nadruk ligt in de nieuwe versie vooral op plantaardige en onbewerkte voedingsmiddelen. Voor het eerst worden voeding en beweging van elkaar losgekoppeld. [naar artikel]
KVLV Alken centrum wil iedereen bewust maken en motiveren om elke dag gezonde voeding tot zich te nemen. Daarom organiseerde de vereniging op woensdag 12 september een demokookles met als thema 'de nieuwe voedingsdriehoek op je bord'. [naar artikel]
Onze klassieke voedingsdriehoek is omgedraaid, na nieuwe richtlijnen van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Wat geeft dit concreet voor een hele resem voedingswaren die we elke dag kopen in de winkel? Voedingsexpert Patrick Mullie deed de test, en legt uit waarom bijvoorbeeld vis en eieren niet helemaal in het bovenste schuifje liggen. [naar artikel]
19:35 De Duitse industrie verbruikt stevig minder gas. Komt dar door de sluiting van enkele energie-intensieve fabrieken of past de Duitse industrie zich succesvol aan aan de nieuwe situatie? [naar artikel]
Het is van groot belang dat de industrie blijft inzetten op innovatie. Dat is één van de elementen die ervoor zorgt dat de industrie futureproof wordt en verankerd blijft. Het connecteren met innovatieve startups die digitale technologieën en toepassingen met AI ontwikkelen biedt daarom veel perspectief. The post Z-Innovatie: Innovatie in de industrie 19/03/24 appeared first on Trends. [naar artikel]
Minder vlees, meer fruit en kraantjeswater. Het is slechts een greep uit de tips die de geüpdatete voedingsdriehoek ons geeft. Die zal voortaan ook de milieu-impact van onze voeding in rekening brengen. ‘Want wat goed is voor onze gezondheid, is vaak ook goed voor het milieu.’ [naar artikel]
Een grote verrassing: de nieuwe voedingsdriehoek zet noten op een voetstuk. Tot voor kort stonden noten nog in een negatief daglicht, want ze leveren te veel energie aan. [naar artikel]
De voedingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven , die de burgers een leidraad wil bieden voor een gezond voedingspatroon, is verruimd en houdt voortaan nog meer rekening met de impact die voeding heeft op het milieu. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.