We eten alsmaar later, met dank aan flexibele werkuren, omdat we de hele dag door al knabbelen en omdat er steeds meer alleenstaanden zijn. En dat... [naar artikel]
We eten allemaal veel te veel zout, en dat is slecht voor de gezondheid. Van een verhoogd bloeddruk tot hart-, vaat- en nierziekten, het zijn [naar artikel]
Wie wil afvallen, gaat er vaak van uit dat het niet zo’n goed idee om ’s avonds nog koolhydraten te eten. Want als je na het eten in je zetel ploft, verbrand je die toch niet meer? Michael Mosley, journalist, dokter en uitvinder van het populaire 5:2 dieet, trekt die theorie in twijfel. [naar artikel]
Jezelf neerploffen in de zetel met een pot ijscrème omdat je net bent gedumpt? Het doet deugd, zeker als je ook nog een melige film bekijkt en die tranen de vrije loop laat. Eten volgens je emotionele staat werkt dan misschien wel helend voor je geest, voor je lijf – je hart in het bijzonder – is het ongezond. Maar met calorieën heeft het niks te maken. [naar artikel]
Je doet er goed aan je avondmaal te eten voor 7 uur 's avonds. "Dat is gezonder voor het hart", zeggen cardiologen. Hoe later je eet, hoe meer je [naar artikel]
In poolregio's slapen mensen doorgaans slecht in de zomer, wanneer het er nooit donker wordt. Die slapeloosheid is dan weer nefast voor het hart. [naar artikel]
Een kleinschalige Amerikaanse studie heeft aangetoond dat het eten van al onze calorieën vóór 15.00 uur resulteert in groter gewichtsverlies in vergelijking met het volgen van een dieet waarbij je 's avonds wel nog mag eten. Een beloftevol onderzoek, maar hoe denkt diëtiste Sanne Mouha over de resultaten? [naar artikel]
Elke dag sterven 12.000 Europeanen als gevolg van een hart- of vaatziekte. Omdat het genetisch is bepaald, maar vooral omdat we er een slecht dieet op nahouden en amper aan lichaamsbeweging doen. 'Laat dit een alarmkreet zijn.' [naar artikel]
Mogen we dan toch meer dan 5 gram zout per dag eten zonder dat we ons zorgen moeten maken over een te hoge bloeddruk en problemen aan het hart? Volgens een internationale studie, verschenen in het gerenommeerde vakblad The Lancet, alvast wel. Tot meer dan het dubbele zelfs. En te weinig zout zou dan weer slecht zijn voor de gezondheid, al komt die stelling meteen zwaar onder vuur te liggen. [naar artikel]
Kan het eten van bepaalde voeding je risico op een hartaanval verminderen? Het is een vraag die veel mensen zich stellen, hart- en vaatziekten zijn... [naar artikel]
Slecht nieuws voor Kevin Hart. De Amerikaanse komiek wordt aangeklaagd door een vrouw die beweert dat de beveiligers van Hart haar dermate... [naar artikel]
We focussen nog te veel enkel op wat we eten en vergeten het belang van hoe we eten. Lunch je aan je laptop of eet je ’s avonds voor de televisie? Dat is een goed idee, net als te snel eten. Waar moet je op letten en hoe lang duurt je maaltijd idealiter? Michael Sels, hoofddiëtist aan het UZA geeft tekst en uitleg. [naar artikel]
De gezondheid van de gevangenisbevolking in Vlaanderen is alarmerend slecht. Ze eten ongezonder en roken meer. De helft slaapt slecht en een [naar artikel]
Op je zijde slapen is het beste voor het hart, zo is ons altijd voorgehouden. Maar een Nederlandse cardioloog ontdekte toevallig dat zijslapers... [naar artikel]
Volgens een nieuwe studie uit het wetenschappelijke magazine Heart zou het gebruik van zoutvervangers in eten de bloeddruk doen dalen. Ook zouden die zoutvervangers ervoor zorgen dat mensen beter beschermd zijn tegen hart- en vaatziekten. Waarom is écht zout precies zo slecht? En welke zoutvervangers bestaan er zoal bij ons? We vroegen het aan Michaël Sels, hoofddiëtist in het UZ Antwerpen. [naar artikel]
Volgens een nieuwe studie uit het wetenschappelijke magazine Heart zou het gebruik van zoutvervangers in eten de bloeddruk doen dalen. Ook zouden die zoutvervangers ervoor zorgen dat mensen beter beschermd zijn tegen hart- en vaatziekten. Waarom is écht zout precies zo slecht? En welke zoutvervangers bestaan er zoal bij ons? We vroegen het aan Michaël Sels, hoofddiëtist in het UZ Antwerpen. [naar artikel]
Als je ‘s avonds een keer alleen moet eten, is de kans groot dat niet wat er op je bord ligt, maar wel je smartphone alle aandacht krijgt. Volgens een studie uit 2013 zou scrollen op je gsm tijdens het eten ervoor zorgen dat je té afgeleid bent van je maaltijd, waardoor je sneller bijkomt. Maar klopt dat ook? En zo ja, wat kunnen we er dan aan doen? [naar artikel]
Fransen hebben de gewoonte tijdens de lunch hun zwaarste maaltijd van de dag te verorberen, terwijl wij meestal ’s avonds warm eten. Welk moment is het best voor je lichaam? En verlies je makkelijker gewicht als je maaltijden op het ‘juiste’ moment nuttigt? [naar artikel]
Om 20 of 21 uur met een lege maag thuiskomen uit de file en dan aan tafel gaan: het is slecht voor ons hart. Volgens nieuw onderzoek hebben we ons diner best vóór 19 uur al binnen. [naar artikel]
Kom jij ook eens in de week met ouders, broers, zussen, kinderen en kleinkinderen samen om gezellig ’s avonds met z’n allen te eten? Om bij te... [naar artikel]
De vrouw op wie een Colruyt-bezoeker in Sint-Niklaas plots stapelverliefd werd, heeft zich na een zoektocht van bijna vijf dagen gemeld. Maar slecht nieuws voor de man die zijn hart verloor aan haar, en met zijn zoekertje viraal ging… [naar artikel]
Wat doe je met dat eten dat op de grond viel, maar toch te lekker is om te eten? Oprapen en opeten, volgens de befaamde “vijfsecondenregel”? Volgens wetenschapper Anthony Hilton is dat zo’n slecht idee nog niet. [naar artikel]
Als je ‘s avonds een keer alleen moet eten, is de kans groot dat niet wat er op je bord ligt, maar wel je smartphone alle aandacht krijgt. Volgens een studie uit 2013 zou scrollen op je gsm tijdens het eten ervoor zorgen dat je té afgeleid bent van je maaltijd, waardoor je sneller bijkomt. Maar klopt dat ook? En zo ja, wat kunnen we er dan aan doen? [naar artikel]
Zijn boterhammen met choco echt uit den boze? En snoep? Eten kinderen beter ’s middags warm dan ’s avonds? En wat zijn de alternatieven voor koekjes als tussendoortje? Het VIGEZ, expertisecentrum van de Vlaamse overheid, stelde voor Het Nieuwsblad het ideale menu samen voor kinderen vanaf 3 jaar. “Kinderen moeten zelf kunnen bepalen hoeveel ze eten”, zegt stafmedewerker voeding Jolien Plaete. “Maar wát ze eten en wanneer, daarover zijn ouders de baas.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.