Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Rush op vlees: iedereen wil dit weekend nog eens een laatste keer barbecueën

22/09/2017 - 22:30
"Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van een echt topweekend in de zomer halen ze niet, maar winkels voorzien toch zo'n twintig procent meer vlees."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Rush op vlees van slagers: iedereen wil barbecueën (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van [naar artikel]


2. Rush op vlees slagers: iedereen wil bbq'en (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van [naar artikel]


3. Barbecueën, een oerinstinct (11/04/2019 - De Morgen)

Dit weekend wordt het bloedheet, en dat betekent dat we weer en masse vlees op een grill zullen roosteren. Maar barbecueën is niet zomaar samen vlees bakken buiten. Het is het oerritueel dat onze moderne menselijkheid het best illustreert, én waar we meer dan ooit naar snakken. [naar artikel]


4. Dit materiaal heb je nodig voor je begint te barbecueën en nog tal andere van BBQ-tips (21/07/2017 - Gazet van Antwerpen)

Wat heb je allemaal nodig om te barbecueën? Wat is het verschil tussen grillen en barbecueën? Hoe maak je lekkere sausjes en marinades? Wanneer is je vlees klaar?... ‘De BBQ academy’ is de ultieme gids voor de barbecueliefhebbers. Abonnees van Gazet van Antwerpen kunnen dit e-boek nu gratis lezen. [naar artikel]


5. Grillcafé in Herk-de-Stad leert u barbecueën zonder vlees: “Trots op onze vegetarische hamburger” (22/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Temperaturen boven de 25 graden gaan standaard gepaard met het geluid van sissend vlees op de BBQ. Ook dit weekend haalt de gemiddelde Vlaming zijn grillskills boven, maar wat met vegetariërs? Kunnen zij dit weekend niet genieten van de allereerste barbecue van het jaar? “Onze vegetarische hamburger is het perfecte alternatief”, klinkt het bij Gloria Grill Café in Herk-de-Stad. [naar artikel]


6. Met deze barbecue hoef je vlees niet te kruiden (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Peter de Clercq, gewezen wereldkampioen barbecueën, presenteert gekruide briketten. Daarin zitten vuurkruiden waardoor je vlees niet meer hoeft [naar artikel]


7. Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? (20/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]


8. ‘Bloed’ in uw vlees is helemaal geen bloed (17/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

“Hoe mag uw vlees gebakken zijn?” Het is een vraag die iedereen al eens heeft moeten beantwoorden op restaurant. Nogal wat mensen hebben hun biefstuk graag sappig en dus nog rood vanbinnen. Maar wanneer er bij het doorsnijden een rode vloeistof uit het vlees komt, is dat geen bloed. [naar artikel]


9. Van plan om te barbecueën dit weekend? Grillmaster Peter De Clercq legt uit welk toestel de beste smaak verzekert (19/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het is nog vroeg op het jaar, maar de weersvoorspellingen voor komend weekend en volgende week liegen er niet om: we kunnen al barbecueën! Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past? Houtskool, gas of een vuurkorf: wat is het snelst en welk type levert de beste smaak op? Peter De Clerq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je een handje. [naar artikel]


10. Zal er genoeg vlees liggen in de supermarkten om te barbecueën dit weekend? (07/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Supermarktketens Delhaize en Carrefour bereiden zich voor op “het eerste, échte barbecueweekend” van het jaar. Delhaize verwittigt zijn slagers in de filialen dat ze “extra worsten en brochettes” moeten maken. Carrefour heeft onder andere meer hamburgers laten leveren. [naar artikel]


11. Meer dan de helft van de Belgen eet minstens 4 keer per week vlees (30/03/2023 - Het Nieuwsblad)

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]


12. Belg tast diep in de buidel om te barbecueën (28/08/2019 - De Tijd)

11:21 Iedere dag selecteert de redactie van De Tijd een opmerkelijke grafiek. Vandaag? De prijs van vlees in België. [naar artikel]


13. Met deze BBQ hoef je vlees niet te kruiden (16/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Het was vandaag prachtig weer, en zo'n dag smeekt natuurlijk om afgesloten te worden met een heerlijke barbecue. Dat kan vanaf nu met gekruide briketten, een uitvinding van Peter de Clercq, de gewezen wereldkampioen barbecueën. In zijn briketten zitten vuurkruiden waardoor je zelf niet meer hoeft te kruiden. Tijdens het braden, trekt de smaak in het vlees. [naar artikel]


14. Eet maximaal twee keer per week vlees om klimaat te redden, zegt nieuw rapport: “Elke fractie van een graad telt om mens en planeet te beschermen” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

In de ontwikkelde wereld zou iedereen maximaal twee keer per week vlees mogen eten om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis te voorkomen. Dat is een van de conclusies uit het klimaatrapport dat vandaag is gepubliceerd. [naar artikel]


15. Belgische biefstuk is kwart duurder dan het Europees gemiddelde (29/08/2019 - Het Nieuwsblad)

Barbecueën is voor een Belg duurder dan voor een Spanjaard, Pool of Brit. Het vlees in ons land is maar liefst 25 procent duurder dan het Europese gemiddelde, zo blijkt uit cijfers van Eurostat. Toch is er niet echt een grote stijging in vleesprijs op zich. Sinds 2015 is ons vlees 3 procent duurder geworden. In Oost-Europese landen zoals Polen is het vlees 6 procent duurder geworden en in Turkije zelfs 36 procent. Toch blijft België één van de koplopers in Europa. [naar artikel]


16. Deze zoete marinade maakt van je brochettes een succes (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zoete smaken passen uitstekend bij vlees (kan iedereen beamen die ooit gemarineerd of gelakt vlees heeft gegeten). Nog zo een topper: je vlees [naar artikel]


17. Eerlijk vlees tegen een lage prijs voor iedereen? (23/03/2018 - Apache)

België heeft weer een voedselschandaal. Vlees werd van nieuwe verpakkingen en etiketten voorzien om te verhullen dat het vervallen was, en geëxporteerd naar Kosovo. Een slachthuis wordt ervan verdacht vlees dat ongeschikt was voor menselijke consumptie te verwerken, en niet-biologisch vlees als biologisch te verkopen. [naar artikel]


18. Dit is de beste leeftijd om te barbecueën (30/06/2020 - Metro)

Dat barbecueën een kunst op zich is, weten we allemaal. Iedereen die weleens heeft geprobeerd om een barbecue aan te doen of om de ideale steak klaar te maken, weet dat dat geen makkie is. Maar ook hier geldt: oefening baart kunst. Dus ja, er bestaat een ideale leeftijd om te barbecueën. Wijsheid komt met […] Het bericht Dit is de beste leeftijd om te barbecueën verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


19. Centrumrechts eindigt in achterdocht (17/03/2018 - De Tijd)

09:34 Premier Charles Michel (MR) trekt dit weekend nog eens naar Hertoginnedal voor een begrotingsconclaaf en een groot lenteakkoord. Allicht is het de laatste keer. Misschien is het ook de keer te veel. W... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!