België is exportbestemming nummer één van de Spaanse Cava. Logisch, op heel wat feestjes en in heel wat huiskamers wordt steeds vaker een fles Cava ontkurkt. De Bende van Annemie op Radio 1 zocht uit waarom deze drank zo populair is bij ons. [naar artikel]
Het mag iets meer zijn dit jaar met de feesten. We drinken geen cava, prosecco of schuimwijn maar wel echte champagne met oudejaar. [naar artikel]
Het mag iets meer zijn dit jaar met de feesten. We drinken met oudjaar geen cava, prosecco of schuimwijn maar wel echte champagne. [naar artikel]
Een van onze drie Limburgse Tournée Minérale-deelnemers haakte halverweg af, maar een dapper duo is de maand uiteindelijk wél alcoholvrij doorgekomen. “Ik ga het dadelijk vieren met cava en burgers, want dat laatste weekend was er te veel aan”, laat Evelyn Cloosen (34) uit Bilzen weten. [naar artikel]
Terwijl de Catalanen hun zonet afgeroepen onafhankelijkheid met flessen van 'hun' cava aan het vieren zijn, rijst de vraag of die cava voor ons nu... [naar artikel]
Het is groot nieuws in de wereld van wijnkenners: negen producenten van cava uit de topcategorieklasse, verenigd in Corpinnat, stappen uit D.O. Cava, de officiële cava-appellatie. Dat wil zeggen dat ze niet langer de beroemde Spaanse schuimwijn op de markt zullen brengen als cava, maar wel onder hun eigen label. Onvrede over de huidige regels rond prijs en kwaliteit liggen mee aan de basis. [naar artikel]
Het einde van het oude en het begin van het nieuwe jaar zijn één langgerekt rituelenspel, vaak zonder dat we erbij stilstaan. Van het optuigen van de kerstboom tot de verbranding ervan, verjagen we het kwaad, delen we wensen en drinken we geluk. [naar artikel]
Cava is een relatief goedkope schuimwijn in vergelijking met champagne, omdat de druiven makkelijk te telen en machinaal te oogsten zijn. De arbeid in Spanje is ook goedkoper. Bovendien moet de schuimwijn ook minder lang rusten. Daarom is cava een populair alternatief voor de duurdere champagne tijdens de feesten, legt sommelier-conseil Sanaz Sadegh uit. [naar artikel]
Als je deze week een nieuwjaarsreceptie op de planning hebt staan, is de kans groot dat ze je op de receptie cava, champagne of fruitsap aanbieden. Maar waarom is fruitsap altijd de enige non-alcoholische variant? En zijn er écht geen andere alternatieven? Onze journalist vroeg het aan cateringbedrijven over het hele land en ging op zoek naar de ideale tegenhanger. [naar artikel]
Als je dit weekend een babyborrel, trouw- of communiefeest op de planning hebt staan, is de kans groot dat ze je op de receptie cava, champagne of fruitsap aanbieden. Maar waarom is fruitsap altijd de enige non-alcoholische variant? En zijn er dan geen andere alternatieven? Onze journalist vroeg het aan cateringbedrijven over het hele land én ging op zoek naar de ideale tegenhanger. [naar artikel]
Met het seizoen van de trouwfeesten, communiefeesten, en hopelijk ook snel dat van de terrasjes, is het weer tijd om flessen bubbels boven te halen. Maar welke soort bubbels kies je dan? Waarom zijn die prijsverschillen tussen champagne, prosecco en cava zo groot? En hoe herken je een goede fles bubbels? Sommelier Paul-Henri Cuvelier legt het uit én deelt enkele aanraders. [naar artikel]
Kathleen Krekels zal pas half augustus verlost zijn van de zware chemobehandeling en bestralingen die ze als kankerpatiënt sinds begin dit jaar ondergaat. “Maar zondagavond heb ik samen met mijn campagneteam Voorkempen toch één glaasje cava gedronken op mijn herverkiezing, met de zegen van de verpleegkundige.” [naar artikel]
Wie wordt de date van Conner Rousseau? Vorige week deed de Vooruit-voorzitter een oproep naar 3 singles die met hem Valentijn willen vieren, op zijn kosten. In totaal liepen er 1.800 reacties binnen, waaruit 6 mensen geselecteerd werden. Eerst gaat Rousseau in Beveren een Valentijnsmenu eten met 3 singles: een alleenstaande mama van 52 uit Antwerpen, een 28-jarige man uit Oost-Vlaanderen die net 2 weken single is en een jonge vrouw van 32. “Daarna gaat hij nog iets drinken in Sint-Niklaas met 3 iets oudere vriendinnen die hem het hof gemaakt hebben met een gedichtje”, aldus zijn woordvoerder. [naar artikel]
Terwijl Kevin De Bruyne zich in Rusland momenteel voorbereidt op de wedstrijd tegen Engeland, zit vrouwlief Michèle samen met zoontje Mason in België. En hoewel het koppel duizenden kilometers van elkaar verwijderd is, hebben ze vandaag toch iets samen te vieren. [naar artikel]
Lees dit artikel: Voor wie nog bubbels zoekt voor de feesten: 11 betaalbare cava’s die echt top zijn Cava is een van de meest ondergewaardeerde mousserende wijnen, met de beste cava’s die wedijveren met champagne en andere topbubbels. Fris en levendig als hij jong is en met de jaren complexer, biedt hij een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Het imago van cava is minder glamoureus dan dat van Franse champagne of de Italiaanse Franciacorta. Ondertussen […] Lees dit artikel: Voor wie nog bubbels zoekt voor de feesten: 11 betaalbare cava’s die echt top zijn [naar artikel]
Waarom is Kerstmis kunnen vieren deze keer nog belangrijker dan andere jaren? Kunnen we er toch iets van maken? Via een kerstboom uit 1891 vinden we antwoorden. “Het worden de feesten van het geduld.” [naar artikel]
Op 8 mei mogen de terrassen open. Een goede zaak voor cafés en restaurants die er één hebben, maar heel wat uitbaters vallen uit de boot. Zij hebben niet de mogelijkheid om de tafels en stoelen buiten te zetten. Dat zorgt voor frustraties. “Al ga ik niet zitten mokken en uit nukkigheid zelf thuisblijven. Dan ga ik zelf wel ergens iets gaan drinken.” [naar artikel]
De grootste cava-producent ter wereld die reclame maakt voor de Italiaanse tegenhanger prosecco – het is even wennen. Toch is het wel degelijk Patricia De Muynck, Benelux-directeur van de Catalaanse cava-reus Freixenet, die de lof zingt van de Italiaanse bubbeltjeswijn. “Een drank voor levensgenieters die houden van kwaliteit en afwisseling”, klinkt het wervend. [naar artikel]
Vanuatu, een eilandengroep in de Stille Zuidzee, zet hoog in op de export van het roesdrankje kava. De plant die nodig is voor het bereiden van het relaxerende middel is alleen op het eiland te vinden. [naar artikel]
Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom drinken we alcohol? [naar artikel]
Slapen moeten we. Eten moeten we. Drinken moeten we. Maar knuffelen evenzeer. Dat is intussen wel duidelijk, want in coronatijden hebben we allemààl huidhonger. Hoe komt dat eigenlijk? Naar aanleiding van de Internationale Knuffeldag leggen een dokter, psycholoog, relatietherapeut en seksuoloog uit waarom aanrakingen zo belangrijk zijn. En vooral: hoe we het gemis aan fysiek contact kunnen compenseren. “Extra zelfzorg kan dan tijdelijk verlichting brengen.” [naar artikel]
Wat hebben we nodig om weer in de pas te lopen? De studenten doen hun goesting en een ‘bubbel’ is enkel iets wat in een glaasje cava zit. Of zo... [naar artikel]
Als we praten over eten of drinken, dan hebben we vaak grote moeite om te vertellen waarom een drankje of gerecht ons zo bevalt. Auteur van het... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.