Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 July 2020
06:41 uur

Halloweenworkshops in teken van trollen

Het Belang van Limburg

01/11/2017 - 15:58

De workshops, die CC Beringen jaarlijks in de herfstvakantie organiseert, stonden dit jaar in het teken van ‘Trollen’.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Waarom jongeren gaan trollen (17/05/2018 - De Standaard)
  Volgens een enquête over mediagebruik bij jongeren slaat de jeugd online massaal aan het ‘trollen’. Rebellie tegen de bestaande orde of een vorm van cyberpesten?
  [naar artikel]
 2. Waarom jongeren gaan trollen (17/05/2018 - De Standaard)
  Volgens een enquête over mediagebruik bij jongeren slaat de jeugd online massaal aan het ‘trollen’. Rebellie tegen de bestaande orde of een vorm van cyberpesten?
  [naar artikel]
 3. Buren ontdekken gigantische trollen: “Echt een extra attractie voor De Schorre” (07/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Negenhonderd buren kwamen vrijdagavond naar De Schorre afgezakt om de nieuwe inwoners te bewonderen: zeven reusachtige trollen in hout, tot leven gewekt door de Deense recyclagekunstenaar Thomas Dambo.
  [naar artikel]
 4. Theo Francken excuseert zich bij Vlaams Belang-kiezers: “Jullie zijn geen trollen” (01/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Kiezers van Vlaams Belang zijn géén trollen. Het is Theo Francken die het zegt. Het N-VA-kopstuk excuseert zich dinsdag op zijn Facebookpagina bij de extreem-rechtse kiezers omdat hij zich maandag na de voorstelling van het Vlaams regeerakkoord verkneukelde over “al die VB-trollen” die zo stil waren.
  [naar artikel]
 5. Nieuw in De Schorre: zeven gigantische trollen (07/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De buren van De Schorre krijgen vandaag, enkel op uitnodiging, de eer om als eersten kennis te maken met de zeven reusachtige trollen in het bos van De Schorre-bos. Ze zijn ontworpen door de Deense recycle-kunstenaar Thomas Dambo, en de grootste is 18 meter hoog.
  [naar artikel]
 6. Theo Francken excuseert zich bij Vlaams Belang-kiezers: “Jullie zijn geen trollen” (01/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kiezers van Vlaams Belang zijn géén trollen. Het is Theo Francken die het zegt. Het N-VA-kopstuk excuseert zich dinsdag op zijn Facebookpagina bij de extreemrechtse kiezers omdat hij zich maandag na de voorstelling van het Vlaams regeerakkoord verkneukelde over “al die VB-trollen” die zo stil waren.
  [naar artikel]
 7. Rugbyster roept politie op om online trollen ook effectief aan te pakken (en ziet haar foto weer online geplaatst) (20/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De heisa rond de foto van rugbyster Tayla Harris zindert na in Australië. Steeds meer wordt er opgeroepen de online trollen rechtstreeks aan te...
  [naar artikel]
 8. Wereldgezondheidsorganisatie: trollen ondermijnen strijd tegen coronavirus (09/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt voor “trollen en complottheorieën” die de strijd tegen het coronavirus ondermijnen.
  [naar artikel]
 9. Kritiek op 'Star Wars: The Last Jedi' grotendeels afkomstig van Russische bots en trollen (02/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan de helft van de negatieve kritiek op ‘Star Wars: The Last Jedi’ is niet afkomstig van fans, maar van Russische trollen en bots. Dat blijkt...
  [naar artikel]
 10. Twitter gaat trollen harder bestrijden (16/05/2018 - VRT NWS)
  Twitter gaat trollen harder bestrijden. Het gaat gedrag opsporen dat "de kwaliteit van de discussies op een negatieve manier beïnvloedt" en wil op die manier de gesprekken op Twitter "gezonder" maken. 
  [naar artikel]
 11. België boeit Russische trollen niet (16/05/2019 - Metro)
  De Belgische veiligheidsdiensten hebben voorlopig geen aanwijzingen dat Russische internettrollen de verkiezingen in ons land proberen te beïnvloeden. “We zien geen abnormale fenomenen of verhoogde activiteit op het internet”, zegt generaal Claude Van de Voorde, het hoofd van de militaire inlichtingendienst Adiv, vandaag in De Morgen. Die moet samen met de Staatsveiligheid en het Centrum voor Cyberveiligheid toezicht houden op het internetverkeer vanuit het buitenland. “Zeg nooit nooit, maar momenteel lijken er geen Russische trollen actief in de kiescampagne”, aldus Van de Voorde. Het is gissen naar de reden waarom de Russische trollen niet geïnteresseerd lijken in de Belgische verkiezingen. België is een strategisch land in het hart van Europa, de thuis van de Europese Unie en het NAVO-hoofdkwartier. Wat wellicht meespeelt, volgens de krant, is dat de Belgische veiligheidsdiensten vooraf bekendmaakten dat ze de sociale media tijdens de kiescampagne strikt in de gaten zouden houden. Een waarschuwing voor Moskou. Ook andere landen die preventief van zich lieten horen, hadden minder last van de trollen. Tegelijk zijn de grote socialemediabedrijven wakker geschoten. Valse accounts worden veel sneller geblokkeerd. Het lijkt erop dat Rusland voor een nieuwe aanpak kiest, luidt het. bron: Belga Het bericht België boeit Russische trollen niet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Playmobil komt met nieuwe dwergenlijn (16/02/2018 - Metro)
  Speelgoedmerk Playmobil komt met een nieuwe speelgoedlijn die gebaseerd is op een dwergenverhaal. De nieuwe figuurtjes bestaan uit dwergkrijgers met wapens en gepantserde pony’s.  “Verborgen tussen de bergen, het heuvelachtige landschap en de groene wouden maken de dwergen zich stiekem klaar voor een heroïsche strijd. Samen met hun trollenvrienden trainen ze dag en nacht in het zwaardvechten en boogschieten, in de hoop om zo de gevreesde mensenkoning te verslaan”, kondigt Playmobil aan. Trollen Er zijn ook ingenieuze oorlogsmachines en oorlogsmachines en trollen verkrijgbaar. Die laatste zijn een stuk groter dan de de doorsnee playmobil-afmetingen.
  [naar artikel]
 13. Boosaardige en vriendelijke trollen (17/05/2018 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 14. Gevaarlijke tropische reuzenteek gespot in Duitsland (13/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op een paardenboerderij in het Duitse Geldern, vlak over de grens met Nederlands-Limburg, zijn de laatste dagen vijf hyalomma-teken gevonden. Deze teken zijn drie keer zo groot als normale teken en kunnen gevaarlijke ziektes overbrengen.
  [naar artikel]
 15. Van Besien reageert op De Wever: ‘Antwerps integratiebeleid in teken van besparing’ (22/01/2018 - De Standaard)
  ‘Het Vlaamse en het Antwerpse integratiebeleid staan vooral in teken van besparing, niet in teken van resultaten.’ Zo reageert Groen-kopstuk Wouter Van Besien op de uitspraken van burgemeester Bart De Wever (N-VA).
  [naar artikel]
 16. Van Besien reageert op De Wever: ‘Antwerps integratiebeleid in teken van besparing’ (22/01/2018 - De Standaard)
  ‘Het Vlaamse en het Antwerpse integratiebeleid staan vooral in teken van besparing, niet in teken van resultaten.’ Zo reageert Groen-kopstuk Wouter Van Besien op de uitspraken van burgemeester Bart De Wever (N-VA).
  [naar artikel]
 17. Teken zijn in opmars, vraag dat maar aan boswachter Xavier (20/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Teken zijn in ons land opnieuw aan een opmars bezig. “Plaatsen in ons land zonder teken zijn er bijna niet meer”, zegt Xavier Coppens van Agentschap Natuur en Bos. Zelf werd hij dit jaar al zeker 20 keer gebeten door een teek.
  [naar artikel]
 18. De kracht van tonaliteit (05/12/2018 - Apache)
  Hoe de N-VA communicatiedienst gevangen zit in een bubbel vol trollen, extreemrechtse opiniebrakers en agitprop.
  [naar artikel]
 19. Als je dit berichtje krijgt op je iPhone, open het dan niet (16/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een ogenschijnlijk onschuldig teken kan ervoor zorgen dat iPhone crasht, waardoor berichten sturen via iMessages, Outlook, Gmail en WhatsApp plots onmogelijk wordt. Alles wat ervoor nodig is om het toestel te ontregelen is één Indisch teken. Verschillende gespecialiseerde websites waarschuwen dan ook om berichten met dat teken niet te openen.
  [naar artikel]
 20. Exotische "horrorteek" overwintert voor het eerst in Duitsland, "steeds vaker exotische insecten bij ons" (14/06/2019 - VRT NWS)
  In Duitsland zijn zes hyalomma-teken gevonden. Dat is een tekensoort die van oorsprong uit Afrika en Azië komt en die drie keer groter is dan de teken bij ons. Hyalomma-teken kunnen ook drager zijn van een virus dat dodelijk is voor de mens. Dat de teken zo vroeg op het jaar gevonden zijn, wijst erop dat ze wellicht voor het eerst overwinterd hebben in Duitsland.
  [naar artikel]
 21. Nu al opletten voor teken in bossen (25/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie met dit mooie weer een wandeling in de natuur gaat maken, doet er goed aan alert te zijn op teken en tekenbeten. Het aantal meldingen van...
  [naar artikel]
 22. Twitter pakt 'trollen' aan (16/05/2018 - De Tijd)
  12:52 Met een nieuwe maatregel wil het sociale netwerk berichten met haatboodschappen en desinformatie wegfilteren
  [naar artikel]
 23. IJsberen mogen niet huilen (12/04/2019 - De Morgen)
  Een teken van zwakte. Of juist een teken van menselijkheid. De geschiedenis leert dat aan de tranen van een politicus tegengestelde betekenis gegeven wordt. En vaak tegelijkertijd.
  [naar artikel]
 24. Beestenboel: 'Teken voelen dat er een geschikte gastheer op komst is' (01/07/2017 - Knack)
  Bloedzuigende teken zijn niet uit onze leefomgeving weg te denken. Ze komen zelfs massaal voor in tuinen en stadsparken.
  [naar artikel]
 25. Tentoonstelling teken- en schilderatelier (01/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tot vanavond kun je nog in het buurthuis van Mechelen-Bovelingen de werken van het Heerse teken- en schilderatelier bewonderen.
  [naar artikel]
 26. Russische trollen zaaiden twijfel over veiligheid van vaccinatie (24/08/2018 - Metro)
  De Russische accounts die werden ingezet bij een poging om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden, hebben via Twitter ook desinformatie over de veiligheid van vaccinaties verspreid. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek waarover verschillende internationale media berichten. Het gebruik van de valse accounts werd ontdekt tijdens een onderzoek naar communicatie via sociaalnetwerksites door mensen uit de gezondheidssector. Wetenschappers van de George Washington University stelden vast dat voor en tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne via die accounts verschillende berichten over vaccinatie werden verspreid, zo blijkt uit het onderzoek dat gepubliceerd werd in het magazine American Journal of Public Health. De Russische trollen probeerden het debat aan te wakkeren door zowel berichten voor als tegen vaccinatie te verspreiden. “Deze trollen lijken vaccinatie te gebruiken als een thema om onenigheid te verspreiden in de Amerikaanse samenleving”, zegt Mark Dredze, een van wetenschappers die betrokken was bij het onderzoek. “Door beide kanten te bespelen, tasten ze het publieke vertrouwen in vaccinatie aan en stellen ze ons allemaal bloot aan de risico’s van infectieziekten. Virussen houden zich niet aan de landsgrenzen.” “De grote meerderheid van de Amerikanen gelooft dat vaccins veilig en doeltreffend zijn. Maar op Twitter krijgen ze de indruk dat daarover een debat aan de gang is”, zegt ook onderzoeker David Broniatowski aan de Britse krant The Guardian. bron: Belga Het bericht Russische trollen zaaiden twijfel over veiligheid van vaccinatie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Dierendag in het teken van honden en hun baasjes (12/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vorige zondag deed de gemeente opnieuw mee aan de werelddierendag. Aan het administratief centrum stonden er allerlei activiteiten in het teken van de viervoeters en hun baasjes.
  [naar artikel]
 28. IJskoninginnen en trollen kleuren lichtstoet in Bree (27/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een massa volk zag zaterdagavond een 60-tal feeërieke groepen en wagens deelnemen aan de Breese lichthalfvastenstoet.
  [naar artikel]
 29. 'Quatorze Juillet' in teken van terreur (14/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Frankrijk wordt vandaag de nationale feestdag gevierd. Die staat voor het tweede jaar op rij in het teken van de strijd tegen terreur. Begin
  [naar artikel]
 30. Minder lyme: teken hadden vorig jaar te veel stress door droogte (01/04/2020 - De Standaard)
  In de warme, droge zomer van 2019 hebben mensen aanzienlijk minder last gehad van de teken.
  [naar artikel]
 31. Hulp gevraagd in strijd tegen trollen (03/03/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/-0IELcfl4YY9Vx3BQnAAfcz6TBY/diocontent/119804198/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 32. De wraak van Poetin: cyberaanvallen en 2.000% meer trollen (15/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/dY539syAZKHJ01fUaDe7UZLRPEg/diocontent/121896216/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 33. Nieuwe manier ontdekt om teken te bestrijden: droog het speeksel van de insecten op (28/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaanse onderzoekers hebben een nieuw wapen tegen teken ontdekt. Het bestrijdingsmiddel heeft een grote impact op de werking van de...
  [naar artikel]
 34. De wraak van Poetin: cyberaanval op infrastructuur en 2.000% meer trollen (15/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/dY539syAZKHJ01fUaDe7UZLRPEg/diocontent/121896216/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 35. Cyberaanvallen en trollen: zo wil Poetin het Westen destabiliseren na aanval op Syrië (15/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/dY539syAZKHJ01fUaDe7UZLRPEg/diocontent/121896216/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 36. Nucleair ontwapeningsverdrag op de helling: ‘Geen teken dat Rusland het zal naleven, en tijd is stilaan op’ (05/07/2019 - De Morgen)
  Rusland heeft “geen teken” gegeven dat erop kan wijzen dat het van plan is om het ontwapeningsverdrag INF na te leven. Dat heeft Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO vrijdag verklaard na afloop van de NAVO-Rusland Raad. ‘Het verdrag is in gevaar. Er is geen enkel teken van een doorbraak, en de tijd raakt stilaan op’, zo deelde hij mee.
  [naar artikel]
 37. Opgepast: nieuw gevaarlijk virus ontdekt bij teken (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland is ongerustheid ontstaan over een nieuw virus dat wordt verspreid door teken en dat een hersen -of hersenvliesontsteking kan
  [naar artikel]
 38. Herdenkingsdag voor slachtoffers aanslagen Brussel in teken van hun families (09/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De herdenkingsmomenten die op 22 maart georganiseerd worden op de plaatsen van de aanslagen in Brussel, zullen in de eerste plaats in het teken...
  [naar artikel]
 39. Python met meer dan 500 teken uit Australisch zwembad gehaald (11/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Slangenvangers in Australië hebben een tapijtpython gered die meer dan vijfhonderd teken op zich had. Het reptiel lag in een zwembad in een...
  [naar artikel]
 40. Restaurantdag CD&V in het teken van ‘Lekker van bij ons’ (26/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op 5 maart organiseert CD&V Kortessem samen met Vrouw & Maatschappij en Jong CD&, in het CC Mozaiek te Kortessem haar jaarlijkse restaurantdag, dit jaar in het teken van ’Lekkers van bij ons’.
  [naar artikel]
 41. Twitter pakt trollen aan (15/11/2016 - De Tijd)
  17:33 Het socialeberichtenplatform Twitter lanceert enkele nieuwe functies om pestgedrag en haatberichten tegen te gaan.
  [naar artikel]
 42. Dit is waarom Bart De Wever in tranen uitbarstte (26/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Tranen: voor sommigen een teken van zwakte voor anderen een teken dat er onder een schijnbaar onbewogen uiterlijk ook een mens schuilgaat. Met
  [naar artikel]
 43. Vermiste Florence (26) geeft teken van leven week na verdwijning (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De 26-jarige Florence Bonivert, die op 2 mei spoorloos verdween in Charleroi, heeft een teken van leven gegeven. Dat vernam Sudinfo van het parket...
  [naar artikel]
 44. Vermiste Florence (26) geeft week na verdwijning teken van leven (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De 26-jarige Florence Bonivert, die op 2 mei spoorloos verdween in Charleroi, heeft een teken van leven gegeven. Dat vernam Sudinfo van het parket...
  [naar artikel]
 45. Oprah Winfrey wacht op teken van god voor deelname presidentsverkiezingen (28/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Oprah Winfrey (64) doet pas een gooi naar het Amerikaanse presidentschap in 2020 als ze een teken van boven krijgt. De voormalig talkshowhost heeft...
  [naar artikel]
 46. ZOMERCHECK. 'Meer teken verspreiden meer ziektes in België' (17/07/2019 - De Standaard)
  Meer teken, meer risico's: zo lijkt het wel. Maar klopt dat ook?
  [naar artikel]
 47. Vergiftigde nieuwsbronnen: over trollen, robots en nepnieuws (22/11/2016 - Apache)
  Journalisten wegzetten als leugenachtig en ondertussen nepnieuws verspreiden. Een wereldwijd fenomeen dat de democratie dreigt uit te hollen.
  [naar artikel]
 48. Er is een spa waar alles in het teken van gin staat (17/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Schotse hoofdstad Glasgow is zopas een spa opengegaan die helemaal in het teken van gin staat. Liefhebbers van wellness en de sterke drank weten dus alvast naar waar ze hun volgende tripje moeten plannen.
  [naar artikel]
 49. België lijkt Russische trollen niet te boeien (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische veiligheidsdiensten hebben voorlopig geen aanwijzingen dat Russische internettrollen de verkiezingen in ons land proberen te...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.