Cava is een relatief goedkope schuimwijn in vergelijking met champagne, omdat de druiven makkelijk te telen en machinaal te oogsten zijn. De arbeid in Spanje is ook goedkoper. Bovendien moet de schuimwijn ook minder lang rusten. Daarom is cava een populair alternatief voor de duurdere champagne tijdens de feesten, legt sommelier-conseil Sanaz Sadegh uit. [naar artikel]
Voor een fancy aperitief heb je twee dingen nodig: een lekker glaasje champagne en een bijhorend hapje. Volgens foodpairingexperten is zalm het perfecte gezelschap voor een glaasje bubbels, daarom verwerken we de vis in een fris, krokant hapje. [naar artikel]
Het is momenteel dan wel niet toegelaten op een terrasje of op restaurant, nippen van een glaasje roze champagne of cava kon je tijdens deze... [naar artikel]
Lees dit artikel: Voor wie nog bubbels zoekt voor de feesten: 11 betaalbare cava’s die echt top zijn Cava is een van de meest ondergewaardeerde mousserende wijnen, met de beste cava’s die wedijveren met champagne en andere topbubbels. Fris en levendig als hij jong is en met de jaren complexer, biedt hij een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Het imago van cava is minder glamoureus dan dat van Franse champagne of de Italiaanse Franciacorta. Ondertussen […] Lees dit artikel: Voor wie nog bubbels zoekt voor de feesten: 11 betaalbare cava’s die echt top zijn [naar artikel]
Stel nu, dat je de fles bubbels tijdens de feestdagen niet in één keer leegdrinkt. Dan bruist de cava of champagne de dag erna niet meer. Maar met deze eenvoudige hack los je dat probleem zo op. [naar artikel]
Champagne, cava, prosecco: de producenten beweren met grote stelligheid dat er op de markt plaats is voor alle drie. Dat is ook logisch: de kwaliteit van deze drie mousserende wijnen verschilt grondig. Uiteindelijk zijn je budget en de gelegenheid doorslaggevend. [naar artikel]
Het is je misschien al eerder opgevallen dat elke fles cava en champagne een holle onderkant heeft, terwijl dat bij flessen wijn niet altijd het [naar artikel]
Wil je je glaasje prosecco, champagne of cava nog sprankelender maken? Dan kan je nu je toevlucht zoeken tot glitters die speciaal daarvoor werden ontworpen door het Britse bedrijfje Lakeland. [naar artikel]
Kathleen Krekels zal pas half augustus verlost zijn van de zware chemobehandeling en bestralingen die ze als kankerpatiënt sinds begin dit jaar ondergaat. “Maar zondagavond heb ik samen met mijn campagneteam Voorkempen toch één glaasje cava gedronken op mijn herverkiezing, met de zegen van de verpleegkundige.” [naar artikel]
Nieuwjaar is achter de rug, maar misschien staan er bij jou ook nog enkele bedrijfsfeestjes of recepties op de planning waar de cava, champagne of prosecco rijkelijk zal vloeien. Lekker, maar de bubbeldrankjes kunnen schadelijk zijn voor je gebit... [naar artikel]
“Vooruit, één glaasje dan…” Met dit glas kan het na één drankje toch een wilde avond worden. In het champagneglas kan je een hele fles cava of champagne kwijt. Dit is de oplossing voor een eeuwenoud probleem. Je bent te lui om steeds bij te schenken en drinken van de fles vind je vulgair. Met […] [naar artikel]
Lees dit artikel: Geweldige bubbels die je budget niet zullen breken: naast cava nog 6 alternatieven voor champagne Er is niets mis met champagne, tenzij je natuurlijk een beperkt budget hebt. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven die de jongste jaren ook fors kwalitatief beter zijn geworden. Hier zijn nog zes bubbels die je kan proberen. 1. Prosecco Prosecco komt uit de regio Valdobbiadene net ten noorden van Venetië in Italië. De wijn […] Lees dit artikel: Geweldige bubbels die je budget niet zullen breken: naast cava nog 6 alternatieven voor champagne [naar artikel]
De kans is groot dat er vanavond een flesje cava of champagne gekraakt wordt. Of twee, of drie. En dan kan het gebeuren dat er al eens een halve... [naar artikel]
Oudejaarsavond gaat veelal gepaard met een glaasje champagne. Voor wie rijdt, best een glaasje 0 procent-bubbels. Nog te vaak is de bob van dienst niet bob genoeg. In heel Vlaanderen geven vrijwilligers en chauffeurs hun feestje op om die mensen veilig thuis te brengen. [naar artikel]
Met het seizoen van de trouwfeesten, communiefeesten, en hopelijk ook snel dat van de terrasjes, is het weer tijd om flessen bubbels boven te halen. Maar welke soort bubbels kies je dan? Waarom zijn die prijsverschillen tussen champagne, prosecco en cava zo groot? En hoe herken je een goede fles bubbels? Sommelier Paul-Henri Cuvelier legt het uit én deelt enkele aanraders. [naar artikel]
Botox in jouw living vergezeld van een glaasje cava of champagne: dat laat veel aan de verbeelding over. Zogeheten ‘botox parties’ zouden bestaan en NINA zoekt mensen die ons anoniem een blik achter de schermen gunnen. [naar artikel]
Het mag iets meer zijn dit jaar met de feesten. We drinken geen cava, prosecco of schuimwijn maar wel echte champagne met oudejaar. [naar artikel]
De hele lente en zomer dromen we ervan, en nu is het eindelijk zover: het wildseizoen is geopend! En omdat dat gevierd moet worden, halen we er ineens een fles champagne bij. Voor een glaasje bubbels, ja, maar ook om onze hinderollade te pimpen met in champagne geroosterde pastinaak. Werk af met heerlijke tijmaardappelen en je hebt een wildgerecht om 'u' en 'wauw' en 'ik wil nooit meer iets anders eten' tegen te zeggen. [naar artikel]
De wereldwinkel Opglabbeek-Meeuwen-Gruitrode-As is een blijver. “En dat allemaal dankzij ons team van vijftig vrijwilligers uit de drie gemeenten”, zegt voorzitter Johan Van Roy. “Ze verdienen een pluim om er ook in coronatijden altijd te staan. We mochten zelfs nieuwe vrijwilligers verwelkomen. Jongere en oudere medewerkers springen dagelijks overal bij. In de winkel, met flyeren of door onze heerlijke cava te leveren. Dit moment is er om elkaar beter te leren kennen. Onder het genot van een glaasje cava en met een frietje gaan we door naar ons 15-jarig bestaan.” [naar artikel]
Staat er nog een fles cava of champagne open na het feest van gisteren? (Toegegeven: dat is niet van onze gewoonte!) Gelukkig hebben wel wel een... [naar artikel]
Als je op een van deze zwoele avonden een glaasje champagne of schuimwijn drinkt, zet de fles nadien niet te lang de koelkast. “Dat verknoeit de smaak”, zegt Marie-Christine Osselin, kwaliteitsmanager bij het Franse champagnehuis Moët & Chandon in The Huffington Post. [naar artikel]
Op oudejaarsavond wordt er wel eens een drankje, of meer, achterover geslagen. Meestal klinken we om twaalf uur met een glaasje cava, maar het kan ook anders. Hoog tijd om het nieuwe jaar in te zetten met lekkere cocktails! Je moet geen ervaren barvrouw of -man te zijn om deze creaties te kunnen shaken. Volg […] [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.