Elke dag verspilt de gemiddelde belg een kilo voedsel. Alleen Nederlanders doen het slechter. [naar artikel]
Nieuwe cijfers tonen aan dat de gemiddelde Europeaan jaarlijks gemiddeld 173 kilo voedsel verspilt. De Belg scoort met liefst 345 kilo per persoon, of ongeveer één kilo per dag, het op één na slechtst: enkel Nederlanders doen nog meer verloren gaan. [naar artikel]
Dagelijks verspilt elke Belg gemiddeld bijna een kilo voedsel, zo blijkt uit Europese cijfers. Daarmee is ons land een van de slechtste leerlingen in de Europese klas: enkel de Nederlanders doen het nog slechter. [naar artikel]
De Belg verspilt jaarlijks gemiddeld 345 kilogram voedsel. We zijn daarmee de op één na grootste verspiller van Europa, volgens een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. De internationale dag tegen voedselverspilling en afval is een ideaal moment om te herbekijken hoe we omgaan met ons voedsel. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) geeft 5 nuttige tips. [naar artikel]
Jaarlijks gooit de gemiddelde Vlaming 34 kilogram voedsel weg, vaak omdat we gewoonweg te veel kopen. HelloFresh en personal trainer Gudrun Hespel lanceren een workout om Vlaming in beweging te krijgen tegen voedselverspilling. Gemiddeld verspilt een Vlaming 34 kg aan eetbaar voedsel per jaar, wat betekent dat alle Vlaamse huishoudens samen maar liefst meer dan […] Het bericht 7 op 10 Vlamingen koopt meer voeding dan nodig verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Amerikaanse consumenten verspillen gemiddeld bijna een halve kilo voedsel per persoon per dag. Opvallend: hoe gezonder het dieet, hoe meer er verspild wordt. Dat blijkt uit een studie van het Amerikaanse ministerie voor Landbouw en de Universiteiten van Vermont en New Hampshire. [naar artikel]
Elke Belg verspilt jaarlijks 345 kilogram voedsel. Dat is – na Nederland – het hoogste cijfer in de Europese Unie. Slovenië daarentegen heeft ‘slechts’ een voedselverspilling van 72 kg per persoon per jaar. Voor alle 27 lidstaten samen gaat het om 88 miljoen ton. Het Europees parlement vroeg eerder dit jaar aan alle lidstaten om hierrond actie te ondernemen. Het doel is om tegen 2025 dertig procent en tegen 2050 vijftig procent minder voedsel te verspillen. [naar artikel]
Op voorstel van Kamerlid Anneleen Van Bossuyt (N-VA) bespreekt de Kamercommissie Economie morgen maatregelen om het systeem van de houdbaarheidsdata van voedselproducten te vereenvoudigen. Omdat het huidige systeem niet voor elke consument duidelijk is, verspilt de gemiddelde Vlaming 18 à 26 kilogram voedsel per jaar. [naar artikel]
De doorsnee Belg produceert een stuk minder afval dan de gemiddelde Europeaan. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. In vergelijking met de gemiddelde Europeaan gaat de Belg behoedzaam om met zijn afvalproductie, zo blijkt uit cijfers van Eurostat. België produceerde in 2019 gemiddeld 415 kilogram vuilnis per inwoner. Ons land staat […] Het bericht Zoveel afval produceert de Belg in vergelijking met Europa verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Vlamingen gooien per jaar gemiddeld 240.000 ton voedsel weg, dat blijkt uit onderzoek van de Vlaamse overheid bij meer dan duizend huishoudens... [naar artikel]
De gemiddelde Belg at 28,1 kilogram vlees in 2018, tegenover 28,6 kilogram in 2016. Ondanks de lichte daling blijft vlees, waaronder de burger, nog... [naar artikel]
De gemiddelde Belg at 28,1 kilogram vlees in 2018, tegenover 28,6 kilogram in 2016. Ondanks de lichte daling blijft vlees, waaronder de burger, nog... [naar artikel]
Het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO) trekt aan de alarmbel: elk jaar gaat een derde van de wereldwijde voedselproductie verloren aan verspilling, goed voor 1,3 miljard ton voedsel per jaar. “In een tijd waarin bijna 1 miljard mensen honger hebben, is dat excessief”, zegt het FAO. Voor ons land gaat het jaarlijks om 3,6 miljoen ton voedselverspilling. [naar artikel]
De gemiddelde Belg at 28,1 kilogram vlees in 2018, tegenover 28,6 kilogram in 2016. Ondanks de lichte daling blijft vlees, waaronder de burger, nog... [naar artikel]
De gemiddelde Belg kocht vorig jaar 38 kilogram verse groenten of één kilogram minder dan in 2016. Het thuisverbruik van fruit steeg licht van 46,6... [naar artikel]
De gemiddelde Belg koopt nog nipt drie kilogram witloof per jaar. Twintig jaar geleden was dat nog ruim vier kilogram. Vooral mensen jonger dan 40 jaar laten de groente links liggen. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK Belgium. BelOrta start een campagne om de dalende trend te keren. [naar artikel]
We doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Bewust omgaan met eten is wat dat betreft een eerste en erg belangrijke stap. En toch gebeurt het dat je eten in de vuilnisbak gooit. Op deze internationale dag tegen voedselverspilling delen we samen met Too Good Too Go 10 tips waarmee je in de toekomst nog minder voedsel verspilt. [naar artikel]
Elke inwoner in de Europese Unie produceerde in 2019 gemiddeld zo'n halve ton (502 kilogram) afval per jaar. België ligt daar ver onder, met gemiddeld 415 kilogram per inwoner, zo blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. [naar artikel]
In Europa gooit niemand meer kleding weg dan de Belgische modeconsument. Dat blijkt uit een rapport van het modemerk Labfresh, gebaseerd op een enquête in vijftien landen. De onderzoekers berekenden dat een Belg jaarlijks gemiddeld bijna 15 kilogram kleding weggooit. Tsjechië staat op een tweede plaats met 10,2 kilogram, gevolgd door Portugal (8 kilogram) en […] The post Belg is grootste verspiller op de Europese kledingmarkt appeared first on Business AM. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.