Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 July 2020
07:23 uur

Facebook: "Russische trollen bereikten in totaal 40 procent van Amerikaanse bevolking"

Het Laatste Nieuws

30/10/2017 - 23:57

Facebook geeft de Amerikaanse overheid morgen meer info over hoe diep dubieuze Russische advertenties en posts zijn doorgedrongen in het...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Fake news van Russen bereikte in totaal 40 procent van Amerikaanse bevolking" (31/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook geeft de Amerikaanse overheid morgen meer info over hoe diep dubieuze Russische advertenties en posts zijn doorgedrongen in het...
  [naar artikel]
 2. Facebook geeft toe: "Fake news van Russen bereikte in totaal 40 procent van Amerikaanse bevolking" (31/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het fake news dat vanuit Rusland werd verspreid tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen bereikte veel meer mensen dan eerst gedacht. Maar...
  [naar artikel]
 3. "Russische trollen verspreiden op sociale media onenigheid over vaccinaties" (24/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse studie heeft verschillende Russische twitteraccounts blootgelegd die doelbewust het debat over vaccinaties oppoken, met als doel...
  [naar artikel]
 4. Mediaprof Peter Burger: "Mensen hebben vaak te véél vertrouwen in de media" (20/07/2018 - De Morgen)
  Peter Burger (57) is allicht de bekendste factchecker in ons taalgebied. Aan de universiteit van Leiden jaagt hij op nepnieuws en zogenoemde hoaxes – vorig jaar zelfs in opdracht van Facebook. Een gesprek over organenroof, Russische trollen en complottheorieën.
  [naar artikel]
 5. Verkiezingen VS: Facebook-berichten van Russische oorsprong bereikten 126 miljoen Amerikanen (31/10/2017 - Knack)
  Eerder deze maand zei Facebook dat ongeveer 10 miljoen Amerikaanse gebruikers advertenties hadden gezien die door Russen waren gekocht, bedoeld om de Amerikaanse politiek te beïnvloeden.
  [naar artikel]
 6. Russische trollen lieten Amerikaanse vaccinatiedebat escaleren (24/08/2018 - De Morgen)
  Russische internettrollen en Twitter-bots hebben zich in de periode voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen actief bemoeid met het vaccinatiedebat. Het gaat om accounts van de Russische trollenfabriek die zich ook bezighielden met het beïnvloeden van de Amerikaanse verkiezingen.
  [naar artikel]
 7. Jim Carrey: "Verwijder Facebook, want ze doen aan kapitalisme zonder geweten" (07/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jim Carrey (56) is niet blij met het feit dat Facebook profijt maakte bij de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen in 2006. Daarom...
  [naar artikel]
 8. Facebook onderzoekt mogelijke Russische invloed in aanloop naar brexit (17/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook gaat zijn onderzoek uitbreiden over de vraag of Russische profielen "misleidende informatie" de wereld hebben ingestuurd in de aanloop...
  [naar artikel]
 9. Jim Carrey dumpt Facebook "omdat het van de Russische inmenging in de VS-verkiezingen heeft geprofiteerd" (07/02/2018 - VRT NWS)
  Jim Carrey heeft zijn Facebookpagina gewist en verkoopt al zijn aandelen in de sociaalnetwerksite. Dat meldt de Amerikaanse acteur op Twitter. Hij doet dat omdat Facebook volgens hem van de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen heeft geprofiteerd en te weinig doet om dat te stoppen.
  [naar artikel]
 10. Facebook "geschokt" over gebruik van data door Cambridge Analytica (21/03/2018 - VRT NWS)
  Socialenetwerksite Facebook is "geschandaliseerd dat ze misbruikt werd" door Cambridge Analytica, dat gegevens van gebruikers heeft gebruikt. Het Amerikaanse bedrijf zegt "de ernst van het probleem te begrijpen". De procureurs van New York en Massachusetts zijn een onderzoek gestart naar het schandaal rond Facebook.
  [naar artikel]
 11. Twitter gaat trollen harder bestrijden (16/05/2018 - VRT NWS)
  Twitter gaat trollen harder bestrijden. Het gaat gedrag opsporen dat "de kwaliteit van de discussies op een negatieve manier beïnvloedt" en wil op die manier de gesprekken op Twitter "gezonder" maken. 
  [naar artikel]
 12. "Russen hebben zelfs Pokémon Go gebruikt in poging Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden" (13/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Russische campagne om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden heeft vorig jaar niet alleen sociale media als Facebook en Twitter...
  [naar artikel]
 13. "Kremlin-trollen zijn officieel een Russisch wapen" (17/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een officiële Russische strategie om nepverhalen via zoveel mogelijk kanalen in zoveel mogelijk talen te verspreiden. Een speciale...
  [naar artikel]
 14. Rusland leent geld van bevolking: "Jaarlijks 325 à 500 miljoen euro" (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische staat gaat vanaf april geld lenen van zijn eigen bevolking om de teruggevallen petroleuminkomsten te compenseren. Het is een
  [naar artikel]
 15. "Pedofielen delen miljoenen Facebook- in Instagramfoto's van kinderen op Russische site" (30/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Russische website Image Search wisselen pedofielen op grote schaal miljoenen foto's uit van Facebook en Instagram. Op deze site staan ook...
  [naar artikel]
 16. "Bizar", "schaamteloos", "een gemiste kans": Amerikaanse verkozenen maken brandhout van Trump (16/07/2018 - VRT NWS)
  Verschillende belangrijke Congresleden reageren vol ongeloof op de resultaten van de top tussen de Amerikaanse president Donald Trump en diens Russische collega Vladimir Poetin. Opmerkelijk is dat ook veel Republikeinse verkozenen erg kritisch tot vernietigend klinken. Vooral dat Trump meer geloof lijkt te hechten aan de Russische ontkenning van inmenging in de VS-verkiezingen van 2016 dan aan de onderzoeksdaden van de Amerikaanse speciale aanklager Robert Mueller, wekt verbazing.
  [naar artikel]
 17. Verhofstadt: "Totaal ongepast van Juncker om Poetin te feliciteren" (21/03/2018 - VRT NWS)
  De Europese liberale fractieleider Guy Verhofstadt (Open VLD) vindt het "totaal ongepast" dat de Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker de Russische president Poetin feliciteerde met zijn herverkiezing. Dat zei Verhofstadt in "Terzake".
  [naar artikel]
 18. Donald Trump "onderwerp" van onderzoek naar Russische inmenging in Amerikaanse verkiezingen, maar "geen crimineel doelwit" (04/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Speciale aanklager Robert Mueller gaat er in het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen momenteel niet van uit...
  [naar artikel]
 19. Lockdown voor een derde van de Amerikaanse bevolking, "een grote beproeving voor de VS", zegt president Trump (23/03/2020 - VRT NWS)
  Steeds meer Amerikaanse staten kondigen heel sterke uitgaansbeperkingen voor hun inwoners af in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Naast Californië, Connecticut, New Jersey en Illinois komen daar nu New York, Ohio en Louisiana bij. In totaal vallen 100 miljoen Amerikanen onder de maatregelen, bijna een derde van de bevolking. De Amerikaanse president Donald Trump roept de hulp in van het leger om veldhospitaals op te zetten in de ergst getroffen staten, New York, Californië en Washington.
  [naar artikel]
 20. Bloomberg: "Washington kan Amerikaanse bevolking niet beletten om klimaatdoelstellingen na te komen" (11/11/2017 - VRT NWS)
  Op de klimaattop in de Duitse stad Bonn heeft Michael Bloomberg, gewezen burgemeester van New York, gezegd dat de Amerikaanse bevolking wel degelijk inspanningen zal doen om de klimaatdoelstellingen na te komen. "Er is niets wat Washington kan doen om ons dat te beletten."
  [naar artikel]
 21. Is Facebook een gevaar voor de democratie? 'Uiteraard worden we níét gemanipuleerd' (28/02/2018 - Knack)
  Facebook ligt als nooit te voren onder vuur. Het vertrouwen in Mark Zuckerberg en zijn algoritme is weg. Maar is dat wel terecht? Leven we op dat sociale medium werkelijk allemaal in een filterbubbel, en kunnen Russische trollen en bots onze democratie echt kapen?
  [naar artikel]
 22. Twitter: "Geen aanwijzingen van Russische inmenging in Amerikaanse kiescampagne" (13/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Twitter heeft in tegenstelling tot Facebook geen aanwijzingen dat vanuit Rusland gepoogd is de Amerikaanse verkiezingscampagne te beïnvloeden via
  [naar artikel]
 23. “30 tot 45 procent van Belgen is niet voldoende gezondheidsgeletterd” (09/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In België heeft 30 tot 45 procent van de bevolking "een problematisch niveau" voor gezondheidsgeletterdheid. Dat is het vermogen om informatie over...
  [naar artikel]
 24. Tom Waes haalt de Russische tv met "Dva vodka": "Ik hoop dat ik nog naar het WK mag!" (05/06/2018 - VRT NWS)
  Tom Waes heeft "Het Journaal" in Rusland gehaald met "Dva vodka", de cover die hij van "Dos cervezas" maakte naar aanleiding van het WK voetbal. "Momenteel is een cameraploeg van nog een andere Russische zender naar me onderweg", vertelt hij aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 25. Kritiek op 'Star Wars: The Last Jedi' grotendeels afkomstig van Russische bots en trollen (02/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan de helft van de negatieve kritiek op ‘Star Wars: The Last Jedi’ is niet afkomstig van fans, maar van Russische trollen en bots. Dat blijkt...
  [naar artikel]
 26. Jan Balliauw: "Gevaar van dergelijke incidenten is dat er heel weinig tijd is om beslissingen te nemen" (25/11/2018 - VRT NWS)
  "Het gevaar van dergelijke incidenten is dat er heel weinig tijd is om beslissingen te nemen." Dat zegt VRT NWS-Ruslandexpert Jan Balliauw in "Het Journaal" over het incident waarbij twee Russische SU-24 bommenwerpers laag over het Belgische marineschip Godetia zijn gevlogen. Volgens hem wil het Kremlin de Russische bevolking tonen dat ze de confrontatie met de NAVO niet uit de weg gaan.
  [naar artikel]
 27. Ergste Russische seriemoordenaar bekent: "Ik bracht 81 vrouwen om het leven" (11/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hij was al voor 22 moorden veroordeeld, maar nu heeft de Russische Mikhail - De Weerwolf - Popkov toegegeven dat hij in totaal 81 vrouwen op een
  [naar artikel]
 28. Trump: "Poetin een moordenaar? Denk je dat de VS zo onschuldig is?" (05/02/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse president heeft naar eigen zeggen "respect" voor zijn Russische ambtsgenoot. Vicepresident Mike Pence ontkent dat Trump met die uitspraak de VS op moreel vlak op gelijke voet plaatst met het Russische regime.
  [naar artikel]
 29. Poetin "gekwetst" dat hij niet op Amerikaanse zwarte lijst staat (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag schertsend gezegd "gekwetst" te zijn dat hij niet op de Amerikaanse lijst van Russische...
  [naar artikel]
 30. "Trump bezocht geen Russische prostituee" (17/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Trump bezocht geen Russische prostituee" De Russische president Vladimir Poetin betwijfelt dat zijn aankomende Amerikaanse ambtgenoot Donald
  [naar artikel]
 31. Russische beurs daalt tien procent als gevolg van Amerikaanse sancties (09/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische beurzen zijn ongeveer 10 procent lager gekoerst na de aankondiging van nieuwe Amerikaanse sancties tegen Russische zakenlui en hun...
  [naar artikel]
 32. "Waarom wil ik geen seks met de man waar ik van hou?" (23/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zo'n 1 tot 3 procent van de bevolking is aseksueel, wat betekent dat ze zich niet seksueel aangetrokken voelen tot anderen. "Ik heb lang gedacht...
  [naar artikel]
 33. "Russische inmenging in Amerikaanse verkiezing veel groter dan gedacht" (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Russische hackers hebben vorig jaar in veel grotere mate geprobeerd de Amerikaanse verkiezingen van november te beïnvloeden dan tot nu bekend.
  [naar artikel]
 34. Facebook "wint" Big Brother Award (06/10/2016 - De Redactie)
  De Liga voor de Mensenrechten "bekroont" Facebook met deze jaarlijkse bedenkelijke prijs omdat Facebook een reële bedreiging voor de privacy zou vormen.
  [naar artikel]
 35. Bloomberg: "Russische inmenging in Amerikaanse verkiezing veel groter dan gedacht" (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Russische hackers hebben vorig jaar in veel grotere mate geprobeerd de Amerikaanse verkiezingen van november te beïnvloeden dan tot nu bekend.
  [naar artikel]
 36. Facebook zet "war room" op om verkiezingsmanipulatie in realtime tegen te gaan (20/09/2018 - VRT NWS)
  Socialenetwerksite Facebook is bezig met het opzetten van een crisisruimte of "war room" in zijn hoofdkwartier in San Francisco, om pogingen tot het manipuleren van de verkiezingen meteen tegen te gaan. Dat hebben de verantwoordelijken van de Amerikaanse groep gemeld.
  [naar artikel]
 37. Crombez: "Grote delen van de bevolking profiteren niet van de groei" (31/01/2018 - VRT NWS)
  "Een ruime meerderheid van de bevolking profiteert niet mee van de groei in ons land." Dat zegt SP.A-voorzitter John Crombez in een debat met minister van Werk Kris Peeters (CD&V) in "Terzake".
  [naar artikel]
 38. Uitgerekend Rusland beschuldigt Google en Facebook van inmenging in Russische verkiezingen (08/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische federale communicatiewaakhond heeft de Amerikaanse internetbedrijven Google en Facebook beschuldigd van inmenging in de Russische...
  [naar artikel]
 39. VN "extreem bezorgd" over lot bevolking tijdens offensief Mosoel (17/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Naties hebben hun "extreme bezorgdheid" uitgedrukt rond de veiligheid van de bevolking van Mosoel na de lancering door het Iraakse
  [naar artikel]
 40. "Tijd om Facebook-monopolie te doorbreken" (21/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De monopoliepositie van Facebook op het gebied van sociaalnetwerksites moet doorbroken worden. Een groep organisaties spant samen om de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 41. "Hoorzitting over Facebook is gemiste kans om na te gaan wat de site met onze gegevens heeft gedaan (en nog doet)" (11/04/2018 - VRT NWS)
  De hoorzitting in een speciale commissie van de Amerikaanse senaat rond het dataschandaal bij Facebook is een gemiste kans. Dat zegt sociale media-expert Tim Verheyden. "Tot op vandaag is het niet duidelijk wat Facebook met onze gegevens doet en wie er aan kan. Het is een grote zware doos."
  [naar artikel]
 42. Facebook schat dat een op de twintig accounts "fake" is (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Naar schatting 5 procent van de actieve accounts op de sociaalnetwerksite Facebook is vals. Dat zegt het bedrijf zelf, in een bericht over zijn...
  [naar artikel]
 43. Hoofd beveiliging Facebook officieel weg na "drie lastige jaren" (02/08/2018 - De Morgen)
  De eindverantwoordelijke bij Facebook voor informatiebeveiliging, Alex Stamos, vertrekt later deze maand om te gaan werken bij de Amerikaanse universiteit Stanford. Hij maakte zijn overstap gisteren officieel bekend op Facebook.
  [naar artikel]
 44. Rusland beschuldigt Google en Facebook van inmenging in Russische verkiezingen (08/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische federale communicatiewaakhond heeft de Amerikaanse internetbedrijven Google en Facebook beschuldigd van inmenging in de Russische...
  [naar artikel]
 45. Russische Curlingfederatie na dopinggeval: "Sabotage en provocatie in het spel" (19/02/2018 - Sporza)
  De Russische Curlingfederatie reageert verbijsterd op de positieve plas van de Russische curlingspeler Alexander Kroesjelnitski. "We geloven in zijn onschuld."
  [naar artikel]
 46. Neem die 40 procent Ninovieters au serieux of straks zijn ze met 50 procent (17/10/2018 - VRT NWS)
  Wat nu in Ninove? "Forza Ninove opzij zetten in naam van het cordon sanitaire is een nobel streven, maar volstaat niet," schrijft opiniemaker Luckas Vader Taelen. "Het enige middel tegen populistische tafelspringers is een geloofwaardig alternatief bieden en tonen dat men de boodschap van de bevolking begrepen heeft en au serieux neemt."
  [naar artikel]
 47. Klikt u beter "ja" of "nee" om op Facebook gezichtsherkenning toe te laten? (26/04/2018 - VRT NWS)
  Hebt u "ja" of "nee" geklikt op de vraag van Facebook om gezichtsherkenning toe te laten? Wie op de socialenetwerksite de voorbije dagen inlogde, zag een pop-upvenster passeren waarin gevraagd werd nieuwe privacymaatregelen goed te keuren. Privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert van de Juristen noemt de gezichtsherkenning alvast een brug te ver, maar toch op "nee" klikken is best moeilijk.
  [naar artikel]
 48. Poetin: "Trump bezocht geen Russische prostituees. Ze zijn nochtans de beste ter wereld" (17/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin betwijfelt dat zijn aankomende Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump Russische hoertjes bezocht, hoewel "zij
  [naar artikel]
 49. Poetin: "Trump bezocht geen Russische prostituees. Ze zijn nochtans de beste ter wereld" (17/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin betwijfelt dat zijn aankomende Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump Russische hoertjes bezocht, hoewel "zij
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.