Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
19:53 uur

Motie goedgekeurd om Koloniale Veteranensquare in Anderlecht te duiden

Metro

29/09/2017 - 05:05

Op de gemeenteraad van Anderlecht is een motie van de fractie Ecolo-Groen om meer duiding te geven bij de Koloniale Veteranensquare donderdagavond aanvaard. Met de motie willen de groenen breken met de gruwel van het koloniale verleden door de context beter te schetsen. In de motie stelt Ecolo-Groen dat het koloniale verleden van België, waarbij […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ecolo-Groen wil naam Koloniale Veteranensquare in Anderlecht veranderen (22/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ecolo-Groen gaat in de Anderlechtse gemeenteraad op 28 september een motie indienen met de vraag om de naam van de Koloniale Veteranensquare te
  [naar artikel]
 2. Ecolo-Groen wil naam Koloniale Veteranensquare in Anderlecht veranderen (22/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/yN-6UuGEyxpwDMbpCGvTI7aweOA/diocontent/110375871/_crop/399/249/1153/653/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 3. Brusselse gemeenteraad keurt motie goed voor betere luchtkwaliteit rond scholen (15/05/2018 - VRT NWS)
  De gemeenteraad van de stad Brussel heeft maandag unaniem een motie van schepen van Milieu, Duurzame Ontwikkeling en Groene Ruimten Khalid Zian (PS) goedgekeurd voor een betere luchtkwaliteit in de scholen die op het grondgebied van Brussel liggen. De motie kwam er na een eerdere motie van Groen en Ecolo en na de studie van Greenpeace "Mijn lucht, mijn school".
  [naar artikel]
 4. Uitstel Brexit, maar waarvoor? (15/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  londenHet Lagerhuis heeft gisteren met een ruime meerderheid een motie goedgekeurd voor een uitstel van de Britse exit uit de Europese Unie. De motie geeft premier May de opdracht om een uitstel tot 30 juni te vragen. Daarmee zou de deadline van 29 maart dus opschuiven.
  [naar artikel]
 5. Schotland en Wales voeren druk op May op met gezamenlijke motie tegen brexit (05/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De regionale parlementen van Schotland en Wales hebben vandaag een gezamenlijke motie goedgekeurd, waarin ze de Britse premier Theresa May oproepen...
  [naar artikel]
 6. Brits hogerhuis keurt motie goed om te waarschuwen tegen brexit-deal May (15/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het House of Lords, het Britse hogerhuis, heeft gisteren een motie van de oppositie goedgekeurd waarin Theresa Mays Brexit-deal hevig bekritiseerd...
  [naar artikel]
 7. Motie tegen betalend parkeren aan station (27/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De gemeenteraad van Diest heeft unaniem een motie goedgekeurd om te protesteren tegen de plannen van de NMBS om de parking aan het station van Diest vanaf 1 december betalend te maken. De stad vraagt eerst andere maatregelen van de spoorwegmaatschappij.
  [naar artikel]
 8. Parlement keurt motie van wantrouwen tegen Rajoy goed (01/06/2018 - Metro)
  Mariano Rajoy, van de conservatieve Volkspartij (PP), is niet langer premier van Spanje. De motie van wantrouwen tegen hem is zoals verwacht goedgekeurd door het parlement. Er stemden 180 parlementsleden in met de motie van wantrouwen van de sociaaldemocratische oppositiepartij PSOE. Daarnaast waren er 169 tegenstemmen en één onthouding, zo meldt de krant El Pais. De nederlaag van Rajoy en zijn minderheidsregering werd algemeen verwacht. De Spaanse premier had in een tussenkomst kort voor de stemming zelf al de handdoek in de ring geworpen. De sociaaldemocraat Pedro Sanchez zou de nieuwe eerste minister worden. bron: Belga Het bericht Parlement keurt motie van wantrouwen tegen Rajoy goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Groen en Ecolo willen Michel de hand reiken met motie van aanbeveling (18/12/2018 - De Morgen)
  Groen en Ecolo zullen in de Kamer deze namiddag een motie van aanbeveling indienen om tot een “constructieve samenwerking in het parlement” te komen. Als die motie niet aangenomen wordt, zullen de Groenen de aangekondigde motie van wantrouwen van sp.a steunen.
  [naar artikel]
 10. Wallonië stemt unaniem motie tegen handelsakkoord EU-Mercosur (05/02/2020 - Metro)
  Het Waals Parlement heeft vandaag unaniem een motie aangenomen die zich verzet tegen het handelsakkoord tussen de Europese Unie en de Mercosurlanden (Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay). CdH had als eerste een resolutie ingediend tegen het akkoord, die later werd omgezet in een motie. Daarna kwam er een tekst van de meerderheidspartijen PS-MR-Ecolo. Uiteindelijk werden beide samengevoegd en vandaag goedgekeurd. De motie benadrukt de risico’s van het akkoord voor het klimaat, voor de gezondheid van de consumenten en voor de duurzame en kleinschalige landbouw. Het parlement vraagt de regering om voor einde juli een impactstudie naar de mogelijke effecten voor Wallonië te voeren. De tekst vraagt daarnaast om het Waalse standpunt over te maken aan de federale regering en aan Europa. bron: Belga Het bericht Wallonië stemt unaniem motie tegen handelsakkoord EU-Mercosur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Oppositiepartijen - N-VA incluis - willen dat Michel het vertrouwen aan de Kamer vraagt (12/12/2018 - VRT NWS)
  In de Kamer is een motie - opgesteld door de PS - goedgekeurd waarin de oppositiepartijen premier Charles Michel (MR) oproepen om volgende week het vertrouwen voor zijn minderheidsregering te vragen aan het parlement. Die motie werd ook gesteund door de voormalige regeringspartij N-VA. De premier lijkt alvast niet op die vraag in te gaan.
  [naar artikel]
 12. Brusselse gemeenteraad keurt motie om Klimaatplan snel in te voeren goed (28/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De gemeenteraad van de stad Brussel heeft maandag een motie van PS, Ecolo-Groen en DéFI goedgekeurd die vraagt om het Klimaatplan dat in mei 2018 werd aangenomen en het hoofdstuk “klimaat” van de begroting 2018-2024 zo snel mogelijk in te voeren. Enkel N-VA en MR-Open Vld onthielden zich bij de stemming. Alle andere gemeenteraadsleden stemden voor.
  [naar artikel]
 13. Brusselse gemeenteraad keurt motie om Klimaatplan snel in te voeren goed (28/01/2019 - De Standaard)
  De gemeenteraad van de stad Brussel heeft maandag een motie van PS, Ecolo-Groen en DéFI goedgekeurd die vraagt om het Klimaatplan dat in mei 2018 werd aangenomen en het hoofdstuk ‘klimaat’ van de begroting 2018-2024 zo snel mogelijk in te voeren. Enkel N-VA en MR-Open Vld onthielden zich bij de stemming. Alle andere gemeenteraadsleden stemden voor.
  [naar artikel]
 14. Brits hogerhuis keurt motie goed om te waarschuwen tegen brexit-deal May (15/01/2019 - De Morgen)
  Het House of Lords, het Britse hogerhuis, heeft gisteren een motie van de oppositie goedgekeurd waarin Theresa Mays Brexit-deal hevig bekritiseerd wordt, maar waarin tegelijk gewaarschuwd wordt voor een brexit zonder akkoord. Dat gebeurde met 321 stemmen tegen 152.
  [naar artikel]
 15. PS zal motie van wantrouwen steunen (13/12/2018 - De Tijd)
  14:40 Als een andere democratische partij een motie van wantrouwen indient tegen de regering Michel II, dan zal de Parti Socialiste (PS) die motie steunen.
  [naar artikel]
 16. Tientallen gemeenten stemmen komende week tegen woonstbetredingen (26/02/2018 - Metro)
  In Wallonië en Brussel stemmen de komende week 49 gemeenteraden over een motie tegen het wetsontwerp rond de woonstbetredingen. In Vlaanderen stemmen Antwerpen en Kraainem. Dat meldt Ecolo. De wettekst van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zou het mogelijk maken dat de politie, na groen licht van de onderzoeksrechter, een woonst kan betreden waarvan ze vermoedt dat er onderdak wordt verleend aan illegalen die weigeren in te gaan op een bevel het grondgebied te verlaten. Onder meer bij MR stuit het ontwerp op weerstand. Al 42 Waalse en Brusselse gemeenten hebben de motie goedgekeurd. Het gaat onder andere om Brussel, Anderlecht, Luik en Namen. In Vlaanderen heeft enkel Drogenbos al een motie gestemd. Komende week staan stemmingen op het programma in Antwerpen en Kraainem. Balen en Wezembeek-Oppem zullen zich in de loop van de komende weken uitspreken. De moties worden overgemaakt aan onder meer de Kamer en de betrokken ministers. bron: Belga
  [naar artikel]
 17. [VIDEO] - Slag bij Tabora eeuw geleden markeert koloniaal keerpunt in WO I (17/09/2016 - De Redactie)
  Midden tijdens de Eerste Wereldoorlog versloeg het Belgische koloniale leger het Duitse leger op Afrikaans grondgebied. Het werd een kantelmoment in de koloniale geschiedenis.
  [naar artikel]
 18. Nederlands parlement stemt motie van wantrouwen weg in debat over migratiepact (05/12/2018 - VRT NWS)
  Een motie van wantrouwen tegen de Nederlandse regering in verband met het VN-migratiepact is dinsdagavond met ruime meerderheid weggestemd. Alleen indiener Forum voor Democratie van Thierry Baudet en de PVV van Geert Wilders stemden voor de motie.
  [naar artikel]
 19. Nederlands parlement stemt motie van wantrouwen in debat over migratiepact weg (05/12/2018 - De Morgen)
  Een motie van wantrouwen tegen de Nederlandse regering in verband met het VN-migratiepact is gisterenavond met ruime meerderheid weggestemd. Alleen indiener Forum voor Democratie van Thierry Baudet en de PVV van Geert Wilders stemden voor de motie.
  [naar artikel]
 20. Australisch project brengt 250 koloniale bloedbaden in kaart (27/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een historisch project in Australië, om moordpartijen op inheemsen of Aboriginals in de koloniale periode in kaart te brengen, heeft meer dan 250...
  [naar artikel]
 21. Sp.a dient motie van wantrouwen in tegen minderheidsregering (18/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Oppositiepartij sp.a gaat een motie van wantrouwen indienen tegen de minderheidsregering-Michel II. De motie wordt gesteund door PS en Ecolo-Groen. De linkse oppositie vindt de beloftes van premier Michel te vaag en wil binnen de 48 uur harde garanties. Zo niet volgt er donderdag een vertrouwensstemming.
  [naar artikel]
 22. Koloniale monumentenstrijd nu ook in Geraardsbergen: 'Den Olifant' zaait verdeeldheid (11/01/2017 - Knack)
  Na Oostende en Gent is ook in Geraardsbergen een koloniale beeldenstorm opgestoken. Steen des aanstoots is een trompetterende olifant die in 1949 werd onthuld als eerbetoon aan locale Congo-pioniers die 'hun leven lieten voor de beschaving'.
  [naar artikel]
 23. India schrapt oud-koloniale strafwet op homoseks (06/09/2018 - De Morgen)
  De hoogste rechtbank in India schrapt het verbod op homoseksuele contacten. Die wet stamde uit het koloniale tijdperk en bestrafte homoseks met een gevangenisstraf tot tien jaar.
  [naar artikel]
 24. Groot mijnwerkersgraf uit koloniale tijd ontdekt in Bolivia (06/04/2019 - De Morgen)
  In de Boliviaanse stad Potosi is een massagraf met minstens 400 lichamen ontdekt. De lichamen zouden die van mijnwerkers uit de koloniale tijd zijn.
  [naar artikel]
 25. Linkse partijen gaan motie van wantrouwen indienen tegen Franse regering (06/12/2018 - Metro)
  Parlementsleden van drie linkse partijen gaan een motie van wantrouwen indienen tegen de Franse regering. Dat heeft Olivier Faure, de leider van de PS, meegedeeld aan de Franse media. De motie komt er omdat de partijen ontevreden zijn over de reactie van de regering op het protest van de “gele hesjes”. De tekst gaat uit van de PS, van de communistische PCF en van La France insoumise. Het is de bedoeling dat de motie maandag wordt ingediend. Volgens Faure zal er eerst nog naar verdere steun worden gezocht. De motie moet minstens 48 uur na de officiële indiening behandeld worden in de Franse Assemblée. Bron: Belga   Het bericht Linkse partijen gaan motie van wantrouwen indienen tegen Franse regering verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Linkebeek keurt motie goed voor een ambitieus federaal en lokaal klimaatbeleid (26/02/2019 - Metro)
  De gemeenteraad van Linkebeek heeft op voorstel van de door Damien Thiéry (MR) geleide fractie Ensemble Linkebeek Samen (ELS) een motie goedgekeurd waarin zowel de federale regering als de gemeente Linkebeek wordt opgeroepen een ambitieus klimaatbeleid te voeren. Enkel de leden van deze fractie keurden de motie goed. De raadsleden van de meerderheidspartijen [email protected] en Activ’ onthielden zich, omdat ze eerst de haalbaarheid van de voorstellen wilden nagaan. In de motie wordt de federale regering opgeroepen toe te treden tot de Paris Proof Coalition van de acht meest ambitieuze EU-landen die pleiten voor een onmiddellijke verhoging van de EU-doelstellingen inzake de beperking van broeikasgassen tegen 2030. België dient zich ook te verbinden “om al het mogelijke te doen om de akkoorden van Parijs te respecteren en zo snel mogelijk de bijzondere klimaatwet te stemmen”. De motie bevat voorts een heleboel voorstellen voor een ambitieuze lokale klimaatpolitiek. Zo moet Linkebeek qua isolatie van haar gemeentelijke gebouwen een voorbeeldfunctie vervullen, particulieren aanmoedigen isolatiewerken uit te voeren, en het gebruik van alternatieve energiebronnen onderzoeken, zoals de plaatsing van zonnepanelen. bron: Belga Het bericht Linkebeek keurt motie goed voor een ambitieus federaal en lokaal klimaatbeleid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Holsbeek wil pas praten over uitbreiding luchthaven na eerlijke spreiding vluchten (21/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De gemeenteraad van Holsbeek heeft deze avond een motie goedgekeurd waarin de afschaffing geëist wordt van de route 'Leuven Rechtdoor', die op 6
  [naar artikel]
 28. Motie voor belangenconflict tegen pensioenhervorming goedgekeurd in Cocof (24/11/2017 - Knack)
  Door het belangenconflict wordt de behandeling van de wettekst in de Kamer voor zestig dagen stilgelegd.
  [naar artikel]
 29. Metis-vrouw getuigt: "De kolonisatie is nog altijd aanwezig" (29/03/2018 - VRT NWS)
  In de Kamer is een resolutie goedgekeurd over de zogenaamde metis-kinderen. Dat zijn kinderen die tijdens de koloniale periode geboren werden uit een blanke vader en Congolese, Rwandese of Burundese moeder. 
  [naar artikel]
 30. Bosuil goedgekeurd, opener Antwerp-Anderlecht gaat gewoon door (28/07/2017 - Sporza)
  Na een laatste controleronde van de politie, de brandweer en Binnenlandse Zaken is het licht op groen gezet voor de match tussen Antwerpen en Anderlecht.
  [naar artikel]
 31. Huiscommissie VS neemt motie van wantrouwen aan tegen justitieminister William Barr (09/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een commissie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, dat gecontroleerd wordt door de Democratische oppositie, heeft vandaag een motie van...
  [naar artikel]
 32. Na de commotie in Amerika: moeten standbeelden uit het koloniale verleden ook in Antwerpen verdwijnen? (16/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De gebeurtenissen in het Amerikaanse Charlottesville zetten de discussie ook bij ons weer op scherp: mogen standbeelden die herinneren aan ons koloniale verleden ons straatbeeld nog wel (ont)sieren? Volgens Afrika-specialist Filip Reyntjens heeft het geen zin de donkere kanten van onze geschiedenis weg te moffelen.
  [naar artikel]
 33. Tsjechisch premier overleeft motie van wantrouwen (27/06/2019 - De Tijd)
  07:56 Andrej Babis, die verwikkeld is in corruptiezaken, overleefde donderdagochtend de motie van wantrouwen tegen zijn regering.
  [naar artikel]
 34. LIVE 20 uur: overleeft premier May de motie van wantrouwen in het Britse parlement? (16/01/2019 - VRT NWS)
  Het Britse parlement stemt rond 20 uur vanavond over een motie van wantrouwen van Labour-oppositieleider Jeremy Corbyn tegen de regering van premier Theresa May. Corbyn diende de motie gisteravond in, meteen nadat het parlement het brexitakkoord van May had verworpen. Volg hier de stemming live.
  [naar artikel]
 35. Linter eist maatregelen van Weyts om vrachtverkeer uit dorpskernen te houden (28/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De gemeenteraad van Linter heeft gisteravond unaniem een motie goedgekeurd waarin Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gevraagd wordt...
  [naar artikel]
 36. Waalse regering krijgt vertrouwen van parlement (28/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Waals parlement heeft de motie goedgekeurd die een einde maakt aan de regering van PS en cdH en die het pad effent voor de regering MR-cdH.
  [naar artikel]
 37. Labour dient na brexit-stemming motie van wantrouwen in tegen regering-May (15/01/2019 - Metro)
  Labour-oppositieleider Jeremy Corbyn dient in het Britse parlement een motie van wantrouwen in tegen de conservatieve regering van Theresa May. Dat heeft hij deze avond bekendgemaakt nadat het parlement het brexit-akkoord van May met 432 stemmen tegen 202 verworpen heeft. Het debat over de motie zal morgen al plaatsvinden. Premier May had meteen na de bekendmaking van het resultaat van de brexit-stemming al gezegd dat ze openstaat voor een debat over zo’n motie. Als ze, ondanks haar grote nederlaag, het vertrouwen wint, wil May met het hele parlement overleg plegen over de volgende stappen. bron: Belga Het bericht Labour dient na brexit-stemming motie van wantrouwen in tegen regering-May verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Brusselse gemeenteraad keurt unaniem motie goed voor betere luchtkwaliteit rond scholen (14/05/2018 - Metro)
  De gemeenteraad van de stad Brussel heeft maandag unaniem een motie van schepen van Milieu, Duurzame Ontwikkeling en Groene Ruimten Khalid Zian (PS) goedgekeurd voor een betere luchtkwaliteit in de scholen die op het grondgebied van Brussel liggen. De motie kwam er na een eerdere motie van Groen en Ecolo en na de studie van Greenpeace “Mijn lucht, mijn school”. Met de motie wil de Stad Brussel een duidelijk signaal uitsturen naar de gewestelijke en federale autoriteiten om dringende maatregelen te nemen om het aantal auto’s in de stad te verminderen. Brussel wil zelf ook optreden en spreekt verschillende intenties uit om de luchtkwaliteit te verbeteren. Samen met het Brussels gewest wil de stad zo de gewestelijke sensornetwerken en de luchtkwaliteitsmetingen uitbreiden. Zelf wil het college het aantal voertuigen op zijn grondgebied verminderen door meer in te zetten op autodelen en zal het een informatie- en preventiecampagne opstarten met eventuele sancties om de bestuurders te herinneren aan de snelheidsbeperking van 30km/u en het verbod om te stationeren met draaiende motor. De stad Brussel houdt ook de mogelijkheid open om het verkeer tot 20 km/u te beperken in de schoolomgeving, indien de impact van deze maatregel op de luchtkwaliteit vaststaat. In en rond de scholen zet het college ook verder in op groene ruimten om de lucht te kunnen zuiveren en op moderne ventilatie- en verwarmingsinstallaties. bron: Belga Het bericht Brusselse gemeenteraad keurt unaniem motie goed voor betere luchtkwaliteit rond scholen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Brusselse gemeenteraad keurt unaniem motie goed voor betere luchtkwaliteit rond scholen (14/05/2018 - Metro)
  De gemeenteraad van de stad Brussel heeft maandag unaniem een motie van schepen van Milieu, Duurzame Ontwikkeling en Groene Ruimten Khalid Zian (PS) goedgekeurd voor een betere luchtkwaliteit in de scholen die op het grondgebied van Brussel liggen. De motie kwam er na een eerdere motie van Groen en Ecolo en na de studie van Greenpeace “Mijn lucht, mijn school”. Met de motie wil de Stad Brussel een duidelijk signaal uitsturen naar de gewestelijke en federale autoriteiten om dringende maatregelen te nemen om het aantal auto’s in de stad te verminderen. Brussel wil zelf ook optreden en spreekt verschillende intenties uit om de luchtkwaliteit te verbeteren. Samen met het Brussels gewest wil de stad zo de gewestelijke sensornetwerken en de luchtkwaliteitsmetingen uitbreiden. Zelf wil het college het aantal voertuigen op zijn grondgebied verminderen door meer in te zetten op autodelen en zal het een informatie- en preventiecampagne opstarten met eventuele sancties om de bestuurders te herinneren aan de snelheidsbeperking van 30km/u en het verbod om te stationeren met draaiende motor. De stad Brussel houdt ook de mogelijkheid open om het verkeer tot 20 km/u te beperken in de schoolomgeving, indien de impact van deze maatregel op de luchtkwaliteit vaststaat. In en rond de scholen zet het college ook verder in op groene ruimten om de lucht te kunnen zuiveren en op moderne ventilatie- en verwarmingsinstallaties. bron: Belga Het bericht Brusselse gemeenteraad keurt unaniem motie goed voor betere luchtkwaliteit rond scholen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Brand richt vernieling aan in koloniale hart van Jakarta (17/01/2018 - VRT NWS)
  In de Indonesische hoofdstad Jakarta heeft een brand grote schade aangericht aan het hart van wat de koloniale stad Oud Batavia was. De vlammen verwoestten de 17e-eeuwse pakhuizen van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) waarin het Maritiem Museum van Jakarta was ondergebracht.
  [naar artikel]
 41. Van baron tot pater: het koloniale verleden blijft zichtbaar in het straatbeeld (18/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  We staan er niet altijd even lang bij stil, maar verschillende plekken in onze stad verwijzen nog naar het koloniale verleden van België. Denk maar aan het ‘Entrepot du Congo’ of het standbeeld van Pater De Deken in Wilrijk. Uw krant zorgt voor een overzicht.
  [naar artikel]
 42. Is onze onwetendheid over ons koloniale verleden de schuld van het onderwijs? (09/05/2018 - Knack)
  We weten weinig over ons koloniale verleden. Is dat de schuld van het onderwijs?
  [naar artikel]
 43. SP.A dreigt met motie van wantrouwen: “Belangrijk dat de regering verantwoording aflegt” (11/12/2018 - VRT NWS)
  Oppositiepartij SP.A dreigt met een motie van wantrouwen tegen de minderheidsregering Michel II. Als een meerderheid in het parlement die motie steunt, dan valt de nieuwe regering en komen er vervroegde verkiezingen in januari. SP.A vraagt meer sociale accenten van de nieuwe regering. Fractieleider Meryame Kitir vraagt tegen volgende week dinsdag duidelijkheid van de premier.
  [naar artikel]
 44. Kamercommissie verwerpt motie over ideologische alarmbelprocedure (22/01/2020 - De Standaard)
  De Kamercommissie Grondwet heeft de motie van het Vlaams Parlement over de subsidiestop voor ‘segregerende’ verenigingen ongegrond verklaard. PS en MR onthielden zich bij de eindstemming.
  [naar artikel]
 45. Franse linkse partijen dienen motie van wantrouwen in tegen regering na zaak-Benella (27/07/2018 - De Morgen)
  Naar aanleiding van de zaak-Benalla hebben drie linkse partijen een gezamenlijke motie van wantrouwen tegen de Franse regering ingediend. De motie werd vandaag neergelegd in de Franse Assemblée nationale (vergelijkbaar met de Kamer van volksvertegenwoordigers).
  [naar artikel]
 46. Huis van Afgevaardigden veroordeelt “racistische uitspraken” Trump (17/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, dat in handen is van de Democraten, heeft vandaag een motie goedgekeurd waarmee het de “racistische...
  [naar artikel]
 47. Iran bestempelt Amerikaans leger en Pentagon als terreurorganisaties (07/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Iran beschouwt het Amerikaanse leger en het Pentagon voortaan als terroristische organisaties. Een motie daaromtrent werd vandaag goedgekeurd door...
  [naar artikel]
 48. Les Républicains dienen motie van wantrouwen in tegen Franse regering naar aanleiding van Zaak-Benalla (24/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De parlementsleden van de centrumrechtse oppositiepartij Les Républicains (LR) hebben vandaag aangekondigd dat ze een motie van wantrouwen gaan...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.