Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2020
18:21 uur

Snapchat toont kunst in augmented reality

De Tijd

03/10/2017 - 21:38

21:33 Snapchat plaatst ballondieren van Jeff Koons in augmented reality om nieuwe gebruikers voor zich te winnen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe voelt het om in een overstroming te staan? Deze weervrouw toont het met augmented reality (14/09/2018 - De Morgen)
  Hoe voelt het om middenin een overstroomde straat te staan? Het weerbericht van het kanaal The Weather Channel legt het uit aan de hand van augmented reality.
  [naar artikel]
 2. VIDEO. Bij Snapchat kan je nu je eigen 3D filters maken (16/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Waar Nintendo met Pokémon Go vorig jaar nog een van de koplopers was, haal de fotoapp Snapchat deze trend nu razend snel in. Bij Snapchat kun je nu je eigen 3D augmented reality filters zélf maken.
  [naar artikel]
 3. Is augmented reality de toekomst van Facebook? (21/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Augmented reality is de toekomst, zegt Facebook-baas Mark Zuckerberg. Maar wat bedoelt hij daarmee precies? En hebben we de voorbije jaren niet precies hetzelfde gehoord over virtual reality?
  [naar artikel]
 4. Apple zet eerste stappen in augmented reality (05/06/2017 - De Tijd)
  21:08 Apple stuurt later dit jaar nieuwe versies uit van zijn besturingssystemen voor smartphones en computers. Een van de nieuwigheden is augmented reality.
  [naar artikel]
 5. Gebruik Snapchat fors toegenomen: augmented reality-opties zijn populair (21/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het gebruik van chatapp Snapchat is fors toegenomen nu veel mensen thuis zitten tijdens de coronacrisis. Moederbedrijf Snap maakte bekend dat er in...
  [naar artikel]
 6. Nieuwe app toont het ontstaan van het heelal in augmented reality (07/03/2019 - VRT NWS)
  Een nieuwe, interactieve applicatie voor de smartphone en tablet neemt je mee op tijdreis door het heelal. Het verhaal begint 13,8 miljard geleden bij de oerknal en vertelt in zeven minuten hoe uiteindelijk ons zonnestelsel en de aarde zijn ontstaan. De app is volledig in augmented reality, waardoor het lijkt alsof de hele geschiedenis van het heelal zich voor je ogen afspeelt.
  [naar artikel]
 7. Facebook maakt prioriteit van augmented reality (18/04/2017 - De Tijd)
  21:09 Facebook, het grootste sociale netwerk ter wereld, wil zijn gebruikers richting augmented reality (AR) sturen door via smartphonecamera’s een digitale laag over de werkelijkheid te leggen.
  [naar artikel]
 8. Primeur: Chirurg opereert scheefgegroeide teen met augmented reality bril (01/02/2019 - VRT NWS)
  Voor de operatie van "hallux valgus" zet orthopedisch chirurg Tom Lootens van het Middelaresziekenhuis in Gent sinds kort een augmented reality (AR) bril in. "Hallux valgus" is een aandoening waarbij de grote teen is scheefgegroeid. De augmented reality bril is de Hololens van Microsoft, die gegevens projecteert op de voet van de patiënt terwijl de arts opereert.
  [naar artikel]
 9. Facebook zet in op augmented reality (19/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mark Zuckerberg, CEO van sociaalnetwerksite Facebook, heeft gisteren op de F8-conferentie voor softwareontwikkelaars augmented reality voor
  [naar artikel]
 10. Zara introduceert augmented reality in 120 winkels en ook in België (11/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 12 april kan je in 120 geselecteerde Zara-winkels gebruik maken van een augmented reality-app. De Zara-winkel op de Meir in Antwerpen is daar...
  [naar artikel]
 11. Clouseau brengt eerste Belgische ‘augmented reality’-videoclip uit (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Clouseau lanceert een ‘augmented reality’-videoclip voor de nieuwe single ‘Wereld Die Nooit Vergaat’. Dat is een primeur in de Benelux. Koen en...
  [naar artikel]
 12. Makers van Pokemon Go gaan stapje verder (04/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het is inmiddels twee zomers geleden dat we met z’n allen als een gek Pokemons probeerden te vangen. Door die game maakten miljoenen mensen voor het eerst kennis met Augmented Reality (AR). Op het schermpje van je smartphone waren de digitale Pokemons netjes verweven in de ‘gewone wereld’. Nu lijkt het erop dat we binnenkort Augmented Reality games in multiplayer kunnen spelen.
  [naar artikel]
 13. Vlaams bedrijf wapent winkelstraat tegen e-commerce met augmented reality (30/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Vlaamse bedrijf Tropos AR heeft een reclameplatform ontwikkeld om de winkelstraat of het shoppingcentrum te pimpen via augmented reality. Shoppen 3.0, zeg maar. Het wil daarmee de fysieke winkels wapenen tegen de e-commerce die momenteel geregisseerd wordt door ’s werelds grootste techbedrijven.
  [naar artikel]
 14. Lang leve augmented reality: er bestaan scheetfilters (22/12/2017 - Metro)
  Sinds de komst van augmented reality zijn er al een heleboel genieuze apps ontwikkeld. Denk maar aan Pokémon Go en Ikea Place, waarbij je op je smartphonescherm virtuele monsters of meubels ziet. Nieuw in dat lijstje is een app die je scheet visueel opfleurt.  De app kreeg de toepasselijke naam fARTjacker en werkt zoals de filters bij Instagram en Snapchat. Het enige verschil met de konijnenoortjes en puppygezichten is dat je bij deze nieuwe app de camera niet moet richten op je gezicht, maar op iemand die zich bukt. Vervolgens krijg je de keuze tussen zes verschillende scheten, waaronder een regenboog, een atoomontploffing en een stroom bruine smurrie. Eén exemplaar krijg je gratis, de rest kan je voor 1,09 euro kopen. Momenteel is fARTjacker alleen beschikbaar iPhone en iPad.
  [naar artikel]
 15. Jan Ypermanziekenhuis gebruikt "augmented reality" om knieprotheses te plaatsen: "Primeur in België" (24/08/2020 - VRT NWS)
  Als eerste Belgische ziekenhuis maakt het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper gebruik van "augmented reality" voor het plaatsen van knieprotheses. De chirurg kan op die manier de prothese tot op de millimeter juist zetten.
  [naar artikel]
 16. Gaan we binnenkort met augmented reality onze spinnenfobie aanpakken? (09/09/2018 - VRT NWS)
  De Thomas More-Hogeschool start dit najaar met een proefproject waarbij virtuele dieren worden gebruikt om mensen van hun fobieën af te helpen. Daarvoor werkt de hogeschool met een applicatie die gebruikmaakt van augmented reality: "Daarmee breng je een object uit de virtuele wereld naar de echte wereld", legt onderzoeker toegepaste psychologie Tom Van Daele uit.
  [naar artikel]
 17. Paardenkliniek in Bree opereert als eerste in de wereld met augmented reality (09/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Paardenkliniek Via Nova in Bree opereert als eerste in de wereld met Augmented Reality. Met behulp van een 3D-bril ziet de chirurg een virtuele weergave van een scan en kan het probleem via de bril detecteren. Men moet dus niet teruggrijpen op bijvoorbeeld een röntgenfoto. De technologie is een primeur in de dierengeneeskunde en kost zo'n tienduizenden euro's.
  [naar artikel]
 18. YouTube laat kijkers direct make-up uitproberen via augmented reality (20/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  YouTube heeft in samenwerking met MAC Cosmetics een nieuwe functie toegevoegd aan advertenties op het videoplatform. Door middel van augmented...
  [naar artikel]
 19. Primeur voor KRC Genk: kampioen onthult nieuwe truitjes in Augmented Reality (02/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Landskampioen KRC Genk onthult woensdagmiddag om 14 uur de nieuwe uitrustingen voor het komende voetbalseizoen. De club zorgt daarbij voor een primeur, want blauw-wit is de eerste Europese club die de truitjes voorstelt via Augmented Reality.
  [naar artikel]
 20. Pokémon Go heeft afgedaan: deze augmented reality games zijn de toekomst (08/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Pokémon Go zorgde ervoor dat bijna iedereen voortdurend naar het scherm van zijn smartphone stond te staren, al duurde de hype maar even. Na het kortstondige succes van de jacht op Pokémon kunnen fans van het augmented reality-genre hun hartje pas echt ophalen met jagen op dinosauriërs, het brouwen van hun eigen toverdrankjes of de jacht op spoken. Deze drie nieuwe spelletjes zijn de toekomst!
  [naar artikel]
 21. Zullen chirurgen straks opereren met de hulp van "Augmented reality"? (01/12/2017 - VRT NWS)
  Opereren met de hulp van augmented reality (AR)? Als je neurochirurg Johnny Deurinck mag geloven is dat niet zo veraf meer. Hij verwacht dat hij de Hololens, een bril die 3D-animatie in het gezichtsveld projecteert, binnen 2 jaar zal inzetten tijdens operaties.  Het gebruik van de hololens is overigens niet alleen beperkt tot de wereld van de geneeskunde. Meer nog: het toestel wordt vanaf vandaag in ons land beschikbaar gesteld voor bedrijven en ontwikkelaars.
  [naar artikel]
 22. Muurklimmen saai? Daar heeft dit Finse bedrijf wat op gevonden (22/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Finse bedrijfje Augmented Climbing Wall is sinds kort een hype op het internet. Een mix van het legendarische videospel Pong, pinball en wat augmented reality maakt van muurklimmen op een paar seconden een leuke bezigheid die iedereen wil uitproberen.
  [naar artikel]
 23. Update Windows 10 richt zich op VR en AR (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe versie van Windows 10 gaat zich vooral richten op het toegankelijk maken van virtual reality, augmented reality en 3D. Microsoft toonde
  [naar artikel]
 24. Je foto’s komen tot leven dankzij deze ‘Harry Potter’-printer (15/11/2018 - Metro)
  Als je een echte ‘Harry Potter’-fan bent, dan wil je maar al te graag bewegende beelden zien in je krant, net zoals in de Ochtendprofeet. Dankzij deze fotoprinter en augmented reality zetten we al een stapje in de goede richting. Om de foto te printen baseerde het bedrijf Lifeprint zich op de technologie Zink. Daarbij wordt geen inkt op het papier geprint, want die is al verwerkt in het papier. De kleuren verschijnen door verhitting  op het papier. Augmented reality Vervolgens open je de bijbehorende app om je foto’s wat magischer te maken. De app laat je foto’s dankzij augmented reality en enkele toverspreuken helemaal tot leven komen. Het apparaat is te koop voor 139 euro. Lees ook : Koreaans modemerk lanceert razend populaire Harry Potter-collectie Het bericht Je foto’s komen tot leven dankzij deze ‘Harry Potter’-printer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Privacy in een virtuele omgeving - Hans Graux (07/08/2016 - De Redactie)
  De ‘augmented reality’, waarbij digitaal gegenereerde beelden worden geprojecteerd over beelden van de realiteit, hebben dank zij de Pokémon GO-rage de ‘virtual reality’ in populariteit ingehaald. Welke juridische addertjes loeren hier, op gebied van privacybescherming, om de hoek?
  [naar artikel]
 26. Kan kunst echt onze ziel redden? (28/03/2019 - De Morgen)
  In zijn essay Kunst als therapie toont Alain de Botton hoe kunst ons kan helpen een betere versie van onszelf te worden. Jammer dat hij daarbij geen aandacht schenkt aan de essentie van kunst.
  [naar artikel]
 27. 'Virtual reality' is al passé. 'Augmented reality' staat klaar - Frederik De Bosschere (15/02/2017 - De Redactie)
  Frederik De Bosschere laat voor deredactie.be tweewekelijks zijn licht schijnen over verrassingen of tegenslagen in de wondere wereld van de digitale technologie. Vandaag: "Mijn voorspelling? Binnen tien jaar kijkt niemand nog op zijn smartphone."
  [naar artikel]
 28. Handboek voor de toekomst (21/10/2017 - De Morgen)
  Dit handboek vormt de aftrap van een serie die toont dat disruptieve technologieën meer impact hebben dan we beseffen. De ontwikkelingen volgen elkaar in ijltempo op. Weet u al hoe u blockchain kunt gebruiken? En augmented reality, was dat niet iets uit Blade Runner 2049? Wie het nieuws over AI een dag niet volgt, loopt meteen twee weken achter. Tijd om stil te staan is er niet. Dat doen wij nu wel.
  [naar artikel]
 29. Facebook gaat meer inzetten op augmented reality (18/04/2017 - De Redactie)
  Dat heeft topman Mark Zuckerberg aangekondigd op de eerste dag van de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf in Californië.
  [naar artikel]
 30. iOS 11 opent miljardenmarkt voor augmented reality (21/09/2017 - De Tijd)
  12:00 De lancering van Apples nieuwste besturingssysteem iOS 11 zet een golf van augmentedrealitytoepassingen in gang. Het is een eerste stap weg van de smartphone zoals we die nu kennen.
  [naar artikel]
 31. Augmented reality: swipen om meer te zien dan de werkelijkheid (24/10/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/T3-z5aYmtSmPN4XGanjJNeyt9eg/diocontent/114065065/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 32. Wenen van XR-geluk (20/12/2019 - De Tijd)
  19:47 De laatste ontwikkelingen volgen in virtual en augmented reality is een emotionele roetsjbaan. Frustraties maar ook ontroerd gesnik zijn VR/AR-journalisten niet vreemd.
  [naar artikel]
 33. In de toekomst zie je meer dan er is - Frederik De Bosschere (11/07/2017 - De Redactie)
  Augmented Reality is dé toekomststrategie van Apple, Google, Facebook, … Maar wat is het en hoe ziet het eruit? De toekomst wordt magisch!
  [naar artikel]
 34. Augmented reality: op zoek naar de ideale mix tussen de virtuele en echte wereld (18/05/2017 - De Morgen)
  https://images4.persgroep.net/rcs/obh_a_0tdLtyjv6RKY0glhTlArQ/diocontent/106217893/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 35. Techreus Magic Leap koopt Limburgse hologrammenmaker (16/05/2019 - De Tijd)
  15:00 De Amerikaanse specialist in augmented reality zet voet aan de grond in België via de overname van de Hasseltse start-up Mimesys. Het prijskaartje is niet bekend.
  [naar artikel]
 36. Tover Ikea-meubels virtueel in je huis (13/09/2017 - De Tijd)
  17:41 Meubelreus Ikea lanceert eind deze maand een app met augmented reality (AR). Die kan klanten miskopen helpen besparen.
  [naar artikel]
 37. Snapchat toont voortaan beelden van GP's Formule 1 (13/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Formule 1 heeft een akkoord gesloten met Snap Inc., de uitgever van Snapchat, over het uitzenden van beelden tijdens GP's. Het initiatief gaat
  [naar artikel]
 38. Gentse 3D-software helpt huizen en tapijten verkopen (20/11/2018 - De Tijd)
  01:04 Multinationals als IKEA en Amazon leerden ons met augmented reality meubels en decoratie virtueel in onze woonkamer te toveren. Met behulp van je smartphone zie je of een zetel, tafel of bureau in je ...
  [naar artikel]
 39. En opeens zit er een virtuele hond op je hand (20/09/2017 - De Morgen)
  Met een druk op de knop kregen vannacht honderden miljoenen telefoons en tablets toegang tot augmented reality. Dat kan voorgoed veranderen hoe we shoppen, gamen en naar de wereld kijken. Een voorsmaakje.
  [naar artikel]
 40. Data en monsters (17/05/2019 - De Tijd)
  16:44 Speelt iemand nog Pokémon? Je weet wel, die game waarbij je met je smartphone op straat ‘pocket monsters’ moet ontdekken en vangen? De rage is weggeëbd maar de technologie erachter - augmented reality...
  [naar artikel]
 41. Bij deze elektrische sportauto krijg je je eigen race-instructeur cadeau (17/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Apex heeft een concept voor een elektrische sportwagen onthuld waarin via augmented reality een virtuele...
  [naar artikel]
 42. 'Magic Leap halveert personeel' (23/04/2020 - De Tijd)
  18:28 Magic Leap, de gehypete specialist in brillen voor augmented reality (AR), zet duizend van de 1.900 medewerkers op straat, melden verschillende techmedia.
  [naar artikel]
 43. Vanaf nu loop je nooit meer verloren met Google Maps (15/02/2019 - Metro)
  Google Maps is voor velen van ons de redder in nood. Dankzij de handige app hoeven we er niet langer reusachtige kaarten of andere onhandigheden bij te halen. Verloren lopen doen we desondanks allemaal wel nog eens, maar dat is binnenkort verleden tijd. Augmented reality Google kondigde het nieuwtje al aan in 2018: er zou een augmented reality-optie worden toegevoegd aan de app. Dat betekent concreet dat je smartphone gebruik maakt van je camera om je de weg te wijzen. Het enige wat je moet doen is je telefoon voor je houden en dan verschijnen er op de ene helft van het scherm live pijltjes die je tonen waar je naartoe moet. De andere helft blijft voorbehouden voor de ‘normale’ kaart. Dat betekent dat je nog minder reden hebt om te laat te komen “omdat je de weg kwijt was”. Ongelukken vermijden Een aantal uitverkorenen hebben nu al de kans gekregen om de nieuwigheid uit te testen. Onder andere David Pierce van ‘The Wall Street Journal’ mocht vrijuit z’n mening geven. “Het is alsof Google je in het echte leven een weg toont die niemand anders ziet. Al is het wel niet de bedoeling dat de augmented reality-functie de gewone manier van navigeren volledig overneemt”, aldus Pierce. Om ongelukken te vermijden, verdwijnt de live kaart na enkele minuten van het scherm. Kwestie van niet urenlang zonder opkijken op je telefoon te staren. Remember that AR Google Maps thing from last year? It’s coming, and I tried it out — and wrote about how the way we navigate the world is changing in big ways https://t.co/6p8D02NwfE pic.twitter.com/IFvINGfdkB — David Pierce (@pierce) February 10, 2019 Lees ook : Google Chrome Canvas lijkt verdacht hard op Microsoft Paint Het bericht Vanaf nu loop je nooit meer verloren met Google Maps verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Belg zet kunstbeurs digitaal op de rails (09/09/2017 - De Tijd)
  05:00 De eigenaar van ’s werelds belangrijkste kunstbeurs komt met een ambitieus digitaal project. Digitale disruptie in een honderdjarige Zwitserse beursmastodont, met de hulp van augmented reality én een ...
  [naar artikel]
 45. Snapchat toont voortaan beelden van GP’s Formule 1 (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Formule 1 heeft een akkoord gesloten met Snap Inc., de uitgever van Snapchat, over het uitzenden van beelden tijdens GP’s. Het initiatief gaat zondag al van start tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië.
  [naar artikel]
 46. Snapchat toont berichten van Trump niet langer op nieuwspagina wegens "aanzet tot rassengeweld" (03/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Snapchat zet de promotie van de berichten van Donald Trump stop. Het socialemediabedrijf beschuldigt de Amerikaanse president ervan raciaal geweld...
  [naar artikel]
 47. Microsoft lanceert augmented reality voor bedrijven (25/02/2019 - De Tijd)
  20:17 Microsoft pakt uit met een ‘computer voor mensen die niet achter een bureau werken’, de HoloLens 2. Het toestel werd voorgesteld op het Mobile World Congress in Barcelona.
  [naar artikel]
 48. Apple gaat u helpen afkicken van uw iPhone (04/06/2018 - De Tijd)
  21:31 De technologiegroep lanceerde maandag een sneller besturingssysteem voor de iPhone en zet verder in op ‘augmented reality’. Maar tegelijk pakt Apple uit met nieuwe tools die u van uw smartphone-obsess...
  [naar artikel]
 49. Beeld uit expo 'Weergaloze kunst' in Africamuseum blijkt geroofd uit Congo (09/03/2019 - Knack)
  'Weergaloze kunst', de expo waarmee het AfricaMuseum eind vorig jaar opnieuw de deuren opende, toont het spijkerbeeld 'Nkisi nkonde'. Onderzoek toont aan dat alvast dit stuk brutaal geroofd werd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.