Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Onderaan de voedingsdriehoek, maar gepromoot door VLAM: biefstuk-friet

10/10/2017 - 11:10
"Een nieuwe campagne van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) die biefstuk-friet promoot, is een doorn in het oog van oppositiepartij Groen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Compleet onaanvaardbaar", vindt Bart Caron van Groen, want rood vlees staat helemaal onderaan de nieuwe voedingsdriehoek en frieten vallen er zelfs buiten. Het VLAM en bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V) verdedigen de campagne. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hier eet je de lekkerste biefstuk friet (27/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]


2. Belg eet geen biefstuk meer (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker... [naar artikel]


3. Maaseikenaar eet élke dag biefstuk met friet: "Soms zelfs twee keer per dag" (19/02/2020 - VRT NWS)

Gisteren las je nog het verhaal van Rudy Gybels uit Schaffen die élke dag naar de frituur gaat voor een bakje friet. Hub Vermeulen uit Maaseik gaat nog een stapje verder. Hij eet al 37 jaar lang elke dag biéfstuk met friet. “Ik krijg niets anders binnen." [naar artikel]


4. Belg laat biefstuk steeds meer links liggen (28/09/2017 - Knack)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


5. Belgische biefstuk wordt almaar minder geserveerd (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


6. VLAM geeft startschot voor "Week van steak-friet", maar er klinkt ook kritiek (03/11/2018 - VRT NWS)

Steak met friet is misschien wel één van de populairste gerechten van bij ons. Reden genoeg voor de VLAM, de overheidsdienst die onze landbouwproducten promoot, om vandaag van start te gaan met de week van de steak-friet. Maar niet iedereen is tevreden met deze campagne die vlees promoot. [naar artikel]


7. Bart Caron (Groen): “Vlaamse overheid geeft tegenstrijdige voedingsadviezen aan bevolking” (20/09/2017 - Metro)

Terwijl de Vlaamse overheid langs de ene kant een nieuwe voedingsdriehoek lanceert waarin gesuggereerd wordt om minder vlees te eten, lanceert ze tegelijk de “Week van de Steak-Friet” en een campagne ter promotie van het Belgisch rundsvlees. Volgens Vlaams parlementslid Bart Caron (Groen) stuurt de Vlaamse overheid “tegenstrijdige aanbevelingen” aan de bevolking. Ook parlementslid Hermes […] [naar artikel]


8. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste biefstuk-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Bleu chaud gebakken vind ik absoluut de top” (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


9. Stijn Baert proeft steak-friet in 4 zaken in Vlaanderen: welke serveert de lekkerste biefstuk? “29,90 euro voor rundsfilet van hoge kwaliteit” (06/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Biefstuk-friet is een gerecht dat je in veel restaurants in Vlaanderen op de kaart ziet staan, maar waar eet je nu de lékkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek en neemt de proef op de som. Deze maand passeert hij bij vier nieuwe adressen die talrijk werden ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “De Pascale Naessens in je hoofd schreeuwt nee, maar je hart huppelt van ja.” [naar artikel]


10. Week van de steak-friet. De 10 favorieten van Stijn Baert: “Vanaf de eerste hap was dit een winnaar” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


11. Week van de steak-friet: deze 10 restaurants serveren de beste versie volgens Stijn Baert: “Vanaf de eerste hap was dit een winnaar” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


12. Smakelijk! Het is de ‘Week van de friet’ (26/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Nog geen maand na de “Week van de steak-friet” start deze week de “Week van de friet”. De organisator is opnieuw het promotieagentschap VLAM. Die... [naar artikel]


13. Week van de steak-friet. Dit zijn de 10 beste restaurants voor het gerecht volgens Stijn Baert: “Hier vind je een goede voor 20 euro” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


14. Een Nederlander die de beste biefstuk-friet blijkt te maken, veel gekker moet het niet worden (13/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


15. Meer groenten, minder vlees en boter: de voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Vergeet de actieve voedingsdriehoek zoals u hem kent, met bewegen in de basis en vetten aan de top. In zijn nieuwe versie wordt de voedingsdriehoek letterlijk omgedraaid en krijgen plantaardige voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit en volle granen, een hoofdrol. De voedingsdriehoek krijgt ook een broertje, de bewegingsdriehoek, die ons zittend gedrag moet aanpakken. [naar artikel]


16. De nieuwe voedingsdriehoek doorgelicht: 'We mogen het belang van voeding niet overdrijven' (20/09/2017 - Knack)

De nieuwe voedingsdriehoek is zopas voorgesteld aan het grote publiek. Knack trok ermee naar professor Sander Kersten, de Nederlandse topexpert in voeding en gezondheid. 'Het wordt er niet bij gezegd, maar een voedingsdriehoek dringt mensen een schuldgevoel op.' [naar artikel]


17. Minder dierlijke producten en meer groenten: oude voedingsdriehoek op zijn kop (19/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet het beeld dat je had van de voedingsdriehoek, want dat wordt helemaal omgegooid door het nieuwe exemplaar dat het Vlaams Instituut Gezond [naar artikel]


18. Minder dierlijke producten en meer groenten: de voedingsdriehoek is de oude op zijn kop gezet (19/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet het beeld dat je had van de voedingsdriehoek, want dat wordt helemaal omgegooid door het nieuwe exemplaar dat het Vlaams Instituut Gezond [naar artikel]


19. Stoot deze gepimpte steak friet de klassieke versie van de troon? (05/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een stevige biefstuk met frietjes gaat er bij ons, Belgen, altijd in. Maar zin in iets verfijnders of iets nieuws? Dan kan tagliata met steppegras... [naar artikel]


20. In deze 4 brasserieën eet je steak-friet voor minder dan 20 euro, maar is het vlees ook lékker? Stijn Baert test uit: “Dit is de beste die ik al besteld heb” (14/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert biefstuk-friet onder de prijs van 20 euro. “Soms is gewoon ook gewoon goed”, schrijft hij bij één van de adresjes. “Maar hier bevredigt dan weer niéts, buiten de rekening”, klinkt het bij een andere zaak. Welk restaurant kan bekoren voor een goedkoop én smaakvol stuk vlees? [naar artikel]


21. OPROEP. Wie eet er wekelijks een frietje met vrienden of familie in de frituur? (26/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Nog geen maand na de “Week van de steak-friet” start deze week de “Week van de friet”. De organisator is opnieuw het promotieagentschap VLAM. Die roept op om tussen 26 november en 2 december de frituur te bezoeken in gezelschap. Want “samen smaakt een frietje beter”. [naar artikel]


22. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste steak-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Sfeer en eten versterken elkaar" (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


23. Gezond eten volgens de voedingsdriehoek (14/04/2023 - Gezond.be)

Tussen al het diëten door vergeten we wel eens dat er simpelere manieren zijn om gezond te eten. De voedingsdriehoek is een handige tool die duidelijk weergeeft wat de do’s en don’ts zijn als het om gezonde voeding gaat. De driehoek wordt uitvoerig besproken in een aflevering van de podcast ‘Wat ligt er op uw […] Het bericht Gezond eten volgens de voedingsdriehoek verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!