Zusjes Jasmine en Melissa Hemsley zijn de nieuwe Britse kooksensaties. Ze leren de Britten gezond, leuk, lekker en gemakkelijk koken. Uit hun [naar artikel]
Niets zo trendy als smoothies en chiazaad, vinden Melissa en Jasmine Hemsley, die toveren met gezonde recepten in 'Vogue' en 'The Guardian'. Maar, anders dan hun medehipsters, zweren ze ook bij beenderbouillon, zo blijkt uit hun eerste kookboek. [naar artikel]
Eentje met hesp en eentje met kaas? Of mag het dit schooljaar net iets meer zijn in die brooddoos? Een groene Shrek-omeletwrap met spinazie, bijvoorbeeld. Of waarom geen veggie préparé met mozzarella? Chefs Sandra Bekkari en Sofie Dumont delen hun beste tips voor een gezonde brooddoos én recepten om van elke (school)lunch een feest te maken: “Soms kijken de andere kinderen raar naar Graces brooddoos, maar zo inspireert ze en maakt ze nieuwsgierig.” [naar artikel]
Eentje met hesp en eentje met kaas? Of mag het dit schooljaar net iets meer zijn in die brooddoos? Een groene Shrek-omeletwrap met spinazie, bijvoorbeeld. Of waarom geen veggie préparé met mozzarella? Chefs Sandra Bekkari en Sofie Dumont delen hun beste tips voor een gezonde brooddoos én recepten om van elke (school)lunch een feest te maken: “Soms kijken de andere kinderen raar naar Graces brooddoos, maar zo inspireert ze en maakt ze nieuwsgierig.” [naar artikel]
Billie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chefs Kaat en Lien van Vangroenten delen hun recept voor een heerlijk gezonde groentetaart. [naar artikel]
Eentje met hesp en eentje met kaas? Of mag het dit schooljaar net iets meer zijn in die brooddoos? Een groene Shrek-omeletwrap met spinazie, bijvoorbeeld. Of waarom geen veggie préparé met mozzarella? Chefs Sandra Bekkari en Sofie Dumont delen hun beste tips voor een gezonde brooddoos én recepten om van elke (school)lunch een feest te maken: “Soms kijken de andere kinderen raar naar Graces brooddoos, maar zo inspireert ze en maakt ze nieuwsgierig.” [naar artikel]
Er zijn veel mensen die graag lekker eten, maar nooit koken omdat ze dat niet kunnen. Melissa Hemsley wil deze stuntelende thuiskoks helpen. "Ik... [naar artikel]
Het is vaak een behoorlijke opgave om een gezonde boterhammendoos samen te stellen die je kinderen ook nog eens lekker vinden. Maar dankzij de talrijke tips van moeders op Mumsnet wordt dit kinderspel. Van groentenbrochettes tot boterhammen in hartvorm ... deze gezonde snacks vallen ongetwijfeld bij elk kind in de smaak. [naar artikel]
Volgens hun collega-chefs behoren drie Belgische chefs tot de honderd beste koks in de wereld. Dat blijkt uit een lijst van het Franse magazine Le Chef. Voor de vijfde keer staat een Fransman op de prestigieuze eerste plek. [naar artikel]
Waarom smaakt eten op restaurant dikwijls net een tikkeltje beter dan thuis? Professionele chefs zijn getraind om zelfs het meest eenvoudige gerecht tot een hoger niveau te tillen en dat vaak op een verrassend eenvoudige manier. 14 topchefs delen allemaal een exclusieve tip om er het beste van te maken in de keuken. Van driesterrenchef Tim Boury tot Marcelo Ballardin: “Zo wordt je saus nooit meer te waterig.” [naar artikel]
Tot maandagavond loopt het culinaire festival Antwerpen Proeft. Tientallen chefs pakken er uit met hun mooiste en lekkerste creaties. Dit jaar [naar artikel]
Gezonde en verse voeding heeft de reputatie duur te zijn. Toch kan je ook gezond en lekker koken voor weinig geld. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen in vijf simpele tips hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd. Ze geven ook zes exclusieve recepten om meteen mee aan de slag te gaan: “Dure superfoods zijn echt niet nodig.” [naar artikel]
Het is nog wat vroeg om de wijde wereld in te trekken, maar we kunnen wel al voorproeven. Zeven chefs van exotische origine delen hun favoriete thuislandgerecht. Van falafel over rijstpannenkoeken tot barbecue, van Vietnam over Australië tot Brazilië. Tijd om weer te smullen van die lekkere buitenlanden. [naar artikel]
Ook altijd jaloers op die prachtige Instagramfoto’s van foodbloggers? Deze 7 influencers delen graag hun beste tips zodat jouw salade met avocado... [naar artikel]
Het conflict in Syrië duurt nu al acht jaar, en het wordt tijd dat de Syrische bevolking zijn lot weer in eigen handen kan nemen. Oxfam en de Danish Refugee Council (DRC), twee van de grootste ngo’s aanwezig in Damascus, roepen in een nieuw rapport daarom op tot meer financiering voor hulp die “Syriërs helpt […] Het bericht Donorconferentie Syrië – “Tijd dat Syriërs hun lot weer in eigen handen kunnen nemen” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Waarom smaakt eten op restaurant dikwijls net een tikkeltje beter dan thuis? Professionele chefs zijn getraind om zelfs het meest eenvoudige gerecht tot een hoger niveau te tillen en dat vaak op een verrassend eenvoudige manier. 14 topchefs delen allemaal een exclusieve tip om er het beste van te maken in de keuken. Van driesterrenchef Tim Boury tot Marcelo Ballardin: “Zo wordt je saus nooit meer te waterig.” [naar artikel]
Een gezonde darmflora is een absolute must voor je gezondheid. Wij vroegen raad aan dokter Jutta Borms hoe je hem in topvorm houdt. [naar artikel]
World Vegan Day is meteen het startschot van ‘Try Vegan’, een uitdaging om de hele maand november zo veel mogelijk veganistische gerechten op tafel te toveren. Gerenommeerde chefs Bart De Pooter en Laurence Haegeman delen alvast enkele recepten om je op weg te helpen. [naar artikel]
Wat zijn nu eigenlijk de beste wijnen onder 10 euro? En wat zijn de beste tips om wijn goed te bewaren? Sommelier Sepideh Sedaghatnia, sommelier Andy De Brouwer en Frank Van der Auwera geven enkele van hun mooiste wijntips. [naar artikel]
Wie met een smartphone de mooiste kiekjes wil schieten, moet vrij vanzelfsprekend een toestel met hoogstaande camera(’s) uitkiezen. Expert Friso Weijers van technologiesite Tweakers heeft de zes ultieme tips in petto die je helpen om de mooiste foto’s te maken met je telefoon én somt de beste smartphones van het moment voor fotoliefhebbers op. [naar artikel]
Het Franse culinaire magazine Le Chef publiceert een lijst met de 100 beste Chefs ter wereld. Dit jaar prijken er drie Belgen op de lijst. Naast Peter Goossens (van het Hof van Cleve) en Gert De Mangeleer (van Hertog Jan) staat ook Christophe Hardiquest (van Bon Bon). [naar artikel]
Eén op de drie Vlamingen koopt minder verse voeding om kosten te besparen. Dat blijkt uit de Grote Geldenquête van HLN. Toch hoeft gezond koken niet duur te zijn. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen vijf simpele tips voor hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd . Ze geven zes exclusieve recepten om deze week al meteen mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Bilie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef-koks Kaatje en Maxim van Krok in Genk tippen een gezonde croque. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.