Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Rush op vlees slagers: iedereen wil bbq'en

22/09/2017 - 20:55
"Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Rush op vlees van slagers: iedereen wil barbecueën (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van [naar artikel]


2. Rush op vlees: iedereen wil dit weekend nog eens een laatste keer barbecueën (22/09/2017 - Het Nieuwsblad)

Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van een echt topweekend in de zomer halen ze niet, maar winkels voorzien toch zo'n twintig procent meer vlees. [naar artikel]


3. Limburgse slagers reageren boos op nieuwe voedingsdriehoek die rood vlees en charcuterie veroordeelt (20/09/2017 - Het Belang van Limburg)

De Limburgse slagers zijn boos. Want volgens de vernieuwde voedingsdriehoek van de Vlaamse overheid moeten we veel minder rood vlees eten en liefst zelfs stoppen met het eten van charcuterie. De voedingsdriehoek is een richtlijn voor mensen die gezond en evenwichtig willen eten. Maar de slagers zijn het totaal niet eens met de vooropgestelde criteria. [naar artikel]


4. “Per week draaien we een halve kilometer verse worsten, per dag gaat er zo’n 150 kilo vlees over de toonbank”: 3 authentieke slagers over hun job (25/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van een sneetje hesp op de boterham tot een sappige worst: veel Vlamingen houden vast aan hun dagelijkse portie vlees. Zo’n 56 procent van de Belgen zet het minstens vier keer per week op tafel. “Daar werken we zo’n 60 uur per week voor”, klinkt het bij drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. En merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? “Een goede slager herken je aan zijn gehakt.” [naar artikel]


5. “Vroeger waren rosbief en varkensgebraad typisch voor op zondag, nu wordt dat amper nog besteld”: 3 authentieke slagers over hun job (25/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van een sneetje hesp op de boterham tot een malse biefstuk: veel Vlamingen houden van hun dagelijkse portie vlees. Iets meer dan de helft zet het minstens vier keer per week op tafel. “En daarvoor werken we zo’n 60 uur per week”, zeggen drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. Merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? En hoe herken je een goed stuk vlees? “Als je een kwaliteitsvolle kipfilet bakt, zal je pan niet vol water staan.” [naar artikel]


6. Extreme activisten belagen slagers in Frankrijk (23/09/2018 - VRT NWS)

In Frankrijk zijn slagers steeds vaker het doelwit van acties door veganisten. Die eten net als vegetariërs geen vlees, maar ze vermijden ook afgeleide producten zoals melk, kaas of boter en in kleding of make-up kiezen ze voor diervrije producten. Een groep extreme veganisten heeft in Parijs opnieuw actie gevoerd, tot grote woede van de slagers. [naar artikel]


7. 'Vlees is een verhaal geworden' (13/04/2019 - De Morgen)

Een slager die pleit voor minder maar beter vlees, dat is Hendrik Dierendonck (42). 'Slagers zijn traiteurs geworden die niets meer zelf maken', zegt de West-Vlaamse commerçant, die in Brussel een ouderwetse beenhouwerij met lokale producten wil openen. Kris Kuppens [naar artikel]


8. De Belg eet steeds minder vlees: dit moet de slager doen om te overleven (05/04/2017 - Het Nieuwsblad)

Elke week sluit ergens in België een slagerij. En dat valt niet te verwonderen, want in 13 jaar tijd eten we een kwart minder vlees. Voor de resterende slagers zit er dan ook niets anders op dan het aanbod uit te breiden. “We moeten almaar meer inzetten op bereide schotels en vegetarische burgers”, klinkt het achter de koeltoog. [naar artikel]


9. Deze zoete marinade maakt van je brochettes een succes (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zoete smaken passen uitstekend bij vlees (kan iedereen beamen die ooit gemarineerd of gelakt vlees heeft gegeten). Nog zo een topper: je vlees [naar artikel]


10. Eerlijk vlees tegen een lage prijs voor iedereen? (23/03/2018 - Apache)

België heeft weer een voedselschandaal. Vlees werd van nieuwe verpakkingen en etiketten voorzien om te verhullen dat het vervallen was, en geëxporteerd naar Kosovo. Een slachthuis wordt ervan verdacht vlees dat ongeschikt was voor menselijke consumptie te verwerken, en niet-biologisch vlees als biologisch te verkopen. [naar artikel]


11. “Vandalisme en bedreigingen”, ook Belgische slagers zijn slachtoffer van agressie (28/06/2018 - VRT NWS)

Ook Belgische slagers krijgen te maken met vandalisme en doodsbedreigingen. Wie er achter zit? Net zoals in Frankrijk kijken de slagers ook hier richting extremistische vegetariërs en veganisten. “Het ergste zijn de bedreigingen”, zegt slager Erwin Mertens. Hij werd al meermaals slachtoffer. [naar artikel]


12. Nazomer zorgt voor rush op barbecuevlees (15/09/2020 - Het Belang van Limburg)

Voor de tweede dag op rij is het hitterecord gesneuveld. Het werd 34 graden nog nooit was het zo warm op 15 september. De nazomer zorgt voor een rush op barbecuevlees. De zon komt uit, en de Limburger slaat massaal aan het grillen. Bij slagerij Quetin in Hasselt vliegt het barbecuevlees de deur uit. Vooral dry aged beef scoort goed. Limburgers nemen graag hun tijd om te genieten van het weer, terwijl het vlees traag gaart op de barbecue. [naar artikel]


13. 150.000 varkens mogelijk afgemaakt vanwege tekort aan slagers (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Britse landbouwsector waarschuwt dat mogelijk honderdduizenden varkens binnen enkele weken moeten worden afgemaakt, tenzij de regering meer visa verstrekt om slagers in het land toe te laten. Door de coronacrisis en het Britse immigratiebeleid sinds de brexit is er een acuut personeelstekort ontstaan in de vleesverwerkende industrie waaronder slagers en slachters. [naar artikel]


14. Ook slagers hier steeds vaker slachtoffer van agressie (27/06/2018 - De Morgen)

Vandalisme en zelfs doodsbedreigingen aan het adres van de lokale beenhouwerij komen steeds vaker voor, ook in België. Schuldigen? De dierenrechtenorganisaties en het stijgend aantal vegetariërs volgens de slagers. "Het oude komt nooit meer terug, slagers zullen zich moeten aanpassen aan de huidige maatschappij." [naar artikel]


15. Gezocht: vers bloed (07/04/2019 - De Morgen)

Onheilspellend nieuws voor André Deltenre deze week. Er is een tekort aan jonge slagers, schreven de kranten, en de Belgen eten te veel vlees. 'Stilaan ben ik de enige die overblijft.' [naar artikel]


16. Slager verliest 5.000 euro aan vlees: "Wie betaalt dit terug?" (15/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

De stroompanne in Gent betekent een financiële ramp voor de getroffen slagers. Kocaman en Kir van de Has Kasap slagerij in de Wondelgemstraat [naar artikel]


17. Geoffrey Rush stapt op na beschuldigingen over ongepast gedrag (02/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Oscar- en Golden Globe-winnaar Geoffrey Rush stapt op als voorzitter van de Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA).  Rush neemt... [naar artikel]


18. Slagers in opleiding: "Geen toekomst meer voor vlees? Zever in pakskes" (20/03/2018 - De Morgen)

De reputatie van het vlees op ons bord is zo slecht dat er zelfs vragen worden gesteld over de maatschappelijke houdbaarheid ervan. In de slagerijschool rechten ze de rug: "Mijn respect voor vlees is alleen maar gegroeid." [naar artikel]


19. Bestellingen voor 20-30 personen bij slagers en traiteurs in kerstperiode: "Kunnen niet als 'champetter' optreden" (08/12/2020 - VRT NWS)

We moeten dit jaar Kerst en Nieuwjaar in beperkte kring vieren. Met ons eigen gezin, plus maximaal één extra persoon. Maar slagers en traiteurs laten "De Inspecteur" op Radio 2 weten dat de bestellingen die bij hen binnenkomen groter uitvallen dan gedacht. Het lijkt erop dat niet iedereen zich aan de coronaregels zal houden. [naar artikel]


20. VK zoekt nu ook 800 buitenlandse slagers om zo’n 120.000 varkens te slachten (16/10/2021 - Express)

Lees dit artikel: VK zoekt nu ook 800 buitenlandse slagers om zo’n 120.000 varkens te slachten De Britse regering heeft het licht op groen gezet voor 800 buitenlandse slagers om op seizoensvisa in het Verenigd Koninkrijk te komen werken. Rob Mutimer, de voorzitter van de National Pig Association (NPA), zei dat Groot-Brittannië binnen enkele weken een “acute welzijnsramp” te wachten stond, waarbij boeren gedwongen werden hun vee te doden vanwege een […] Lees dit artikel: VK zoekt nu ook 800 buitenlandse slagers om zo’n 120.000 varkens te slachten [naar artikel]


21. "Iedereen eet onverdoofd geslacht vlees" (07/09/2016 - De Morgen)

Enkele dagen voor het Offerfeest laait de discussie over het onverdoofd slachten van schapen op de tijdelijke slachtvloeren weer op. Maar onverdoofd slachten gebeurt het hele jaar door en niet alleen bij schapen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag. [naar artikel]


22. ‘Bloed’ in uw vlees is helemaal geen bloed (17/10/2016 - Het Belang van Limburg)

“Hoe mag uw vlees gebakken zijn?” Het is een vraag die iedereen al eens heeft moeten beantwoorden op restaurant. Nogal wat mensen hebben hun biefstuk graag sappig en dus nog rood vanbinnen. Maar wanneer er bij het doorsnijden een rode vloeistof uit het vlees komt, is dat geen bloed. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!