Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, kefir, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar hoe zit het met de gezondheidsclaims? Welke kloppen (niet)? Diëtiste Sanne Mouha bespreekt alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]
Grijp jij voor jouw ontbijt ook steevast naar een potje magere yoghurt?Want ja, dat klinkt gezond. Zeker als er met koeienletters 0 procent vet op... [naar artikel]
Welke yoghurt eet je ’s ochtends best bij je ontbijt? Een vraag waar je misschien niet elke dag bij stilstaat, maar die wel de moeite loont. Zo is de traditionele yoghurt op basis van koemelk niet altijd de beste keuze. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Massachusetts Amherst, gepubliceerd in het vakblad Frontiers In Nutrition. [naar artikel]
In de zomer snakken we geregeld naar een ijsje om af te koelen. Veel mensen die letten op hun lijn hebben dan de neiging om voor sorbetijs te gaan om dat dit gezonder zou zijn. Maar heeft dat wel zin? Is sorbetijs echt beter voor je gezondheid en taille dan roomijs, of maken we dat onszelf alleen maar wijs? Hoofddiëtist van het UZA Michaël Sels legt het ons uit. [naar artikel]
Yoghurt is licht verteerbaar en vetarm, en wordt daarom warm aanbevolen door voedingsexperts. Maar wat is yoghurt precies? [naar artikel]
Vergeet die klassieke koffiekoek bij het ontbijt, voortaan eet je yoghurt met ginsmaak in de ochtend. Klinkt misschien een tikje raar, maar als we producent Rachel’s Organic moeten geloven is deze bijzondere yoghurt wel degelijk gezond. De basis van dit melkproduct is gewone Griekse yoghurt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en smaakmakers zoals citroensap. Om de […] [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver testte Griekse yoghurt van alle mogelijke huismerken. Glimlachte bij momenten tevreden, maar weigerde ook eens resoluut een tweede hap te nemen. Na het proeven, ging hij met zijn lepel nog even door een potje van het A-merk Oîkos. Niet om die yoghurt punten te geven, wel met één duidelijke vraag: is hét merk wel dat extra geld waard? “Als je de rekenmachine bovenhaalt, begint zelfs een echte fan te twijfelen.” [naar artikel]
Hoe warmer de zomer, hoe vaker we de termen gelato en gelateria zien opduiken. Verdringt deze Italiaanse versie van ijs stilaan ons Belgische roomijs? [naar artikel]
Niets zo verfrissend bij tropische temperaturen als een ijsje. Van roomijs, yoghurtijs en light-ijs tot sorbet, water- en vegan-ijs: het aanbod is... [naar artikel]
Ah, fruitsla. What's not to love? Het is lekker zoet, gevarieerd, zit boordevol vitamines én je kan er erg creatief mee zijn. Sorbet en ricotta... [naar artikel]
IJslandse, Griekse, Turkse, mager, zonder suiker, zonder stukjes, met soja...weet jij nog wat je wederhelft bedoelt als er 'yoghurt' op het... [naar artikel]
Een man heeft vrijdagavond enkele potjes yoghurt in zijn binnenzak gestoken in een winkel op de Burgemeester Philipslaan. Hij had geen winkelkar genomen en hij had zijn handen vol etenswaren die hij netjes afrekende. Mogelijk was hij de potjes yoghurt vergeten maar hij werd wel staande gehouden na het afrekenen. Hij moest de yoghurt van 6,50 euro betalen en een administratieve kost van 100 euro. [naar artikel]
In het leven heb je twee kampen: zij die zeggen dat yoghurt na de houdbaarheidsdatum slecht is, en zij die menen dat je er dagen later nog perfect van kunt eten. Marktleider Danone maakt een einde aan de discussie. “Het doel? Yoghurt redden van de vuilnisbak.” [naar artikel]
Als je een open pot yoghurt terug in de koelkast zet, drijft er de dag nadien dikwijls een waterig laagje op. Maar wat is dat laagje precies? En moet je het weggieten, je yoghurt volledig weggooien of mag je het nog gerust opeten? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit. [naar artikel]
Een ijshuis met vers bereid roomijs had Appelsveer al, maar met ‘Ollibolli’ heeft het restaurant nu ook een eigen ijsmerk. [naar artikel]
Of ze er de wereld mee gaan veroveren is twijfelachtig, maar qua originaliteit hebben Jeffrey Aguilera en Nick Deflem alvast gescoord door cocktails met schepijs te combineren. Ze vervangen de traditionele ijsblokjes door sorbet, waardoor de smaak van de cocktail niet verslapt. Het voegt er, volgens de initiatiefnemers, zelfs een extra dimensie aan toe. [naar artikel]
16:40 Wall Street beweegt nauwelijks, in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve vanavond. General Mills maakt een duik na magere resultaten. [naar artikel]
Hoe warmer de zomer, hoe vaker we de termen gelato en gelateria zien opduiken. Verdringt deze Italiaanse versie van ijs stilaan ons Belgische roomijs? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.