Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2020
23:11 uur

"Mijn 6-jarig zoontje werd de keel overgesneden", Rohingya getuigen over buitensporig geweld in Myanmar     

VRT NWS

12/10/2017 - 19:40

Sinds augustus zijn meer dan een half miljoen Rohingya-moslims op de vlucht voor het Myanmarese leger. 'Terzake'-journalist Thomas De Graeve kon in Bangladesh spreken met enkele Rohingya-vrouwen over het extreme geweld in Myanmar. "Terugkeren? Schiet ons maar dood, dat is beter."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nobelprijswinnares laat zich dan toch uit over geweld tegen moslimminderheid Rohingya (06/09/2017 - VRT NWS)
  Na weken van stilzwijgen reageert regeringleidster van Myanmar Aung San Suu Kyi op het geweld tegen de Rohingya: ze veroordeelt de "misinformatie", maar zegt niks over de Rohingya die massaal naar Bangladesh vluchten.
  [naar artikel]
 2. VN-commissie die geweld tegen Rohingya onderzoekt wil "onbeperkte" toegang tot Myanmar (19/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De VN-commissie die de golf van geweld tegen de Rohingya in Myanmar moet onderzoeken, heeft een "onbeperkte toegang" tot het getroffen gebied
  [naar artikel]
 3. "Katie (7) werd de keel overgesneden": 15-jarig meisje beschuldigd van moord (11/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Groot-Brittannië wordt een vrouwelijke tiener beschuldigd van de moord op een zevenjarig meisje. Volgens de Daily Mail was de keel van het
  [naar artikel]
 4. Rohingya-vluchteling getuigt: "We zitten in de val" (08/09/2017 - VRT NWS)
  Honderdduizenden Rohingya's, de moslimminderheid uit Myanmar, zijn op de vlucht voor etnisch-religieus geweld. Sommigen wagen de gevaarlijke tocht naar buurland Bangladesh, maar velen zitten in vluchtelingenkampen in Myanmar, bijeengebracht door de regering. De Vranckx-redactie sprak met een Rohingya die in het Thet Kay Pyin vluchtelingenkamp woont. Om veiligheidsredenen kunnen we zijn naam niet vrijgeven.
  [naar artikel]
 5. "Afschuwelijke cijfers: 6.700 Rohingya doodgeschoten, levend verbrand of doodgeslagen" (14/12/2017 - VRT NWS)
  Uit een officieel rapport van Artsen Zonder Grenzen (AZG) blijkt dat er op een maand tijd in Myanmar 6.700 Rohingya-moslimvluchtelingen zijn gestorven door driest geweld. Onder de doden ook 750 kinderen jonger dan 5 jaar.  AZG-voorzitter Meinie Nicolai wijst naar de overheid van Myanmar als de schuldige.
  [naar artikel]
 6. Geweld tegen Rohingya – ‘Regering Myanmar niet schuldig aan genocide op Rohingya’, stelt onderzoekscommissie (21/01/2020 - Metro)
  De regering van Myanmar is niet schuldig aan genocide op Rohingya. Dat stelt een onderzoekscommissie die door de autoriteiten van het land zelf is aangesteld. De commissie stelt wel vast dat een aantal militairen buitensporig geweld hebben gebruikt en mensenrechten hebben geschonden, zoals het “doden van onschuldige dorpsbewoners en het vernielen van hun huizen”. “Er is onvoldoende bewijs dat de gepleegde misdaden zijn begaan met de bedoeling een nationale, etnische groepering geheel of gedeeltelijk uit te roeien”, stelt de onderzoekscommissie. Mensenrechtenorganisaties zijn het daar niet mee eens en verwerpen deze conclusie. Rohingya vormen een moslimminderheid in Myanmar die door de regering zou worden onderdrukt, met name in de staat Rakhine. Ruim 700.000 Rohingya zijn sinds augustus 2017 gevlucht naar buurland Bangladesh. Daar leven veel van hen in opvangkampen. De vermeende genocide op Rohingya wordt behandeld door het Internationaal Gerechtshof (ICJ) van de VN in Den Haag. Donderdag komt de zaak daar weer aan bod. De regeringsleider van Myanmar, Aung San Suu Kyi, heeft volkerenmoord altijd ontkend. Bron: Belga   Het bericht Geweld tegen Rohingya – ‘Regering Myanmar niet schuldig aan genocide op Rohingya’, stelt onderzoekscommissie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. "Myanmar plaatst landmijnen op vluchtweg van Rohingya" (10/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Myanmarese leger wordt ervan beschuldigd landmijnen te hebben geplaatst op de route die Rohingya volgen op de vlucht voor het geweld in de
  [naar artikel]
 8. "Myanmar maakt zich schuldig aan apartheid tegen Rohingya"  (21/11/2017 - VRT NWS)
  De behandeling van Rohingya in Myanmar komt neer op apartheid. Dat staat in een rapport van Amnesty International, die de levensomstandigheden van de moslimminderheid in het Zuid-Oost Aziatische land heeft onderzocht. De Myanmarese autoriteiten worden ervan beschuldigd een "wreed systeem van geïnstitutionaliseerde discriminatie" te hanteren. "Dit weerzinwekkende systeem van discriminatie en segregatie is doorgedrongen in elk aspect van het leven van de Rohingya", zegt Anna Neistat van de mensenrechtenorganisatie.
  [naar artikel]
 9. Rohingya-vluchteling: "Mijn man is gevangen, gedood of gefolterd, ik weet het niet" (11/10/2017 - VRT NWS)
  Sinds eind augustus zijn meer dan een half miljoen Rohingya gevlucht uit Myanmar. In buurland Bangladesh worden de vluchtelingenkampen steeds groter. 'Terzake'-journalist Thomas De Graeve sprak er met verschillende Rohingya.
  [naar artikel]
 10. Rohingya-rebellen willen geen steun van IS, Al Qaeda of andere terreurgroepen (14/09/2017 - VRT NWS)
  Eerder had Al Qaeda opgeroepen om de Rohingya in Myanmar "financieel en militair" te steunen, maar de belangrijkste rebellengroep ARSA wijst die steun nu af. Intussen vreest de VN voor een totale verdrijving van de Rohingya uit Myanmar.
  [naar artikel]
 11. Aung San Suu Kyi: "Geen etnische zuiveringen van Rohingya-moslims in Myanmar" (06/04/2017 - De Redactie)
  Volgens de Nobelprijswinnares en officieuze leider van Myanmar is de term "etnische zuivering" te sterk voor de situatie van de moslimminderheid in het Aziatische land. Nochtans is de situatie van de Rohingya-bevolkingsgroep er penibel.
  [naar artikel]
 12. "Recente satellietbeelden zijn bewijs dat Myanmar Rohingya-dorpen platwalst" (23/02/2018 - VRT NWS)
  De organisatie Human Rights Watch heeft recente satellietbeelden van Rohingya-dorpen vergeleken met beelden van vorig jaar. Daarop is te zien dat meer dan 50 dorpen volledig zijn weggevaagd met bulldozers "alsof Myanmar elke herinnering aan de Rohingya wil uitvegen".  
  [naar artikel]
 13. "Ik ben mijn baby verloren in het water": VRT NWS ging langs bij gevluchte Rohingya in Bangladesh (11/10/2017 - VRT NWS)
  "Een zee van mensen, de schaal is niet te overzien", zo omschrijft "Terzake"-journalist Thomas De Graeve de situatie in Bangladesh. Sinds eind augustus zijn meer dan een half miljoen Rohingya gevlucht uit Myanmar naar buurland Bangladesh.
  [naar artikel]
 14. VN-experte: "Myanmar laat Rohingya bewust verhongeren" (12/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vervolging van de in Myanmar gediscrimineerde moslimminderheid van de Rohingya gaat volgens een VN-experte onverminderd voort. De na een massale...
  [naar artikel]
 15. ‘Meer dan 1.000 doden bij geweld in Myanmar’ (08/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het geweld in de provincie Rakhine, in het westen van Myanmar, heeft al 270.000 Rohingya op de vlucht gedreven. Dat zegt het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen (UNHCR) vrijdag. Het geweld in het land heeft mogelijk al aan meer dan duizend mensen het leven gekost. Het merendeel van de slachtoffers maakt deel uit van islamitische Rohingya-minderheid.
  [naar artikel]
 16. Regime Myanmar: gevluchte Rohingya mogen terugkeren (02/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een terugkeer van Rohingya die naar Bangladesh zijn gevlucht, heeft voor Myanmar "de hoogste prioriteit". Beide landen zijn vandaag overeengekomen...
  [naar artikel]
 17. VN-Veiligheidsraad buigt zich morgen over etnisch geweld in Myanmar (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt morgen bijeen om het etnische geweld tegen de Rohingya in Myanmar te bespreken. De Rohingya zijn
  [naar artikel]
 18. Facebook geeft toe: "Niet genoeg gedaan om geweld tegen moslims in Myanmar te voorkomen" (07/11/2018 - VRT NWS)
  Uit onderzoek blijkt dat Facebook in Myanmar is gebruikt om geweld aan te wakkeren tegen de Rohingya-minderheid, die voornamelijk uit moslims bestaat. Het Amerikaanse bedrijf erkent ondertussen dat het meer had kunnen doen om dat te voorkomen.
  [naar artikel]
 19. Guterres: "Laat de moesson de hoop van de Rohingya niet wegspoelen" (02/07/2018 - VRT NWS)
  Het moessonseizoen vormt de zoveelste beproeving voor het grootste Rohingya-vluchtelingenkamp in Bangladesh. Meer dan 700.000 Rohingya die Myanmar ontvlucht zijn, wonen dicht op elkaar in geïmproviseerde hutten van bamboe en zeildoeken. De grens met Myanmar is een van de meest regenachtige gebieden ter wereld. Hulporganisaties waarschuwen voor een ramp als het kamp overstroomt. 
  [naar artikel]
 20. Myanmar "bereid om gevluchte Rohingya opnieuw toe te laten" (02/10/2017 - VRT NWS)
  Myanmar en Bangladesh zijn het in principe eens om de nu al meer dan een half miljoen gevluchte Rohingya uit het eerste land te repatriëren. Hoe dat in de praktijk moet gaan, is echter verre van duidelijk.
  [naar artikel]
 21. Paus Franciscus: "Als ik de naam Rohingya had vermeld, dan had ik de deur dichtgegooid" (03/12/2017 - VRT NWS)
  “Ik heb gehuild toen ik de Rohingya in Bangladesh ontmoette, maar ik heb geprobeerd om dat te verbergen.” Dat heeft paus Franciscus opgebiecht aan journalisten op zijn terugvlucht naar het Vaticaan. Zes dagen lang was de paus in Azië, hij bezocht er Myanmar en Bangladesh. De vervolging van de Rohingya – moslims in Myanmar – was de rode draad doorheen de reis, maar Franciscus vermeldde hun naam niet in zijn toespraken omdat dat te gevoelig lag, en daarvoor kreeg hij nogal wat kritiek. “Als ik dat wel had gedaan", zei de paus, "dan had ik de deur in Myanmar dichtgegooid."
  [naar artikel]
 22. VS veroordeelt voor het eerst "etnische zuivering" van Rohingya in Myanmar (22/11/2017 - VRT NWS)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson is opvallend hard van leer getrokken tegen het verdrijven van de Rohingya-minderheid uit het Aziatische land Myanmar (Birma). Tot nu toe had Washington zich erg terughoudend getoond in die kwestie.
  [naar artikel]
 23. VN-resolutie veroordeelt schending van mensenrechten van Rohingya in Myanmar (28/12/2019 - VRT NWS)
  De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft een resolutie goedgekeurd waarin ze de schending van de mensenrechten van de Rohingya en andere minderheden in Myanmar nadrukkelijk veroordeelt. "Een klassiek voorbeeld van dubbele standaards", reageert Myanmar verbolgen.
  [naar artikel]
 24. "Dorpelingen hielden zich dood": 5 Rohingya-vluchtelingen getuigen over het geweld (16/11/2017 - VRT NWS)
  Wanneer je een van de Rohingya-vluchtelingenkampen in Bangladesh bezoekt met een camera om de schouder, trek je meteen de aandacht. Iedereen wil zijn verhaal kwijt, het ene al erger dan het andere. 
  [naar artikel]
 25. Myanmar geeft VN-medewerkers toestemming Rakhine te bezoeken (28/09/2017 - Knack)
  De afgelopen weken brak geweld uit tegen de Rohingya-moslims, een etnische minderheid in Myanmar. Veel Rohingya werden daardoor uit het land gedreven.
  [naar artikel]
 26. VN-topman Guterres: "Stop etnische zuivering van Rohingya in Myanmar" (13/09/2017 - VRT NWS)
  Volgens VN-secretaris-generaal Antonio Guterres is de humanitaire situatie in Myanmar (Birma) catastrofaal en moet het leger het verjagen van de Rohingya meteen stoppen. Guterrres schuwt ook de harde woorden niet.
  [naar artikel]
 27. "Etnische zuivering" jaagt al meer dan 400.000 Rohingya van Myanmar naar Bangladesh (16/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Al meer dan 400.000 Rohingya hebben Myanmar ontvlucht richting Bangladesh, meldt het VN-vluchtelingenagentschap UNHCR. De vluchtelingenstroom
  [naar artikel]
 28. Exodus uit Myanmar: meer dan 120.000 Rohingya staken grens met Bangladesh over (05/09/2017 - Metro)
  Zeker 123.000 leden van de moslimminderheid Rohingya zijn nu al de grens met Bangladesh overgestoken. Ze zijn op de vlucht voor het dodelijke geweld in Myanmar. Dat heeft een woordvoerder van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR dinsdag in de Bengaalse hoofdstad Dhaka laten optekenen. De vluchtelingenkampen zitten vol. Hulporganisaties hebben moeite om alle vluchtelingen een onderkomen te bezorgen en hen eten en medische hulp te geven. In de deelstaat Rakhine in Myanmar leven meer dan een miljoen Rohingya. Sinds eind augustus is daar een nieuwe golf van geweld uitgebroken tegen de moslimminderheid, met bijna 400 doden. In Myanmar is de meerderheid boeddhistisch. De Rohingya voelen zich sinds decennia gediscrimineerd, uitgesloten en vervolgd. bron: Belga
  [naar artikel]
 29. "Militairen leger van Myanmar maakten zich niet schuldig aan verkrachting van Rohingya" (01/05/2018 - VRT NWS)
  De militairen van het leger van Myanmar hebben zich niet schuldig gemaakt aan de verkrachting van Rohingya-moslims. Dat heeft de chef van het leger van Myanmar gezegd, generaal Min Aung Hlaing. Hij weerlegt daarbij beschuldigingen van de Verenigde Naties die eerder melding maakten van "etnische zuivering".
  [naar artikel]
 30. Waarom niemand het voor vervolgde Rohingya opneemt (19/09/2017 - De Morgen)
  Al meer dan 430.000 Rohingya zijn voor het geweld van het leger van Myanmar naar buurland Bangladesh gevlucht. Wat beweegt Myanmar?
  [naar artikel]
 31. Waarom niemand het voor vervolgde Rohingya opneemt (13/04/2019 - De Morgen)
  Al meer dan 430.000 Rohingya zijn voor het geweld van het leger van Myanmar naar buurland Bangladesh gevlucht. Wat beweegt Myanmar?
  [naar artikel]
 32. "Een jaar" crisis rond de verdrijving van de Rohingya uit Myanmar (25/08/2018 - VRT NWS)
  Een jaar geleden vormden aanvallen van rebellen de directe aanleiding voor een van de grootste etnische zuiveringen van de voorbije decennia: de brutale verdrijving van 800.000 Rohingya uit het Aziatische land Myanmar (Birma).
  [naar artikel]
 33. VN-Veiligheidsraad buigt zich woensdag over etnisch geweld in Myanmar (12/09/2017 - Knack)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt woensdag bijeen om het etnische geweld tegen de Rohingya in Myanmar te bespreken. De Rohingya zijn een moslimminderheid die voornamelijk in de westelijke staat Rakhine leven. Ze worden vervolgd en door de boeddhistische meerderheid als illegaal beschouwd.
  [naar artikel]
 34. Eerste Rohingya gezin weer naar Myanmar: begin van terugkeer of PR-stunt? (15/04/2018 - VRT NWS)
  Volgens de overheid in Myanmar is een eerste gezin van de Rohingya moslimminderheid teruggekeerd uit Bangladesh. Daar waren ze vorig jaar met honderduizenden anderen naartoe gevlucht voor het geweld van het leger. Maar waarnemers twijfelen aan de intenties van de autoriteiten in Myanmar.  
  [naar artikel]
 35. Ongetwijfeld het schrijnendste beeld van de crisis in Myanmar: "Help ons aub" (15/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt alsof deze man een pop vasthoudt, maar het is zijn eigen kind. Nasir Ahmed, een Rohingya op de vlucht, verloor gisteren z'n zoontje van
  [naar artikel]
 36. VN wil dat Bangladesh stopt met het terugsturen van Rohingya naar Myanmar (13/11/2018 - Metro)
  Bangladesh moet ermee ophouden Rohingya-vluchtelingen naar de provincie Rakhine in Myanmar te sturen. Dat heeft de VN-mensenrechtencommissaris Michelle Bachelet vandaag gezegd. Volgens haar riskeren de Rohingya bij terugzending hun leven. Militair geweld en systematische vervolging hebben ertoe geleid dat 725.000 Rohingya uit Myanmar zijn verdreven sinds augustus 2017. Na een akkoord tussen Bangladesh en Myanmar zijn er repatriëringen overeengekomen vanaf het midden van november. Maar de Mensenrechtecommissie van de VN in Genève krijgt verslagen binnen dat de Rohingya worden gedood, vermist raken of gearresteerd worden in Myanmar. Volgens Bachelet zijn de mensenrechtenschendingen waarvan de Rohingya’s het slachtoffer worden erg wreed. “Het gaat om misdaden tegen de menselijkheid. Soms is zelfs sprake van genocide”, zegt Bachelet. Bron: Belga   Het bericht VN wil dat Bangladesh stopt met het terugsturen van Rohingya naar Myanmar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Premier van Bangladesh: "Wreedheden tegen Rohingya zijn niet te beschrijven" (12/09/2017 - VRT NWS)
  In Bangladesh heeft premier Sheikh Hasina een kamp voor uit Myanmar verdreven Rohingya-moslims bezocht. Ze had er harde woorden voor wat het leger van Myanmar uitricht.
  [naar artikel]
 38. Amnesty: "nieuwe bewijzen over geweld tegen Rohingya in Myanmar" (07/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/GRWFtN6zIgkfWFHhDVqh_9shDJY/diocontent/115329463/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 39. Geweld tegen Rohingya – VN-Veiligheidsraad buigt zich donderdag opnieuw over Myanmar (26/09/2017 - Metro)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt donderdag opnieuw samen om het geweld tegen de Rohingya in Myanmar te bespreken. Dat staat te lezen in de agenda van de raad. De vergadering werd bijeengeroepen door zeven landen: Zweden, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Egypte, Senegal en Kazachstan. Secretaris-generaal Antonio Guterres zal de raad ook toespreken. De VN hebben het geweld in Myanmar al meerdere malen als “etnische zuivering” veroordeeld. De Rohingya zijn een moslimminderheid die in Myanmar wordt vervolgd en door de boeddhistische meerderheid als illegaal wordt beschouwd. Door het geweld zijn sinds 25 augustus al meer dan 400.000 Rohingya naar buurland Bangladesh gevlucht. In totaal zouden nu al ongeveer 800.000 van hen daar, vaak in erbarmelijke omstandigheden, in kampen leven. Afgelopen dinsdag was het de eerste keer dat de Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi reageerde op het geweld. Ze zei “grote spijt” te hebben voor de vele burgers die “zijn ingesloten” door de crisis en gaf aan bereid te zijn om alle Rohingya uit Bangladesh terug te laten keren. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 40. 700.000 Rohingya-vluchtelingen, maar Myanmar wil er amper 374 terugnemen uit Bangladesh (15/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Met meer dan 700.000 Rohingya-vluchtelingen die het etnische geweld in Myanmar zijn ontvlucht richting Bangladesh, lijkt het een bijzonder kleine...
  [naar artikel]
 41. Angelina Jolie veroordeelt seksueel geweld tegen vrouwelijke Rohingya-vluchtelingen (16/11/2017 - VRT NWS)
  Angelina Jolie heeft het seksueel geweld veroordeeld tegen vrouwelijke Rohingya-vluchtelingen in Myanmar. Dat deed ze nadat de Verenigde Naties en Human Rights Watch de veiligheidstroepen van Myanmar hebben beschuldigd van verkrachting van vrouwen  als onderdeel van een etnische zuivering die ze de afgelopen maanden hebben gevoerd tegen de Rohingya-moslims. 
  [naar artikel]
 42. Bangladesh: "Repatriëring Rohingya is propagandastunt" (15/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De autoriteiten in Bangladesh zetten vraagtekens bij de vermeende repatriëring van vijf Rohingya-vluchtelingen naar Myanmar. "Dit is op geen enkele...
  [naar artikel]
 43. Amnesty International: "Myanmar bouwt legerkampen in verlaten dorpen van Rohingya " (12/03/2018 - VRT NWS)
  Een maand geleden toonden satellietbeelden aan dat het leger van Myanmar dorpen van de verdreven Rohingya had platgewalst en platgebrand. Nu komen er op sommige plaatsen legerkampen, zegt Amnesty International. 
  [naar artikel]
 44. Geen weg terug voor gevluchte Rohingya: "Als ik terugkeer, word ik misschien ook vermoord" (12/10/2017 - VRT NWS)
  In anderhalve maand tijd zijn meer dan een half miljoen Rohingya gevlucht uit Myanmar naar buurland Bangladesh. 'Terzake'-journalist Thomas De Graeve bezocht verschillende vluchtelingenkampen en sprak er met de Rohingya en hulpverleners.
  [naar artikel]
 45. Duizenden Rohingya-huizen afgebrand, 60.000 mensen op de vlucht (02/09/2017 - VRT NWS)
  In het noordwesten van Myanmar blijft het etnische geweld oplaaien. De voorbije week zijn zeker 2.600 huizen van Rohingya in brand gestoken. Het aantal vluchtelingen is volgens de VN al opgelopen tot bijna 60.000 mensen. De kritiek op de regering van Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi zwelt aan. De scherpste reactie is die van de Turkse president Erdogan, die spreekt van een "genocide". 
  [naar artikel]
 46. VN-onderzoeker: "Ik heb nooit zo'n wreedheden op deze schaal gezien als die tegen de Rohingya" (18/09/2018 - VRT NWS)
  In augustus hadden het panel van drie onderzoekers al een voorlopig rapport voorgesteld over de vervolging en verdrijving van de Rohingya-minderheid uit het Aziatische land Myanmar. In het eindrapport worden gedetailleerd wreedheden opgesomd en wordt niet minder dan de vervolging en de ontmanteling van het leger van Myanmar voorgesteld.
  [naar artikel]
 47. Ene Nobelprijswinnaar tegen de andere: "Veroordeel beschamende behandeling Rohingya" (04/09/2017 - VRT NWS)
  De manier waarop de Rohingya-minderheid in Myanmar wordt behandeld, stuit op steeds meer verzet. Steeds luider klinkt de kritiek op regeringsleidster Aung San Suu Kyi. De opvallendste oproep kwam van Malala Yousafzai. Zij vraagt haar collega-Nobelprijswinnaar om "de beschamende behandeling van de Rohingya eindelijk te veroordelen."
  [naar artikel]
 48. Rohingya-rebellen willen bestand in Myanmar, het leger wil daar niet van weten (10/09/2017 - VRT NWS)
  Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan het geweld in het noordwesten van Myanmar. Het legercommando wijst een bestand met de rebellen van de Rohingya-minderheid en steeds meer mensen vluchten naar Bangladesh.
  [naar artikel]
 49. Geweld tegen Rohingya – Tillerson drukt “ongerustheid” uit over Rohingya tegenover legerleider Myanmar (27/10/2017 - Metro)
  De minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, Rex Tillerson, heeft donderdag de bevelhebber van het leger van Myanmar opgeroepen om een eind te stellen aan het geweld tegen de Royingya, de moslimminderheid die vervolgd wordt in het land. Dat zei de woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Tijdens een telefonisch onderhoud met Min Aung Hlaing drukte Tillerson zijn “ongerustheid uit over de huidige humanitaire crisis en de gerapporteerde gruweldaden in de staat Rakhine”. Honderdduizenden Rohingya zijn naar het naburige Bangladesh gevlucht voor het geweld dat de regio teistert. Bron: Belga  
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.