Vroeger was Jamie Oliver ‘The Naked Chef’, maar die titel moest je niet al te letterlijk nemen. Anno 2017 heeft Limburg echter wel een echte naakte kok. De Lommelse Henny Seroeyen kookt namelijk naakt voor Jani Kazaltzis. [naar artikel]
Wie dit weekend per se bij een Antwerpse chef wil gaan eten, moet de Eurostar naar Londen nemen. De jonge Victor Avonds is sinds enkele weken de chef van Frenchie Covent Garden, het Londense filiaal van de Franse sterrenchef Grégory Marchand. [naar artikel]
Ook de keukens van de buurtrestaurants van Sense in Antwerpen draaien volop op afhaalmenu’s. De komende tien dagen zijn dat feestelijke maaltijden, daarvoor hebben sponsors gezorgd. Voor chef-kok Hashmath, die hier in 2008 als vluchteling belandde, is het dus alle hens aan dek. [naar artikel]
Eigenlijk is hij niet eens zo’n ‘pittige’ eter. Desondanks won Martijn Jansen (38) uit Thorn onlangs de kookwedstrijd van pepersausfabrikant Tabasco en mag hij zich nu Hottest Chef 2020 noemen. [naar artikel]
De laatste sashimi, de laatste sushi, de laatste sake. Op het einde van de maand sluit chef Kenji Kurasawa (67) definitief de deuren van zijn Japans restaurant Yamayu Santatsu. Daarmee wordt een punt gezet achter de zaak die 36 jaar geleden de authentieke Japanse keuken op de kaart zette in Antwerpen. [naar artikel]
In een verre hoek van het Zuid heeft chef-kok Steven De Smedt restaurant Puur Personal Cooking. Dat wil gewoon zeggen dat hij zijn pure en seizoensgebonden gerechten zelf kookt en zelf opdient met de hulp van een gezellig fornuis. [naar artikel]
Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]
In navolging van zijn grote voorbeeld Viki Geunes, sterrenchef van ’t Zilte, is ook de chef van U Eat, het restaurant van het hotel U Sleep, een selfmade kok. Tien jaar geleden was hij nog fabrieksarbeider. Nu kookt hij in wat Viki Geunes en hijzelf omschrijven als een vakantieplek. [naar artikel]
The show must go on, want de showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. [naar artikel]
Voor velen is het een gewoonte, anderen doen het nooit: zout toevoegen aan het water voor je er pasta of rijst in kookt. Maar wanneer moet je dat doen? Welke meerwaarde heeft het tijdens het koken? En hoeveel zout moet je gebruiken? Chef Filip de Pauw van het Antwerpse restaurant Jerom legt uit. [naar artikel]
Gevraagd naar de bepalende factor voor 2020 antwoordt chef-kok Dagný Rós Ásmundsdóttir: ‘Mijn gezondheid’. Gevraagd naar haar grote doel voor 2021 volgt hetzelfde antwoord. Blijkt dat de immer goedlachse Ijslandse chef al ruim vier jaar op een leeglopend campingvuurtje kookt en al zeven keer serieus ziek is geweest, met onder meer twee keer klierkoorts en de ziekte van Lyme. [naar artikel]
Anders dan verwacht, vind je in de koelkast van chef Peter De Clercq geen grote stukken vlees. De chef-kok is nochtans een echte barbecuespecialist. Hij schreef meerdere barbecueboeken en opende in Knokke de barbecuespeciaalzaak Soto. Wel in zijn koelkast: fruit, hapjes en kant-en-klare maaltijden. “Eerlijk? Ik ben maar alleen en vind het vaak niet de moeite om een potje voor één persoon te koken.” [naar artikel]
Wout Bru (53) mag zich opnieuw een sterrenchef noemen. Een kleine maand na de bekendmaking loopt hij nog steeds op wolkjes in zijn restaurant Le Grand Verre in Durbuy, waar hij een indrukwekkend horeca-imperium draaiende houdt. Om de chef te verrassen schuiven we samen met mede-eigenaar en Wouts grootste supporter Marc Coucke (58) bij hem aan voor het diner. Bru kookt eerst de sterren van de hemel terwijl Coucke de PR verzorgt, om daarna samen door te zakken aan tafel. Een avond in het teken van lekker eten, met de bromance tussen deze twee kleurrijke figuren als rode draad. “Of het gesmaakt heeft? De chef mag blijven.” [naar artikel]
Akrame Benallal, een Parijse chef-kok met een Michelin-ster, helpt vandaag bij de lancering van een kookproject in het migrantenkamp van [naar artikel]
Jessica Lutumba (26), of Koko Kookt, verwent de smaakpapillen van cinemabezoekers in De Kern. Als gastchef van Cinema De Kern host ze vier cinemadiners en daarvoor laat ze zich inspireren door de programmatie. Tijdens het eerste diner op 11 oktober, voor de vertoning van de Japanse film Drive my car, kunnen gasten smullen van een Japans geïnspireerd menu. Wij brachten de jonge chef een bezoekje en mochten voorproeven. [naar artikel]
Na 13 jaar neemt chef-kok Seppe Nobels (38) afscheid van restaurant Graanmarkt 13. Hij sleepte in januari nog de allereerste groene Michelinster in de wacht voor zijn groentegerechten, maar wil zich nu focussen op zijn gezin, zijn domein La Chapelle in Wallonië en het project Instroom, waarbij hij kookt met vluchtelingen. “Ik heb 13 jaar gevochten voor een heel mooi restaurant dat tegen de standaardgastronomie inging, maar nu is het tijd om verder te kijken”, aldus de chef. [naar artikel]
Nadat hij drie jaar geleden een punt zette achter zijn bekende restaurant De Marmiet, waagt chef-kok Luc Van Erum (63) zich aan nieuwe culinaire avonturen. Niet alleen kookt hij dezer dagen voor internaatsleerlingen, hij verzorgt ook weer gastronomische gerechten in het Peerse restaurant Huys In’t Veld. [naar artikel]
De chef-kok van restaurant Alexandre - bekroond met een Michelin-ster - kookt één maand in een Brusselse tram tijdens de Tram Experience. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen werkt aan een label of ander systeem dat het verschil moet verduidelijken tussen een restaurant met een gediplomeerd chef en [naar artikel]
Margie Adriatico (46) kreeg het aanbod om chef-kok te worden van het Hilton hotel in Antwerpen, maar koos voor Brasserie WaseGolf in Sint-Gillis-Waas. “Hier heb ik meer tijd om echt creatief te zijn”, legt de gerenommeerde Filipijnse chef uit. [naar artikel]
In Mechelen kan je sinds enkele weken je voeten onder tafel schuiven bij Stephanie Hermans en Thibault Van Stratum, respectievelijk gastvrouw en chef van restaurant De Graspoort. Het lijkt erop dat de prille dertigers een fameuze aanwinst zijn voor culinair Mechelen. De Putse chef, die souschef was bij tweesterrenchef Yves Mattagne, kookt er de pannen van het dak. [naar artikel]
Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controversie op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]
Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controversie op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]
De Zweedse chef Björn Frantzén de Barilla mag zich een jaar lang de Beste Chef van de wereld noemen. De Top 100 Award van The Best Chef is een... [naar artikel]
Lode De Roover, de chef van restaurant Fleur de Lin, trekt over een week voor twee dagen naar Dubai. Hij gaat er koken in het hoogste restaurant ter wereld. Het gaat om At.Mosphere in de Burj Khalifatoren. De keuken bevindt zich op de 122ste verdieping, op de hoogste verdieping van de toren. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.