De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Rutte over uithaal naar België: "Ik had die opmerking zo niet zo hoeven maken"

VRT NWS

15/11/2017 - 16:23

De Nederlandse premier Mark Rutte erkent dat hij ons land onnodig heeft geschoffeerd. Vorige week had Rutte de beslissing van de Nederlandse regering om de dividendbelasting af te schaffen verdedigd door te verwijzen naar België, dat volgens hem een slecht voorbeeld is. Vandaag gaf de Nederlandse premier toe dat hij misschien wel wat onhandig is geweest.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rutte over uithaal naar België: "Had die opmerking niet hoeven maken" (15/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse minister-president Mark Rutte heeft voor de Nederlandse pers verklaard dat hij de felbekritiseerde opmerking over ons land "niet had...
  [naar artikel]
 2. Rutte over uithaal naar België: "Had die opmerking niet hoeven maken" (15/11/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/fvsEu4OK6fX7pWyqEGKzR2Vjhig/diocontent/114865414/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 3. Nederlands premier Rutte: 'Had opmerking niet hoeven maken, maar inhoudelijk klopt het wel' (15/11/2017 - Knack)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft woensdag tegen Nederlandse journalisten gezegd dat hij zich niet laatdunkend had hoeven uit te laten over het fiscale klimaat in België. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op zijn website. 'Ik had de opmerking misschien niet zo hoeven maken, maar inhoudelijk vrees ik dat het feit klopte', aldus Rutte.
  [naar artikel]
 4. Rutte: “Opmerking over België hoefde niet, maar klopte inhoudelijk” (15/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft woensdag tegen Nederlandse journalisten gezegd dat hij zich niet laatdunkend had hoeven uit te laten over het fiscale klimaat in België. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op zijn website. “Ik had de opmerking misschien niet zo hoeven maken, maar inhoudelijk vrees ik dat het feit klopte”, aldus Rutte.
  [naar artikel]
 5. Uitspraak Rutte over België – Rutte: “Had opmerking niet hoeven maken, maar inhoudelijk klopt het” (15/11/2017 - Metro)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft vandaag tegen Nederlandse journalisten gezegd dat hij zich niet laatdunkend had hoeven uit te laten over het fiscale klimaat in België. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op zijn website. “Ik had de opmerking misschien niet zo hoeven maken, maar inhoudelijk vrees ik dat het feit klopte”, aldus Rutte. De Nederlandse premier zei woensdagnamiddag inmiddels een Belgische collega gesproken te hebben over de kwestie. En excuses aanbieden over zijn uitspraak was volgens Rutte “niet aan de orde”. Mark Rutte ligt in eigen land onder vuur voor zijn plannen om de dividendbelasting af te schaffen. Op zijn wekelijkse persconferentie en in een interview op de NOS verdedigde hij zich eind vorige week met een verwijzing naar ons land: “Als Nederland de belasting niet afschaft, gaat het België achterna. We zien in België wat er gebeurt als je de bakens niet op tijd verzet”, zei hij. “België heeft nog maar één internationaal opererend bedrijf over: InBev. De rest is weg. En ze hadden er heel veel.” Zijn uitspraken zorgden voor de nodige ergernis bij de Belgische federale regering. “Ze tonen vooral aan dat hij heel slecht geïnformeerd is”, klonk de reactie op het kabinet van premier Charles Michel. “België afschilderen als een economische woestijn, is enkele bruggen te ver”, reageerde Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). CD&V-vicepremier Kris Peeters vond Rutte’s uithaal “onaanvaardbaar” en “gevaarlijk”. bron: Belga
  [naar artikel]
 6. Nederlandse premier Rutte wil "niet eindigen zoals België" (11/11/2017 - VRT NWS)
  In Nederland trekt de oppositie van leer tegen het plan van premier Rutte om de dividendbelasting af te schaffen. Dat kost de Nederlandse belastingbetaler elk jaar 1,4 miljard euro. Maar Rutte verdedigt zich en verwijst in zijn argumentatie ook naar België.
  [naar artikel]
 7. Van Overtveldt scherp voor Rutte: "België afschilderen als een economische woestijn is enkele bruggen te ver" (11/11/2017 - VRT NWS)
  Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) haalt fel uit naar de Nederlandse premier Mark Rutte. Die had gezegd dat hij niet wil dat Nederland "België achterna gaat", een verwijzing naar multinationals die uit ons land zouden weggetrokken zijn. "België afschilderen als een economische woestijn, is enkele bruggen te ver", zegt Van Overtveldt. Later meer.
  [naar artikel]
 8. Peeters: "Het kan niet dat premiers andere lidstaten proberen zwart te maken" (11/11/2017 - VRT NWS)
  Minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V) noemt de uitspraken van de Nederlandse premier Mark Rutte "onaanvaardbaar". Die laatste had gezegd dat hij niet wil dat Nederland "België achterna gaat", een verwijzing naar multinationals die uit ons land zouden weggetrokken zijn. 
  [naar artikel]
 9. "Verkeerde" Theresa May reageert: "Ik wil excuses van het Witte Huis" (01/12/2017 - VRT NWS)
  Het was een duidelijke uithaal gisteren van VS-president Trump naar de Britse premier Theresa May op Twitter. "Theresa, focus niet op mij, maar op het vernietigende radicaal-islamitische terrorisme in het Verenigd Koninkrijk", liet Trump haar weten. Alleen richtte hij zijn opmerking aanvankelijk tot de verkeerde Theresa May, namelijk Theresa May Scrivener, een huismoeder met (toen) 6 volgers op Twitter.
  [naar artikel]
 10. Premier Rutte niet te spreken over "smakeloze" tweet van Wilders (08/02/2017 - De Redactie)
  Dat PVV-leider Geert Wilders een nepfoto heeft verspreid waarop zijn D66-collega Alexander Pechtold als terrorist wordt afgebeeld, is volgens premier Mark Rutte "totaal smakeloos". Rutte noemde de actie van Wilders ook "totaal niet normaal".
  [naar artikel]
 11. "Thuis"-makers excuseren zich voor "flietjes"-opmerking: "Daar lach je beter niet mee" (02/03/2021 - VRT NWS)
  Vrijdag had tijdens Eén-serie "Thuis" het personage Femke het over "Flietjes van de Chinees". Een opmerking die Joey Kwan uit Ketnet-serie "#LikeMe" absoluut niet kon smaken waarna ze uitgebreid reageerde op Instagram. "Daar lach je beter niet mee", zegt ook minderheden-experte Naima Charkaoui.
  [naar artikel]
 12. "Willen België niet achterna": Nederlandse premier Rutte verdedigt zich voor afschaffing dividendbelasting (11/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland schreeuwt de oppositie moord en brand over het plan van premier Rutte over het afschaffen van de dividendbelasting. Rutte verdedigt...
  [naar artikel]
 13. Premier Michel: "Zeer onhandige reactie van Nederlandse premier Rutte" (11/11/2017 - VRT NWS)
  De uitspraken van de Nederlandse premier over ons land - Mark Rutte wil "België niet achterna" - tonen vooral aan dat hij "heel slecht geïnformeerd" is. Dat valt te horen op het kabinet van premier Charles Michel. "Dit is een zeer onhandige reactie in een moeilijk debat in Nederland. Maar ook niet verwonderlijk gezien zijn zeer krappe meerderheid."
  [naar artikel]
 14. Nederlandse premier Rutte "wil België niet achterna" met dividendbelasting (11/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte "wil België niet achterna". Dat heeft hij gezegd op zijn wekelijkse persconferentie, waar hij zijn plan om de...
  [naar artikel]
 15. Mark Rutte over de Europese begroting: "Het is makkelijker om in België een regering te vormen" (20/02/2020 - VRT NWS)
  In Brussel is de Europese top over de meerjarenbegroting 2021-2027 van start gegaan. En volgens de Nederlandse premier Mark Rutte wordt het een heel lastige klus om daarover een akkoord te bereiken. Hij maakte volgende vergelijking: "Het is makkelijker om in België een regering te vormen dan Europa uit deze begrotingsdiscussie te laten komen".
  [naar artikel]
 16. Mark Rutte wil "stabiel meerderheidskabinet" (20/03/2017 - De Redactie)
  Verkenner Edith Schippers ontvangt vandaag alle Nederlandse partijvoorzitters om te polsen naar de coalitiemogelijkheden. Rutte wil een coalitie van zijn liberale VVD met "in ieder geval" de christen-democratische CDA en de links-liberale D66.
  [naar artikel]
 17. Rutte: "Europees migratiebeleid moet internationale verdragen respecteren" (13/06/2018 - VRT NWS)
  Het Europees migratiebeleid moet zich houden aan alle internationale verdragen en afspraken. Dat zegt de Nederlandse premier Rutte. "Pushbacks" horen daar niet bij. Het migratiebeleid moet op drie pijlers steunen volgens Rutte. "Je moet ervoor zorgen dat wie hier niet mag zijn meteen weg is. Ten tweede moet je meer Turkije-achtige afspraken maken zodat je meer opvang kan doen in de regio. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat de druk van de mensen die hier wel mogen blijven niet bij een paar landen ligt."
  [naar artikel]
 18. Premier Rutte over wangedrag bij "The voice": "Hoe voorkom je dat het gebeurt, dat is cruciale vraag" (21/01/2022 - VRT NWS)
  Mensen moeten niet wachten met ingrijpen als ze signalen krijgen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, zegt de Nederlandse premier Mark Rutte in een reactie op het wangedrag bij het televisieprogramma "The voice of Holland" tegenover RTL Boulevard. "Als advies van ons allemaal, ga niet wachten tot iemand zegt: "het gaat hier fout", als je ziet dat het al fout gaat."
  [naar artikel]
 19. "Wilders gedraagt zich als vrouw die lelijk wil zijn om niet bemind te worden" versus "Heeft Rutte ooit een vrouw gehad?" (12/10/2017 - VRT NWS)
  Tijdens een debat over het Nederlandse regeerakkoord hebben VVD-leider Mark Rutte en zijn PVV-rivaal Geert Wilders elkaar een speldenprikje uitgedeeld over vrouwen. Rutte vergeleek Wilders met een vrouw die lelijk wil zijn om niet bemind te worden. Rutte reageerde daarmee op het verwijt van Wilders dat hij niet mocht meedoen aan de onderhandelingen over een nieuwe coalitie in Nederland.
  [naar artikel]
 20. Rutte wijst Wilders op het verschil tussen "op de bank Twitteren en het land besturen" (13/03/2017 - De Redactie)
  Tijdens het allereerste rechtstreekse debat tussen de VVD-leider Mark Rutte en de PVV-leider Geert Wilders, twee dagen voor de verkiezingen, is de zogenoemde "Turkije-crisis" het grote gespreksonderwerp. Rutte blijft achter zijn aanpak van die crisis staan, Wilders pleit voor meer "escalatie". Maar volgens Rutte is dat net het verschil tussen "vanaf de bank Twitteren en het land besturen".
  [naar artikel]
 21. Mark Rutte is met 4.311 dagen recordpremier in Nederland: hoe doet de "man van pils en bitterballen" het? (02/08/2022 - VRT NWS)
  Mark Rutte is sinds vandaag de langstzittende premier van Nederland. Met 4.311 dagen aan het hoofd van de regering bij onze noorderburen neemt hij het stokje over van Ruud Lubbers. Zelf noemt Rutte het "een voetnoot", meteen een van de verklaringen waarom hij het al zo lang uithoudt.
  [naar artikel]
 22. Nederlandse media: "Op weg naar Rutte III, maar met extra krassen" (16/03/2017 - De Redactie)
  Opluchting én bezorgdheid domineren de Nederlandse kranten op de "morning after" na de verkiezingen. Nederland zet koers naar Rutte III. Europa haalt opgelucht adem nu Geert Wilders weer in de coulissen opereert. Maar het toneel ziet er minder geruststellend uit dan je op het eerste gezicht zou denken.
  [naar artikel]
 23. Na uithaal van De Wever (N-VA) over abortuswet: "Onderhandelingen regering liggen stil zolang kwestie niet is opgelost" (12/07/2020 - VRT NWS)
  De forse uithaal van N-VA-voorzitter Bart De Wever naar de partijen die samen de versoepeling van de abortuswet willen goedkeuren, zindert nog na. "De onderhandelingen voor een nieuwe regering liggen grotendeels stil zolang deze kwestie niet is opgelost", zegt Wetstraatwatcher Johny Vansevenant. "Misschien wordt er wel niet gestemd. De liberalen aarzelen, na de uitspraken gisteren."
  [naar artikel]
 24. Wilders: "Rutte is nog lang niet van mij af" (15/03/2017 - De Redactie)
  PVV-leider Geert Wilders is tevreden met de verkiezingsuitslag. Zijn partij haalde 19 zetels binnen. "Rutte is nog lang niet van mij af", aldus Wilders op Twitter.
  [naar artikel]
 25. Nederlandse premier Rutte over overnameplan PostNL: "Gek plan" (07/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte is "niet meteen enthousiast" over de plannen van bpost om het Nederlandse PostNL over te nemen. "We hebben
  [naar artikel]
 26. "Tolk des vaderlands" stelt wederom niet teleur: Irma Sluis toont hoe we het soms even "niet uithouden thuis" (25/03/2020 - VRT NWS)
  Heel Twitterend Nederland zat klaar voor de persconferentie van premier Mark Rutte over de coronacrisis. Maar het was niet bepaald voor Rutte. Gebarentolk Irma Sluis was opnieuw van de partij en het was wachten op de eerste grappige uitdrukking (voor niet-doven en -slechthorenden). Sluis, die intussen gekroond is tot "de koningin van het internet", voldeed aan de verwachtingen.
  [naar artikel]
 27. Nederlandse premier Rutte wil niet regeren met Geert Wilders (15/01/2017 - De Redactie)
  In Nederland wil de liberale regeringspartij VVD van premier Mark Rutte na de komende verkiezingen geen samenwerking met de rechtspopulistische PVV van Geert Wilders. "Dat gaat niet gebeuren, de kans is niet 0,1, de kan is nul", bevestigde Rutte.
  [naar artikel]
 28. Rutte noemt bezoek van Turkse minister "onverantwoordelijk" (12/03/2017 - Knack)
  Het bezoek van de Turkse minister Kaya van Familiezaken aan het Turkse consulaat in Rotterdam was "onverantwoord". Dat zegt de Nederlandse premier Mark Rutte in de nacht van zaterdag op zondag na haar uitzetting naar Duitsland.
  [naar artikel]
 29. Rutte ontvangen door Trump: "Relatie met Nederland is beter dan ooit" (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Mark Rutte is ontvangen door de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis. Het is het eerste bezoek van Rutte aan Trump. "De...
  [naar artikel]
 30. België geeft weinig om ethische kledij (23/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Multinationals die via goedkope arbeid kleren maken, hoeven in België geen sancties te vrezen. "Ons land ontloopt zijn verantwoordelijkheid", zegt...
  [naar artikel]
 31. Koninklijk gezin weer in Nederland na blitzbezoek aan Griekenland, Rutte trekt het boetekleed aan: “Besef over vakantie van koning kwam te laat” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft "te laat beseft" dat de vakantie van de Nederlandse koning en zijn gezin naar Griekenland "niet langer te rijmen was met de oplopende coronabesmettingen en de aangescherpte maatregelen" in zijn land. Zeker na een persconferentie van dinsdag 13 oktober had hij zich ‘daarvan bewust moeten zijn’, zegt Rutte in een brief aan de Tweede Kamer, het Nederlandse lagerhuis.
  [naar artikel]
 32. Koninklijk gezin weer in Nederland na blitzbezoek aan Griekenland, Rutte trekt boetekleed aan: “Besef over vakantie van koning kwam te laat” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft "te laat beseft" dat de vakantie van de Nederlandse koning en zijn gezin naar Griekenland "niet langer te rijmen was met de oplopende coronabesmettingen en de aangescherpte maatregelen" in zijn land. Zeker na een persconferentie van dinsdag 13 oktober had hij zich ‘daarvan bewust moeten zijn’, zegt Rutte in een brief aan de Tweede Kamer, het Nederlandse lagerhuis.
  [naar artikel]
 33. Te veel volk op feestje Nederlandse kroonprinses Amalia, premier Rutte: "Het zijn ook mensen, we maken allemaal fouten"  (16/12/2021 - VRT NWS)
  Neen, de Nederlandse koninklijke familie voelt zich niet verheven boven het volk door zich niet aan de coronaregels te houden. Zo reageert de Nederlandse premier Mark Rutte op een rel over het verjaardagsfeestje van kroonprinses Amalia afgelopen weekend, waar te veel volk aanwezig was. "Het zijn ook mensen, we maken allemaal fouten."
  [naar artikel]
 34. Premier Rutte: "Land opgeschrikt door aanslag. Daad met terroristisch motief niet uitgesloten" (18/03/2019 - VRT NWS)
  In een eerste officiële reactie op de schietpartij in Utrecht heeft de Nederlandse premier Mark Rutte het over een aanslag en sluit hij een terroristisch motief niet uit. Rutte heeft het over gewonden, "mogelijk ook doden". Intussen bevestigt burgemeester Jan van Zanen van Utrecht dat er 3 doden en 9 gewonden zijn gevallen.
  [naar artikel]
 35. Mark Rutte: "Nederland zegt "Ho" tegen het verkeerde soort populisme" (15/03/2017 - De Redactie)
  De VVD van aftredend premier Mark Rutte is veruit de grootste partij van Nederland geworden bij de parlementsverkiezingen, ondanks een verlies van 10 zetels.
  [naar artikel]
 36. "Heeft hij die film eigenlijk wel uitgekeken?" (04/11/2016 - De Redactie)
  De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson bedoelde het misschien goed toen hij van de brexit een "Titanic-succes”"wilde maken, maar de opmerking werkte vooral op de lachspieren.
  [naar artikel]
 37. Vande Lanotte: "Er leeft zeker iets bij de PS, maar uithaal Labille zal contraproductief zijn" (18/12/2017 - VRT NWS)
  Volgens Johan Vande Lanotte zal de uithaal van voormalig PS-minister Jean-Pascal Labille naar zijn voorzitter Elio Di Rupo contraproductief werken. "De partijleden zullen het niet erg appreciëren dat iemand vanuit de mutualiteit zegt wie de partij nu moet leiden", denkt SP.A-boegbeeld Vande Lanotte.
  [naar artikel]
 38. Nederlandse premier Rutte in advertentie: "Doe normaal of ga weg" (23/01/2017 - De Redactie)
  De Nederlandse premier Mark Rutte roept zijn landgenoten vandaag via een paginagrote advertentie in de kranten op tot een fatsoensoffensief. Hij hekelt de normvervaging en het "hufterige" gedrag in de samenleving en heeft een duidelijke boodschap voor allochtonen die zich niet willen integreren.
  [naar artikel]
 39. Belgisch gerecht maakt geen jacht op Catalaanse ex-ministers: "Geen vluchtgevaar" (26/03/2018 - VRT NWS)
  De drie Catalaanse ex-ministers die nog in België zijn, hoeven zich niet meteen zorgen te maken. Het gerecht zal hen niet actief opsporen, omdat het parket in contact staat met hun advocaten. Het parket van Brussel ziet daarom geen "manifest vluchtgevaar".
  [naar artikel]
 40. Rutte III stelt regeerakkoord voor: "De normale Nederlander gaat er op vooruit" (10/10/2017 - VRT NWS)
  Bijna 7 maanden na de Nederlandse verkiezingen hebben de fractievoorzitters van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie hun regeerakkoord voor de komende vier jaar voorgesteld. Minister-president Mark Rutte (VVD) sprak van een "ambitieus en evenwichtig" regeerakkoord. "Alle groepen in Nederland gaan erop vooruit", klonk het. 
  [naar artikel]
 41. Nederlandse premier Rutte over snelheidsverlaging: "Dit is een rotmaatregel" (13/11/2019 - VRT NWS)
  Gisteren raakte bekend dat in Nederland de maximumsnelheid op snelwegen omlaag gaat naar 100 km per uur. De Nederlandse premier Mark Rutte noemde die beslissing vandaag "een rotmaatregel", maar benadrukte wel het belang ervan. De snelheidsbeperking is een van de stappen die de overheid zet om het teveel aan stikstof in Nederland te verhelpen.
  [naar artikel]
 42. BELUISTER - Nederlandse premier Mark Rutte aan VRT NWS: "Alexander De Croo had mijn broer kunnen zijn" (16/03/2021 - VRT NWS)
  Morgen weet de ontslagnemende Nederlandse premier Mark Rutte of hij zich mag opmaken voor een verlengd verblijf in Het Torentje, zoals het kantoor van de Nederlandse minister-president wordt genoemd. De peilingen wijzen op winst voor zijn rechts-liberale regeringspartij VVD. Maar de race is nog niet gelopen, zegt Rutte in een interview met VRT NWS. "In Nederland kan er op het laatste moment nog veel verschuiven."
  [naar artikel]
 43. Nederlandse premier Rutte ontvangen door Trump: "Relatie is beter dan ooit" (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Mark Rutte is ontvangen door de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis. Het is het eerste bezoek van Rutte aan Trump. "De...
  [naar artikel]
 44. Peeters boos over uithaal De Wever: "Zijn uitspraken zijn not done, Antwerpen verdient meer sérieux dan dat" (03/09/2018 - De Morgen)
  Antwerps CD&V-lijsttrekker Kris Peeters reageert not amused op de uithaal aan zijn adres van burgemeester Bart De Wever (N-VA) van vanmorgen. Die legde een verband tussen zijn inschatting dat "we op het punt staan dat de drugsmaffia politieke invloed gaat kopen" en Peeters' bezoek aan een winkel op de Turnhoutsebaan. Volgens Peeters is de uitspraak "not done". "We moeten campagne op een hoger niveau voeren en echte oplossingen vinden voor de uitdagingen", zegt hij.
  [naar artikel]
 45. Dokter Arrazola de Oñate: "Regels privacy hoeven contactopspoorders niet te beletten om door te vragen" (16/07/2020 - VRT NWS)
  De nieuwe privacy-regels hoeven de contacopspoorders niet te beletten om bij een gesprek met besmette personen door te vragen naar meer details. Dat zegt Wouter Arrazola de Oñate, medisch directeur van de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding in "Terzake". "Er is een infectieziektewetgeving die in principe toelaat alles te vragen wat je nodig hebt om de volksgezondheid te vrijwaren."
  [naar artikel]
 46. Nederlandse premier Rutte wil coalitie met nieuwe conservatieve partij JA21 onderzoeken, links-liberalen van D66 zien het niet snel gebeuren (22/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse ontslagnemend premier Mark Rutte wil "serieus kijken" naar een coalitie met JA21, de nieuwe partij die bestaat uit oud-leden van Thierry Baudets Forum voor Democratie (FVD). Dat zei Rutte na afloop van een gesprek met verkenners Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma. Maar D66-leider Sigrid Kaag vindt regeren met die partij "moeilijk voorstelbaar". Haar partij staat lijnrecht tegenover de oud-FVD'ers als het gaat over belangrijke punten als het klimaat en de Europese Unie.
  [naar artikel]
 47. Nederlandse premier Rutte wil coalitie met nieuwe conservatieve partij JA21 onderzoeken, links-liberalen van D66 ziet het niet snel gebeuren (22/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse ontslagnemend premier Mark Rutte wil "serieus kijken" naar een coalitie met JA21, de nieuwe partij die bestaat uit oud-leden van Thierry Baudets Forum voor Democratie (FVD). Dat zei Rutte na afloop van een gesprek met verkenners Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma. Maar D66-leider Sigrid Kaag vindt regeren met die partij "moeilijk voorstelbaar". Haar partij staat lijnrecht tegenover de oud-FVD'ers als het gaat over belangrijke punten als het klimaat en de Europese Unie.
  [naar artikel]
 48. Rutte: "Verkiezingsoverwinning Wilders zou slecht zijn voor imago Nederland" (13/03/2017 - De Redactie)
  Nederland moet tijdens de verkiezingen woensdag een halt toeroepen aan een "verkeerd soort populisme". Dat heeft de Nederlandse premier Mark Rutte gezegd op een druk bijgewoonde persconferentie voor de internationale pers.
  [naar artikel]
 49. Rutte vecht in woedend parlement voor zijn politiek overleven (01/04/2021 - De Tijd)
  22:06 Eén opmerking over een kritisch parlementslid dreigt het politieke lot van de Nederlandse premier Mark Rutte te bezegelen. De Tweede Kamer reageerde woedend op zijn bochtenwerk. 'Rutte gedraagt zich a...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy