Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Open het wildseizoen in stijl! Hinderollade met in champagne geroosterde pastinaak

02/11/2017 - 12:03
"De hele lente en zomer dromen we ervan, en nu is het eindelijk zover: het wildseizoen is geopend! En omdat dat gevierd moet worden, halen we er ineens een fles champagne bij. Voor een glaasje bubbels, ja, maar ook om onze hinderollade te pimpen met in champagne geroosterde pastinaak. Werk af met heerlijke tijmaardappelen en je hebt een wildgerecht om 'u' en 'wauw' en 'ik wil nooit meer iets anders eten' tegen te zeggen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zo sabreer je morgen een fles champagne in stijl (30/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Wie op oudejaarsavond eens een fles champagne wil ontkurken op de traditionele manier kan maar beter van de drank blijven tot de gasten er zijn. [naar artikel]


2. RECEPT Gehaktschotel uit de pan met pastinaak en spekjes (15/11/2022 - Gezond.be)

Ook de herfst heeft heel wat lekkere groenten te bieden. Van pompoen en paddenstoel tot pastinaak: de komende week mogen wij van HelloFresh drie recepten delen waarin je het seizoen kunt proeven. Wedden? Benodigdheden voor twee personen • 400 g aardappelen• 2 appels• 2 teentjes knoflook• 200 g gemengd gehakt van varken en kalf • […] Het bericht RECEPT Gehaktschotel uit de pan met pastinaak en spekjes verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


3. Liefde is ... samen die geroosterde bloemkool opeten (14/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Nog geen inspiratie voor het Valentijnsmenu? Deze geroosterde bloemkool is een echte aanrader om gezellig als koppel op te eten. Het is een [naar artikel]


4. Proeven van het wildseizoen? 3 trendy herfstgerechten met everzwijn, hert en eend (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Wild is weer helemaal hip en trending want het wildseizoen is volop aan de gang. Hét moment bij uitstek om te genieten van heerlijke klassiekers met een lekker stukje vlees. Voor wie het deze herfst net iets spannender wil, serveren we jullie alvast deze drie vleesgerechten met een kwinkslag. Succes gegarandeerd! [naar artikel]


5. Delhaize roept geroosterde pindanoten terug (28/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Delhaize haalt geroosterde pindanoten uit de rekken wegens een te hoog gehalte aan aflatoxines. Dat meldt de distributeur vandaag na overleg met... [naar artikel]


6. Lekker en gezond: geroosterde pompoensoep (27/10/2019 - De Morgen)

Het roosterseizoen is weer in volle gang. Al is de kans groot dat je het niet volledig volgens de regels van de kunst doet. Met deze eenvoudige tips krijg je keer op keer perfect geroosterde groenten. [naar artikel]


7. Getest: tot vijf keer meer pastinaak verkocht in Eeklo na gerichte advertentiecampagne op Facebook (21/01/2019 - VRT NWS)

Tijdens de laatste twee maanden van 2018 is in de Oost-Vlaamse gemeente Eeklo de verkoop van pastinaak opvallend gestegen. In een bepaalde winkel gaat het om meer dan een vervijfvoudiging. De oorzaak is een advertentiecampagne op Facebook die specifiek gericht was aan vrouwen in Eeklo. [naar artikel]


8. De jacht is open: de heerlijkste wildadressen (11/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Het wildseizoen is op zijn hoogtepunt, een lang weekend is het ideale moment voor een mooie wandeling met als bekroning een smakelijk wildmenu. [naar artikel]


9. Met dit trucje (én een rozijn) krijg je weer bubbels in je fles champagne (25/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Staat er nog een fles cava of champagne open na het feest van gisteren? (Toegegeven: dat is niet van onze gewoonte!) Gelukkig hebben wel wel een... [naar artikel]


10. Is een geroosterde boterham (on)gezonder dan een gewone? (23/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als je ziek bent krijg je vaak als raad om geroosterd brood te eten, omdat dat lichter verteerbaar is. Maar klopt dat ook? En is een geroosterde boterham (on)gezonder dan een gewone? De Nederlandse voedingsdeskundige Manon Wouters legt uit. [naar artikel]


11. Drukke tijden voor wildhandelaar Willy uit Bekkevoort, want wildseizoen begonnen  (14/10/2020 - VRT NWS)

Het worden drukke weken voor de wildverwerkingsbedrijven, want het wildseizoen is begonnen. Ook wildhandelaar Willy Buvens uit Bekkevoort levert nu volop wild aan supermarkten en restaurants. Naast het wild dat in België wordt geschoten, komt 80 procent uit het buitenland om aan de vraag te kunnen voldoen. [naar artikel]


12. Geroosterde sesamolie uit de handel gehaald (03/02/2020 - Het Nieuwsblad)

Het federaal voedselagentschap (FAVV) heeft geroosterde sesamolie van het merk “OH AIK GUAN” en “GTC” (Golden Turtle Chef) uit de handel genomen wegens het verhoogd gehalte aan polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s). Dat meldt het FAVV maandag in een persbericht. [naar artikel]


13. Zo open je een fles champagne of schuimwijn op een veilige manier (en dit mag je zeker niét doen) (31/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij het openen van een fles prosecco, cava of champagne is het altijd oppassen geblazen: een kurk kan snel wegschieten en iemand verwonden. Wat is de veiligste manier om een fles champagne of schuimwijn te ontkurken om dat te voorkomen? En hoe komt het dat zo'n kurk zohard aankomt? Sommelier Iphy Dubois van Bar Brut en wetenschapsexpert Martijn Peters leggen uit. [naar artikel]


14. Carrefour neemt geroosterde pistachenoten uit de handel (13/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Het bedrijf Initia Food heeft geroosterde en gezouten pistachenoten die verkocht werden in de winkels van Carrefour uit de handel genomen. Na controle bleek dat de toegelaten norm van aflatoxines overschreden was. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). [naar artikel]


15. Is een geroosterde boterham lichter verteerbaar dan een gewone? (23/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als je ziek bent krijg je vaak als raad om geroosterd brood te eten, omdat dat lichter verteerbaar is. Maar klopt dat ook? En is een geroosterde boterham (on)gezonder dan een gewone? De Nederlandse voedingsdeskundige Manon Wouters legt uit. [naar artikel]


16. Geroosterde pistachenoten uit Carrefour uit handel genomen (12/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het bedrijf Initia Food heeft geroosterde en gezouten pistachenoten die verkocht werden in de winkels van Carrefour uit de handel genomen. Na [naar artikel]


17. Soep van geroosterde bloemkool of gevulde aubergine: recepten met groenten in de hoofdrol (04/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Een feestje op tafel met deze vegetarische en vegan recepten zonder vleesvervangers. Want: op dit feest is groente de eregast. Starten doe je met soepje van geroosterde bloemkool, gevolgd door gevulde aubergines met geurige kruiden. Cheesecake in een glaasje om af te sluiten. Smakelijk! [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!