Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
16:04 uur

Reynders betreurt commentaren van Belgische politici over Catalonië

Metro

06/11/2017 - 09:05

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betreurt dat Belgische politici uitspraken doen over de Catalaanse crisis “terwijl dat hun rol niet is”. “Er bestaat ophef over dat dossier die in België de grenzen van het redelijke overschrijdt”, verklaarde minister Reynders vanochtend op de Franstalige omroep Bel-RTL. Vicepremier Jan Jambon (N-VA) en PS-voorzitter Elio Di […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Reynders betreurt commentaren van Belgische politici (06/11/2017 - De Standaard)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betreurt dat Belgische politici uitspraken doen over de Catalaanse crisis 'terwijl dat hun rol niet is'.
  [naar artikel]
 2. Reynders betreurt commentaren van Belgische politici (06/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betreurt dat Belgische politici uitspraken doen over de Catalaanse crisis "terwijl dat hun rol niet is".
  [naar artikel]
 3. Reynders betreurt commentaren van Belgische politici over Catalaanse kwestie (06/11/2017 - Knack)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betreurt dat Belgische politici uitspraken doen over de Catalaanse crisis 'terwijl dat hun rol niet is'. 'Er bestaat ophef over dat dossier die in België de grenzen van het redelijke overschrijdt', verklaarde minister Reynders maandagochtend op de Franstalige omroep Bel-RTL.
  [naar artikel]
 4. Reynders betreurt terugtrekking VS uit VN-Mensenrechtenraad: "België blijft de werking van de Raad steunen" (20/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betreurt dat de Verenigde Staten zich uit de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties...
  [naar artikel]
 5. Congolese verkiezingen: Reynders betreurt “een zeker gebrek aan transparantie” (20/01/2019 - Metro)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders “neemt akte” van de beslissing van het Grondwettelijk Hof in Congo om Félix Tshisekedi tot president uit te roepen. Voor Reynders had het verkiezingsproces transparanter gemogen. “We hadden liever gehad dat het in een sterker klimaat van transparantie was verlopen”, aldus Reynders. Hij herhaalt dat het in de eerste plaats aan de Congolezen zelf en “aan de regio” toekomt om zich uit te spreken over de geldigheid van de verkiezingen. Reynders zegt ook te hopen dat het niet tot geweld komt in Congo. bron: Belga Het bericht Congolese verkiezingen: Reynders betreurt “een zeker gebrek aan transparantie” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Na Kazachgate brengt ook Saoedi-Arabië Didier Reynders in nauwe schoentjes (27/04/2017 - Knack)
  Premier Charles Michel betreurt de Belgische stem voor Saoedi-Arabië in deVN-vrouwenrechtencommissie. Tegelijk blijft er onduidelijkheid over de rol van Didier Reynders: was hij op voorhand op de hoogte van de stemming?
  [naar artikel]
 7. Reynders betreurt einde INF-verdrag: "Bij een nieuwe wapenwedloop is niemand gebaat" (02/08/2019 - VRT NWS)
  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betreurt het einde van het INF-verdrag tussen de VS en Rusland, dat onder meer het bezit en de productie van kernraketten voor de middellange afstand verbood. In februari hebben de Verenigde Staten aangekondigd dat ze uit het verdrag zouden stappen. De dag erna kondigde Rusland hetzelfde aan. De ondertekening van het INF in 1987 was een mijlpaal voor de nuclaire ontwapening tijdens de Koude Oorlog.
  [naar artikel]
 8. Jambon: ‘Michel en Reynders moeten actie ondernemen voor Catalonië' (30/11/2019 - De Tijd)
  18:19 Tijdens een officieel bezoek aan Catalonië riep Vlaams minister-president Jan Jambon de EU op om iets te doen voor de gevangengenomen Catalaanse politici die strijden voor onafhankelijkheid. ‘Dit wor...
  [naar artikel]
 9. Reynders: “Bedrijven moeten zelf beslissen of ze voortgaan met Iran” (05/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betreurt de nieuwe Amerikaanse sancties tegen Iran. Hij benadrukt dat ons land bedrijven wil...
  [naar artikel]
 10. Reynders betreurt 'klimaat van repressie en intimidatie' in Burundi (23/05/2018 - Knack)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is bezorgd na het referendum in Burundi, waarmee een grondwetswijziging werd goedgekeurd die de Burundese president Pierre Nkurunziza tot 2034 aan de macht kan houden. Hij roept op tot een dialoog.
  [naar artikel]
 11. “Gerechtelijke autoriteiten moeten hun werk doen” (06/11/2017 - Metro)
  “Het is aan de gerechtelijke autoriteiten om hun werk te doen”. Zo reageert minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) op de Catalaanse crisis. Hij hoopt een zo open mogelijke dialoog met de Spaanse autoriteiten te behouden en staat geregeld in contact met de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken. Eerder had minister Reynders al laten verstaan commentaren van Belgische politici op de kwestie te betreuren. Vanuit India merkt Reynders op dat het aan de gerechtelijke autoriteiten is de procedures onafhankelijk te volgen. “Het is aan de magistraten om zich uit te spreken”, aldus de minister. Reynders werkt momenteel een vijfdaags staatsbezoek af in India. Daar zullen vooral de handel en investeringen op de agenda staan. “Niet enkel de Belgische investeringen in India, maar ook die van de volledige Europese Unie, want we zouden een dialoog willen opstarten over een nieuw vrijhandelsakkoord tussen India en de Europese Unie”, preciseert Reynders. Die onderhandelingen dienen zich niet eenvoudig aan, want de Indiase markt is “redelijk gesloten”. Naast de grote Belgische bedrijven in India biedt het staatsbezoek voor de minister de gelegenheid om de kleine en middelgrote ondernemingen wat meer in de kijker te plaatsen, opdat ook zij “toegang zouden krijgen tot de markt”. Onvermijdelijk zal het hoofdstuk veiligheid eveneens over de tongen gaan. In India leeft immers “een erg grote bezorgdheid over terrorisme”, weet de minister. Beide landen werken aan een uitwisseling van informatie en van best practices in de strijd tegen radicalisering. “Ik hoop nog een akkoord te sluiten over een vorm van bijstand in gerechtelijke aangelegenheden dat het zou mogelijk maken de procedures tussen India en België te vereenvoudigen”. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 12. Podcast: Is Catalonië nog altijd even verdeeld twee jaar na het referendum? (16/12/2019 - VRT NWS)
  De gevangenisstraffen die de politieke leiders en activisten op 14 oktober van dit jaar kregen na het onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië waren loodzwaar. En ze sloegen in als een bom, waarna de Catalaanse maatschappij verdeelder en gepolariseerder dan ooit achterbleef. In deze podcast van Gijs Ramboer en Christine Van Tichel trekken we naar Catalonië, en ontmoeten we er journalisten, professoren, politici en familieleden van de gevangenen.
  [naar artikel]
 13. Belgische politiek blijft plan B na Raad van Europa voor Reynders (21/02/2019 - Knack)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) wil een rol blijven spelen in de Belgische politiek als hij in juni niet de nieuwe secretaris-generaal bij de Raad van Europa wordt. Dat zegt hij donderdag in Le Soir. Reynders trekt in mei de Brusselse Kamerlijst.
  [naar artikel]
 14. Reynders vroeg Iraakse collega doodstraf Belgische IS-strijder om te zetten in gevangenisstraf (22/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft zijn Iraakse collega gevraagd om de doodstraf voor de Belgische IS-strijder Tarik Jadaoun om te zetten in een gevangenisstraf. Dat heeft Reynders dinsdagnamiddag gezegd. “Daarnaast blijven we ook hameren op een eerlijk proces”, aldus Reynders.
  [naar artikel]
 15. Reynders vroeg Iraakse collega doodstraf Belgische ISIS-strijder om te zetten in gevangenisstraf (22/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft zijn Iraakse collega gevraagd om de doodstraf voor de Belgische IS-strijder Tarik Jadaoun om te zetten in een gevangenisstraf. Dat heeft Reynders dinsdagnamiddag gezegd. “Daarnaast blijven we ook hameren op een eerlijk proces”, aldus Reynders.
  [naar artikel]
 16. Reynders ontkent opschorting Belgische operaties in Syrië (10/04/2017 - Knack)
  'Er is geen beslissing genomen om de Belgische tussenkomsten op te schorten. Er zijn aanpassingen geweest aan de manier van optreden', aldus Didier Reynders.
  [naar artikel]
 17. Didier Reynders vertelt werkloze vrouw dat hij 11.000 euro per maand verdient: ‘Of ik dat waard ben? Ik vind van wel’ (23/05/2019 - De Morgen)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft een opmerkelijke passage gemaakt in een verkiezingsprogramma op de Franstalige zender RTL info. In ‘Un politique à la maison’ brengen politici een dag door met ‘gewone burgers’ en Reynders ging in de uitzending gisteravond op stap met een werkloze moeder van twee uit Leuze in Henegouwen. Toen de vrouw op zeker moment te weten kwam hoeveel Reynders verdient, viel haar mond letterlijk open.
  [naar artikel]
 18. Reynders over Jeruzalem: "Tijd voor EU om grotere rol te spelen, maar VS zal altijd aan boord moeten" (07/12/2017 - VRT NWS)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betreurt naar eigen zeggen de "unilaterale beslissing" van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. Volgens Reynders is het nu aan Europa om een grotere rol op te nemen in de kwestie. "Maar Amerika zal altijd een partner moeten zijn."
  [naar artikel]
 19. Belgische politici veroordelen politiegeweld (01/10/2017 - De Tijd)
  14:45 Het hardhandige optreden van de Spaanse ordediensten in Catalonië lokt ook in ons land reacties uit in politieke middens. 'Geweld is nooit het antwoord', luidt het bij premier Charles Michel (MR) en v...
  [naar artikel]
 20. Frankrijk betreurt Belgische reacties op Frans bod voor vervanging F-16's (01/06/2018 - Knack)
  Frankrijk betreurt de manier waarop zijn aanbod voor de vervanging van de Belgische F-16's, hier en daar is onthaald in ons land.
  [naar artikel]
 21. Stoppremies voor Belgische politici hoogste van West-Europa (22/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  De uittredingsregeling voor Belgische politici is gunstiger dan die van collega-politici in de andere West-Europese landen, blijkt uit een vergelijking die De Tijd maakt.
  [naar artikel]
 22. Stoppremies voor Belgische politici hoogste van West-Europa (22/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De uittredingsregeling voor Belgische politici is gunstiger dan die van collega-politici in de andere West-Europese landen, blijkt uit een vergelijking die De Tijd maakt.
  [naar artikel]
 23. Stoppremies voor Belgische politici hoogste van West-Europa (22/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De uittredingsregeling voor Belgische politici is gunstiger dan die van collega-politici in de andere West-Europese landen, blijkt uit een vergelijking die De Tijd maakt.
  [naar artikel]
 24. Reynders gaat Vlaamse grieven over Spaanse maatregelen tegen Vlaanderen doorspelen aan de Spaanse ambassadeur (18/10/2018 - VRT NWS)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) wacht op een brief van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), waarin die zijn grieven kenbaar maakt over de intrekking van de accreditatie van de Vlaamse vertegenwoordiger in Madrid door de Spaanse regering. Reynders antwoordde in de Kamer op vragen over de houding van de federale regering tegenover de Spaans-Vlaamse wrijvingen in verband met Catalonië.
  [naar artikel]
 25. Uittredingsvergoedingen voor Belgische politici hoogste van West-Europa (22/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De uittredingsregeling voor Belgische politici is gunstiger dan die van collega-politici in de andere West-Europese landen, blijkt uit een...
  [naar artikel]
 26. Stoppremies voor Belgische politici hoogste van West-Europa (22/11/2018 - Knack)
  De uittredingsregeling voor Belgische politici is gunstiger dan die van collega-politici in de andere West-Europese landen.
  [naar artikel]
 27. Reynders geeft Vlaams bezwaar over Catalonië door aan Spanje (18/10/2018 - De Tijd)
  15:34 Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is bereid een officiële klachtenbrief van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) of zijn parlement door te spelen aan Spanje.
  [naar artikel]
 28. Reynders mikt op topjob bij Raad van Europa, maar Belgische politiek blijft plan B (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Buitenlandminister Didier Reynders (MR) wil een rol blijven spelen in de Belgische politiek als hij in juni niet de nieuwe secretaris-generaal bij...
  [naar artikel]
 29. Bourgeois: ‘Ik betreur dat Madrid geen toenadering zoekt’ (27/10/2017 - De Standaard)
  Ook Belgische politici reageren op de eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring van Catalonië. Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) pleit opnieuw voor een Europese bemiddeling.
  [naar artikel]
 30. Puigdemont betreurt dat hij Catalaanse onafhankelijkheid niet vroeger uitriep (18/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Catalaanse ex-president Carles Puigdemont betreurt dat hij de onafhankelijkheid van Catalonië niet vroeger heeft uitgeroepen en zegt in een “val” van te zijn gelopen die de Spaanse regering had opgesteld. Puigdemont is naar eigen zeggen ook “bereid naar de gevangenis te gaan indien België me uitlevert.”
  [naar artikel]
 31. Schotse premier hekelt opsluiting Catalaanse politici (03/11/2017 - Metro)
  De Schotse regeringsleidster Nicola Sturgeon heeft na de arrestatie van Catalaanse politici kritiek geuit aan het adres van de Spaanse Justitie. “Het is om het even welke mening men over Catalonië heeft, de gevangenneming van verkozen politici is verkeerd en moet door alle democraten veroordeeld worden”, schreef Sturgeon op Twitter. Sturgeon en haar Schotse Nationale Partij (SNP) spannen zich in voor de onafhankelijkheid van hun land van Groot-Brittannië. Sturgeon benadrukte onlangs echter dat er van een referendum zoals in Catalonië, zonder de toestemming van de centrale regering, geen sprake is. Bij een legale volksraadpleging over de onafhankelijkheid in 2014 besliste een krappe meerderheid van de Schotten om bij het Verenigd Koninkrijk te blijven. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 32. Vande Lanotte en Reynders benoemd tot informateur (30/05/2019 - Knack)
  Koning Filip heeft vanmiddag Johan Vande Lanotte (SP-A) en Didier Reynders (MR) ontvangen op het koninklijk paleis. De twee ervaren politici worden als eerste het veld ingestuurd om een federale regering op de been te krijgen.
  [naar artikel]
 33. Didier Reynders: "Vlaams Centrum voor Adoptie moet rekening houden met geldende regels in Oeganda" (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betreurt de werkwijze van het Vlaams Centrum voor Adoptie (VCA). Dat kaartte
  [naar artikel]
 34. Reynders: "Het dossier-Puigdemont wordt niet beheerd door de politiek" (06/11/2017 - VRT NWS)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) laat zich niet van de wijs brengen door de Catalaanse kwestie en de commotie rond de procedure tegen de afgezette leider Carles Puigdemont en diens mogelijke overlevering aan het Spaanse gerecht. In een interview met Le Soir wijst hij op de scheiding der machten. Aan Bel-RTL zegt hij te betreuren dat Belgische politici uitspraken over de kwestie "terwijl dat hun rol niet is".
  [naar artikel]
 35. Reynders (MR) voorgedragen als volgende Belgische Eurocommissaris, N-VA heeft kritiek: “Regering lijkt steeds meer uitzendkantoor” (24/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franstalige liberaal Didier Reynders (MR) wordt voorgedragen als de Belgische kandidaat voor de post van Europees commissaris. Dat meldt premier...
  [naar artikel]
 36. Trump of Clinton? Zo zouden onze politici stemmen (07/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De verkiezing van de nieuwe president van de Verenigde Staten mag dan aan de andere kant van de Atlantische Oceaan plaatsvinden, wie het daar wordt, zal hier voelbaar zijn. Ook de Belgische politici hebben dus een mening over de kandidaten en hun campagnes. Wij stelden drie vragen aan prominente Belgische politici. 1. Wat is u het meest bijgebleven van deze campagne? 2. Wat kunnen we hieruit leren voor de Belgische politiek? 3. Op wie zou u dinsdag stemmen en waarom?
  [naar artikel]
 37. Kamerleden ontstemd door inzet 'symboolmilitair' in Franse operatie: 'Reynders zet het parlement buitenspel' (12/03/2019 - Knack)
  Kan minister van Defensie Didier Reynders (MR) zomaar een Belgische militair inzetten in een Franse antiterreuroperatie? Enkele partijen zetten daar vraagtekens bij. Morgen wordt Reynders op de rooster gelegd. 'Hij heeft wat uit te leggen.'
  [naar artikel]
 38. Didier Reynders (MR) voorgedragen als volgende Belgische Eurocommissaris (24/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franstalige liberaal Didier Reynders (MR) wordt voorgedragen als de Belgische kandidaat voor de post van Europees commissaris. Dat zegt premier...
  [naar artikel]
 39. Didier Reynders (MR) voorgedragen als volgende Belgische Eurocommissaris (24/08/2019 - De Morgen)
  De Franstalige liberaal Didier Reynders (MR) wordt voorgedragen als de Belgische kandidaat voor de post van Europees commissaris. Dat zegt premier Charles Michel (MR).
  [naar artikel]
 40. Reynders bevestigt: VS vragen om Belgische grondtroepen in Syrië (18/07/2019 - De Morgen)
  De Belgische regering heeft inderdaad een brief gekregen van de Amerikaanse overheid om extra troepen in te zetten in Syrië. Dat heeft minister van Defensie Didier Reynders (MR) zopas in het parlement verteld.
  [naar artikel]
 41. Catalaanse politici gearresteerd: "Madrid heeft de facto noodtoestand afgekondigd in Catalonië" (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De president van de regionale regering van Catalonië heeft de Spaanse regering er van beschuldigd een noodtoestand te hebben afegkondigd in de
  [naar artikel]
 42. Crisis Catalonië - Duizenden betogen in Barcelona voor vrijlating politici (14/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden mensen hebben in Barcelona betoogd om de vrijlating te eisen van de politici die opgesloten zitten en de terugkeer te vragen van zij die...
  [naar artikel]
 43. Reynders ontkent opschorting Belgische operaties boven Syrië (10/04/2017 - De Redactie)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) benadrukt wel dat er voorzichtiger geopereerd is.
  [naar artikel]
 44. Voor Belgische bedrijven onderhandelde Reynders wel met Libiërs (20/02/2019 - Knack)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) schept een beetje duidelijkheid in de zaak van de Libische miljarden. In 2012 vroeg hij zijn Libische collega enkele Belgische bedrijven uit te betalen.
  [naar artikel]
 45. Reynders: ‘Vrezen voor Belgische slachtoffers’ (15/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Ons ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voorlopig geen weet van Belgische slachtoffers. Dat zegt bevoegd minister Didier Reynders (MR). Hij vreest wel dat er landgenoten zijn omgekomen. ‘Er wonen daar veel Belgen. We zoeken nog met verschillende mensen contact.’
  [naar artikel]
 46. Reynders: ‘Dat Israël zich terugtrekt, is ook teken van sterke Belgische campagne’ (05/05/2018 - De Standaard)
  Ook minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) was verrast dat Israël uit de race stapt voor een zitje in de VN-Veiligheidsraad. ‘Het lijkt nu bijna zeker, maar hoe meer stemmen we krijgen, hoe meer macht we hebben in de raad’, benadrukte Reynders op Radio 1.
  [naar artikel]
 47. Didier Reynders grijpt nog maar eens naast Europese topjob (26/06/2019 - De Morgen)
  Didier Reynders (MR) wordt dan toch niet de nieuwe secretaris-generaal van de Raad van Europa. De Belgische vicepremier moest in een stemming de duimen leggen voor de Kroatische kandidate Marija Pejcinovic Buric. Het verlies is een klap voor Reynders.
  [naar artikel]
 48. Informatieopdracht Vande Lanotte en Reynders opnieuw verlengd (09/09/2019 - De Standaard)
  Koning Filip heeft de informatieopdracht van Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) voor de vijfde keer verlengd. Ten laatste begin oktober moeten de politici een eindverslag uitbrengen.
  [naar artikel]
 49. Gerecht onderzoekt Azerbeidzjaans geld aan Belgische politici (29/11/2017 - De Tijd)
  17:03 Het parket van Brussel heeft een onderzoek geopend naar verdachte betalingen uit Azerbeidzjan aan de Belgische politici Stef Goris (ex-Open VLD en -LDD) en Alain Destexhe (MR).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.