Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van [naar artikel]
Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van een echt topweekend in de zomer halen ze niet, maar winkels voorzien toch zo'n twintig procent meer vlees. [naar artikel]
De Limburgse slagers zijn boos. Want volgens de vernieuwde voedingsdriehoek van de Vlaamse overheid moeten we veel minder rood vlees eten en liefst zelfs stoppen met het eten van charcuterie. De voedingsdriehoek is een richtlijn voor mensen die gezond en evenwichtig willen eten. Maar de slagers zijn het totaal niet eens met de vooropgestelde criteria. [naar artikel]
Van een sneetje hesp op de boterham tot een sappige worst: veel Vlamingen houden vast aan hun dagelijkse portie vlees. Zo’n 56 procent van de Belgen zet het minstens vier keer per week op tafel. “Daar werken we zo’n 60 uur per week voor”, klinkt het bij drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. En merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? “Een goede slager herken je aan zijn gehakt.” [naar artikel]
Van een sneetje hesp op de boterham tot een malse biefstuk: veel Vlamingen houden van hun dagelijkse portie vlees. Iets meer dan de helft zet het minstens vier keer per week op tafel. “En daarvoor werken we zo’n 60 uur per week”, zeggen drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. Merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? En hoe herken je een goed stuk vlees? “Als je een kwaliteitsvolle kipfilet bakt, zal je pan niet vol water staan.” [naar artikel]
In Frankrijk zijn slagers steeds vaker het doelwit van acties door veganisten. Die eten net als vegetariërs geen vlees, maar ze vermijden ook afgeleide producten zoals melk, kaas of boter en in kleding of make-up kiezen ze voor diervrije producten. Een groep extreme veganisten heeft in Parijs opnieuw actie gevoerd, tot grote woede van de slagers. [naar artikel]
Een slager die pleit voor minder maar beter vlees, dat is Hendrik Dierendonck (42). 'Slagers zijn traiteurs geworden die niets meer zelf maken', zegt de West-Vlaamse commerçant, die in Brussel een ouderwetse beenhouwerij met lokale producten wil openen. Kris Kuppens [naar artikel]
Elke week sluit ergens in België een slagerij. En dat valt niet te verwonderen, want in 13 jaar tijd eten we een kwart minder vlees. Voor de resterende slagers zit er dan ook niets anders op dan het aanbod uit te breiden. “We moeten almaar meer inzetten op bereide schotels en vegetarische burgers”, klinkt het achter de koeltoog. [naar artikel]
Zoete smaken passen uitstekend bij vlees (kan iedereen beamen die ooit gemarineerd of gelakt vlees heeft gegeten). Nog zo een topper: je vlees [naar artikel]
België heeft weer een voedselschandaal. Vlees werd van nieuwe verpakkingen en etiketten voorzien om te verhullen dat het vervallen was, en geëxporteerd naar Kosovo. Een slachthuis wordt ervan verdacht vlees dat ongeschikt was voor menselijke consumptie te verwerken, en niet-biologisch vlees als biologisch te verkopen. [naar artikel]
Ook Belgische slagers krijgen te maken met vandalisme en doodsbedreigingen. Wie er achter zit? Net zoals in Frankrijk kijken de slagers ook hier richting extremistische vegetariërs en veganisten. “Het ergste zijn de bedreigingen”, zegt slager Erwin Mertens. Hij werd al meermaals slachtoffer. [naar artikel]
Voor de tweede dag op rij is het hitterecord gesneuveld. Het werd 34 graden nog nooit was het zo warm op 15 september. De nazomer zorgt voor een rush op barbecuevlees. De zon komt uit, en de Limburger slaat massaal aan het grillen. Bij slagerij Quetin in Hasselt vliegt het barbecuevlees de deur uit. Vooral dry aged beef scoort goed. Limburgers nemen graag hun tijd om te genieten van het weer, terwijl het vlees traag gaart op de barbecue. [naar artikel]
De Britse landbouwsector waarschuwt dat mogelijk honderdduizenden varkens binnen enkele weken moeten worden afgemaakt, tenzij de regering meer visa verstrekt om slagers in het land toe te laten. Door de coronacrisis en het Britse immigratiebeleid sinds de brexit is er een acuut personeelstekort ontstaan in de vleesverwerkende industrie waaronder slagers en slachters. [naar artikel]
Vandalisme en zelfs doodsbedreigingen aan het adres van de lokale beenhouwerij komen steeds vaker voor, ook in België. Schuldigen? De dierenrechtenorganisaties en het stijgend aantal vegetariërs volgens de slagers. "Het oude komt nooit meer terug, slagers zullen zich moeten aanpassen aan de huidige maatschappij." [naar artikel]
Onheilspellend nieuws voor André Deltenre deze week. Er is een tekort aan jonge slagers, schreven de kranten, en de Belgen eten te veel vlees. 'Stilaan ben ik de enige die overblijft.' [naar artikel]
De stroompanne in Gent betekent een financiële ramp voor de getroffen slagers. Kocaman en Kir van de Has Kasap slagerij in de Wondelgemstraat [naar artikel]
Oscar- en Golden Globe-winnaar Geoffrey Rush stapt op als voorzitter van de Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA). Rush neemt... [naar artikel]
De reputatie van het vlees op ons bord is zo slecht dat er zelfs vragen worden gesteld over de maatschappelijke houdbaarheid ervan. In de slagerijschool rechten ze de rug: "Mijn respect voor vlees is alleen maar gegroeid." [naar artikel]
We moeten dit jaar Kerst en Nieuwjaar in beperkte kring vieren. Met ons eigen gezin, plus maximaal één extra persoon. Maar slagers en traiteurs laten "De Inspecteur" op Radio 2 weten dat de bestellingen die bij hen binnenkomen groter uitvallen dan gedacht. Het lijkt erop dat niet iedereen zich aan de coronaregels zal houden. [naar artikel]
Lees dit artikel: VK zoekt nu ook 800 buitenlandse slagers om zo’n 120.000 varkens te slachten De Britse regering heeft het licht op groen gezet voor 800 buitenlandse slagers om op seizoensvisa in het Verenigd Koninkrijk te komen werken. Rob Mutimer, de voorzitter van de National Pig Association (NPA), zei dat Groot-Brittannië binnen enkele weken een “acute welzijnsramp” te wachten stond, waarbij boeren gedwongen werden hun vee te doden vanwege een […] Lees dit artikel: VK zoekt nu ook 800 buitenlandse slagers om zo’n 120.000 varkens te slachten [naar artikel]
Enkele dagen voor het Offerfeest laait de discussie over het onverdoofd slachten van schapen op de tijdelijke slachtvloeren weer op. Maar onverdoofd slachten gebeurt het hele jaar door en niet alleen bij schapen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag. [naar artikel]
“Hoe mag uw vlees gebakken zijn?” Het is een vraag die iedereen al eens heeft moeten beantwoorden op restaurant. Nogal wat mensen hebben hun biefstuk graag sappig en dus nog rood vanbinnen. Maar wanneer er bij het doorsnijden een rode vloeistof uit het vlees komt, is dat geen bloed. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.