Trakteer het hele gezin op gezonde yoghurtmuffins! De yoghurt vervangt de boter, en maakt de muffins lekker luchtig. Wat heb je nodig voor 12 [naar artikel]
We houden allemaal van onze frietjes. Zes op de tien Belgen eet ze minstens wekelijks. Maar hoe maak je zelf lekker klaar? Wij vroegen Davy... [naar artikel]
De Belg eet dan wel alsmaar minder vlees, dat wil nog niet zeggen dat iedereen weet hoe je lekker vegetarisch kookt. Zeker met de oer klassieke... [naar artikel]
Legendarische cocktails zijn er in overvloed, er is echter maar een monster van Loch Ness. Met een reep komkommerschil en twee seconden handigheid maak je van een lekker eenvoudig drankje een legende. Feest! [naar artikel]
Niets zo verfrissend (én lekker) als ijsjes op een warme zomerdag. Zin in een yoghurtijsje, sorbet of ijslolly? Met deze recepten maak je ze helemaal zelf. [naar artikel]
Deze ufo's van bladerdeeg zijn gevuld met rundshamburger, champignons, mozzarella en mosterd. Een ruimtehapje dat vooral de kids lekker zullen vinden en dat lekker smaakt bij een salade (om hun portie groen binnen te krijgen). [naar artikel]
IJskoffie is booming. Geen zin om naar de dichtstbijzijnde koffiebar te hollen of ben je op je centen aan het letten? Dan maak je het gewoon lekker... [naar artikel]
Zin in gezond, maar lekker comfortfood? Diëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen zet een heerlijke bloemkoolpizza margherita op tafel. “Ook ideaal voor het opmaken van restjes”, knipoogt de diëtist. [naar artikel]
Het uit de Peruaanse keuken afkomstige rauwe visgerecht ‘ceviche’ vond de afgelopen jaren de weg naar zowat elke menukaart in ons land, maar hoe maak je dat zelf even lekker klaar als op restaurant? En wat kan daar zeker niet in ontbreken? De Peruaanse Katinka Lansink deelt haar geheime tips, gevolgd door drie recepten van ceviche-koning Martin Morales, Elise Van de Poele en Sandra Bekkari om de keuken in te duiken. [naar artikel]
Bij Delhaize in Hasselt betaal je 1,25 euro in plaats van 2,49 voor één brood. Het enige verschil: het brood werd een dag eerder gebakken. In tijden waar het budget voor veel gezinnen steeds beperkter wordt, is het oude brood bij heel wat bakkers en -ketens een hit. Maar is dat dan nog lekker? En hoe kan je het opwaarderen? [naar artikel]
Als er één groente uit ons land is waar we voor gekend staan in het buitenland, dan is het wel ons witloof. De gewone variant viel lichtjes terug in verkoop (-3% in volume), terwijl grondwitloof fors in verkoop groeide (+81%). Van 1 tot 7 februari zet VLAM witloof extra in de kijker tijdens de Week van het Witloof. “Het succes van witloof schuilt in de bereiding ervan”, legt Jelle Beeckman of The Messy Chef uit. Hoe maak je de groente lekker klaar? [naar artikel]
Upgrade je moederdagontbijt met homemade granola en proteïnewafels. Van een ontbijt op bed tot een uitgebreide brunch, met deze recepten maak je elke mama blij. [naar artikel]
VLAM maakte vandaag voor de 35ste keer de Vis van het Jaar bekend: dit jaar viel de schartong de eer te beurt. “Het is een ondergewaardeerde vissoort", klinkt het bij Minister van Visserij Hilde Crevits die bij de bekendmaking aanwezig was. Welke vis is dit precies? En hoe maak je hem klaar? [naar artikel]
We zijn tot in het buitenland bekend voor onze ‘Brussels sprouts’ of spruitjes, maar toch vallen ze niet bij iedereen in de smaak. “Dat hebben we aan onszelf te danken”, lacht HLN-chef Jelle Beeckman. “Je moet ze gewoon lekker klaarmaken.” Hoe kan je iedereen met de groene groenten verleiden? Hij tipt wat je best wel én niet doet in de keuken. “Door ze te roosteren, worden ze lekker crispy.” [naar artikel]
Cava, crémant, prosecco, Champagne… schuimwijn luistert naar vele namen, maar zeker is dat de flessen gaan knallen morgenavond. Maar wat als je er geen in huis hebt? Dan maak je die toch gewoon zelf, toch? Althans, dat is de boude belofte van receptenplatform Chefsteps. Een slagroomspuit, witte wijn en druiven. Meer heb je niet nodig. Maar is het ook lekker? [naar artikel]
Ze is 42 en nog steeds een lekker beest. Dat zag u reeds in 'Liefde Voor Muziek', en dat zal u deze zomer ook merken wanneer Isabelle A - na acht [naar artikel]
Nóg maar eens een kookboek? Ja, maar deze keer zonder goeroetips voor een gezonder leven. “Lekker normaal en abnormaal lekker”, zegt auteur Jelle Beeckman over zijn gerechten in The Messy Chef. [naar artikel]
Zonder schuldgevoel frietjes eten? Dat kan! Je maakt van zoete aardappelen even knapperige frietjes. Lekker bij steak, maar ook bij een gebakken [naar artikel]
Een gekend dilemma als je voor pasta gaat: hoe kan je genieten van deze Zuiderse lekkernij zonder na afloop met een bolle buik opgezadeld te [naar artikel]
Kip katsu of tonkatsu: Kas De Leeuw, zoon van Paul, legt uit wat het is en waarom het zo lekker is. Goed nieuws: het is ook heel makkelijk zelf te maken. [naar artikel]
Vergeet glühwein, chocomelk of koffie: volgens actrice Lindsay Lohan (36) moet iedereen deze kerstperiode ‘Pilk’ uitproberen. Dat is een verrassende ’dirty soda’ van pepsi gemixt met... melk. Vanwaar komt die ongewone combinatie? Hoe maak je het zelf? En is dat lekker? Onze journalist zocht het uit. [naar artikel]
Glazen bokalen zijn hip. Na de salades 'in a jar' en verfrissende zomerdrankjes in bokalen, zijn er ook bokalen op je terrastafel die de muggen weghouden. Deze "zomerse citrus"-bokalen maak je makkelijk zelf! [naar artikel]
Bij Delhaize in Hasselt betaal je 1,25 euro in plaats van 2,49 voor één brood. Het enige verschil: het brood werd een dag eerder gebakken. In tijden waar het budget voor veel gezinnen steeds beperkter wordt, is het oude brood bij heel wat bakkers en -ketens een hit. Maar is dat dan nog lekker? En hoe kan je het opwaarderen? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.