De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
18:45 Hij zal er geen biefstuk minder door moeten eten, maar de rijkste Belg heeft een van de slechtste beursweken van het jaar achter de rug. [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
Geen tijd om overdag naar de slager te gaan? Geen nood, dan bestel je online bij je slager een biefstuk en ga je die afhalen wanneer het je past: in de koelautomaat bij de slagerij of in die bij ... de voetbalclub. [naar artikel]
Het is de heilige graal van iedereen die met vleesvervangers aan de slag is: biefstuk zonder vlees. Maar dat is onmogelijk. Tot voor kort dan toch, want Carrefour beweert nu met de Vivera-steak, een product van Hollandse makelij, het echte werk in huis te hebben. [naar artikel]
Plantaardige vleesvervangers kennen we al, in de vorm van worstjes, gehakt en burgers. Maar kent u de plantaardige biefstuk? Ze komt uit een printer. [naar artikel]
Vroeger was het progressief om het algemene recht op een biefstuk te verdedigen. Vandaag wensen sommige progressieven de biefstuk in de ban te slaan. Een kwestie van ecologische consequentie. Wordt het leven niet bar als we altijd en overal consequent moeten zijn? [naar artikel]
Een doorbraak in de voedselindustrie: de plantaardige biefstuk is gearriveerd. Gemaakt en bedacht in Nederland. "Dit is de heilige graal in de... [naar artikel]
Het thuisverbruik van vers vlees daalde het voorbije jaar lichtjes van 18,2 kilogram per hoofd naar 17,5 kilogram, maar vlees blijft een belangrijke plaats innemen in het voedingspatroon van de Belg. Dat stelt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw (VLAM) na onderzoek van GfK Belgium en iVox. [naar artikel]
Meer dan 1 op 2 Brusselaars wordt niet als Belg geboren. Dat is een pak meer dan in de rest van het land. Gemiddeld is 1 op 5 inwoners geen Belg bij de geboorte. Een deel van hen vraagt later wel de Belgische nationaliteit aan. [naar artikel]
Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]
Dat Hub Vermeulen (54) uit Maaseik niet bepaald gevarieerd eet, is het understatement van het jaar. Al 37 jaar eet hij elke dag biefstuk met frieten. [naar artikel]
Het is de heilige graal van iedereen die met vleesvervangers aan de slag is: een sappige biefstuk zonder vlees. Maar mét die typische textuur en dezelfde smaak. Carrefour pakt nu uit met een steak waar geen koe aan te pas kwam. Te straf om waar te zijn? Wij deden de test. [naar artikel]
Plantaardige vleesvervangers kennen we al, in de vorm van worstjes, gehakt en burgers. Maar kent u de plantaardige biefstuk? Hij komt uit een printer. [naar artikel]
WEERWOORD. Erwin Mortier (49) heeft zijn eerste theaterstuk geschreven. Passions humaines gaat over kunst, politiek, verboden passies en hypocrisie. Daar gaat dit gesprek ook over. 'Als Belgen moeten kiezen tussen burgerrechten en biefstuk, kiezen ze biefstuk.' [naar artikel]
In de strijd tegen voedselverspilling verkoopt supermarkt Lidl producten die de dag zelf nog vervallen aan dumpingprijzen. Momenteel loopt een proefproject in Luxemburg dat in het najaar wordt geëvalueerd. De kans bestaat dat je daarna ook bij Lidl in Vlaanderen een biefstuk voor amper 25 cent op de kop kan tikken. [naar artikel]
Delhaize waardeert zijn Shop & Go-winkels bij tankstations van Q8 flink op. Dit jaar openen er zes nieuwe in België, waarvan de eerste deze week op Linkeroever in Antwerpen. U kunt er brood, biefstuk, verse salades en pralines kopen, en binnenkort ook dagcrème. En de winkel is altijd open, dus ook ’s nachts. [naar artikel]
Een dieet waar biefstuk, mayonaise, kaas en spek met eieren gewoon op het menu blijven staan: geen wonder dat het ketogeen dieet veel Vlamingen verleidt. Van keto-kookboeken komt herdruk na herdruk uit. Ook topchef Sergio Herman zwoor de koolhydraten af en verloor al zes kilo. Toch waarschuwen diëtisten: “Je riskeert om na zo’n dieet snel weer bij te komen.” [naar artikel]
Watermeloen kun je niet enkel rauw eten, in Ducks Eatery in New York roken ze namelijk het stuk fruit en bakken het vervolgens aan als een biefstuk of gebraad. Het klinkt sommigen misschien niet zo appetijtelijk in de oren, maar de Whole Smoked Watermelon is een hit op Instagram. In het restaurant stromen de boekingen ondertussen massaal binnen. [naar artikel]
Wat als 90.000 huishoudhulpen hun eindejaarspremie dreigen te verliezen? Dan voeren ze actie, vandaag een eerste keer, in Brussel. De vakbonden zijn furieus: “Hoe kan het dat mensen die al zo weinig krijgen nog iets wordt afgenomen?” Maar hoeveel verdienen poetshulpen nu eigenlijk? Stefanie, Cindy en Yolanda spelen open kaart: “Wij eten thuis geen biefstuk. Worst is goedkoper.” [naar artikel]
The post Braziliaans vleesschandaal: Karton in je biefstuk? appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.