Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

In deze Belgische winkel gaat elke dag - u leest het goed - 2,35 ton chocolade over de toonbank

26/10/2017 - 03:15
"Nergens ter wereld wordt zo veel chocolade verkocht als in The Belgian Chocolate House op de luchthaven in Zaventem. Elk jaar nemen honderdduizenden toeristen in Zaventem het vliegtuig met flink wat pralines en chocolade in hun handbagage. “Er gaat jaarlijks meer dan 860 ton Belgische chocolade over onze toonbank, en dat cijfer stijgt nog altijd.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Rat geniet van snacks in toonbank (06/01/2017 - De Redactie)

Het was duidelijk feest voor deze rat in een winkel in Maleisië. De supermarktketen waartoe de winkel behoort liet intussen weten dat het om "een geïsoleerd incident" gaat. [naar artikel]


2. Callebaut bouwt fabriek in India: goed voor 30.000 ton chocolade per jaar (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

In geen enkel ander werelddeel stijgt de vraag naar chocolade zo snel als in Azië. De Zwitsers-Belgische wereldleider in chocolade Barry Callebaut... [naar artikel]


3. Wieze: het Belgische hart van de roze chocolade (19/01/2018 - De Tijd)

19:33 Sinds gisteren ligt roze chocolade in de winkel. Het nieuwe, vierde chocoladetype werd ontwikkeld in Wieze, bij Aalst. ‘Onderzoek uit ons labo wordt in de hele wereld gebruikt.’ [naar artikel]


4. België land van chocolade, maar deze landen exporteren meer chocolade dan wij (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

België heeft vorig jaar 250.000 ton chocolade en chocoladerepen uitgevoerd, waarmee ons land in Europa goed is voor de derde plaats, na Duitsland [naar artikel]


5. Het geheim van superieure chocolade: rotten met biergist (13/04/2019 - De Morgen)

Belgische brouwers inspireren wetenschappers om chocolade nog onweerstaanbaarder te maken. Het lijkt wel de dronken fantasie van een belgofiele gourmand. Maar het is een reële doorbraak. 'Belgische chocolade nu nog spectaculairder dankzij een speciaal rottingsproces.' [naar artikel]


6. Hoe Belgisch is onze chocolade nog? Het antwoord laat weinig aan de verbeelding over (30/05/2018 - Het Nieuwsblad)

De koninklijke familie van Qatar neemt het chocoladebedrijf Galler over. Hoe “Belgisch” is Belgische chocolade nog, als zowat alle topspelers in buitenlandse handen zijn? “We zijn wereldberoemd en geliefd om die chocolade, en daarom zwaait elke dag wel één of andere Chinees of Arabier met dollars om je op te kopen”, zegt chocolatier Dominique Persoone. [naar artikel]


7. Wereld Chocolade Dag: steun cacaoboeren en kies voor (h)eerlijke chocolade (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]


8. Chocolade en mode komen samen op de catwalk in Brussel (15/02/2020 - De Standaard)

Vandaag ging het Chocoladesalon in Tour & Taxis in Brussel open voor publiek. Tijdens het weekend kun je er terecht voor proeverijen, maar ook voor een indrukwekkende modeshow. De modellen zullen er elke dag een tiental jurken, gemaakt uit chocolade, showen op de catwalk. ‘Het is een mix van haute couture en Belgische chocolade’, zei Sixtine Anne de Moline, een van de ontwerpers. [naar artikel]


9. SHOPPING. De lekkerste paasgeschenken voor zoetekauwen (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]


10. The Rolling Stones brengen eigen chocolade op de markt (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Goed nieuws voor ‘The Rolling Stones’-fans van die al eens graag een stukje chocolade eten. De Britse rockgroep brengt maandag z'n eigen chocoladelijn op de markt. Het gaat om 2 soorten repen: melkchocolade en pure chocolade met kersen. [naar artikel]


11. Albert Heijn haalt chocolade terug (01/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Albert Heijn is een terughaalactie begonnen voor AH biologische melkchocolade 100 gram. Deze kan namelijk sporen van hazelnoot bevatten. Klanten met een notenallergie wordt verzocht de chocolade niet te eten en terug te brengen naar de winkel, waar zij hun geld terugkrijgen. [naar artikel]


12. Slechte nacht? Eet chocolade (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Zalig nieuws voor jonge ouders die geen oog dicht doen of gewoon voor wie deze zomer wél werkt, maar toch graag elke zomerbar uittest. Chocolade [naar artikel]


13. Bijzondere winkel lokt designers elke dag opnieuw met lege rekken (20/10/2017 - Het Nieuwsblad)

In de Antoine Dansaertstraat opende deze week de knotsgekke winkel The Empty Shop van Oxfam. De zaak startte met volkomen lege winkelrekken, maar werd al snel aangevuld dankzij schenkingen. Elke dag start de winkel, die na 26 november weer verdwijnt, opnieuw vanaf nul. [naar artikel]


14. Chocolade eten zonder je schuldig te voelen? Het kan met deze suikerarme versie van Oostendse patissier: “Onze tabletten zijn de iPhones onder de chocolade” (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Oostendse patissier en voedingsconsulent Vincent Bulteel lanceert met zijn bedrijf Inca’Cao, gevestigd in Wingene, een nieuwe soort suikerarme chocolade. De zoetstof die hij gebruikt, stelde hij zelf samen. “Het gaat om suikers die het lichaam zelf ook aanmaakt”, vertelt hij. Een uitvinding die elke chocoladeliefhebber alleen maar kan toejuichen... Maar is het ook lekker? [naar artikel]


15. [VIDEO] - "Belgische chocolade" niet altijd Belgisch en niet altijd chocolade (09/02/2017 - De Redactie)

De komende dagen vindt in Brussel het chocoladesalon plaats. Maar een bezoekje aan de vele chocoladewinkels in de buurt van de Brusselse Grote Markt leert dat een bescherming van het label "Belgische chocolade"dringend nodig is. [naar artikel]


16. Bekende Belgische chocolatier opent flagshipstore in Antwerpen (02/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Eén van de bekendste Belgische chocolatiers opent in Antwerpen zijn eerste Vlaamse flagshipstore. Pierre Marcolini had al een winkel in de stad, maar deze nieuwe zaak is iets helemaal anders. In het winkelpand is ook een chocolade-atelier. Hier worden de bonen bewerkt tot de bekende vierkante Marcolini-tabletten. [naar artikel]


17. De roze chocolade die een Belgisch bedrijf bedacht, is wereldwijd een enorm succes (19/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

De grootste voedselproducent van de wereld gaat meer doen met roze chocolade. De nieuwe soort genaamd ‘Ruby’, gevonden door de Belgische producent... [naar artikel]


18. De met salmonella besmette chocolade van Callebaut in Wieze kan ruim 300 gezinnen een jaar van groene stroom voorzien (07/07/2022 - VRT NWS)

De met salmonella besmette chocolade die uit de fabriek van Barry Callebaut in Wieze komt, wordt verdeeld over biogasinstallaties. De vetrijke chocolade wordt er verwerkt tot groene energie. Elke 3 ton verwerkte chocolade kan een gezin een heel jaar van gas en elektriciteit voorzien. Bij Barry Callebaut is minstens 1.000 ton chocolade afgevoerd. [naar artikel]


19. Van chocolade word je slimmer (en andere wetenschappelijke nonsens) (13/04/2019 - De Morgen)

Pure onzin, zo noemen Belgische academici het onderzoek waaruit zou blijken dat chocolade slimmer maakt. 'Je kunt net zo goed het aantal IKEA-winkels in een land linken aan de intelligentie van de inwoners', zegt professor psychologie Pierre Maurage. [naar artikel]


20. Slagroom, banaan én chocolade: deze goddelijke taart combineert ze alle drie (27/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Als je zondigt, zondig dan goed. Met een taart die de heilige drievuldigheid van de dessertwereld combineert, bijvoorbeeld. Pure chocolade, verse... [naar artikel]


21. RECEPT. Twee bladerdeegpizza’s: hartig en met chocolade (03/12/2020 - Het Belang van Limburg)

Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma Cook ensemble. Deze keer op het menu: niet één maar twebladerdeegpizza’s… een hartig exemplaar en een pizza met chocolade. [naar artikel]


22. Digitale bakkerij 3D-print snoep en chocolade in elke vorm (18/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Klanten kunnen snoep en chocolade op maat bestellen in elke vorm: van stripfiguren tot superhelden. De ontwerpers van ‘Sugar Lab’ boetseren ze vervolgens voor de chef-koks in het lab om ze te 3D-printen en uit te graven in een plaat vol poeder. [naar artikel]


23. De Belgische chocolade is wereldberoemd, en schopt het zelfs tot het Witte Huis (05/02/2023 - Express)

Belgische chocolade en pralines zijn internationaal bijzonder gegeerd. Ook in het Witte Huis blijkbaar: Chocolatier Goossens is al sinds jaar en dag huisleverancier van Belgische pralines aan de Amerikaanse presidentswoning. Een relatie die startte met de Amerikaanse ambassadeur in België, zo verklaarde zaakvoerder Eric Goossens aan Business AM. Erik Goossens besprak zijn chocolade en exclusieve […] [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!