Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

OPINIE Peter Verlinden: "Het einde van Mugabe betekent niet het einde van de dictatuur"

20/11/2017 - 13:46
"Zimbabwe in zuidelijk Afrika, ruim tien keer zo groot als België met zo’n 14 miljoen inwoners, heeft een bewogen week achter de rug. Na 37 jaar..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. OPINIE Peter Verlinden: "Het einde van Mugabe betekent niet het einde van de dictatuur" (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Zimbabwe in zuidelijk Afrika, ruim tien keer zo groot als België met zo’n 14 miljoen inwoners, heeft een bewogen week achter de rug. Na 37 jaar... [naar artikel]


2. Beerschot strikt Thibaud Verlinden, de zoon van ex-doelman Dany Verlinden: “We voelen bij hem veel gretigheid” (10/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Beerschot heeft Thibaud Verlinden (22) aangetrokken. De flankaanvaller ondertekende een contract tot medio 2024 bij de degradant, met een optie voor een extra jaar. [naar artikel]


3. ONZE OPINIE. De afwezige Verlinden heeft één groot voordeel: de politievakbonden pakken het communicatief nog slechter aan dan zijzelf (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zou Annelies Verlinden (CD&V) het nog fijn vinden om minister van Binnenlandse Zaken te zijn? Het gerucht doet de ronde dat ze al serieus spijt heeft van haar overstap, al zal ze dat zelf nooit toegeven. Ze zal zeggen dat het een uitdaging is en dat ze hard werkt. Een antwoord volgens het boekje: voorspelbaar en risicoloos. Daarvoor staat ze intussen garant. [naar artikel]


4. ONZE OPINIE. “Waarom kwam de vraag van Annelies Verlinden pas gisteren? Anderhalve week voor de kerncentrale sluit?” (15/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Onze kernuitstap? Dat was sowieso al een knap staaltje Belgisch absurdisme. Maar de voorlopig laatste episode is de kers op de taart. Want wat anders te denken van de plotse vraag van Annelies Verlinden (CD&V). Anderhalve week voor de kerncentrale Doel 3 sluit, vraagt ze aan de nucleaire waakhond FANC om te kijken of het veilig is om de centrale toch niet volledig te ontmantelen. Negen dagen voor de centrale stilvalt. Het is pure paniek. [naar artikel]


5. ONZE OPINIE: “Als Verlinden valt, wankelt de regering. En dat is politieke zelfmoord” (23/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Die individuele fout van een magistraat is zelfbedrog, zo blijkt. Een moderne Justitie monitort belangrijke dossiers en houdt ze op agenda tot ze zijn opgelost. Niet hier. Hier kan het in een verkeerde kast verzeild geraken. Die kast wordt twee keer per jaar gecontroleerd. Niet deze keer”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. [naar artikel]


6. ONZE OPINIE. “Nee, er is voorlopig geen reden dat Verlinden moet opstappen” (26/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Met de beste en de slechtste wil van de wereld, maar wij zien voorlopig geen reden waarom Annelies Verlinden (CD&V) zou moeten opstappen als minister van Binnenlandse Zaken", schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Eigenlijk was het zelfs dankzij de politie dat we überhaupt de kans hadden om Lassoued uit te leveren. Dat dat vervolgens niet gebeurde, was een blunder bij Justitie.” [naar artikel]


7. ONZE OPINIE. “Nee, er is geen reden dat Verlinden moet opstappen” (26/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Met de beste en de slechtste wil van de wereld, maar wij zien voorlopig geen reden waarom Annelies Verlinden (CD&V) zou moeten opstappen als minister van Binnenlandse Zaken", schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Eigenlijk was het zelfs dankzij de politie dat we überhaupt de kans hadden om Lassoued uit te leveren.” [naar artikel]


8. ONZE OPINIE. Betekent sociaal verantwoord handelen niet alles voor een westers bedrijf? Dat zou je denken. Maar macht maakt duidelijk soms vadsig (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Je zou denken dat PostNL na alle herrie afgelopen herfst met de bezem door de boîte ging. Zoals Nederlanders dat grondig kunnen — en soms iets té grondig, zoals de toeslagenaffaire bewijst. Als het woord ‘kinderarbeid’ valt in een undercoverreportage, zorgt zo’n groot postbedrijf toch meteen dat bij geen enkele aannemer, onderaannemer en onderonderaannemer nog een kind voor een schamel loon gebruikt wordt als goedkope arbeidskracht? Dat zou je denken. [naar artikel]


9. Vlaamse regering wankelt, cd&v in complete catch-22: geen akkoord betekent onzekerheid voor de boeren, wel akkoord betekent teleurstelling voor achterban (27/02/2023 - Express)

Hoe raakt de Vlaamse regering nog uit de verstrikking rond stikstof? “We zien het heel zwart in”, zo is in de hoogste kringen van de coalitie te horen. Zowel bij N-VA als Open Vld is geen bereidheid om de fundamentele elementen van het akkoord van vorig jaar te heronderhandelen, terwijl dat net is wat cd&v […] [naar artikel]


10. Laura Verlinden in nieuwe film van Michael Haneke (17/08/2016 - De Redactie)

De actrice bekend van "De smaak van De Keyser" en "Le tout nouveau testament" zal naast Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant en Mathieu Kassovitz te zien zijn in "Happy end". [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!