Sporza

14/10/2017 - 09:54
"Olympique Lyon heeft Monaco opgezadeld met vervelend puntenverlies. Lyon won dankzij een knappe vrije trap van Fekir diep in de extra tijd."

1. VIDEO. Tekinalp bezorgt Lummen met magistrale vrije trap de zege tegen Kattenbos (03/12/2018 - Het Belang van Limburg)

In derde provinciale A was Lummen dit weekend met 3-2 te sterk voor Kattenbos. Dé hoofdrol was weggelegd voor Lummen-speler Tekinalp. Hij krulde in de 89ste minuut een vrije trap enig mooi voorbij Kattenbos-doelman Mannaerts en vervolledigde zo zijn hattrick. Pikant detail: Kattenbos stond na amper 6 minuten al op een 0-2 voorsprong, maar gaf die uiteindelijk toch nog helemaal uit handen. [naar artikel]

2. Kapitein Jason Denayer wint vlot bij Monaco (09/08/2019 - Het Belang van Limburg)

Jason Denayer heeft met Olympique Lyon Monaco geklopt met 0-3. De Rode Duivel droeg voor het eerst de kapiteinsband na het vertrek van Nabil Fekir naar Spanje. Bij Monaco bleef Nacer Chadli negentig minuten op de bank. [naar artikel]

3. VIDEO: Heerlijke vrije trap van James bezorgt Bayern de zege tegen Leverkusen (12/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

In de Bundesliga zijn ze alweer toe aan de eerste wedstrijd na de winterstop. Bayern München nam het daarin op tegen Bayer Leverkusen. 'Der... [naar artikel]

4. VIDEO: Charly Musonda draait vrije trap knap in de hoek (10/01/2018 - Sporza)

Charly Musonda jr. heeft twee keer gescoord voor de beloften van Chelsea. In de 95e minuut trok hij zijn team over de streep met een prima vrije trap. [naar artikel]

5. Gouden ingreep Philippe Clement bezorgt Monaco klinkende 4-0-zege tegen Clermont (16/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nadat hij debuteerde met een 0-0 tegen Nantes, heeft Philippe Clement nu ook zijn eerste zege behaald met Monaco. Met dank aan een tactische meesterzet halfweg haalden de Monegasken het overtuigend met 4-0 van Clermont. Voor Monaco meteen een evenaring van hun grootste zege dit seizoen. Ze springen naar een gedeelde vijfde plaats. [naar artikel]

6. Tielemans en co zetten scheve situatie recht tegen Lyon (04/02/2018 - Sporza)

Monaco heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd voor de CL-tickets. Het zette tegen Lyon een 0-2-achterstand nog om in een 3-2-zege. [naar artikel]

7. Zes op zes voor Monaco! Philippe Clement en co. mogen opnieuw omhoog kijken na zege tegen Lyon (12/09/2022 - Het Belang van Limburg)

AS Monaco en Philippe Clement hebben in Frankrijk de topper van de speeldag gewonnen. Tegen Olympique Lyon liep het na de rust 2-0 uit na doelpunten van Badiashile en Maripan. Toko Ekambi bracht tien minuten voor tijd terug wat spanning in de partij, maar scoren lukte niet meer. Monaco klimt zo weer wat verder omhoog na een gemiste start. [naar artikel]

8. Knotsgekke overwinning voor Tielemans en Monaco tegen Lyon (04/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

AS Monaco heeft vanavond de topper in de Ligue 1 tegen Olympique Lyon gewonnen. De regerend landskampioen won in het eigen Stade Louis II met 3-2... [naar artikel]

9. Makkelijke zege voor PSG op bezoek bij Lyon: Kylian Mbappé twee keer aan het kanon (03/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

PSG heeft een simpele zege geboekt op het veld van Lyon. De Franse landskampioen haalde het met 1-4. Aan de rust stond het al 0-4. Met deze driepunter wordt PSG tweede op twee punten van leider Monaco. Lyon is allerlaatste na vier speeldagen. [naar artikel]

10. Kevin De Bruyne bezorgt City met weergaloze vrije trap overwinning bij Leicester-Belgen (29/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Kevin De Bruyne heeft andermaal zijn klasse geëtaleerd. Op het veld van Leicester - waar Faes, Castagne en Tielemans aan de aftrap stonden - loodste de Rode Duivel City naar een zuinige 0-1-zege met een heerlijke vrije trap. De gelijkmaker van Tielemans spatte uiteen op de lat. [naar artikel]

11. Tielemans loopt met Monaco in extremis tegen nederlaag aan tegen Lyon (13/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Youri Tielemans begon bij Monaco andermaal op de bank tegen Lyon. Tien minuten voor tijd viel hij in, de Monegasken verloren met 3-2. In de... [naar artikel]

12. Video: Lyon smeert PSG met prachtgoals tweede nederlaag aan (22/01/2018 - Sporza)

Lyon heeft de topper tegen PSG gewonnen in de Ligue 1. Memphis Depay scoorde de beslissende goal in de 94e minuut. [naar artikel]

13. KIJK. Wát een entree: debuterende Lionel Messi bezorgt Inter Miami met weergaloze vrije trap zege in blessuretijd (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het tijdperk van Lionel Messi (36) bij Inter Miami is in stijl begonnen. Diep in blessuretijd maakte de Argentijnse ster met een prachtige vrije trap de winnende treffer. Miami in extase. Het team van Messi versloeg zo het Mexicaanse Cruz Azul met 2-1 in de eerste wedstrijd van het Leagues Cup-toernooi. [naar artikel]

14. Charleroi buigt achterstand één minuut voor tijd nog om naar zege (26/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Charleroi heeft op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League een onwaarschijnlijke zege geboekt tegen Zulte Waregem. De Zebra’s stonden één minuut voor het einde nog op een 1-2 achterstand, maar twee quasi identieke goals op vrije trap zorgden nog voor een 3-2 zege. De Zebra’s pronken zo met een knappe vijftien op vijftien, Zulte Waregem blijft achter met negen op vijftien. [naar artikel]

15. KIJK. “Hij is geen mens”: debuterende Lionel Messi bezorgt Inter Miami met weergaloze vrije trap zege in blessuretijd (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

16. VIDEO. Everton en Amadou Onana bekeren verder dankzij heerlijke vrije trap van Andre Gomes (17/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Everton, met Amadou Onana 90 minuten op het veld, plaatste zich voor de vierde ronde van de FA Cup dankzij een 1-0-zege Crystal Palace in de replay van de derde ronde. Een knappe vrije trap van Andre Gomes volstond voor de zege. [naar artikel]

17. Lyon vernedert Saint-Etienne in derby, fans bestormen het veld (05/11/2017 - Sporza)

Olympique Lyon heeft zwaar uitgehaald in het burenduel tegen Saint-Etienne: 0-5. Na de 0-5 van Fekir gingen de poppetjes aan het dansen. [naar artikel]

18. Betis Sevilla strikt Nabil Fekir (23/07/2019 - Metro)

Betis Sevilla heeft de Franse international Nabil Fekir (26) aangetrokken. De aanvallende middenvelder komt over van Olympique Lyon en zette zijn handtekening onder een contract tot 2023 bij de Andalusische club. Volgens L’Equipe zou Betis Sevilla iets meer dan 20 miljoen euro neertellen voor Fekir, die zich vorig jaar met Frankrijk tot wereldkampioen kroonde. Daar […] Het bericht Betis Sevilla strikt Nabil Fekir verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

19. KIJK. “Hij is geen mens”: debuterende Lionel Messi bezorgt Inter Miami met weergaloze vrije trap zege in blessuretijd, Beckham tot tranen toe bewogen (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

20. VIDEO. Stijn Celus (Herkenrode) scoort met prachtige vrije trap (22/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Dankzij een 0-5-zege in Kanne stak Herkenrode de eerste periodetitel in vierde provinciale B op zak. Alweer was er een belangrijke rol weggelegd voor Stijn Celus. De aanvaller trof twee keer raak, waaronder een prachtige vrije trap, en maakte dit seizoen al 28 doelpunten in 12 wedstrijden. [naar artikel]

21. VIDEO. Het zit hem in de details: miljoenen zagen al hoe Lionel Messi bal stiekem verlegt om nadien heerlijke vrije trap te scoren (09/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Lionel Messi en Inter Miami, het is voorlopig een geslaagd huwelijk met zeven goals van de Argentijn in amper vier optredens. Goed voor een plek in de kwartfinales van de Leagues Cup. Op Twitter verscheen deze week een video van vlak voor zijn heerlijke vrije trap tegen Dallas. Daarin is te zien hoe Messi de bal een paar keer verlegt terwijl de scheidsrechter niet kijkt. Centimeters die er uiteindelijk toe deden, want Messi trapte de vrije trap vlak naast de paal recht in de kruising. De video werd intussen al meer dan 3 miljoen keer bekeken. [naar artikel]

22. “He’s back”: Kevin De Bruyne bezorgt City met “perfecte” vrije trap overwinning bij Leicester-Belgen (29/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Kevin De Bruyne heeft andermaal zijn klasse geëtaleerd. Op het veld van Leicester - waar Faes, Castagne en Tielemans aan de aftrap stonden - loodste de Rode Duivel City naar een zuinige 0-1-zege met een heerlijke vrije trap. “Hij is terug”, zei Guardiola. [naar artikel]

23. VIDEO. Andreas Pereira helpt Flamengo met heerlijke vrije trap aan zege (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)

In de Braziliaanse Serie A heeft Flamengo afgelopen nacht met 3-1 gewonnen van Juventude. Een belangrijke rol was weggelegd voor de Lommelse Braziliaan Andreas Pereira. Hij zorgde met een heerlijke vrije trap voor het derde doelpunt van de thuisploeg. [naar artikel]

24. Op de valreep de zege: Trésor zorgt met heerlijke vrije trap voor Genks delirium tegen OHL (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na drie wedstrijden zonder zege weet Racing Genk weer wat winnen is. Dankzij een knappe vrijschopgoal van Mike Trésor in de 87ste minuut haalde een dominant, maar met kansen morsend Genk het met 2-1 van OH Leuven. [naar artikel]