De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Nederlandse onderwijzers staken voor meer loon

De Tijd

05/10/2017 - 09:35

09:29 Zowat 6.500 basisscholen in Nederland sluiten vandaag de poorten. De meesters en juffen willen meer loon en een lagere werkdruk.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vakbonden leggen spoor lam in strijd voor meer loon (19/12/2019 - De Tijd)
  01:03 De socialistische en de liberale spoorbond staken donderdag voor meer loon. De dalende subsidies en de dreigende liberalisering dwingen de directie voet bij stuk te houden.
  [naar artikel]
 2. Spelers Argentinië staken na maandenlang wachten op loon (03/03/2017 - Sporza)
  De voetballers in Argentinië willen dit weekend de competitie lamleggen. Ze hebben al meer dan vier maanden geen salaris meer ontvangen en staken.
  [naar artikel]
 3. Britse postbodes gaan weer staken voor meer loon (07/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers van de Britse Royal Mail leggen morgen opnieuw voor 48 uur het werk neer. De nieuwe stakingsactie van de postmedewerkers, die meer loon eisen, dreigt de postbedeling in het Verenigd Koninkrijk te verstoren.
  [naar artikel]
 4. Expert roept op: “Geef leerkrachten die goed presteren een hoger loon” (05/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Leerkrachten die goed hun boterham willen verdienen, zijn het beste af in Luxemburg. Toch mogen ook onze onderwijzers niet klagen: met 44.717 euro bruto per jaar zitten ze in de Europese middenmoot. “Een ­degelijk loon, maar we zouden leerkrachten die bovengemiddeld presteren meer moeten ­betalen”, zegt onderwijseconoom Kristof De Witte (KU Leuven).
  [naar artikel]
 5. Expert roept op: “Geef leerkrachten die goed presteren een hoger loon” (05/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Leerkrachten die goed hun boterham willen verdienen, zijn het beste af in Luxemburg. Toch mogen ook onze onderwijzers niet klagen: met 44.717 euro bruto per jaar zitten ze in de Europese middenmoot. “Een ­degelijk loon, maar we zouden leerkrachten die bovengemiddeld presteren meer moeten ­betalen”, zegt onderwijseconoom Kristof De Witte (KU Leuven).
  [naar artikel]
 6. Personeel Publifin gaat twee dagen staken voor meer loon (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het personeel van de Luikse intercommunale Publifin gaat morgen en overmorgen staken. Dat is beslist op een personeelsvergadering. Driekwart van
  [naar artikel]
 7. Britse leerkrachten gaan staken voor hoger loon (16/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Leraren in Engeland en Wales gaan staken om de eisen voor een flink hoger loon te onderstrepen. Volgens de grootste Britse onderwijsvakbond National Education Union (NEU) hebben de leraren in overgrote meerderheid gestemd voor acties. De eerste staking moet dan op 1 februari plaatsvinden, waardoor 23.400 scholen geraakt zullen worden.
  [naar artikel]
 8. Loon in Bitcoin voor medewerkers van Nederlandse vestigingen Domino’s Pizza (24/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Loon in Bitcoin voor medewerkers van Nederlandse vestigingen Domino’s Pizza Immensus Group, dat 16 Domino’s Pizza-filialen in Nederland bezit en exploiteert, biedt zijn personeel nu een deel van hun loon in Bitcoin aan. Elke werknemer die meer verdient dan het minimumloon krijgt de mogelijkheid om het verschil in crypto’s uit te laten betalen, weet Cointelegraph. ‘We zijn een modern bedrijf, en we werken met veel […] Lees dit artikel: Loon in Bitcoin voor medewerkers van Nederlandse vestigingen Domino’s Pizza
  [naar artikel]
 9. Onderwijzers claimen titel zwaar beroep (27/10/2017 - De Standaard)
  Het beroep van onderwijzer moet erkend worden als zwaar beroep. Dat claimen de christelijke onderwijsvakbonden. ‘Onderwijzers ondervinden meer dan bovengemiddeld stress’, aldus de bonden.
  [naar artikel]
 10. Onderwijzers claimen titel zwaar beroep (27/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het beroep van onderwijzer moet erkend worden als zwaar beroep. Dat claimen de christelijke onderwijsvakbonden. “Onderwijzers ondervinden meer dan bovengemiddeld stress”, aldus de bonden.
  [naar artikel]
 11. Onderwijzers claimen titel zwaar beroep (27/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het beroep van onderwijzer moet erkend worden als zwaar beroep. Dat claimen de christelijke onderwijsvakbonden. "Onderwijzers ondervinden meer dan...
  [naar artikel]
 12. Nederlandse Spoorwegen dreigt met gerechtelijke stappen als spoorbonden gaan staken (12/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse Spoorwegen dreigen naar de rechter te stappen als de spoorvakbonden gaan staken. Volgens het spoorbedrijf kunnen acties “zeer schadelijke gevolgen” hebben, onder meer voor reizigers die sterk afhankelijk zijn van vervoer per spoor.
  [naar artikel]
 13. Personeel Publifin gaat twee dagen staken voor meer loon (22/05/2017 - De Morgen)
  Het personeel van de Luikse intercommunale Publifin gaat morgen en overmorgen staken. Dat is beslist op een personeelsvergadering. Driekwart van de aanwezige personeelsleden stemde voor, bevestigt vakbondsafgevaardigde Christine Planus (CGSP). Op de vergadering waren volgens de website van La Meuse 450 van de 850 werknemers aanwezig.
  [naar artikel]
 14. Is stakingseis van vandaag realistisch? Werkexpert Stijn Baert: “Tot 2026 kan er 0,0% loon bij” (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag staken de vakbonden voor loonopslag. Maar: “Nu staken brengt de welvaart van Vlaanderen in gevaar”, zo beweert onder meer werkgeversorganisatie Voka. Is de stakingseis van vandaag echt onrealistisch?
  [naar artikel]
 15. Nederlandse soldaten krijgen 8,5 procent meer loon (31/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland krijgt het personeel van Defensie 8,5 procent meer loon en een eenmalige uitkering van 1.750 euro. Dat zijn het ministerie en militaire vakbonden overeengekomen. De bonden leggen het resultaat van de cao-onderhandelingen met een positief advies voor aan hun leden.
  [naar artikel]
 16. Nederlandse piloten Ryanair mogen staken (09/08/2018 - Metro)
  Nederlandse piloten van Ryanair mogen morgen het werk neerleggen. Dat heeft de rechtbank in Haarlem beslist in een kort geding dat de Ierse lagekostenmaatschappij had aangespannen. Ryanair vroeg daarin om een verbod op stakingen op vrijdagen, zaterdagen en zondagen in de vakantieperiode, omdat die te grote gevolgen voor vakantiegangers zouden hebben. Nederlandse piloten in dienst van Ryanair leggen morgen het werk voor 24 uur neer. Met de staking sluit de Nederlandse pilotenbond VNV zich aan bij collega’s in Duitsland, Ierland, België en Zweden die morgen ook de hele dag staken. Bron: Belga   Het bericht Nederlandse piloten Ryanair mogen staken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Eén op de vier Franstalige onderwijzers in Brussel kent onvoldoende Nederlands (01/02/2018 - VRT NWS)
  Kinderen in de Franstalige basisscholen in Brussel leren verplicht Nederlands vanaf het derde leerjaar. Maar de kwaliteit van die lessen laat te wensen over: meer dan een vierde van de onderwijzers is niet of onvoldoende opgeleid om de taal te onderwijzen.
  [naar artikel]
 18. 21 procent loonstijging op drie jaar, en dan nog staken? (12/09/2022 - Express)
  Volgens de nieuwste vooruitzichten stijgen de loonkosten in 2022-2023 met 21 procent, veel sneller dan in de buurlanden. Via die serieuze loonhandicap dreigt deze crisis onze economie met structurele schade op te zadelen. En tegen die achtergrond willen de vakbonden in november staken voor meer loon…  Na een pauze in de zomermaanden kwam het Planbureau […]
  [naar artikel]
 19. Personeel van Nederlandse Spoorwegen gaat opnieuw staken (05/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen (NS) zullen opnieuw staken in meerdere regio’s. Dat kondigen de vakbonden maandag aan.
  [naar artikel]
 20. Wat zit er in het loonpakket van onze onderwijzers? (14/06/2018 - VRT NWS)
  Een scholengroep in Aalst pakt uit een opvallende actie. Vanaf volgend schooljaar krijgen de 1.800 leerkrachten een hospitalisatieverzekering bovenop hun loonpakket. Maar wat verdienen onze onderwijzers? En zijn er nog extralegale voordelen?  
  [naar artikel]
 21. Amerikaanse onderwijzers nemen Perrigo en Coucke in het vizier (09/05/2018 - De Tijd)
  01:05 De rechtszaken tegen Perrigo en co. stapelen zich op. Ook het invloedrijke pensioenfonds van de Amerikaanse onderwijzers daagt de farmagroep en enkele (ex-)managers, onder wie Marc Coucke, voor de rec...
  [naar artikel]
 22. Nederlandse piloten willen staken, Ryanair stapt naar de rechter (08/08/2018 - Knack)
  De directie van Ryanair wil voorkomen dat Nederlandse piloten staken op vrijdag 10 augustus.
  [naar artikel]
 23. Nederlandse ambtenaren krijgen flinke opslag (25/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De 120.000 Nederlandse rijksambtenaren krijgen de komende achttien maanden zeven procent meer loon. Dat zijn de vakbonden en de Nederlandse...
  [naar artikel]
 24. Nederlandse ambtenaren krijgen fikse opslag (25/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De 120.000 Nederlandse rijksambtenaren krijgen de komende achttien maanden zeven procent meer loon. Dat zijn de vakbonden en de Nederlandse...
  [naar artikel]
 25. Hoe het loonoverleg uw loon beïnvloedt (23/01/2019 - VRT NWS)
  De vakbonden hebben het loonoverleg opgezegd en gaan staken op 13 februari. Maar wat houdt dat loonoverleg juist in? Wie onderhandelt erover? En hoe beïnvloedt het ons loon?
  [naar artikel]
 26. Bedrijf uit Edegem rekruteert verpleegkundigen voor Nederlandse ziekenhuizen: “Een hoger loon en meer respect” (29/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Edegemse bedrijf Chelona rekruteert Belgische verpleegkundigen om aan de slag te gaan in Nederlandse ziekenhuizen. “Het loon is er hoger, een bedrijfswagen inbegrepen en er is meer aandacht voor de balans tussen werk en privé”, zegt Xanthippe Verbist van Chelona.
  [naar artikel]
 27. Britse magazijnmedewerkers Amazon staken om loon (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Amazon-werknemers in een magazijn in Coventry, een stad in Midden-Engeland, zullen vandaag niet op het werk verschijnen na een maandenlange ruzie over loon. Volgens vakbond GMB nemen naar verwachting zo'n 300 werknemers deel aan de vakbondsactie.
  [naar artikel]
 28. Nederlandse scholen lokken Vlaamse leerkrachten met beter loon en opleiding (21/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het lerarentekort zorgt ervoor dat Nederlandse scholen hun leerkrachten ook in Vlaanderen rekruteren. Hun troeven: tot 500 euro netto extra loon, opleidingen tijdens de lesuren en snel een vast contract.
  [naar artikel]
 29. Half miljoen Braziliaanse bankbedienden staken voor beter loon (07/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 500.000 werknemers zijn gisteren een staking van onbepaalde duur gestart in heel Brazilië om hogere lonen te eisen. Dat zei de vakbond
  [naar artikel]
 30. Meer dan duizend poetshulpen staken vandaag (08/01/2020 - De Morgen)
  Wie vandaag op een proper huis rekent, moet misschien zelf beginnen stofzuigen. Voor de eerste keer ooit leggen poetshulpen het werk neer, om hun eis om meer loon kracht bij te zetten.
  [naar artikel]
 31. Piloten easyJet gaan donderdag weer staken (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nederlandse piloten van easyJet gaan donderdag opnieuw staken voor een betere cao en pensioen. Dat liet pilotenvakbond Vereniging Nederlandse
  [naar artikel]
 32. De Lijn heeft geen recht op taxshift, Waalse tegenhanger wel (03/07/2017 - De Standaard)
  Terwijl vakbonden staken voor meer loon, loopt De Lijn jaarlijks een besparing van 18 miljoen euro mis. ‘Dit speelt geweldig in ons nadeel.’
  [naar artikel]
 33. OPROEP. Waarom heeft u een bijzondere band met uw poetshulp? (28/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De huishoudhulpen staken vandaag voor meer loon en waardering. Nochtans hebben veel poetsvrouwen en -mannen een bijzondere plaats in het leven van hun klanten.
  [naar artikel]
 34. Tolken van 'killing fields'-tribunaal in Cambodja staken (29/03/2019 - De Morgen)
  De Cambodjaanse tolken en vertalers van het internationale Rode Khmer-tribunaal in Phnom Penh hebben het werk neergelegd. Zij staken omdat zij al drie maanden geen salaris hebben gekregen. De stakers zeggen pas weer te gaan werken als hun loon wordt gestort.
  [naar artikel]
 35. Nederlandse vakbond wil niet meer staken (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 36. Personeel Brusselse gemeenten, OCMW's en openbare ziekenhuizen wil morgen staken (07/11/2018 - VRT NWS)
  Het personeel van de Brusselse gemeenten, OCMW's en openbare ziekenhuizen wil morgen staken. Dat zeggen ze in een persbericht. Ze vinden de werkdruk voor het personeel te hoog, in ruil krijgen ze enkel "een miserabel loon". "Onze collega's die in Vlaanderen of Wallonië werken verdienen 10 tot 15 procent meer", zegt Rudy De Coster van de christelijke vakbond.
  [naar artikel]
 37. Personeel Nederlandse Spoorwegen gaat opnieuw staken (05/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen (NS) zullen opnieuw staken in meerdere regio’s. Dat kondigen de vakbonden aan. De vakbonden willen een automatische compensatie voor prijsstijgingen in het salaris van NS-medewerkers. Ook willen de bonden een eenmalige uitkering van 600 euro. Er zijn drie stakingsdagen aangekondigd.
  [naar artikel]
 38. Magazijnmedewerkers Amazon in Britse stad Coventry staken om loon (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Amazon-werknemers in een magazijn in Coventry, een stad in Midden-Engeland, zullen woensdag niet op het werk verschijnen na een maandenlange ruzie over loon. Volgens vakbond GMB nemen naar verwachting zo'n 300 werknemers deel aan de vakbondsactie.
  [naar artikel]
 39. Wat met je loon als je langdurig ziek bent? (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lange tijd niet meer aan de slag kunnen door een burn-out, een ongeval of ernstige ziekte, heeft gevolgen voor je loon. Je valt niet zonder loon...
  [naar artikel]
 40. WOONVIDEO. De rust van de Nederlandse kust: Marlies stak oud polderhuisje in het nieuw (20/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 200.000 Belgen hebben een tweede verblijf in het buitenland. Net over de Nederlandse grens staken Marlies en haar man Ivan een oud huisje...
  [naar artikel]
 41. Grondpersoneel KLM gaat maandagochtend staken (02/09/2019 - Metro)
  Het grondpersoneel van KLM legt maandagochtend van 8 tot 10 uur het werk neer. Volgens vakbond FNV staakt het personeel voor een beter loon, meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters. Cao-onderhandelingen tussen de bond en de luchtvaartmaatschappij zijn vastgelopen. FNV wil dat de medewerkers er per jaar 4 procent op vooruit gaan. KLM biedt een cao voor drie jaar waarin medewerkers in totaal 6 procent meer loon krijgen in drie stappen. Werknemers zijn daar over niet te spreken. FNV vond het loonbod te mager om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen en kondigde na het aflopen van een ultimatum, vrijdag om 17 uur, al aan dat er acties zouden komen. In verband met de staking schrapt KLM maandag elf vluchten. Het gaat om Europese vluchten die uit voorzorg worden geschrapt, aldus een woordvoerder. KLM zei haar uiterste best te zullen doen om ongemak voor passagiers te beperken. De luchtvaartmaatschappij adviseert passagiers goed de informatie te volgen op de KLM-website en de KLM-app. Bron: Belga   Het bericht Grondpersoneel KLM gaat maandagochtend staken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Nederlandse treinconducteurs staken woensdag: mogelijk geen trein tussen Brussel en Amsterdam (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het verkeer van de Beneluxtreinen tussen Amsterdam en Brussel kan woensdag verstoord zijn. De Nederlandse conducteurs van de trein staken uit onvrede met hun salaris, zo hebben de vakbonden FNV Spoor en VVMC aangekondigd.
  [naar artikel]
 43. Leef jij ook van loon tot loon? Zo stop je daarmee, zonder opslag te krijgen (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zo'n 75 procent van de volwassenen in Amerika leeft elke maand van loon tot loon en heeft amper of geen spaargeld. Ook in België kon één op de
  [naar artikel]
 44. ‘Laat kinderbijslag van loon afhangen’ (05/04/2017 - De Standaard)
  Meer kinderbijslag bij een laag loon en minder bij een hoog loon. Dat stellen Groen en Ecolo voor in Brussel waar volop de discussie woedt over een nieuwe systeem van kinderbijslag.
  [naar artikel]
 45. Piloten Lufthansa zetten licht op groen om te kunnen staken (31/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De piloten van Lufthansa, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, hebben met een grote meerderheid het licht op groen gezet om te kunnen staken om hun eis voor een hoger loon kracht bij te zetten. Concrete plannen zijn er wel nog niet, aldus de vakbond Vereinigung Cockpit.
  [naar artikel]
 46. Zal uw loon deze maand stijgen dankzij de index? Controleer het hier (07/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het loon van heel wat Belgische werknemers zal in 2019 geïndexeerd worden. De verhoging van uw loon zal afhangen van het paritaire comité waaronder uw job en dus ook uw loon valt. In onderstaande lijst komt u te weten of ook uw loon geïndexeerd wordt en met hoeveel er al dan niet een stijging is.
  [naar artikel]
 47. Zal uw loon deze maand stijgen dankzij de index? Controleer het hier (07/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het loon van heel wat Belgische werknemers zal in 2019 geïndexeerd worden. De verhoging van uw loon zal afhangen van het paritaire comité waaronder uw job en dus ook uw loon valt. In onderstaande lijst komt u te weten of ook uw loon geïndexeerd wordt en met hoeveel er al dan niet een stijging is.
  [naar artikel]
 48. Vakbond ACV Puls ziet wel marge voor meer loon (06/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vakbond ACV Puls vindt dat er goede redenen zijn om wel meer loon te geven aan werknemers. Werkgeversfederatie VBO liet dinsdag verstaan geen ruimte te zien voor hogere lonen in de huidige economische context. Binnenkort start het tweejaarlijks overleg over de loon- en arbeidsvoorwaarden.
  [naar artikel]
 49. Van de post tot het onderwijs, steeds meer sectoren gaan staken op 13 februari (01/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Spoorwegen, luchthavens, de haven ook. Steeds meer organisaties laten weten dat ze mee staken op 13 februari. Vakbonden kunnen onmogelijk nu al een volledige lijst geven van wie allemaal het werk neerlegt. Maar ze geven wel een antwoord op de vraag waarom ambtenaren mee staken voor een conflict bij de werknemers in de privé.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy