De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

150 miljoen euro extra voor bijkomende plaatsen in scholen

De Redactie

13/07/2016 - 13:59

De komende 3 jaar investeert Vlaanderen nog eens 150 miljoen euro in tientallen scholen in Vlaanderen en Brussel. Dit moet 13.146 extra plaatsen opleveren. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE REDACTIE

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. 109 extra plaatsen in vier Limburgse scholen voor buitengewoon onderwijs (27/10/2022 - Het Belang van Limburg)
    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 5 miljoen euro om 334 extra plaatsen in het buitengewoon onderwijs te creëren. In Limburg gaat het om 109 bijkomende plaatsen in vier scholen, goed voor een investering van bijna een miljoen euro.
    [naar artikel]
  2. 150 miljoen euro voor 13.000 extra plaatsen op de schoolbanken (13/07/2016 - De Standaard)
    Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) creëert de volgende drie jaar 13.146 extra plaatsen in scholen in Vlaanderen en Brussel. Het gaat om extra plaatsen in de klas in 15 steden en gemeenten die door de bevolkingsgroei met het grootste plaatsgebrek kampen. Voor het eerst komen er ook extra plaatsen in secundaire scholen.
    [naar artikel]
  3. Limburg krijgt 12,3 miljoen euro voor extra plaatsen in secundair onderwijs (20/10/2018 - Het Belang van Limburg)
    HASSELTLimburg krijgt 12,3 miljoen euro van de Vlaamse regering voor extra plaatsen in het secundair onderwijs. Het geld is bestemd voor infrastructuurwerken aan scholen in Hasselt, Beringen, Maasmechelen en Zonhoven. In die gemeenten dreigen de middelbare scholen immers het snelst overbevolkt te geraken, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.
    [naar artikel]
  4. Vlaamse regering trekt 20 miljoen meer uit voor extra plaatsen in buitengewoon onderwijs: ook in jouw gemeente? (27/06/2022 - VRT NWS)
    Om het nijpend plaatstekort in het buitengewoon onderwijs aan te pakken trekt de Vlaamse regering 45 miljoen euro extra uit. Dat is 20 miljoen euro dan eerder was voorzien. Op termijn moeten met dit geld 1.000 extra plaatsen worden gecreëerd. Maar ook op de korte termijn zullen er al extra plaatsen komen, maakt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zich sterk. “In samenspraak met de scholen voor buitengewoon onderwijs puzzelen we om zelfs al tegen september extra plaatsen te creëren.”
    [naar artikel]
  5. 18 miljoen euro voor 1.400 extra plaatsen in de klas (25/09/2019 - Metro)
    Het Agentschap voor infrastructuur in het onderwijs (Agion) heeft 30 scholenbouwprojecten voor extra plaatseen in de klas in het gesubsidieerd onderwijs goedgekeurd. Het gaat om een investering van 18 miljoen euro, goed voor 1.400 extra plaatsen in de klas, vooral in het secundair onderwijs. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) bekendgemaakt in de marge van een vraag van Groen-parlementslid Stijn Bex. De Vlaamse regering heeft sinds 2010 372 miljoen euro geïnvesteerd in bijkomende plaatsen in het basisonderwijs. Die inhaaloperatie was nodig om de soms nijpende tekorten op te vangen. De investeringen zijn goed voor 40.000 bijkomende plaatsen, waarvan er intussen 20.000 gerealiseerd zijn. De stijging van het aantal leerlingen die zich de voorbije jaren vooral in het basisonderwijs aftekende, zal zich de komende jaren in het secundair onderwijs doorzetten. Het is dan ook vooral in het secundair onderwijs dat er bijkomende plaatsen in de klas nodig zijn. De raad van bestuur van Agion heeft nu alvast het licht op groen gezet voor 30 projecten, goed voor 1.400 extra plaatsen in de klas. Concreet gaat het om 1.105 extra plaatsen in het secundair onderwijs en 288 plaatsen in het basisonderwijs. De investering van 18 miljoen euro wordt verdeeld onder Leuven (3,96 miljoen euro), Hasselt (3,69 miljoen euro), Asse (1,75 miljoen euro), Evergem (1,53 miljoen euro), Beveren (1,15 miljoen euro) en Mechelen (1,04 miljoen euro). Minister Crevits maakte de cijfers bekend in de marge van een vraag van Stijn Bex (Groen) over het capaciteitsprobleem in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Wat dat Brusselse capaciteitsprobleem betreft, is het volgens Crevits nog een beetje te vroeg voor conclusies over eventuele Nederlandstaligen die geen plekje vinden. Zo is het Brusselse Lokaal Overlegplatform (LOP) de beschikbare vrije plaatsen nog in kaart aan het brengen. Wat het secundair onderwijs betreft, laat Crevits wel verstaan dat de capaciteit nog niet volzet is. Zo zijn er nog vrije plaatsen in 22 vestigingsplaatsen. bron: Belga Het bericht 18 miljoen euro voor 1.400 extra plaatsen in de klas verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  6. Crevits maakt 27 miljoen euro vrij voor 3.000 extra plaatsen in de klas (04/09/2019 - Metro)
    Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft 34 nieuwe capaciteitsprojecten goedgekeurd. Het gaat om een investering van 27 miljoen euro, goed voor 3.000 extra plaatsen in het basis- en het secundair onderwijs. De voorbije jaren heeft de Vlaamse regering fors geïnvesteerd in extra plaatsen in het basis- en secundair onderwijs. In het basisonderwijs zijn de grootste tekorten de voorbije jaren grotendeels weggewerkt. Sinds 2010 werd er budget uitgetrokken voor 40.000 extra plaatsen, waarvan er al 20.000 zijn gerealiseerd. Uit de capaciteitsmonitor blijkt wel dat het secundair nu in het schooljaar 2024-2025 aankijkt tegen een tekort van 58.500 plaatsen. Tussen 2003 en 2008 was er immers elk jaar een stijging van het geboortecijfer. Die kinderen maken nu de overstap naar het secundair. “Door het stijgende leerlingenaantal in onze scholen is het nodig dat er extra plaatsen in de klas bijkomen. De voorbije jaren hebben we al twee keer 150 miljoen euro vrijgemaakt voor tientallen projecten in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. We steken nu nog een tandje bij met een extra investering van bijna 27 miljoen euro, goed voor ruim 3.000 extra plaatsen in scholen in het basis- en het secundair onderwijs”, legt CD&V-minister Crevits uit. Concreet gaat het om 2.408 extra plaatsen in het secundair onderwijs en 617 plaatsen in het basisonderwijs. De grootste hap uit het budget gaat naar Antwerpen (9 miljoen euro), gevolgd door 4,8 miljoen euro voor Aalst, 4,5 miljoen euro voor Gent en ook voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 4 miljoen euro voor de Vlaamse Rand (met telkens 1 miljoen euro voor Halle, Vilvoorde, Dilbeek en Zaventem). bron: Belga Het bericht Crevits maakt 27 miljoen euro vrij voor 3.000 extra plaatsen in de klas verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  7. Vlaamse regering maakt 25,5 miljoen euro vrij voor materiaal en schoonmaak scholen (05/06/2020 - Het Belang van Limburg)
    De Vlaamse regering maakt 25,5 miljoen euro extra vrij voor de scholen die tijdens de coronacrisis geïnvesteerd hebben in beschermend materiaal en bijkomende schoonmaak. Het is de derde keer dat de regering-Jambon extra middelen uittrekt om de scholen te ondersteunen.
    [naar artikel]
  8. Crevits trekt 150 miljoen euro uit om 50.000 bijkomende leerlingen te plaatsen (04/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
    CD&V-minister Hilde Crevits wil dit jaar 150 miljoen euro in het secundair onderwijs pompen. Dat doet ze om het capaciteitsprobleem in de scholen...
    [naar artikel]
  9. Vlaamse Gemeenschapscommissie investeert 16 miljoen euro in bouw Nederlandstalige scholen in Brussel (29/11/2018 - Het Nieuwsblad)
    De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) heeft donderdag de financiering van zes bouwprojecten van Nederlandstalige scholen in Brussel goedgekeurd. De investering bedraagt 16 miljoen euro en moet 885 bijkomende plaatsen creëren. Dat maakt Guy Vanhengel, Brussels minister en VGC-collegelid bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs, bekend.
    [naar artikel]
  10. Vlaanderen trekt 45 miljoen euro uit voor extra plaatsen in het buitengewoon onderwijs (27/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) trekt 45 miljoen euro uit voor extra plaatsen in het buitengewoon onderwijs. Dat is 20 miljoen euro meer dan aanvankelijk voorzien, maakt Weyts bekend. Vijf miljoen euro is bestemd om al op korte termijn - tegen de start van het nieuwe schooljaar in september - extra plaatsen te creëren.
    [naar artikel]
  11. 30 miljoen euro voor 5.400 bijkomende plaatsen in het Franstalige onderwijs (22/02/2018 - VRT NWS)
    De regering van de Franse Gemeenschap trekt 30 miljoen euro uit voor 5.400 bijkomende plaatsen in het Franstalige onderwijs. Die zijn nodig om een demografische boom op te vangen.
    [naar artikel]
  12. Vlaamse Gemeenschapscommissie investeert 16 miljoen euro in bouw scholen (29/11/2018 - Metro)
    De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) heeft vandaag de financiering van zes bouwprojecten van Nederlandstalige scholen in Brussel goedgekeurd. De investering bedraagt 16 miljoen euro en moet 885 bijkomende plaatsen creëren. Dat maakt Guy Vanhengel, Brussels minister en VGC-collegelid bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs, bekend. “885 bijkomende plaatsen in gemeenten met capaciteitsproblemen, betekenen een versterking van het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel én een investering in de kwaliteit van ons onderwijs”, stelt minister Vanhengel. De 16 miljoen euro zal door de VGC verdeeld worden over zes bouwproject in de vorm van een investeringssubsidie of een principeakkoord tot financiering. De gemeentelijke basisschool het Windekind in Molenbeek kan rekenen op 7 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe dubbele basisschool. De Everheide in Evere krijgt 3,1 miljoen euro voor de sloop van een oud schoolgebouw en de bouw van een nieuw. Daarmee kan het aantal leerlingen verdubbeld worden. De basisschool Imelda in Molenbeek krijgt voor zijn renovatie een nieuwe polyvalente zaal en speelplaats van 2,5 miljoen euro. Het Angelusinstituut in Sint-Lambrechts-Woluwe kan rekenen op 1,81 miljoen voor de bouw van een nieuwe dubbele basisschool en het pilootproject Educare. De basisscholen Champagnat en Heilige Familie in Schaarbeek krijgen samen 1,07 miljoen euro voor hun capaciteitsuitbreiding en het Sint-Lutgardis in Ganshoren ontvangt 450.000 euro voor zijn renovatie en nieuwbouw. bron: Belga Het bericht Vlaamse Gemeenschapscommissie investeert 16 miljoen euro in bouw scholen verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  13. 1.806 extra plaatsen in negen Limburgse secundaire scholen (05/04/2019 - Het Belang van Limburg)
    De komende drie jaar zullen negen secundaire scholen in Limburg 1.806 plaatsen mogen bijbouwen. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) investeert daarvoor 12,3 miljoen euro.
    [naar artikel]
  14. 200 miljoen euro voor extra klassen (05/04/2019 - Metro)
    De Vlaamse regering trekt de komende drie jaar 200 miljoen euro uit om extra plaatsen te creëren in het secundair onderwijs en, in mindere mate, het basisonderwijs. “De babyboom die we de afgelopen jaren in het basisonderwijs zagen verschijnen, begint zich nu te verplaatsen naar het secundair”, zegt Onderwijsminister Hilde Crevits. De regering legt voor de komende drie jaar 151 miljoen euro vast om 16.200 plaatsen bij te creëren in het secundair onderwijs en 2.300 plaatsen in het basisonderwijs. Daarnaast gaat er 50 miljoen euro extra naar de steden. Zij moeten dan samen met de scholen bekijken waar de nood het hoogst is. Zo gaat er 9 miljoen euro naar Antwerpen en 4,5 miljoen naar Brussel. In het basisonderwijs zijn de grootste tekorten de voorbije jaren grotendeels weggewerkt. Sinds 2010 werd er budget uitgetrokken voor 40.000 extra plaatsen, waarvan er al 20.000 zijn gerealiseerd. Uit de capaciteitsmonitor blijkt dat het secundair nu in het schooljaar 2024-2025 aankijkt tegen een tekort van 58.500 plaatsen. Tussen 2003 en 2008 was er immers elk jaar een stijging van het geboortecijfer. Die kinderen maken nu de overstap naar het secundair. Het extra geld zorgt voor meer dan 1.400 bijkomende plaatsen in Gent en meer dan 1.700 in Antwerpen. In Brussel wordt in het bijzonder geïnvesteerd in het technisch en het beroepsonderwijs. “Er zijn veel te weinig Brusselse scholen die TSO en BSO aanbieden”, zegt Crevits. “Daardoor volgen veel jongeren ASO, terwijl ze beter op hun plaats zouden zitten in een andere onderwijsvorm.” De Vlaamse partijen zullen het paasreces voorts gebruiken om de motie uit te werken die eind vorige maand werd goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Daarin engageerden ze zich onder meer om het basisonderwijs te versterken met extra kleuterverzorgers en zorgleerkrachten. De motie moet nog deze legislatuur tot een concreet initiatief leiden. bron: Belga Het bericht 200 miljoen euro voor extra klassen verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  15. Crevits pompt 150 miljoen euro in extra plaatsen in de klas (19/10/2018 - De Morgen)
    De Vlaamse regering investeert de komende drie jaar 150 miljoen euro in extra plaatsen in de klas. De grootste hap van dat budget, bijna 130 miljoen euro, moet dienen om het dreigende capaciteitstekort in het secundair onderwijs op te vangen. 
    [naar artikel]
  16. Crevits pompt 150 miljoen euro in extra plaatsen in de klas (19/10/2018 - Metro)
    De Vlaamse regering investeert de komende drie jaar 150 miljoen euro in extra plaatsen in de klas. De grootste hap van dat budget, bijna 130 miljoen euro, moet dienen om het dreigende capaciteitstekort in het secundair onderwijs op te vangen. Het resterende bedrag zal worden aangewend om de laatste plaatstekorten in het basisonderwijs te dichten. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) vandaag bekendgemaakt. De Vlaamse regering heeft sinds 2010 372 miljoen euro geïnvesteerd in bijkomende plaatsen in het basisonderwijs. Die inhaaloperatie was nodig om de soms nijpende tekorten op te vangen. De investeringen zijn goed voor 40.000 bijkomende plaatsen, waarvan er intussen 20.000 gerealiseerd zijn. Maar de leerlingengolf schuift op van het basisonderwijs naar het secundair onderwijs, waardoor er daar een tekort aan plaats dreigt te ontstaan. Een nieuwe wetenschappelijke studie van de VUB en de KU Leuven heeft de noden tot 2024-2025 in kaart gebracht en daaruit blijkt dat er tegen het schooljaar 2024-2025 een tekort dreigt van 58.500 plaatsen. Daarom ligt de focus van Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits ook op extra investeringen in het secundair onderwijs. Van de ruim 150 miljoen euro gaat er 128,2 miljoen naar het secundair. Dat geld wordt verdeeld over 27 steden en gemeenten met de grootste tekorten. De grootste bedragen gaan naar de stad Antwerpen (22,7 miljoen euro), Gent (12,8 miljoen euro), Leuven (6,3 miljoen euro), het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (5,9 miljoen euro), Mechelen (5,8 miljoen euro) en Vilvoorde (5,2 miljoen euro). Voor het basisonderwijs is er 23,1 miljoen euro voorzien. Dat geld moet dienen om er de laatste capaciteitstekorten op te vangen. Bijna de helft van die pot gaat naar de stad Antwerpen. De rest gaat naar Gent, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Dilbeek. bron: Belga Het bericht Crevits pompt 150 miljoen euro in extra plaatsen in de klas verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  17. Ruim 13.000 extra plaatsen op Vlaamse scholen (13/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
    Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) maakt 150 miljoen euro vrij om de komende drie jaar 13.146 nieuwe plaatsen te creëren in het lager en
    [naar artikel]
  18. Demir trekt 3,85 miljoen uit om 200 scholen extra asbestvrij te maken (23/08/2021 - Het Belang van Limburg)
    Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) trekt 3,85 miljoen euro uit om asbest te verwijderen uit 200 extra scholen. 149 scholen zijn hiermee klaar.
    [naar artikel]
  19. Corona slaat gat in boekhouding scholen: ‘14,6 miljoen euro extra nodig in katholieke net alleen’ (10/09/2020 - De Morgen)
    Scholen hebben bijna 40 miljoen euro extra moeten uitgeven om coronaproof les te kunnen geven. De Vlaamse overheid maakte geld vrij om dat te compenseren, maar volgens een enquête van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen volstaat dat niet.
    [naar artikel]
  20. Weyts voorziet extra plaatsen in buitengewoon onderwijs: 8 scholen breiden uit, 3 nieuwe scholen komen erbij (07/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
    Er komen extra plaatsen bij in het buitengewoon onderwijs om de lange wachtlijsten weg te werken. De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor de oprichting van drie nieuwe scholen. Twee basisscholen in Berchem en Aarschot, en een school voor secundair onderwijs in Marke. Acht andere scholen worden uitgebreid. “We zetten alle zeilen bij voor extra plaatsen”, zegt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA).
    [naar artikel]
  21. Weyts voorziet extra plaatsen in het buitengewoon onderwijs (07/07/2021 - Het Belang van Limburg)
    Er komen extra plaatsen bij in het buitengewoon onderwijs. De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor de oprichting van drie nieuwe scholen en de verbreding van acht andere scholen. Scholen van het buitengewoon onderwijs krijgen daarnaast extra mogelijkheden om hun capaciteit op korte termijn uit te breiden. Er wordt ook op langere termijn werk gemaakt van structureel extra capaciteit in het buitengewoon onderwijs. “We zetten alle zeilen bij om extra plaatsen te creëren”, zegt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
    [naar artikel]
  22. Weyts voorziet extra plaatsen in het buitengewoon onderwijs (07/07/2021 - Het Nieuwsblad)
    Er komen extra plaatsen bij in het buitengewoon onderwijs. De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor de oprichting van drie nieuwe scholen en de verbreding van acht andere scholen. Scholen van het buitengewoon onderwijs krijgen daarnaast extra mogelijkheden om hun capaciteit op korte termijn uit te breiden. Er wordt ook op langere termijn werk gemaakt van structureel extra capaciteit in het buitengewoon onderwijs. “We zetten alle zeilen bij om extra plaatsen te creëren”, zegt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
    [naar artikel]
  23. Acht Limburgse scholen krijgen subsidie om extra leerlingen te kunnen verwelkomen (22/11/2019 - Het Belang van Limburg)
    Acht scholen in Limburg krijgen een huursubsidie waarmee ze extra plaatsen in de klas kunnen realiseren. “Vlaanderen investeert 500 miljoen euro in schoolinfrastructuur en dat zal ook in Limburg voelbaar zijn”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.
    [naar artikel]
  24. Weyts investeert 180 miljoen euro in nieuwe plaatsen in de klas (28/02/2022 - Het Nieuwsblad)
    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt 180 miljoen euro vrij voor extra plaatsen in de klas. Het gaat om 2.000 plaatsen in het basisonderwijs, 11.000 plaatsen in het secundair en 1.800 plaatsen in het buitengewoon onderwijs.
    [naar artikel]
  25. Minister Wouter Beke roept op voor bijkomende plaatsen in kinderopvang (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
    Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke lanceert een nieuwe oproep voor extra plaatsen in de kinderopvang met inkomenstarief. Tegen het einde van de legislatuur moeten er minstens 2.962 plaatsen bijkomen. Daarvoor wordt 30,8 miljoen euro uitgetrokken.
    [naar artikel]
  26. Weyts voorziet extra plaatsen in het buitengewoon onderwijs (07/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Er komen extra plaatsen bij in het buitengewoon onderwijs. De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor de oprichting van drie nieuwe scholen en de verbreding van acht andere scholen. Scholen van het buitengewoon onderwijs krijgen ook extra mogelijkheden om hun capaciteit op korte termijn uit te breiden. Er wordt ook op langere termijn werk gemaakt van structureel extra capaciteit in het buitengewoon onderwijs. "We zetten alle zeilen bij om extra plaatsen te creëren", zegt minister van Onderwijs Ben Weyts.
    [naar artikel]
  27. Vlaams regering maakt 50 miljoen euro vrij voor extra plaatsen in secundair onderwijs (05/04/2019 - VRT NWS)
    De Vlaamse regering maakt 50 miljoen euro extra vrij om meer plaatsen te creëren in de klassen. Een half jaar geleden was daar al 150 miljoen voor uitgetrokken. Ook de schooltoelagen gaan volgend schooljaar omhoog.
    [naar artikel]
  28. Vandeurzen maakt 20 miljoen euro vrij voor kinderopvang (29/03/2018 - Metro)
    Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) maakt 20,4 miljoen euro extra vrij voor de kinderopvang. Het geld gaat onder meer naar de creatie van nieuwe opvangplaatsen en naar het omschakelen van bestaande plaatsen naar een hogere trap in het subsidiesysteem. Een deel van het geld gaat ook naar de versterking van de flexibele kinderopvang. Het grootste deel van de bijkomende middelen, meer bepaald 11 miljoen euro, gaat naar 1.499 bijkomende plaatsen met inkomenstarief (trap 2). Het gaat daarbij zowel om nieuwe plaatsen als om bestaande plaatsen die kunnen omschakelen. Daarnaast gaat er 2,5 miljoen euro naar 3.214 plaatsen groepsopvang zonder subsidie (trap 0) die een basissubsidie krijgen (trap 1). Daarvoor komen zowel bestaande als nieuwe plaatsen in aanmerking. Verder gaat er 170.000 euro naar 250 extra opvangplaatsen met een plussubsidie (trap 3). Ook het aanbod van flexibele opvang wordt versterkt, zodat het voor ouders makkelijker wordt om opvang te vinden op atypische uren of om opvang te vinden als de instap dringend is, bijvoorbeeld omdat de ouder plots werk gevonden heeft. Hiervoor wordt 5,7 miljoen euro ingezet. Volgens minister Vandeurzen passen de investeringen in de ambitie om meer “betaalbare en leefbare kinderopvang” in Vlaanderen te creëren. De CD&V-minister wijst erop dat er sinds de start van het nieuwe kinderopvangdecreet 2.400 vergunde plaatsen zijn bijgekomen. “Dit brengt het totaal op ongeveer 95.000 vergunde plaatsen voor Vlaanderen en Brussel”, klinkt het. Verder is het aantal plaatsen zonder subsidies (trap 0) gedaald van 16 naar 11 procent, is het aantal plaatsen met een basissubsidie (trap 1) gestegen van 13 naar 15 procent en het aantal plaatsen met inkomenstarief (trap 2) van 72,7 naar 75 procent. bron: Belga Het bericht Vandeurzen maakt 20 miljoen euro vrij voor kinderopvang verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  29. Vlaamse regering neemt voor 75 miljoen euro bijkomende klimaatmaatregelen (29/03/2019 - De Morgen)
    De Vlaamse regering neemt voor 75 miljoen euro bijkomende klimaatmaatregelen. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois aangekondigd na afloop van de Vlaamse ministerraad. De grootste bijkomende budgetten gaan naar de energetische renovatie van sociale woningen (20 miljoen euro) en van het onderwijspatrimonium (15 miljoen euro). 
    [naar artikel]
  30. Crevits maakt 27 miljoen euro vrij voor 3.000 extra plaatsen in de klas (04/09/2019 - De Morgen)
    Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft 34 nieuwe capaciteitsprojecten goedgekeurd. Het gaat om een investering van 27 miljoen euro, goed voor 3.000 extra plaatsen in het basis- en het secundair onderwijs.
    [naar artikel]
  31. Crevits maakt 27 miljoen euro vrij voor 3.000 extra plaatsen in de klas (04/09/2019 - Het Nieuwsblad)
    Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft 34 nieuwe capaciteitsprojecten goedgekeurd. Het gaat om een investering van 27 miljoen euro, goed voor 3.000 extra plaatsen in het basis- en het secundair onderwijs.
    [naar artikel]
  32. Geld voor extra plaatsen en begeleidingen in crisisjeugdhulp (20/12/2018 - Het Nieuwsblad)
    Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) maakt vanaf 2019 2,3 miljoen euro vrij voor extra plaatsen en begeleidingen in de crisisjeugdhulp. Dat budget zal ingezet worden voor 20 extra plaatsen en 70 extra begeleidingen. Dat blijkt uit een omzendbrief van het agentschap Jongerenwelzijn.
    [naar artikel]
  33. Weyts investeert 180 miljoen euro in nieuwe plaatsen in de klas (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt 180 miljoen euro vrij voor extra plaatsen in de klas. Het gaat om 2.000 plaatsen in het basisonderwijs, 11.000 plaatsen in het secundair en 1.800 plaatsen in het buitengewoon onderwijs. De verdeling gebeurt op basis van de nieuwe capaciteitsmonitor, die in beeld brengt waar in 2027-2028 een plaatstekort wordt verwacht.
    [naar artikel]
  34. Weyts investeert 180 miljoen euro in nieuwe plaatsen in de klas (28/02/2022 - Het Belang van Limburg)
    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt 180 miljoen euro vrij voor extra plaatsen in de klas. Het gaat om 2.000 plaatsen in het basisonderwijs, 11.000 plaatsen in het secundair en 1.800 plaatsen in het buitengewoon onderwijs. De verdeling gebeurt op basis van de nieuwe capaciteitsmonitor, die in beeld brengt waar in 2027-2028 een plaatstekort wordt verwacht.
    [naar artikel]
  35. 34 miljoen extra voor scholenbouw (26/08/2020 - Het Nieuwsblad)
    De Vlaamse regering trekt volgend jaar 34 miljoen euro uit voor extra plaatsen in het onderwijs. Dat meldt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). Voor de periode 2019-2022 was daarvoor eerder al 196 miljoen euro voorzien.
    [naar artikel]
  36. Vlaamse regering neemt voor 75 miljoen euro bijkomende klimaatmaatregelen (29/03/2019 - Knack)
    De Vlaamse regering neemt voor 75 miljoen euro bijkomende klimaatmaatregelen. De grootste bijkomende budgetten gaan naar de energetische renovatie van sociale woningen (20 miljoen euro) en van het onderwijspatrimonium (15 miljoen euro).
    [naar artikel]
  37. Dit schooljaar 330 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs (27/10/2022 - Het Nieuwsblad)
    Er komen dit schooljaar ruim 330 plaatsen bij in het buitengewoon onderwijs. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert daarvoor 5 miljoen euro. De plaatsen komen in 24 scholen verspreid over Vlaanderen.
    [naar artikel]
  38. Vlaamse zorgpersoneel krijgt 577 miljoen euro extra: hogere lonen en meer personeel (24/11/2020 - VRT NWS)
    De Vlaamse regering trekt jaarlijks 577 miljoen euro extra uit voor de Vlaamse zorgsector. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aangekondigd nadat hij afgelopen nacht een voorakkoord heeft gesloten met de sociale partners. 512 miljoen euro gaat naar de verhoging van de koopkracht van het zorgpersoneel en 165 miljoen euro gaat naar zogenoemde kwaliteitsmaatregelen die de werkdruk gevoelig moeten verlichten, “zoals extra personeel en bijkomende opleidingen”, aldus Jambon.
    [naar artikel]
  39. Ben Weyts (N-VA) maakt extra middelen vrij voor veiligheidsmaatregelen in scholen (13/05/2021 - Het Nieuwsblad)
    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft 24 miljoen euro extra middelen vrijgemaakt voor veiligheidsmaterialen in scholen. Met dat geld kunnen de schoolbesturen onder meer CO2-meters kopen. “Scholen doen nog steeds grote inspanningen om open te blijven, het is dus maar logisch dat Vlaanderen extra financiële inspanningen doet. De coronafactuur zal niet blijven liggen bij scholen”, aldus Weyts.
    [naar artikel]
  40. Ben Weyts (N-VA) maakt extra middelen vrij voor veiligheidsmaatregelen in scholen (13/05/2021 - Het Belang van Limburg)
    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft 24 miljoen euro extra middelen vrijgemaakt voor veiligheidsmaterialen in scholen. Met dat geld kunnen de schoolbesturen onder meer CO2-meters kopen. “Scholen doen nog steeds grote inspanningen om open te blijven, het is dus maar logisch dat Vlaanderen extra financiële inspanningen doet. De coronafactuur zal niet blijven liggen bij scholen”, aldus Weyts.
    [naar artikel]
  41. Creg waarschuwt voor bijkomende energiefactuur van 750 miljoen euro (09/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
    De federale energiewaakhond Creg heeft in de Kamercommissie Energie gewaarschuwd dat de noodzaak voor 1.000 megawatt extra capaciteit om in 2026 het licht te laten branden, ons land nog eens 750 miljoen euro extra dreigt te kosten.
    [naar artikel]
  42. Creg waarschuwt voor bijkomende energiefactuur van 750 miljoen euro (09/03/2022 - Het Belang van Limburg)
    De federale energiewaakhond Creg heeft in de Kamercommissie Energie gewaarschuwd dat de noodzaak voor 1.000 megawatt extra capaciteit om in 2026 het licht te laten branden, ons land nog eens 750 miljoen euro extra dreigt te kosten.
    [naar artikel]
  43. Creg waarschuwt voor bijkomende energiefactuur van 750 miljoen euro (09/03/2022 - Het Nieuwsblad)
    De federale energiewaakhond Creg heeft in de Kamercommissie Energie gewaarschuwd dat de noodzaak voor 1.000 megawatt extra capaciteit om in 2026 het licht te laten branden, ons land nog eens 750 miljoen euro extra dreigt te kosten.
    [naar artikel]
  44. OVERZICHT. Deze 126 scholen krijgen extra plaatsen (13/07/2016 - Het Nieuwsblad)
    In tientallen scholen in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest komen er de volgende drie jaar samen 13.146 extra plaatsen bij via 126 projecten. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits woensdag bekendgemaakt.
    [naar artikel]
  45. Katholiek onderwijs moet 14,5 miljoen euro bijpassen om coronarekening te kunnen betalen (10/09/2020 - Het Nieuwsblad)
    Voor de katholieke scholen en internaten in Vlaanderen loopt de coronafactuur op tot 39 miljoen euro. Daarvan wordt voorlopig maar 24,5 miljoen euro gecompenseerd door de Vlaamse overheid. “We verwachten dat een bijkomende investering van 14,5 miljoen euro nodig zal zijn om de begrotingen van vorig schooljaar te doen kloppen”, zegt Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.
    [naar artikel]
  46. Crevits trekt 150 miljoen euro uit voor capaciteitsuitbreiding in secundair onderwijs (04/03/2018 - Metro)
    Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits trekt 150 miljoen euro uit voor een verhoging van de capaciteit in het secundair onderwijs. In dat secundair onderwijs zullen er de komende jaren 50.000 extra plaatsen nodig zijn. Dat heeft de CD&V-minister vandaag gezegd in Het Nieuws van VTM. De Vlaamse regering maakt al jaren werk van een verhoging van de capaciteit in het onderwijs. Zo is er volgens minister Crevits de voorbije jaren 371 miljoen euro geïnvesteerd in bijkomende capaciteit in het lager onderwijs. Die investering was goed voor 40.000 extra plaatsen. Van die 40.000 plaatsen moet wel nog de helft gerealiseerd worden. Minister Crevits wil dat er “vaart gezet” wordt achter die omzetting. Zo moeten de resterende 20.000 plaatsen er volgens haar binnen de komende “1 à 2 jaar” komen. Maar ook in het secundair onderwijs dreigt een capaciteitsprobleem. Daar waar het aantal leerlingen in het middelbaar tot vorig jaar daalde, wordt de komende jaren een piek verwacht. Volgens prognoses gaat het zelfs om 50.000 bijkomende leerlingen. Daarom wil de CD&V-minister ook daar werk maken van capaciteitsuitbreiding en voorziet ze een budget van 150 miljoen euro. Minister Crevits heeft in een brief aan alle Vlaamse gemeenten gevraagd hoeveel plaatsen ze de komende jaren zullen nodig hebben. “Dan zullen we de middelen matchen aan waar de stijging van het aantal leerlingen het sterkst zal zijn”, aldus Crevits. bron: Belga
    [naar artikel]
  47. Crevits pompt 150 miljoen euro in extra plaatsen in de klas, vooral in secundair onderwijs (19/10/2018 - VRT NWS)
    De Vlaamse regering investeert de komende drie jaar 150 miljoen euro in extra plaatsen in de klas. De grootste hap van dat budget, bijna 130 miljoen euro, moet dienen om het dreigende capaciteitstekort in het secundair onderwijs op te vangen. Het resterende bedrag zal gebruikt worden om de laatste plaatstekorten in het basisonderwijs te dichten. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) bekendgemaakt.
    [naar artikel]
  48. Beke trekt 3,2 miljoen euro uit voor jeugdhulp (21/06/2020 - De Morgen)
    Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) maakt 3,2 miljoen euro vrij voor de jeugdhulp. Door de coronacrisis en de lockdown hebben kinderen en jongeren het extra moeilijk en dat zorgt dan weer voor extra hulpvragen en een zwaardere belasting van de jeugdhulpvoorzieningen. Met de extra middelen kunnen in de jeugdhulp 84 bijkomende hulpverleners ingezet worden.
    [naar artikel]
  49. Minister Weyts maakt extra middelen vrij voor veiligheidsmaatregelen in scholen (13/05/2021 - De Standaard)
    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft 24 miljoen euro extra middelen vrijgemaakt voor veiligheidsmaterialen in scholen. Met dat geld kunnen de schoolbesturen onder meer CO2-meters kopen. ‘Scholen doen nog steeds grote inspanningen om open te blijven, het is dus maar logisch dat Vlaanderen extra financiële inspanningen doet. De coronafactuur zal niet blijven liggen bij scholen’, aldus Weyts.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy